|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del
12.1.2010 11:25:59   
sjmm
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08

sjmm sem že vidla kaj boste kosilali user posted image user posted image user posted image user posted image

jz sem ti pa še 1x zalepla...ha, ha....no, sej botreba kej začetuser posted image

SAŠKA 25.4. 1995
JAN PETER 7.12. 1998
MIHA 26.3. 2001
MAJ 19.2. 2009

VSI MOJI SONČKI

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 4676
12.1.2010 11:26:07   
Urša08
sjmm joj si ti glede kuhe pridna, res. Jaz nardim ričet in je to to, nč palačink za zraven user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 4677
12.1.2010 11:27:51   
Urša08
Grem zdej kopalnico popedenčkat dokler mam še takle mir user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 4678
12.1.2010 11:29:20   
sjmm

sjmm joj si ti glede kuhe pridna, res. Jaz nardim ričet in je to to, nč palačink za zraven user posted image user posted image user posted image user posted image

ma moji pol kr v hladilnik padejo al pa po kaki sladkariji, tak, da je bolje, če je še kej za povrh...ata poldek bi pa tud čudn gledal,če bi bul sam ričet na mizi...sej palačinke sem že zjutri napekla, filo mam že narejeno...sam skup vržem....ješprenjček sem pa tud zvečer namočila...zdej sam mal čebulce, korenčka, pora, kolerabce....pa koromača...in bo hitr kuhano

no, grem se s čebulco mal zjokatuser posted image user posted image user posted image

be bek..staj kuluser posted image user posted image user posted image

SAŠKA 25.4. 1995
JAN PETER 7.12. 1998
MIHA 26.3. 2001
MAJ 19.2. 2009

VSI MOJI SONČKI

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 4679
12.1.2010 11:31:57   
tanci29

Grem zdej kopalnico popedenčkat dokler mam še takle mir user posted image user posted image user posted image user posted image

jest bi jo tud moglauser posted image ...pa likatn pa pucat pa vse...ah ja sem mogla zdej mal počivat kao, pa se je vsega nabral...

aja že vem kaj sem prej pozabla pokomentirat

simona pa njeno likanje pa mokre cune...svaka čast da te čakajo samo tiste cune na stojaluuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...pr men ni problema najdt cune za zlikat. oz je že težko najdt kej zlikanga tale teden...no učeri sem polikala otroške obleke...so omare spet polne, sem že v začetku tedna ugotavljala da morm mal it kej nabavt k nimata nč pa sem učer pogruntala da mi še ni trebauser posted image

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 4680
12.1.2010 11:36:03   
Urša08
Tanci a veš da sem jaz tud enkrat mojmu paniko nardila da morm v trgovino po cune za tamaledva da nimata kej gor dat, no sej sem pozabla da 10 dni nisem prala, čez dva dni je bilo pa situacija čist druga, omare polne cunjuser posted image user posted image user posted image user posted image

Vsa dela ki si jih naštela morm jaz tud opravit, me vse čaka. Ti pa rajši še malo počivaj res user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 4681
12.1.2010 11:36:24   
Urša08
no zdej pa res grem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 4682
   [Brisano sporočilo]
12.1.2010 11:52:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Urša08)
  Neposredna povezava do sporočila: 4683
12.1.2010 12:09:42   
antonia
Punce, pozdravljene!

Naj vam povem, da smo prvič prespali nočko. Torej ob 8.00 spat - ob 10.00 steklenička mleka, ker le tako ga sploh kaj popije, drugače vse na žlico in potem spanje do 6.30 zjutraj, ko je bila lakota že prehuda:))) - na svojih 11,5 kg pač rabikonkretne doze
user posted image user posted image user posted image

Maksi1: danes sva bila midva v vrtcu, mali se je dobro znašel, ni bilo panike. Moji vtisi so tudi OK, kaj pa tvoji.

user posted image user posted image
Nujno pa bi potrebovala en nasvet glede varstva, sploh od tistih, ki imate vrtčevske otroke.Imamo dve možnosti varstva:

privat varstvo: mali bi odšel od doma ob 7.15. Gospa, ki ga bi pazila je brezposelna, otrok še ni pazila, ima pa 4 hčerke med 10 in 18 let- Hiša ful lepo urejena, mogoče par pasti za mulčka. Je pa ne poznam dobro, kolikor sem se pozanimala, nima noben pripomb. Popoldan bi se z malim ubadale tudi hčere, sploh ta večja je nora na otroke. Jaz ga bi prevzela ob 15.45

vrtec: od doma ob 7.15, pol ure vožnje. V vrtcu ob 7.45, moj bi ga prevzel šele ob 16.45 in doma bi bila ob 17.10. Poleg dolgega varstva, me skrbijo še samo trije obroki in pa to, da je skupina mešana, od 1- 5 let.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vaše mnenje, nasveti, prosim! Nisem ravno šibek karakter, ampak malega mi je tako težko dat od sebe in bi rada najboljše zanj. Prosim, pomagajte se mi odločiti

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4684
12.1.2010 12:19:33   
Čebel@
antonia....kako še ni pazila otrok,če ima pa 4 svoje?-no to mi ni najbolj jasnouser posted image .......jaz bi se verjetno odločila za vrtec ker konec koncev so tam vzgojiteljice ki so strokovno usposobljene za varstvo,in pa družbo otrok....mislim da mu lahko za sabo daš kakšen kruh,jogurt,sadje-če se ti dzijo 3je obroki premalo

(odgovor članu antonia)
Neposredna povezava do sporočila: 4685
12.1.2010 12:20:39   
Čebel@
nisem nič brala za nazaj,ker ste čisto preveč naklofaleuser posted image

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 4686
12.1.2010 12:25:52   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: simonakr

user posted image user posted image 2 VPRAŠANJI user posted image user posted image

1. Kako prepričate tamale da jedo večje koščke? Naša razen grisinov vse večje koščke vn plune in mečka v roki. Tko da je skorej vse zmiksano z paličnim mešalnikom. Tko vsaj nekej poje.

2. Kako jim ponudite kruh? Po koščkih, zdroblenega al kar celega pa ga sami pojedo?

jst mu večino še vse pasiram, ima pa rad krompirček če so večji koščki in kruh tudi..... če mu dam kak sadni jogurt in da so koščki pljune ven.... določeno hrano mi je v koščih večino pasiram.... vedno ko spasiram mu vseno ponudim vmes kak večji košček in če poje poje drgač pač pljune ven..
Kruh če je žemlja mu dam polovičko in lepo je, tud dam mu večji kos kruha ponavadi je lepo morem pa še kr pazit ker si včasih ful nabuta..... če mu delam pa manjše koščke pa tud sam lepo pobira in daje v usta.... kadar jema kak namaz mu jst dajem v usta, če daja sam je cel namazan....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 4687
12.1.2010 12:27:58   
sjmm
IZVIRNO SPOROČILO: antonia

Punce, pozdravljene!

Naj vam povem, da smo prvič prespali nočko. Torej ob 8.00 spat - ob 10.00 steklenička mleka, ker le tako ga sploh kaj popije, drugače vse na žlico in potem spanje do 6.30 zjutraj, ko je bila lakota že prehuda:))) - na svojih 11,5 kg pač rabikonkretne doze
user posted image user posted image user posted image

Maksi1: danes sva bila midva v vrtcu, mali se je dobro znašel, ni bilo panike. Moji vtisi so tudi OK, kaj pa tvoji.

user posted image user posted image
Nujno pa bi potrebovala en nasvet glede varstva, sploh od tistih, ki imate vrtčevske otroke.Imamo dve možnosti varstva:

privat varstvo: mali bi odšel od doma ob 7.15. Gospa, ki ga bi pazila je brezposelna, otrok še ni pazila, ima pa 4 hčerke med 10 in 18 let- Hiša ful lepo urejena, mogoče par pasti za mulčka. Je pa ne poznam dobro, kolikor sem se pozanimala, nima noben pripomb. Popoldan bi se z malim ubadale tudi hčere, sploh ta večja je nora na otroke. Jaz ga bi prevzela ob 15.45

vrtec: od doma ob 7.15, pol ure vožnje. V vrtcu ob 7.45, moj bi ga prevzel šele ob 16.45 in doma bi bila ob 17.10. Poleg dolgega varstva, me skrbijo še samo trije obroki in pa to, da je skupina mešana, od 1- 5 let.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vaše mnenje, nasveti, prosim! Nisem ravno šibek karakter, ampak malega mi je tako težko dat od sebe in bi rada najboljše zanj. Prosim, pomagajte se mi odločiti

moje skromno mnenje pri 4 mulčkih + 2 pupiki moževe sestrične, ki sem jih pazila...če i je gospa na prvi vtis v redu, potem jaz nebi razmišljala o vrstcu...tudi časovni se ti kot pišeš bolje izide...mala bo imal vso pozornost, manj možnosti bolezni...pri nas , ko sem jih pazila v 5 letih samo vsi imeli norice, ki jih je prinesla moja ta velka iz šole.....sej vem, da vsi govorijo o socializaciji otrok v vrtcu...družba...moji ga skorajda niso obiskovali...pa so se vsi zelo lepo vključili v družbo...malo odvisno tudi od otroka...meni se je v mlajših skupinah zdelo, da je socializacija v vrtcu predvsem rivalstvo....veliko pa je odvisno tudi od vzgojiteljic...to je res....samo moje mnenje...vem, da veliko staršev nima izbire...tako, da me ne bo katera narobe razumela...nisem proti vrtcem...sam če imamo na voljo še kaj drugega je mogoče dobro o tem razmisliti vsaj prvi 2 letiuser posted image

< Sporočilo je popravil sjmm -- 12.1.2010 12:28:23 >

SAŠKA 25.4. 1995
JAN PETER 7.12. 1998
MIHA 26.3. 2001
MAJ 19.2. 2009

VSI MOJI SONČKI

(odgovor članu antonia)
Neposredna povezava do sporočila: 4688
12.1.2010 12:29:14   
tanci29
antonia-sej na koncu se boš itak sama odločila. ampak ti povem moje mnenje oz. moje izkušnje

mi smo erika prvo leto dali v privat varstvo, sicer je gospa ki dela to delo že ogromno let in ima tudi skupino do 5 otrok. erik se je imel tam prav super. lepo se je uvedel, veliko so bili zunaj. to mi je res bilo ful pomembno. imeli so ogromno igral in poganjalčkov. vsak dan sveže kuhano hrano. res super. minus je pa edino ta da tako varstvo ni 100%. sploh v tvojem primeru se lahko zgodi da gospa ne bo mogla in boš morala sama ostati doma ali pa iskati drugo varstvo, drugo osebo, spet velika sprememba. zdaj je odvisno tudi kako otrok reagira na spremembe. lahko se zgodi da bo morala gospa k zdravniku, na pogreb, počitnice dopust, kak sestanek...ne vem potem se najde 100 stvari. mene je edino to motilo pri privat varstvu, da sem velikokrat kasneje pripeljala ali pa prej šla iskat, uglavnem meni osebno ni bil tak problem ker sem šla umes delat samo za tri mesece in sem se lahko v službi dogovorila, pol sem bila pa itak doma. zdaj pa sem hano vpisala v vrtec, ker si tega ne bi mogla več privoščit. no sicer na začetku je kazalo da bo šla v to varstvo, vendar smo sedaj dobili vrtec. tudi poleti grejo oni za dva do tri tedne na dopust. tako da meni je definitivno lažja varjanta vrtec. je pa res da je fino prvo leto otroka imeti v varstvu. zdej sem tolk čudno napisala, tako da upam da sem ti vsaj malo pripomogla k lažji odločitvi.
aja pa v vrtcu imajo 4 obroke. zajtrk malica kosilo malica. je pa res da bi bili potem pozneje doma.  

(odgovor članu antonia)
Neposredna povezava do sporočila: 4689
12.1.2010 12:30:28   
brkn83
Pozdravljene.

Mal na hitro se vam javim, nik zdele spi tk da mam mal časa. Prejle sva likala in pospravljala, je pridno vse igrače pospravil, potem pa je bil tk utrujen, da je mogu iti spat.

Js pa sem še hitro mal pospravila, zdej pa sem se spravila za računalnik mal magistrsko nalogo pisat, ki res zelo počasi napreduje.

Sploh ne vem kaj naj danes skuham za kosilo,bom kr nekaj na hitro naredila.

2.6.2007 - sva si rekla usodni DA
4.2.2009- smo dočakali našega novega družinskega člana- Nika

(odgovor članu sjmm)
Neposredna povezava do sporočila: 4690
12.1.2010 12:32:49   
Katjusa
antonia jst bi ga dala privat vsaj za kakšno leto......

(odgovor članu sjmm)
Neposredna povezava do sporočila: 4691
12.1.2010 12:33:32   
Katjusa

No evo jaz sem napisala spisek za v trgovinouser posted image Sem včerej mojmu rekla da nam sam par malenkosti fali, pa mam cel listek polnuser posted image  

jst sem tud včeraj mojga vprašala, če bomo šli v trgovino, da rabim nekaj stvari pa smo zapravli 110€user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 4692
12.1.2010 12:34:46   
Urša08
Antonia če bi bila na tvojem mestu bi ga dala privat vsaj do septembra, da pride iz tega občutljivega obdobja malce ven, da začne hodit,... 

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 4693
12.1.2010 12:35:51   
Urša08
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

No evo jaz sem napisala spisek za v trgovinouser posted image Sem včerej mojmu rekla da nam sam par malenkosti fali, pa mam cel listek polnuser posted image  

jst sem tud včeraj mojga vprašala, če bomo šli v trgovino, da rabim nekaj stvari pa smo zapravli 110€user posted image user posted image user posted image user posted image

mislim da tudi mi ne bomo dosti manjuser posted image user posted image user posted image user posted image sploh če bom šla še v kak dm al muller

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 4694
12.1.2010 12:37:55   
Urša08
Nejc je bil skoraj 3 ure pri tašči in ko je nazaj prišel je videl makarončke in skoraj zaupil od veselja makarončki souser posted image user posted image user posted image user posted image joj kok jih ima rad, je tko lepo slišat če otrok z veseljem pokaže da je vesel ko mami neki skuhauser posted image Žiga je tud podiral rekorde, je do zdele spaluser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 4695
12.1.2010 12:40:27   
claud
Dan!

Evo dons je blo spanje kr ok!
Jo je moj celo noc stimuuser posted image user posted image user posted image

Se to: dons je prvic odkar je na gh za zajtrk jedla NE COKOLINOuser posted image user posted image user posted image
Do zdj je namrec zmer mogu bit obvezno cokolino, ceprav sm ji dala najprej kruh pa marmelado in podobno.....
DONS JE PA POJEDLA ENO CELO HRENOVKOuser posted image user posted image user posted image

Maksi nism vedla da mata vidve tud stalo s tezo.....mah sj bo...bojo nase dame pac bolj vitkeuser posted image

Simona- Larissa ne mara da ji dajem koscke. Ona ma najraje da se hrani sama...tko da tud dons hrenovko je prijela v roko in jo jedla....kruh ji dam tud kr v kosu, al pa zemljico...
Zacela je pa hrano gristi ravno zarad zemljice...parkrat se ji je zaletel, se je zacela mal kokr davit, ampak pol je pa ugotovila da ne sme kr goltat, ampak tud mal zvecit.

ZDJ GREM PA RECEPT ZA TORTO PISAT!!!!

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 4696
12.1.2010 12:41:46   
Katjusa

Nejc je bil skoraj 3 ure pri tašči in ko je nazaj prišel je videl makarončke in skoraj zaupil od veselja makarončki souser posted image user posted image user posted image user posted image joj kok jih ima rad, je tko lepo slišat če otrok z veseljem pokaže da je vesel ko mami neki skuhauser posted image Žiga je tud podiral rekorde, je do zdele spaluser posted image user posted image user posted image

kak finouser posted image user posted image user posted image user posted image
jst sem pa včaraj boranjo skuhala pa pride florjan pa rečem nej se vsede da bo mal jedu in mu dam na mizo pa reče to pa jst ne jemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pol je pa vse pomazal sam rekla sem mu da naj poskusi in če mu ne bo všeč lahko pusti.... ja pa je pustil prazen krožnikuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

se mi pa zdi, da od kar je v vrtcu ful manj je in da je shujšal... če tam vprašam če je jedu itak ne vejo tak, da nimam pojma če je al ne je ko pridem ponj ponavadi je kruh, ki ga dobijo po spanju.....

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 4697
12.1.2010 12:56:51   
tanci29
katjuša...vrtci majo ponavadi na internetu stran in gor je tudi jedilnik...tko da dobiš mal občutka kaj je jedel tisti dan, pa še veš približno kaj ma rad in kaj ne...mogoče pa ne dobi zadostne količine v vtrcu,če je še lačen pa naj prosi da bi še...ne vem pri nas če vidijo da poje pa da če bi še vedno dajo

brkn-ej spet si čist too much pridna

urša-superca za tako dobro kosilo, naš erik tud obožuje testenineuser posted image user posted image user posted image

kolumbo-ajoj šč šč vročina....aha sej ste bolje...superrrr

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 4698
12.1.2010 12:57:30   
tanci29
claud-čestitke za pojesto hrenovko za zajtrk....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 4699
12.1.2010 13:05:35   
claud
cOKOLADNA TORTA Z JAGODNIM ALI POMARANCNIM NADEVOM:

BISKVIT:

14 dkg MARGARINE
14 STOPLJENE COKOLADE
14 SLADKORJA
8 JAJC
14 MOKE
1 PECILNI
POMARANCNA LUPINA

Sestavine zmesas skupaj po tem vrstnem redu-kot je zgoraj napisano. Margarino in sladkor penasto umesas, dodas stopljeno cokolado, pomarancne lupine, rumenjake....ko to zmesas, dodas presejano moko s pecilnim in sneg iz beljakov.

NADEV:

4 POMARANCE
2 ZLICE MARELICNE MARMELADE
GUSTIN
POMARANCNI SOK (JUICE)
(Na ta nacin lahko improvizirate z jagodami)

Pomarance razrezi na krhlje in daj v posodo za kuhanje. Dodaj marmelado in po potrebi Soka.....Da bo kolicinsko po vasi zelji. Prilizno pol litra.
Kuhas da zavre....potem s palicnim mesalnikom zmiksas pomarance....
V posodici zmesaj gustin z mrzlo vodo in dobro zmesaj da ni grudic....potem to pocasi vlivas v nadev.
In cakas, cakas, cakas, da se zacne gostiti....
Preizkusis lahko tako da das eno zlico nadeva na kroznicek in v skrinjo....ce se strdi pomeni da si dala dovolj gustina.....sicer ga daj se malo.

Ko je biskvit pecen ga daj na 2 dela-cez pol. Spodnji del biskvita polozi nazaj v model za peko torte in ga dobro namoci s sokom ki je ostal. Nato vlijes pol nadeva. Namocis se drugo polovico biskvita, polozis se tega gor in vlijes se ostali nadev.
To das vse skupaj za par ur na hladno, da se nadev dobro strdi....idealno je ce ga pustis kar cez noc.

Model nato previdno odstranis...

Prelijemo s cokoladno glazuro....Cokolado stopimo skupaj z maslom, in damo noter nekaj navadnega olja ( za lesk)..

cez korito damo mrezico iz pecice in nanjo torto. Nato cokoladno glazuro lepo polivamo po torti. Mrezica je zato da se cokolada odteka, da se ne nabira spodaj.

Dekoriras po zelji.

Upam da je razumljivo napisano.

Tistim ki jo boste delale pa upam da vam lepo uspe.

(odgovor članu claud)
Neposredna povezava do sporočila: 4700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?