|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010 - 2. del
12.1.2010 10:47:34   
Kati81
Cappy men je tud skoz vroče, ampak tud čez dan in ponoči, spim večinoma kar odkrita, edin zjutraj ko pa vstanem mi je mal mrzlo pol me pa hit zakuha. Še dobr da nisem visoko noseča sredi najhujše vročine poleti.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2376
   [Brisano sporočilo]
12.1.2010 10:47:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MATEJKA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2377
12.1.2010 10:50:15   
MATEJKA_
plenice - jaz sem kupla 6 paketov pampersk št. 1 (skupaj 162 plenic - pakirane so namreč po 27 kom). prejšnjič smo porabli pribl. 9-10 plenic dnevno, včasih 8. tako bom jih imela pribl. za 2,5 tedna, pol pa bom vidla če bomo že šli na št. 2. pia se je takrat rodila s 3050g, po 6 tednih je imela 3950g...

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 2378
12.1.2010 10:50:35   
Kati81
zimska glih tle se je pr nas iskazal problem, ker če smo te gubice mazali, so postale še bolj rdeče, če sem pa sam z vodo sprala in dobr osušila se je pa hit pozdravlo.

No saj res je pa treba ugotovit kaj otroku najbolj paše, tko k mi so si vsi različni in ni vse za vse.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2379
12.1.2010 10:53:23   
MATEJKA_

IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

zimska glih tle se je pr nas iskazal problem, ker če smo te gubice mazali, so postale še bolj rdeče, če sem pa sam z vodo sprala in dobr osušila se je pa hit pozdravlo.

No saj res je pa treba ugotovit kaj otroku najbolj paše, tko k mi so si vsi različni in ni vse za vse.

res pa je, da nekateri otroci ne prenesejo mandljevega olja - tak je bilo pri nečaku. je že v porodnišnici postal celi flekast ko so ga namazali, zato je svakinja uporabljala pol olivno olje. drugače pa poznam ravno obratne primere - ko niso mazale, se je koža čisto izsušila in vnela, ko pa so mazale, pa je bilo ok.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2380
12.1.2010 11:01:47   
niwci
pred in p
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

IZVIRNO SPOROČILO: bambi14

IZVIRNO SPOROČILO: valentinčica30

Jaz se moram mal skadit, mi je ta starejša pritisk dvignilauser posted image .
Jutri bo vprašana matematiko, hoče da ji pomagam, ko nima pojma ji razložim, pol pa ko začneve računat deljenje z ostankom, me začne ubijat, saj se dela da nima pojma o poštevanki. Do sedaj ma same 5 le dve 4od vseh predmetov, sam to donesuser posted image user posted image user posted image . Ne vem, a rabi več pozornosti,a me sam ubija v glavnem ravnokar me je poslala v ......... in pravi da sam težim.
V bistvu je moj reku naj jo pustim, ker ocene so njene, več kot pomagat ne morem, če pa se ji ne da, nisem jaz kriva. Namesto da bi reševala primere za kere me je fehtala sam kraca po listih in se dere. To bo po moje začetek orenk pubertete, ampak zakaj ravno zdajuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

.....to nas še vse čaka,....samo ti boš že imela prakso!!!
user posted image user posted image
user posted image

podpis user posted image user posted image user posted image

tudi user posted image user posted image user posted image user posted image

Tudi z moje strani!

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2381
12.1.2010 11:01:55   
mucica2

zdej me pa zanima samo če se te male vrečke mleka dobijo sam v baby centru al tud npr. v mullerju? Ker grem drugi teden v lj pa bi potem tam kupila....

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 2382
12.1.2010 11:02:56   
Kati81
mucica dobijo se tud v milerju, dmju, pa celo lekarni, vsaj včasih so se dobile.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2383
12.1.2010 11:03:44   
Kati81
Punce ne preveč pisat zdajle, grem na eno kavico s sosedo, da se mal sestavim, pa da ne bom mela pol preveč dela z branjem za nazaj.user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2384
12.1.2010 11:27:13   
Jada82
Dobro jutro!

Jaz pa sem danes fajn potegnila spanec, hehe user posted image user posted image user posted image
Zdaj sem se pa kar pred računalnikom zasedela ... sem sama doma, pa pol kar nekaj bluzim .... nič, bo treba kaj narediti ... moj ima danes itak dolgo službo .. ampak popoldne najbrž en kolega pride, jaz pa bi rada šla še k staršem po par mojih cunjic ... hm. Bomo že nekako ...

Samo toliko, da vas pozdravim user posted image
Joj, jaz imam pa samo 1 paket plenic ... bo treba kar kaj več nabaviti .. sicer bo pa moj potem na hitro skočil, če ne bo drugače, vsaj za prvo silo imam - za par dni ... bomo že.

Nič, držim pesti za vse preglede danes, pa javite kaj, ane? lp!

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2385
12.1.2010 12:35:16   
zirafa76
Pozdrav od mene na hitro..user posted image

Sem iz pregleda, vse o.k., maliuser posted image ima že 3kg, pridno raste, je v okviru vseh normalnih vrednosti, moj MV kot kamenuser posted image , HB do sedaj, zato mi celo priporoča čim več gibanja, da bomo začeli počasi mehčati MV..imam sicer vnetje sečnih poti, nekaj takega, bomo videli kako in kaj..zaenkrat brez antibiotikov..user posted image user posted image je obrnjen na glavo in čaka...user posted image ...

Mi je pa dal v razmislek, kaj želim, naravni porod ali CR, ker sem v prvo imela CR, si lahko izberem do naslednjič..ampak verjetno bomo kar poizkusili počakat do termina, če bo šlo naravno, če pa Mv ostane zaprt še takrat, me pa definitivno čaka Cr, ker bi izzivanje kontrakcij lahko vedlo k razpoki brazgotine iz prvega CR..

No, to je od mene vse zaenkrat, moj dragi je že doma, zato vas sicer preberem, ampak poizkušava nadoknaditi čimveč kar se da..

pozdravček...user posted image

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2386
12.1.2010 13:04:57   
Kati81
sam tok če katero zanima, sem bila v sanolaborju in imajo te Masmi vložke, ki sem jih zadnjič predlagala za poporodno obdobje. Jaz sem jih sicer naročila prek Sončka, ampak jih ima tud Sanolabor, pa še ene druge mislim da so Natracare, pa so kar ugodni.

Če katera še ni nabavla pa jo zanima, tej natracare so še cenejši kot Vir zeleni, pa isto so naravni, iz bombaža.

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 2387
12.1.2010 13:34:02   
ČikaPika
IZVIRNO SPOROČILO: Cappy96

Dan!

IZVIRNO SPOROČILO: mavo
A ima še katera težave s potenjem ponoči? Meni je stalno tako vroče, da po mojem še malega premalo napravljam. Ah, bo že. Uživajte, pa držim pesti, da bo vse v redu z vsemi nami.

Jaz sem ful zmrznjen človek z zelo nizkim pritiskom, samo zadnji mesec mi je pa ponoči vroče za znoret in se vsa prepotena zbujam! S tem, da moj pravi, da je spalnica prava ledenica (17 st.). Čez dan je pa ok.

Meni je že od vsega začetka tako vroče, da hodim po stanovanju v kraktih rokavih pri odprtih balkonskih vratih in oknih in zaprtih radiatorjih. Ponoči sploh ne oblečem pižame, ker sem takoj prepotena. Za zunaj oblečem bundo le v kakem hudem mrazu...
ufff....

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 2388
12.1.2010 13:53:28   
ninček1
Dan!

Prišla iz ctg-ja, nič posebnega (jakost popadkov med 10-20), mali fajn brcal, naročena sem spet čez 1 teden. Zdravnik pravi, da bi ti manstrualni krči znali pomenit začetek česa, ni pa nujno, ko bo otrok pripravljen bo pač prišel.
Zdaj pa ležim, ker mi je nekaj slabo(mislim, da bo kriv jabolčni sok, ki mi je totalno kislino naredil)

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 2389
12.1.2010 14:03:17   
ninček1

user posted image

PREGLEDI:

user posted image 13.1.-matejka

14.1.-elaaa, Jada82, plouse,brcko2,bauky,protina,busybee,cappy
15.1.-slomak,tejka,rožca26
18.1.-vaney,tajab,matejka(ctg)
19.1.-gapii27, billi83, nattasha,spelch,dskubin,niwci, nincek1(ctg)
20.1.- ninček1
21.1.-abajči
25.1.-čikapika, gapii27,julieb
26.1.-mucica2,smuki
28.1.-rožca26

user posted image  

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 2390
   [Brisano sporočilo]
12.1.2010 14:05:55   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ninček1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2391
12.1.2010 14:09:38   
Kati81
zimska, mi bereš misli, jaz sem tud prej vse v potovalko prpravla za P, sem prej v Sanolaborju še Bepanten kupila, dude sem sterilizirala in zdaj pa lohk počasi grem proti P, sam mam občutek, da ne bom še tok kmal.

Grem še najprej po Kajo v vrtec.

Neposredna povezava do sporočila: 2392
12.1.2010 14:20:18   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika

Ojla.

gapii27:
Mi je moj user posted image razlagal kak grozen človek je tale Cerar, da se res ne zna obnašat (ko je bil na vajah na ginekologiji pri njemu). Kljub temu, pa je res najboljši porodničar daleč na okoli - zato vse težje primere pošiljajo k njemu, ker najbolje reši zadevo... tako, da je najbolje da odmisliš vse njegove glupe komentarje in zaupaš v njegovo znanje... baje da je res najboljši, tako, da si v dobrih rokah.

bambi14: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bravo za obrat   user posted image user posted image user posted image Zdaj pa le upajmo da naši user posted image ostanejo v tem položaju.

Imam pa eno vprašanje glede črpalke za mleko: ali katera ve ali je bolje nabavit električno črpalko ali navadno na roke? Katera firma je najboljša? Sem slišala da tiste električne povzročajo kr mal bolečin pri črpanju mleka...
Ali imajo v P tudi črpalke?

najbolje da dr.Cerarja preimenujema kar v dr.Hausa.  Očitno sta tam nekje....

Bambi: bravo

črpalka: jest mam navadno ročno od TT. V P so imeli včasih prave molzne stroje k so ropotali ko hudič. Kako je  zdaj naj bolj mlade mamice povejo.

valentinčica30: wellcom to the club pubertetnikov user posted image

mucica2: za kapljice se tudi slučajno ne spomnim katere so bile takrat user posted image

žirafa: super, da nisi več sama user posted image

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 2393
   [Brisano sporočilo]
12.1.2010 14:21:12   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Kati81)
  Neposredna povezava do sporočila: 2394
12.1.2010 14:22:57   
Lara73
uh sem dolžna še poročilo s pregleda. ampak tok pišete, da še preberem ne do konca, pa moram stran od rač.

sem imela samo ctg. Popadki ravna črta, otrokov utrik super in živahen. G še vidla nisem. Naslednji pregled: 20.1.2010 tudi pri G.

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2395
   [Brisano sporočilo]
12.1.2010 14:24:49   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Lara73)
  Neposredna povezava do sporočila: 2396
12.1.2010 14:31:49   
dskubin
A mislite da je to dost plenic?

Ja, ampak sam za nekaj časa user posted image . Tudi jaz računam med 8-10/dan na začetku, tko da uni majhni paketki 1kice so za bore 3 dni. Sicer pa onim, ki boste imele orjake okrog 4ih kg te ne bodo prišle prav. Jaz nameravam nabavit še 2 paketa 1ke (oba naša sta se rodila s cca 3.500), mi je fajn, da na začetku plenica ni prevelika, pa že itak jo moraš okol obračat zaradi popka, potem pa prešaltamo na dvojko, imam 1 paket. Pol bomo pa vidli, kolk se bomo redili, nekih zalog si pa ne mislim delat, ker nikoli ne veš, kako bo dojenček sprejel pleničke. Enim pašejo ene, drugim druge, enim delajo alergije, drugim ne, pol maš pa ostanke unih plenic. Trgovine so pa itak skoz odprte.

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2397
12.1.2010 14:43:36   
mavo
No, potem grem pa še jaz po Matevža v vrtec pred Puser posted image

Mah, sem se premislila. Še ne grem rodit, ker še nimam nič pripravljenega. Sem pa danes dobila od CSD odločbo. Če katero zanima, jutri bodo nakazila prek CSD. Tako da tiste, ki čakate na 275€ pomoči, jutri bouser posted image . Pa porodniška tudi, če je katera že tako daleč. Jaz jo dobim šele naslednji mesec prvič.

Sem šele zdaj pomislila, kako bi res bilo, če bi bila poleti visoko noseča. Po mojem bi se stopila kot kak sladoled. Si sploh ne morem predstavljat, kako vroče bi mi bilo. Prvič je blo isto, potem se je pa med dojenjem samo še stopnjevalo. Sem morala kar plenico okrog vratu dat, tako je teklo. Hormoniuser posted image

ANTIFLAT kapljice sem pa jaz tudi probala in pri kolikah res delujejo. Način delovanja je tak, da spenjeno mleko nazaj utekočinijo. Dojenčki menda dobijo krče od tega, ko se jim mleko v želodčkih speni. Če pa po tem dodaš antiflat, spenjeno mleko nazaj utekočini in s tem pomaga otročku, da ga lažje prebavi (strokovna razlaga pediatra, ki ga je kolegica vprašala, preden sva zadnjič začele dodajat te kapljice). Če probaš dat pence od mleka na žličko, čez pa poliješ kapljico antiflata, lahko vidiš, da res takoj deluje.Samo da sem jaz na to čist pozabla, dokler ni Zimska napisala.
Koroške kapljice pa smo uporabljali tako, da smo kar na dudo dali kapljico, kadar je bil mali nemiren. Je pa itak kumina in janež not, pa cukr. Najprej sem bila skeptična, zarad cukra, pa zob, ampak ni take panike, kot jo nardijo v materinski šoli glede cukra. Saj to daš občasno, pa še to po parih mesecih ne potrebujejo več in niti ne pogrešajo.

Plenice bom pa jaz tudi 1 bolj malo nakupla, ker po mojih izkušnjah hitro prešaltajo na 2. Od kozmetike bom kupila samo trdo milo od Welede, pa vatke za rito umivat, pa ta debele palčke za popek pucat, pa male ampule fiziološke raztopine. Kupla bom pa vse v Millerju, razen mandljevega oz. olivnega olja (se še nisem odločila, katerega bi raje), ter hladilnega mazila in praške paste, kar bo iz lekarne.

Ja, pa 2 vrečkice Aptamila za psihouser posted image . Naš Matevž še zdaj pije Aptamil junior pri 20 mesecih. Popije eno flaško zjutraj, potem pa nič več mlečnega čez cel dan, ker ne marauser posted image . Ne vem, kje se je vzel ta otrok, da niti čokolinota noče jest, kaj šele mlečni gres, in podobno. Ja, hotla sem rečt, da se Aptamil splača v Millerju kupit, ker je najcenejši.
Zdaj pa res moram v vrtec. Uživajte, pa ne še rodit, sej se nam nikamor ne mudiuser posted image

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

Neposredna povezava do sporočila: 2398
12.1.2010 15:10:33   
Kati81
Ma dve leti in pol nazaj so imeli v Lj P še vedno tiste molzne stroje, kir opotajo kot le kaj, lohk pa so v tem času kaj zamenjali, pa ne vem.

zimska pritisk si lohk zmeriš tudi v lekarni.

Ma jaz sem kupila plenice 1ko, Pampers premium carejih je notri 78, tko da za kak teden bi mogle zdržat, pol bomo pa vidli kaka velikost bo potrebna, pa al mu bodo pamperske sploh odgovarjale.

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 2399
12.1.2010 16:07:41   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: mavo

ANTIFLAT kapljice sem pa jaz tudi probala in pri kolikah res delujejo. Način delovanja je tak, da spenjeno mleko nazaj utekočinijo. Dojenčki menda dobijo krče od tega, ko se jim mleko v želodčkih speni. Če pa po tem dodaš antiflat, spenjeno mleko nazaj utekočini in s tem pomaga otročku, da ga lažje prebavi (strokovna razlaga pediatra, ki ga je kolegica vprašala, preden sva zadnjič začele dodajat te kapljice). Če probaš dat pence od mleka na žličko, čez pa poliješ kapljico antiflata, lahko vidiš, da res takoj deluje.Samo da sem jaz na to čist pozabla, dokler ni Zimska napisala.

Pa te kapljice ANTIFLAT so samo ene vrste ali jih je več vrst oziroma okusov? Sm vidla da je ena napisala (ne vem več katera) da so imeli bananine. user posted image

pa hvala za info user posted image

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 2400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?