dskubin
|
ČikaPika - zakaj svetujemo, da počakaš: jaz pri tadrugi črpalke nisem rabla, dojili sva se 12 mesecev, na koncu je blo bolj cartanje zjutraj in zvečer in ko se je mala odločila, da bova prenehali, mleka ni blo več tolko, da bi mi joške razneslo. Sem samo pod toplim tušem malce iztisnila ven in je v kratkem prenehalo nastajat, nisem rabla nobenih tablet. Ko smo kam šli - tko, da sem šla sama, sem planirala tako, da sem jo najprej podojila in potem bla nazaj za čas hranjenja, če pa smo šli za dalj časa, je šla vedno zraven. Dojila sem jo tudi odzunaj, vsepovsod. V prvo pa sem črpalko nabavila potem, ko sem imela take ragade, da je postalo dojenje samo nevzdržno in ohoho boleče. Dojila sem 4x na dan, za ostale obroke sem si črpala, drugače mi je kri scala iz bradavic. In je bila črpalka konkretno v uporabi dobre pol leta. Ampak to je bila bolj sila razmer, kot da bi potrebovala črpalko zaradi tega, ker otrok ni prijel ali česa podobnega, kar si opisovala. Sem pa prepričana, da bi v mojem primeru marsikatera odnehala in bi pristali na umetnem mleku, meni je bilo to takrat nepojmnljivo. Sem po 3x ponoči vstajala in si črpala mleko ipd. Ampak če se mi zdej ponovi kaj takega, ne verjamem, da bi premogla še toliko volje in vztrajnosti s tem črpanjem . Mislim, da poznam več mamic, ki črpalke niso nikoli potrebovale, kot tistih, ki so jo - pa še večina zadnjih jo je imela bolj za vzorec, kot kaj drugega. Tko da to nabavljnanje vnaprej mi je mimo že zaradi tega, ker tudi glih poceni niso. Sicer pa je res, da lahko pol naprej prodaš, če ne potrebuješ.