|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010 - 2. del
11.1.2010 8:06:02   
valentinčica30
Jaz se malinovega čaja ne upam niti pit, ker bi rada vsaj do P prišla. _Je šlo v drugo ekspres, pa upam da tokrat tut.

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2276
11.1.2010 8:14:10   
ninček1
kako dolgo pa si rabla pri prvi?

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 2277
11.1.2010 8:18:01   
valentinčica30
Prvi porod so mi zaradi medenične vstave, šla je z rito naprej sprožili in je trajal z vsem tistim neizogibnim britjem, klistirjem... 8 ur. Bila sem odprta 2 cm. So pa zadevo zavlačevali, ker je bilo porebno veliko pazljivosti, ker se glavica porodi zadnja.
Dobila sem umetne, ki se mi niso zdeli grozni, pa adrenalin je delal sto nauro zato je ta čas kr poletel

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2278
11.1.2010 8:45:11   
protina
Jutro!

No moj spisek za ta teden se tud pripravlja.Še ta zadnje kupim kar rabimo zauser posted image , ne ne mislim še iti v P,ker bo voziček komaj prispel konec februarja in do takrat bo treba počakat.Moj vedno najde take stvari,ki se najdlje čakajo.Grem še v BC po stvari pa v Muller in potem imamo skorajda vse.

A ste že vse dobile odločbe iz CSD-ja?

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2279
11.1.2010 9:14:59   
Cappy96
Jutro!

Smuki, tudi jaz tvoji mami pošiljam en kup user posted image , da se bo vse dobro izteklo!

Hvala za recepte za muffine- komaj čakam, da vse sprobamo!

Tudi midva sva kupila Maclarnov ležalnik (http://www.maclarenbaby.com/europe/content/view/121/88889224/lang,en/), pa je bila Lana vsega skupaj v njem cca. 2 uri. Žal, ker pri večini se dobro obnese. Če bi še 1x kupovala, bi izbrala cenejšega.

Sploh si ne predstavljam, da v P ne bi imela modrčka za dojenje in blazinic. Ker sem bila prepričana, da nimam mleka, sem šla brez. Že 2. dan pa je teklo od mene.

vložki Vir 80 so bili meni ok, zdaj bomo kupili pa te, k jih je Kati predlagala. V P pa smo imeli dovolj njihovih- neke italijanske.

Jada, prijetno selitev vama želim!

ČikaPika, dobrodošla!

ninček, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ti privoščim, da user posted image kar izstreliš!

bmwjka, hitro okrevanje user posted image tudi tebi!

protina, jaz sem odločbo od CSD dobila prejšnji teden, user posted image je papirje oddal pred božičem.

Stvari za user posted image pa še nimam, ker me je presenetila bolniška, zdaj pa nikamor ne smem user posted image .
Se bo spet ponovila zgodba iz 1. user posted image , ko sta user posted image in mami opravila vse nakupe in to zelo uspešno user posted image .

Lep dan!

< Sporočilo je popravil Cappy96 -- 11.1.2010 9:16:44 >

LANA, najina sreča...........26.05.2007
ANŽE, naš mali sonček.....10.02.2010

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 2280
   [Brisano sporočilo]
11.1.2010 9:15:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu plouse)
  Neposredna povezava do sporočila: 2281
   [Brisano sporočilo]
11.1.2010 9:22:34   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2282
11.1.2010 9:23:02   
MATEJKA_
JUTRO...

evo spet mene po dolgeeeem času... sva oba z user posted image imela zdaj 2,5 tedna dopusta, tako da nekako nisem prišla do računalnika...
meni se danes začnejo ctg pregledi, pri svoji gin sem zaključila. oz. moram it k njej še to sredo, ker prejšnjo sredo še izvidom za kri ni bilo... drugače sem ok, trebuh se je že dol spustil, prepona pa me pri daljšem sedenju še vedno boli. sem pa že 31. mislila, da bom šla rodit - sem imela lažne popadke (močno otrdevanje trebuha) in par dni kasneje spet. tega iz prejšnje nosečnosti niem bila vajena, tokrat pa se mi je to zgodilo že 3x. še dobro, da pa sem vedala, da niso to pravi popadki user posted image .

pred mano so predivoma še malo manj kot 4 tedni kot 2v1. joj, kak hitro mine! se mi zdi, da v tej nosečnosti sploh nisem imela časa uživat v tem...

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2283
11.1.2010 9:33:40   
MATEJKA_
no, prejšnji teden pa sem kupla posteljnino, jogi in še nekaj toplih cotik. pol sem to začela vse to in plenice prat, moj mož pa je bil spet taaaaak priden in to vse lepo zlikal user posted image . hvala bogu, ker jaz ne morem niti 20min za likalno mizo stat. pa tud spogruntala sem kaj bom user posted image bolekla za iz porodnišnice. zdaj pozimi je lažje. prejšnjič sem rodila sredi avgusta, oblečt pa sem jo morala čisto jesensko, ker je blo mrzlo ko user posted image .

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 2284
11.1.2010 9:33:48   
Aja1
Od danes naprej sem pa na porodniški. user posted image Kako hitro gre čas naprej.

Glede vložkov: v prvo sem uporabljala Vir 80 (take smo imele tudi v porodnišnici) in so mi bili kar ok. Edino mrežica je na začetku motila, ker se je zatikala ob šive. Zdaj sem za začetek kupila 2 paketa Vir nature normal plus (s krilci) in en paket Vir 80. Potem pa sproti naprej.

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 2285
11.1.2010 9:41:00   
MATEJKA_
steriliziranje dud - jaz vedno dude, flaške & co. dam v lonec z vodo, vse skupaj zavrem in pustim počasi vreti 10-15 min. tin to je to. pol samo s hladno vodo splahnem... brez kompliciranja.

Neposredna povezava do sporočila: 2286
11.1.2010 9:42:23   
protina

Nekaj me zanima.A si boste spakirale za v P v kakšen kovček na kolesa ali nahrbtnik,kaj mislite?

Ja brcko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image naj bo čimprej mimo.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2287
11.1.2010 9:43:22   
MATEJKA_

IZVIRNO SPOROČILO: slomak

IZVIRNO SPOROČILO: zimska

DM - plenice uporabljamo in so super, meni osebno najboljše. Pa še če se včlaniš v baby klub dobiš 1 paket zastonj.

jest sm se včlanila pa dobila bone po pošti...kdaj bom pa pleničke user posted image  ?

za pleničke dobiš bon. ampak to v baby clubu - za kar potrebuješ kopijo rojstnega lista otroka.

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2288
11.1.2010 9:47:22   
Lara73
jutro čveke

jest bi tko jedla, pa ne bi jedla, pa spet bi jedla, pa spet ne bi.... sama sebi grem na živce! Sem lačna, ko pa odprem hladilnik mi ne diši nič več. Tako sem pojedla samo en navadni jogurt. Mi vedno zapaše kaj takega k nimam. Danes bi naprimer jedla preste. Bom šla v trgovino kasneje in si jih kupila celo škatlo, pol pa grizla dokler mi ne padejo zobje ven!

bmw-jka: nič ti nisem fouš! Kot da nas ne more že sam trebuh dovolj ovirati in žulit. Mora vedno še kaj zraven prit. Očitno, da je bolj zanimivo.

ninček1: da ne boš že doma rodila....  si pa hecne stresala, sem se prav nasmejala.

zimska: meni se zdi, da odkar sem doma samo še perem in likam.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2289
11.1.2010 9:48:00   
MATEJKA_

IZVIRNO SPOROČILO: protina

Nekaj me zanima.A si boste spakirale za v P v kakšen kovček na kolesa ali nahrbtnik,kaj mislite?

Ja brcko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image naj bo čimprej mimo.

eh, jaz bom spet imela nahrbtnik, je vče kot dovolj. sem si ravno včeraj toaletno torbico pripravla, v rukzak pa dala zikenčke za user posted image (to je pač edino, kaj v prprpdnišnici ne dobiš za oblečt), pa za sebe termo zokne in rezervni modrc za dojenje. pol pa noter še samo toaletno vržem, pa fotoaparat n copate in gremo.

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 2290
   [Brisano sporočilo]
11.1.2010 9:55:40   
Brisani uporabnik

(odgovor članu protina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2291
11.1.2010 10:08:41   
slomak
jutro punce...uf kolk ste zgodnje. Jest ker ne spim pa pol mal podaljšam do ene 9.30 če mi rata..ko ležim me tolk kolki bolijo, da zdaj še na bokih ne morem spat...jooojjj sm kr mal že naveličana, pol dihat ne morem čez nos...včeraj smo šli malo na sprehod pa me je spodaj tko ščipalo da sm si trebuh z rokami podpirala da sm lahko do doma pršla...ne vem se mi zdi da kokr nism mela problemov na začetku nosečnosti glede laufanja okoli, jih imam sedaj. Sej ni nič pretiranega ampak bi že kar šla do P user posted image ...danes sem v 35t...
hm...torba za v P, jest mam uno k je bla u sparu na pike Kappa, če katera ve, taka kot neseser, tja bi dala kozmetiko pa vložke, eno torbo posebi bom pa rabila za user posted image  a ne? Kam boste dale cunjice za malega? Aja ne a ne prnese to dragi za iz P za otročka? Joj čist sm zmedena že...se mi zdi da imam vse ampak me kr ena panika grabi...user posted image

Se mi zdi da se nam dan D bliža hitreje kot pa kdajkoli...vse gre tolk hitr pa še tolk enih stvari imam za narest...ah sej bo...
drage souser posted image  držite se in za vse naše user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2292
11.1.2010 10:56:08   
vaney
Evo, pa je konec vikenda.

Anžeta sva zjutraj še odpeljala na kontrolo in so pljučka čista, tako da je šel v vrtec, midva pa v nabavo, da bomo imeli kaj jest.

Prej sem pa še na dan privlekla eno ogrooomno vrečko (tisto na vakum) malih oblačilč in imam zdaj 2 stroja za oprat. Imam pa večinoma vse rumeno, zeleno, belo, bež/rjavo. Modrega  malo, roza pa nič. Tako, da to operem, če zvemo kaj bolj konkretnega za spol na naslednjem pregledu, grem še kakšen bodi dokupit v kakšni bolj konkretni barvi, če ne, bo pa za prvo silo dosti.

Nimam pa še nabavljenih stvari zase, sploh kozmetike, tako da v ponedeljek po pregledu ropam Miller (plenice, čistilni robčki, blazinice za dojenje, kakšne nogavičke, male kapice za po kopanju, vložki, dude, flaške, mrežaste hlačke...tega nimam še nič).

Sterilizirala sem jaz tako kot večina...flaške v mrzlo vodo, 10 minut prevret in to je to.

Ležalnik sem imela že prvič in se nam je super obnesel, od prvega dneva je Anže čez dan spal v njem, v sp. študk smo ga nosili v njem med kosilom...in je bil ful rad v njem, tam do slabega pol leta. Seveda največ na začetku v čisto ležečem položaju, kasneje v dvignjenem, pa na začetku hranjenja s kašicami smo ga še uporabljali. Po 6. mesecu je bil pa preveč aktiven na tleh, da bi ga pustila ležat v ležalniku.

Imam eno vprašanje za 2., 3. mamice...jaz imam celo zbirko flašk doma še od Anžeta, nič kaj preveč rabljenih. A ve ste to vse stran zmetale in druge nabavile ali samo cuclje druge kupile in flaške prekuhale? Malo mi  deluje nehigiensko, da bi imel drugi user posted image isto flaško, samo bližnja okolica mi pravi, da je brezveze nove kupovat? Kaj pravite?

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2293
11.1.2010 10:59:39   
Jada82
Punce dobro jutro!!!

Evo, midva sva VSELJENA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ful je fajn, res uživam in sem prav srečna. Danes zjutraj sem se prvič stuširala tukaj in .... ne vem, kar take malenkosti mi ful pomenijo. Včeraj sva z mami tudi sobico za user posted image zrihtali. Danes še postljnino zlikam in mu pripravim še posteljico. Cunjice so pa nared.
No, danes bom pripravila tudi še torbo za v porodnišnico. Sicer pa imam toliko energije, da kar prekipevam. Vse bi rada naredila .... sicer me pol kmalu kakšen križ al pa tiščanje dol položi za nekaj časa vodoravno, ampak sej bo.
Danes greva na kosilo še k tašči, ker morava še sliti cunje, pa računalnik in ostalo kramo .... se nama kar ne da.

Jaz upam, da user posted image počaka do 37. tedna. user posted image
Sicer pa ... a se pri Brcko dogaja?? Joooj, držim pesti, da bo čim čim prej in čim manj boleče!!!! In čim bolj lepo!!! user posted image

Drugače je pa mene včer ob 9h zvečer začelo boleti spodaj v trebuhu - ne vem, se mi je zdelo, kot v mehurju al kje, čisto spodaj, tik nad sramno kostjo. In kar ni ponehalo, ni pomagalo, če sem šla lulat itd. Nič. Ob 3h ponoči sem se zbudila in je še kar bolelo, prav peklo. Grozno je bilo. Vedela sem, da niso popadki, ker je bila bolečina konstantna, itak pa se ustrašiš. No, po 3ji uri je ponehalo, da sem lahko mirno zaspala. Zdaj je ok. Ne vem, kaj je bilo??? Sem že razmišljala, da bi klicala ginekologa, sam kaj, zdej je ok, tako da počakam do četrtka, ko imam itak pregled.

Ležalnik - jaz ga še nisem kupila. Baje bom enega poverbala user posted image Zaenkrat sem kupila le tisto "igralno postajo", tisto blazinico, ki jo daš na tla, pa čez so neke igračke. Ta je primerna že takoj za na začetku, ker otrok leži čisto vodoravno. Pa kolegica mi je rekla, da se je njena tamala pri dveh mesecih in pol že 40 minut sama igrala v tem z igračkami user posted image user posted image

Včer sem spet skup sestavila vozek. Joj, je kar velik ... ampak zdaj imam pripravljeno in sem veliko bolj mirna. Prav fajn user posted image

No, smo na vezi, pa držim user posted image user posted image user posted image za vse preglede danes!!!

pa pa

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
11.1.2010 11:29:02   
valentinčica30
Vaney jaz svojih flašk nisem stran zmetala, sta mi jih moji dve zasegli in ko sta jih nehali uporabljati za pitje so bile izvstne za igranjeuser posted image user posted image . tak da sedaj lih nebi z mojimi tvegala in sem kupila novo.
Drugače pa sem pri drugi zamenjala samo cuclje ne pa stekleničk, vsaj tistih steklenih ne.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2295
11.1.2010 11:33:59   
punsha
Oj punce,
vas lahko prosim za eno mnenje.
Z mojim sva se odločila, da na začetku nekaj časa ne bova sprejemala obiskov. Pač mali je bil 6 tednov prezgodaj rojen in njegov imunski sistem še ni tako razvit, kot bi moral biti, pa pač razni prehladi, ki razsajajo v tem času... Koliko časa ve nebi imele obiskov? Sploh ne vem več, kaj je normalno, vsi bi radi prišli, jaz se jih pa otepam z vsemi 4. Sicer bi mi počasi že prav pasali kaki klepeti... Po drugi strani me pa skrbi. Moj je sicer čisto proti obiskom prvih 6 tednov. Kaj mislite?

< Sporočilo je popravil punsha -- 11.1.2010 11:39:52 >

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 2296
11.1.2010 11:51:35   
tasa3
ola

mi smo tudi proti obiskom prav na zacetku...
pri nasi taprvi je blo tako, babice in dedki, strici, so prišli hitro na obisk, ampak drugi pa šele po kakih dveh mesecih, pa tud nobeden ni bil kej prevec vsiljiv, se mi zdi da kar razumejo - nasi prjatli :)

itak se mi je pa zdelo da so dnevi kar hitro brzeli mimo, dojenje, kupcek, previjanje, spanje, dojenje, itd.... se ni dojila na tri ure, ampak takrat ko je bla lacna...

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2297
11.1.2010 11:57:28   
Aja1
Vaney - jaz bom flaške (če jih bom rabila) kar porabila še od Neje (niso bile veliko rabljene - te prve, ki pašejo na črpalko samo parkrat). Mi jih je škoda stran metat.

(odgovor članu tasa3)
Neposredna povezava do sporočila: 2298
11.1.2010 11:59:24   
Aja1
Se mi je olasila zvesta. Danes ne bo imela UZ, mogoče jutri. Če hodi katera v MB porodnišnico na preglede je pa vabljena k njej na obisk.

Punsha - če se vama zdi, da je prekmalu to jasno in glasno povejta. user posted image Drugo bi bilo, če bi bilen za, en proti.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2299
11.1.2010 11:59:38   
ninček1
Jaz se ne bom ozirala na druge glede obiskov(če zamerijo je to njihov problem)...toliko nekih virusov razsaja...kaj pa vem....Jaz ziher kake tri tedne ne bom sprejemala obiskov.Ne rečem babica in dedek, ampak vsi ostali bodo pa že morali počakat...Sploh kar se tiče pestovanja otroka, se mi zdi, da bi ga prvih nekaj tednov naj samo starša pestovala in mogoče še stari starši...Da bi pa vsak, ki bi se mu zazdelo pozvonil na vrata in prišel pogledat dojenčka...kaj pa vem...
Sploh, če pa ima dojenček še malo oslabljen imunski sistem pa se sploh ne bi špilala.

Mogoče ne gledam prav in kompliciram, samo raje kompliciram in se komu zamerim, kot pa da si potem očitam, da pa je otrok zbolel zato, ker se jaz nisem hotela komu zamerit..
Sploh pa mi ni jasno, da drugi kličejo da bi prišli na obisk.Meni je logično, da se jaz ne bom vabla k nekomu , ki je ravnokar dobil dojenčka, ampak bom počakala, da novopečena mamica sama povabi, ko misli, da so tako daleč in tudi ne bi zamerla, pa če je to 2 meseca..je že kaki razlog

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?