nokes
|
ojla babike, da se še jaz pridružim razmišljanjem glede spanja, hrane in vozičkov. aha, pa stajic, flipperjev, in ostale navlake torej: mi spimo zdajle (upam, da kakšno slabo uro, največkrat pa pol ure), popoldan okoli 13.00 pa eno do 2 uri (to je že ful redko). sem že razmišljala, da bomo počasi združili spanca, pa se še ni obneslo. sta dopoldan preveč zaspana, da bi zdržala do kosila. kako bi to zgledalo, če bi bila v vrtcu, ko gredo spat okoli 12.00? hmm, nimam pojma. obrokov imamo mi: zajtrk (sem štejem tudi zeeeloo zgodnje jutranje flaše mleka, npr. okoli 05.00, kot danes), malica okoli 8.00-9.00, kosilo okoli 12.00, pop. malica okoli 15.00, večerja ok. 18.00. to je 5 obrokov čez dan (no, kao) in še ena flaša mleka preden greva midva spat. torej 6 obrokov. to je veliko, samo ne vem, kako naj ju nafutram, da bosta potrebovala manj. namreč mleka popijeta vsaj 0,5 litra, kašice + skorjice/kruh za malico, kosilo krožnik in pol, večerja je bolj uboga, ker velikokrat štrajkata, pa nočeta mlečne žitne kašice, bomo sprobali s kakšnim -linotom. čeprav nerada. mi je pa alergologinja zatežila, ker ne dajem sojinih ali riževih nadomestkov mleka, zaradi kalcija. no, ko sem ji povedala, koliko mleka še vedno spijeta, je rekla, da je to okej. čakam na izvid kot pes na kost. res. v glavnem: sta velika, težka in zdrava in se mi zdi, da jesta dobro in dovolj. tudi jaz pa bi rada ukinila nočno hranjenje. hauck sem tudi sama gledala in ko bo pomlad, kupimo eno marelo (kao hauck ali mclaren) blanč me je navdušila nad "ibejem", tako da bom tam verjetno kaj ugodnega ujagala. marela definitivno, ker se tudi naš voziček ne da čisto zravnat na 90 stopinj. stajica iz bolhe, 20 ojrov, uporabljam! flipper, hmm, če ga pol na riti okoli prenašata, ne služi ravno svojemu namenu. torej, danes gresta oba v banjo, pa da vidimo ali potrebujemo stolčka. ostala navlaka.... za RD dobita 2 tricikla na uno ročko, za vozit. upam, da bosta uporabna, aja enga od naju, enga od babi/dedi naveze. kaj pa boste ostale kupile? alenka? aha, še to: danes kisla repa in krompir, prvič. me zanima, kako bosta jedla, ker kislega pa res še nista jedla. sem ju do zdaj kar malo šparala, malo zaradi alergije, malo pa ... hmmm, ker cvikam? me je mlinči na realna tla postavila, ko je povedala, da v vrtcu pa dobijo hrenovko v roko, pa mal zenfa zraun, joooj, , pa kruh v drugo roko. saj ne morem verjet, no. moja mala dva pa zenf? še včeraj sem ju dojila , no, skor
< Sporočilo je popravil nokes -- 13.1.2010 10:15:02 >