mavo
|
No, potem grem pa še jaz po Matevža v vrtec pred P Mah, sem se premislila. Še ne grem rodit, ker še nimam nič pripravljenega. Sem pa danes dobila od CSD odločbo. Če katero zanima, jutri bodo nakazila prek CSD. Tako da tiste, ki čakate na 275€ pomoči, jutri bo . Pa porodniška tudi, če je katera že tako daleč. Jaz jo dobim šele naslednji mesec prvič. Sem šele zdaj pomislila, kako bi res bilo, če bi bila poleti visoko noseča. Po mojem bi se stopila kot kak sladoled. Si sploh ne morem predstavljat, kako vroče bi mi bilo. Prvič je blo isto, potem se je pa med dojenjem samo še stopnjevalo. Sem morala kar plenico okrog vratu dat, tako je teklo. Hormoni ANTIFLAT kapljice sem pa jaz tudi probala in pri kolikah res delujejo. Način delovanja je tak, da spenjeno mleko nazaj utekočinijo. Dojenčki menda dobijo krče od tega, ko se jim mleko v želodčkih speni. Če pa po tem dodaš antiflat, spenjeno mleko nazaj utekočini in s tem pomaga otročku, da ga lažje prebavi (strokovna razlaga pediatra, ki ga je kolegica vprašala, preden sva zadnjič začele dodajat te kapljice). Če probaš dat pence od mleka na žličko, čez pa poliješ kapljico antiflata, lahko vidiš, da res takoj deluje.Samo da sem jaz na to čist pozabla, dokler ni Zimska napisala. Koroške kapljice pa smo uporabljali tako, da smo kar na dudo dali kapljico, kadar je bil mali nemiren. Je pa itak kumina in janež not, pa cukr. Najprej sem bila skeptična, zarad cukra, pa zob, ampak ni take panike, kot jo nardijo v materinski šoli glede cukra. Saj to daš občasno, pa še to po parih mesecih ne potrebujejo več in niti ne pogrešajo. Plenice bom pa jaz tudi 1 bolj malo nakupla, ker po mojih izkušnjah hitro prešaltajo na 2. Od kozmetike bom kupila samo trdo milo od Welede, pa vatke za rito umivat, pa ta debele palčke za popek pucat, pa male ampule fiziološke raztopine. Kupla bom pa vse v Millerju, razen mandljevega oz. olivnega olja (se še nisem odločila, katerega bi raje), ter hladilnega mazila in praške paste, kar bo iz lekarne. Ja, pa 2 vrečkice Aptamila za psiho . Naš Matevž še zdaj pije Aptamil junior pri 20 mesecih. Popije eno flaško zjutraj, potem pa nič več mlečnega čez cel dan, ker ne mara . Ne vem, kje se je vzel ta otrok, da niti čokolinota noče jest, kaj šele mlečni gres, in podobno. Ja, hotla sem rečt, da se Aptamil splača v Millerju kupit, ker je najcenejši. Zdaj pa res moram v vrtec. Uživajte, pa ne še rodit, sej se nam nikamor ne mudi