|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010 - 2. del
12.1.2010 16:09:33   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Lara73

najbolje da dr.Cerarja preimenujema kar v dr.Hausa.  Očitno sta tam nekje....

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2401
12.1.2010 16:37:27   
ČikaPika
Ma meni neki ni jasno glede teh črpalk za mleko...user posted image

Kot razumem sta dva izhoda sta možna pri dojenju:

- če dojenje ne steče: si itak moraš črpat mleko še na začetku ko se boriš al bo user posted image potegnil ali ne in nato jo potrebuješ dokler ne primejo tablete ki preprečijo nastajanje mleka (v obeh primerih da ne pride do mestitisa)

- če dojenje uspe: pa črpalko potrebuješ za dneve ko moraš kam it, da si že prej pri kakem obroku izčrpaš mleko, ki ga daš v zmrzovalnik, da potem user posted image da to mleko user posted image . Sploh pa si s sabo vzameš črpalko, da si izčrpaš mleko, ki bi ga sicer spil user posted image (sicer ti raznese prsi). Navsezadnje pa potrebuješ črpalko, ko se odločiš da otroka ne boš več dojil, da si črpaš mleko ven dokler ne primejo tablete proti nastajanju mleka (razen v primeru ko ti mleko samo preneha nastajati).

Če to drži, zakaj potem veliko žensk reče, da naj čakamo in kupimo črpalko pozneje, ko bomo videle ali jo bomo sploh potrebovale... itak jo potrebuješ v vsakem primeru...
A ni bolje da imaš že v P svoj očrpalko s sabo? Tam so baje take črpalke da te kap... Ravno malo prej sem dobila fotografijo črpalke iz porodnišnice v P - ej katastrofa... predpotopne... (bi dala fotko gor, pa ne vem če mi uspe...)

Res mi ni jasno user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2402
12.1.2010 16:44:21   
ČikaPika
Ma joj, kako pripnem fotko gor? (če jo imam npr shranjeno na namizju)

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 2403
12.1.2010 16:56:15   
t*e*j*k*a
IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika

- če dojenje ne steče: si itak moraš črpat mleko še na začetku ko se boriš al bo user posted image potegnil ali ne in nato jo potrebuješ dokler ne primejo tablete ki preprečijo nastajanje mleka (v obeh primerih da ne pride do mestitisa)

- če dojenje uspe: pa črpalko potrebuješ za dneve ko moraš kam it, da si že prej pri kakem obroku izčrpaš mleko, ki ga daš v zmrzovalnik, da potem user posted image da to mleko user posted image . Sploh pa si s sabo vzameš črpalko, da si izčrpaš mleko, ki bi ga sicer spil user posted image (sicer ti raznese prsi). Navsezadnje pa potrebuješ črpalko, ko se odločiš da otroka ne boš več dojil, da si črpaš mleko ven dokler ne primejo tablete proti nastajanju mleka (razen v primeru ko ti mleko samo preneha nastajati).

Če to drži, zakaj potem veliko žensk reče, da naj čakamo in kupimo črpalko pozneje, ko bomo videle ali jo bomo sploh potrebovale... itak jo potrebuješ v vsakem primeru...
A ni bolje da imaš že v P svoj očrpalko s sabo? Tam so baje take črpalke da te kap... Ravno malo prej sem dobila fotografijo črpalke iz porodnišnice v P - ej katastrofa... predpotopne... (bi dala fotko gor, pa ne vem če mi uspe...)

Jaz pri Janu črpalke nisem potrebovala. Zato tudi zdej čakam z nakupom, da vidim, če jo bomo sploh rabili.
Smo pa imeli srečo, da je Jan takoj zagrabil zizo. Po enem tednu, ko je bilo mleka na pretek sem si stiskala višek ročno (tu sem hotela kupit črpalko, pa me je minilo pri cenah-tok nujno pa spet ni blo). Ko sem ga pa nehala dojit sem si pa pri tuširanju s toplo vodo stisnila mleko ven, tako da ni bilo več pritiska in v roku enga tedna mleka ni bilo več. Nisem jedla nikoli nobenih tablet proti nastajanju mleka.

Aja ko smo kam šli sem ga pa enostavno priklopla in je pil iz dojke. Flaške sploh poznal ni.

ČE bo tudi zdej tako kot je bilo prvič se za nakup črpalke ne bomo odločili. Je pa vsekakor bolš da imaš že v P svojo.

No, to je pač samo moje skromno mnenjeuser posted image

< Sporočilo je popravil t*e*j*k*a -- 12.1.2010 16:57:17 >

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 2404
12.1.2010 17:01:49   
kora33
hoj
javljam se po uspešno opravljenem pregledu...princaska napreduje...sicer po spodnji meji krivulje....ampak raste...trebušček zaostaja za 3 tedne...ostalo ok....OTT je 2260g...pretoki ok...naslednji UZ v petek...potem v ponedeljek...obakrat tudi ctg...
22.1. pa je dan D....me je že dala na koledar za carski rez...torej bo naša princeska najverjetneje rojena 22.1....v polnih in okroglih 37 tednih po Uz...po ZM pa še 6 dni več...bravo mi...pa bomo le dofurali....
lp

sreča je

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 2405
12.1.2010 17:05:14   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

Ma dve leti in pol nazaj so imeli v Lj P še vedno tiste molzne stroje, kir opotajo kot le kaj, lohk pa so v tem času kaj zamenjali, pa ne vem.

Ne vem kdaj se je tvoja rodila, sam pred letom in parimi meseci so imeli v laktariju 2 vrsti molznih strojev - eni so bili najnovejši in so dobesedno masirali dojke, tak da je ful steklo, pa še tihi so bili, drugi plavi so pa majčkeno starejši ampak vseeno zelo dobri. Ne uporabljajo pa več molznih strojev, ki imajo steklene zbiralnike. Jest moram rečt, da sem bila s temi strojčki kar zadovoljna, pa sem se črpala kr 6 tednov z njimi user posted image  

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2406
12.1.2010 17:17:28   
dskubin
ČikaPika - zakaj svetujemo, da počakaš: jaz pri tadrugi črpalke nisem rabla, dojili sva se 12 mesecev, na koncu je blo bolj cartanje zjutraj in zvečer in ko se je mala odločila, da bova prenehali, mleka ni blo več tolko, da bi mi joške razneslo. Sem samo pod toplim tušem malce iztisnila ven in je v kratkem prenehalo nastajat, nisem rabla nobenih tablet. Ko smo kam šli - tko, da sem šla sama, sem planirala tako, da sem jo najprej podojila in potem bla nazaj za čas hranjenja, če pa smo šli za dalj časa, je šla vedno zraven. Dojila sem jo tudi odzunaj, vsepovsod.

V prvo pa sem črpalko nabavila potem, ko sem imela take ragade, da je postalo dojenje samo nevzdržno in ohoho boleče. Dojila sem 4x na dan, za ostale obroke sem si črpala, drugače mi je kri scala iz bradavic. In je bila črpalka konkretno v uporabi dobre pol leta. Ampak to je bila bolj sila razmer, kot da bi potrebovala črpalko zaradi tega, ker otrok ni prijel ali česa podobnega, kar si opisovala. Sem pa prepričana, da bi v mojem primeru marsikatera odnehala in bi pristali na umetnem mleku, meni je bilo to takrat nepojmnljivo. Sem po 3x ponoči vstajala in si črpala mleko ipd. Ampak če se mi zdej ponovi kaj takega, ne verjamem, da bi premogla še toliko volje in vztrajnosti s tem črpanjem user posted image .

Mislim, da poznam več mamic, ki črpalke niso nikoli potrebovale, kot tistih, ki so jo - pa še večina zadnjih jo je imela bolj za vzorec, kot kaj drugega. Tko da to nabavljnanje vnaprej mi je mimo že zaradi tega, ker tudi glih poceni niso. Sicer pa je res, da lahko pol naprej prodaš, če ne potrebuješ.

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 2407
12.1.2010 17:56:16   
ČikaPika
Aha, ok user posted image
Hvala za odgovore user posted image .

Mogoče si bom res prej črpalko sposodila od prijateljice, pa raje nato šla v nakup po potrebi.

Joj tega dojenja user posted image se jz bolj bojim kot pa samega poroda... upam da nama steče...user posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 2408
12.1.2010 18:43:44   
ninček1
ena prošnja...

potrebujem idejo kaj kupiti sedemletni deklici za rojstni dan, sploh nimam ideje, kaj je interesantno za toliko stare deklice

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 2409
12.1.2010 19:17:34   
slomak
ninček...v cityparku se je odprla trgovina DIDL zgoraj...in vem da so punce nore na te izdelke...večino so blokci, zvezki, v glanem te potrbščine za šolo al pa za lišpanje...pejt pogledat, če si v bližini...

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2410
12.1.2010 19:23:26   
bambi14

IZVIRNO SPOROČILO: ninček1

ena prošnja...

potrebujem idejo kaj kupiti sedemletni deklici za rojstni dan, sploh nimam ideje, kaj je interesantno za toliko stare deklice

....kaj za ustvarjat: npr. naredi si sam verižico,
....a za toliko stare je še aktualno hello kitty stvari

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2411
12.1.2010 19:27:06   
bambi14

IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika

KAKO JE BILO PRI MENI:

mlekarne sso zalaufale na polno 3 dan, ko sem mislila da mi bo joške razneslo od navala mleka- sem bla ko Pamelauser posted image user posted image user posted image , samo bolele so me najbrž bolj, da sem se tuširala s vročo vodo ter si na

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 2412
12.1.2010 19:27:19   
mucica2

ena prošnja...

js pa sploh nimam ideje kaj bi prišlo prav za tolk staro punčko

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2413
12.1.2010 19:29:31   
mucica2

bambi: sm glasovala za tvojo vrečkouser posted image

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 2414
12.1.2010 19:32:28   
mavo
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

Pa te kapljice ANTIFLAT so samo ene vrste ali jih je več vrst oziroma okusov? Sm vidla da je ena napisala (ne vem več katera) da so imeli bananine. user posted image

pa hvala za info user posted image

ANTIFLAT so tiste kapljice, ki imajo okus po bananah (vsaj dišijo po bananah), pa samo v Avstriji jih dobiš. Ne vem, če so še kakšni drugi okusi.

Čikapika, nisem vedla, da obstajajo tablete za prenehanje laktacije. Sem mislila vedno, da so samo take, ki spodbujajo nastajanje mleka, kot je Tametil in tisti sprejček za nos. Drugače ti pa jaz predlagam, da poslušaš nasvete sester v porodnišnici, meni so kar pokazale, kako moram malega pristavit, pa cevko so mi dale poleg bradavice, da je mlekec ven tekel in je mali začutil, da od tam hrana prihaja. V glavnem, po CR sem ful dolgo rabla, da je steklo, pa so mi ble res v pomoč. Samo ne se bati, pa ne obupat, če bo kakšna sestra bolj "zmaj", saj se vedno kaka taka najde.

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2415
12.1.2010 19:36:22   
bambi14
...torej si na roko iztiskala odvečno mleko, da ne bi dobila mastitisa.

Kasneje je dojenje steklo čudovito, ne da se opisati občutkov ko se ti mali priklopi in zraven zadovoljno mrmra ter jamra user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,...ne se tega bat, vse bo ok. Me2 sva se dojile 9,5 mesecev, odstavljala sem postopoma in nikoli nisem jedla kakršnihkoli tablet za ta namen, mleko je ob postopnem odstavljanju samo poslovilo. Sama bi dojila še dalje, če ne bi šla sama za 14 dni v tujino in je bilo lažje 10 mesečnouser posted image postopoma odvadit, ker drugače bi se user posted image zmešalo, sama pa bi skasirala mastitis.
Odvečno mleko sem si vedno stiskala ročno in sem si v 1o min stisnila okoli 150ml,....več kot sem spravla ven z mlekovlečkom.

Torej jaz ti priporočam, da počakaš z nakupom,..

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 2416
12.1.2010 19:36:51   
bambi14

IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

bambi: sm glasovala za tvojo vrečkouser posted image

hvala
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2417
12.1.2010 19:38:09   
mavo
Ninček1: Midva sva zadnjič kupila brezčrtni dnevnik na ključavnico, tak kiči kič rozast, pa svinčnik s srčki zraven. Tako luštkano za punčke, da kaj not napišejo, al pa narišejo, pa fajn se jim zdi, ker je na ključavnico. Je pa stara 8 let. 6,5 letnici pa sva kupila Hello Kitty budilko za nočno omarico. Zdaj je pa ful navdušena, ker se sama zbudi za v šolo.

< Sporočilo je popravil mavo -- 12.1.2010 19:39:50 >

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 2418
12.1.2010 19:41:06   
ninček1
Hvala za ideje punce, mislim, da bom kar nekaj od tega izbrala kar ste napisale...

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 2419
12.1.2010 19:48:44   
mucica2

jst sm pa zdej čisto brez volje, utrujena do konca...kr ležim pred računalnikom...po drug strani me pa ima da bi šla zdej malo likat cotike za user posted image , me očitno prijema gnezdenje...user posted image

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2420
12.1.2010 19:49:04   
mucica2

Hvala za ideje punce, mislim, da bom kar nekaj od tega izbrala kar ste napisale...

uspešen nakup user posted image

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2421
12.1.2010 20:00:03   
bambi14
ninček

PDP:9.2.2010
Stavim, da bo akcija 15.1.2010
Moj dragi stavi na 22.1.2010

a bo 15 akcija??? ali bo zmagal user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2422
12.1.2010 20:47:08   
slomak
joj punce mene pa boli na desni strani zadaj na hrbtu...se mi zdi da je ledvica...kaj bi to blo oz. zakaj? A mislte da user posted image  pritiska kje tam zadaj..?? user posted image

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 2423
12.1.2010 20:56:06   
vaney
Uh, mene pa danes vse tišči in boli okrog trebuha, da komaj hodim, tako da sem malo bolj počivala...

Črpalko sem imela svojo že v P, ker Anže ni nekako prav jedel, potem sva doma lepo laufala nekaj časa, čeprav sem od bolečin jokala zraven, potem pa me je po slabem mesecu tako "ugriznil" v dojko, da mi je naredil širok kanal okrog in okrog in mi je zdr. rekla, naj začasno prekinem dojenje na tej dojki, da si opomore. Vmes sem si na tej strani mleko črpala, da nisem dobila mastitisa in da je mali jedel. Mleka pa je bilo čedalje manj, tudi na drugi strani in zato sem kombinirala dojenje in AM (pri enem obroku). Kmalu se je tudi to končalo, tako da smo po 3 mesecih pristali na AM, ki ga je Anže pil do enega leta. Zdaj pije kozje mleko. Kako bo tokrat z dojenjem, bomo pa videli...ostajam optimist

valentinčica
, kaj ko bi se midve zmenili za kakšno kavico...dokler smo še zdravi, če si pri močeh seveda. Mi je pa vseeno, ali doma pri meni ali pa kam greva...sporoči

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 2424
12.1.2010 21:02:45   
Kati81
Slomak čist možno da se je mali oz mala tko ludno postavil, da se tja uprira, ampak cseeno veliko toplega čaja če bi bilo slučajno vnetje.

Črpalke v P - sem rodila 2leti in 8 mesecev nazaj, saj po moje je več teh molznih strojev, sam mene so prklople na enga čudnga , da sem mogla še z enim prstom nek ventil pritiskat, da se je sploh vakum delal, no po moje je bil full star, je pa res da sem samo enkrat šla na črpanje mleka.

Mene bolj moti v P to da imajo adaptirano mleko že tok naprej pripravljeno, pa ga pol sam pogrejejo in prinesejo, kar po flašah v hladilniku je, kot jaz vem naj bi se vedno sproti pripravilo frišno al kako?

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?