ivanamdb
|
IZVIRNO SPOROČILO: šivilja IZVIRNO SPOROČILO: ivanamdb IZVIRNO SPOROČILO: k.tja A tako, ni dobro na Irslem? Jaz sem pa mislila, da je tam krasno (vsaj včasih so to tako prikazovali v naši medijih). Včasih sem govorila, da če bi šla iz Slo, da bi šla na Irsko. Sem bila tam davnega leta 90 in nekaj, pred gospodarskim razcvetom in mi je bila Irska kot dežela ful všeč. Smo bile s sestri in sestrično tri tedne, se okrog vozile in uživale. Bi pa na splošno šle težko ven, bi preveč pogrešala družino. Moj možek je tako dober in trenutno upravlja vse tri otroke, jaz pa še vedno na robu joka. H. ni pojedla nič večerje, mene pa skrbi, da ni mleka. sivilja - ja ja to vsi mislijo da je na irskem ful super, tud zarad tega kaj pokazejo na tv. ampak...resnica je bolj drugacna...vsakic ko greste doktorju 50 eur prosim...tud otroci...pa ce nimas privat zdravst. zavarovanje je boljs da umres! (HB imamo prek firme, in HB nikoli nisem rabila)...bolnisnice so, ne vem, kot v tirani mozno?!! ful umazani, sem prinesla urin ko sam sla na pregled, in je doktorica vzela, brez rokavic dala notr tale stick, potem urin direkt v pomivalno korito in mi vrnila tole epruveto..... "za naslednjic" je rekla.... ne hecam se! in to je kot ena od boljsih v mestu.... telecjega mesa sploh ni...to je za bogate zenske v pizamah hodijo po mestu..... nobene kulture, sam pijejo pa se tepejo... edino kaj je dobro je delo, pa razmerje na delu, in tud $. drugac jaz sem celo hrano "svercala" vsakic ko sm sla domov. v londonu so nas enkrat ustavili na letaliscu, pregled torbe, in je tolk mesa, sira, kruha, in ne vem vec cesa blo notr, in nas zenska vprasa pa kam to greste da nim nc za jest... ja na irsko...sam je rekla aha in zaprla torbo...drugac pa ne bi smeli svercat meso...sigurno je mislila tadva boga... men je osebno bolj vsec anglija, mozno ker smo tam ziveli ko sem bila majhna, ampak res, v angliji lahk dobis vse, nc ti ne zmanjka. drugac - moj nasvet je ne matrat se prevec s dojenjem... vem kako je to...jaz sem se matrala 2 meseca na zacetku, ni hotela pa ni hotela, histericen jok, pa men vse manj in manj slo...pa so mi gine in splosna obe rekle da naj neham ker potem bom sam bolj depresivna in bo tud danica to cutila....in res je! se vedno mi je zal kaj nisem dojila, ampak, ce ne gre ne gre, pa na eno stran je steklenicka komot, ker ponoc lahko ji moz da, jaz pa spim.... cveka - .... komplicirano....trenutno sem v italiji..zarad mojega/tasce...drugac pa zdaj med porodniskem v SLo, potem pa maja moram nazaj na irsko....tud ce mi se ne gre prevec....mozno danica dobi brata ali pa sestro...
|