|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010
5.1.2010 10:50:37   
Angel_Tian
teja kuser posted image user posted image si šoferja s trebuškom zmehčala user posted image Tak se dela ja :) In potem, ko si še razliko plačala, se ti ni slučajno spomnu opravičit?

zivepo - lep pozdravček še tebi danes. Saj so moški večinoma taki, da na koncu tak naša obvelja - sploh kar se otrok in opreme tiče. Moj recimo zelo rad sodeluje v vsem, ampak kjer se pa ne moreva zedinit, tam pa končno moja obvelja. Al pa včasih tudi reče: eh, saj boš ti, ko znaš, ti si za take stvari. user posted image Ne vem no, kaj bi me brez svojih dedcev :)

meemee
- pozdravček pa upam, da se na Trojanah vidimo.

pingvinkica - moje mnenje (samo moje mnenje) glede teh paketov je tak, da se najbolj splača vzet denar. Ker sestavljeni paketi so res izjemoma v celoti koristni ali uporabni, ker si neke stvari kupiš ali pridobiš na drug način. Če si sam sestavljaš paket, pa sem tudi malo pogledala cene in se mi zdi, da se kar nekaj zadev da dobit ceneje. Plus tega, če imaš denar, si pač resno zbereš potem tisto kar je tebi všeč in potrebno in nisi omejena na tisto kar ti tam dajo na razpolago.

zivepo - evo ne, ne smrdiš (vsaj voham do sem nič ne, pa imam zelo dober nos) user posted image user posted image Sem te pa takoj začela pozdravljat, ko si se pojavla (lahko zgoraj vidiš hehehe), ne morem pomagat, če tolk časa traja, da kak svoj prispevek objavim user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 4701
5.1.2010 10:59:35   
Angel_Tian
Sem zdajle pojedla čokoladni krof z vanilijevo kremo. Dobro, da sem se potem šla pogledat v ogledalo user posted image user posted image

Babnce, jaz tem vašim debatam o vozičkih sploh ne morem sledit user posted image Ampak nekak se mi kr fajn zdi, da se z nakupom vozička ne rabim obremenjevat user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 4702
5.1.2010 11:26:54   
kajča
drage majčice,

ne vem, če se še spomnite, jaz sem bila tudi majčica 2010 in sem vas zapustila v 13t, ko sem imela SS, vendar vam sedaj z veseljem sporočam, da sem sedaj septemberka 2010.

Neposredna povezava do sporočila: 4703
   [Brisano sporočilo]
5.1.2010 11:29:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 4704
   [Brisano sporočilo]
5.1.2010 11:30:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu kajča)
  Neposredna povezava do sporočila: 4705
5.1.2010 11:35:42   
frcefela
Jutro,

jaz sem pa šele zdajle vstala :)))) Nikoli nisem dolgo spala, ampak odkar sem noseča pa spim do 10, 11h, you name it :)) Ponoči me sicer matra in se zbujam, potem pa tako zašvasam, da je groza :)) Si pa to lahko privoščim, ker nisem v službi, ampak imam s.p. Vsaj neki, drugače bi bilo tole kar kritično user posted image

zivepo tole za košek je sicer kjut, ampak ti priporočam a pogledaš še na Ebay, kjer je ceneje. A to je cel koš al samo prevleka za čez in poušterček?

trojane bi sicer rade volje prišla, ampak sem brez avta do februarja, moj pa dela in mi tako nikakor ne znese iz LJ uletet.

že dolgo nič o kilah user posted image Pri meni +5 kg - Miss piggy. Vse je itak šlo v boke, joške in pol centija v stegna. Ok, malo tudi v bušija, ampak ker nosim v križu, se ta še ne pozna tako konkretno kot nekaterim. Do konca nosečnosti bom ziher dobila še najmanj desetko gor,pol me bo pa Greenpeace odvlekel, ker bodo mislili, da sem kit. Še dobro, da sem 178 visoka user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4706
   [Brisano sporočilo]
5.1.2010 11:42:57   
Brisani uporabnik

(odgovor članu frcefela)
  Neposredna povezava do sporočila: 4707
5.1.2010 12:03:48   
Angel_Tian
kajča - čestitam user posted image user posted image user posted image me zelo veseli, da vama je tako hitro spet uspelo. In seveda prav lepo nosečnost ti želim.

zivepo
- saj moram narobe razumet, če sem blond user posted image user posted image
Pa če že tolk vztrajaš, bomo te še tebe na Trojanah prenašali :P user posted image
Pa kako si lahko doma zaprta brez hrane??? Jao jao, to bo treba spremenit. Si moraš kje kake zaloge narest (jaz imam povsod vsaj kake čokoladice user posted image ).

Pa zaradi teh debat o vozičkih že komaj čakam, da bo maj user posted image user posted image

frcefela - če imaš s.p., se ti splača it na bolniško. Tako sem jaz naredila v prvi nosečnosti. Samo en malo bolj nelegalen predlog z moje strani user posted image
Pa če se v celi nosečnosti samo za 15 kg zrediš, še nekak ne moreš delat konkurence kitom user posted image Mislim, da je bolj hudo za tiste, ki grejo +20 ali celo več (jih nekaj takih poznam).
In upam, da bo katera iz LJ imela še kak prost sedež za Trojane. Bi bilo škoda samo zaradi prevoza izpustit naš zmenek.

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4708
5.1.2010 12:08:49   
frcefela
A.T.Na kakšen način si pa dobila bolniško? Ker kolikor vem, se ti splača, če si na bolniški več kot 30 dni. A mi lahko malo razložiš, a potem tudi plačujem prispevke al kako?

Neposredna povezava do sporočila: 4709
5.1.2010 12:09:37   
fiška33
Čestitke Kajča user posted image user posted image user posted image . Vsem bivšim majčicam želim, da vam uspe čimprej priti do otročička!

Frcefela, mogoče te pa kaka iz vaših koncev pripelje na srečanje s sabo? Moi, kaj če bi dodala na seznam tudi od kje se bomo pripeljale in kolko mest imamo v avtu še fraj. Mogoče se bo katera zaradi tega lažje odločila. Če ne bo drugače, bomo pa me pustile avtomobile v Arji vasi in se presedle v enega, da ne bomo preveč gužve na parkirišču na Trojanah delale user posted image . U, kak se mi že lušta krofa in kremšnite, pa čvekanja v živo user posted image .

Uživajte

lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4710
5.1.2010 12:28:26   
Caia
IZVIRNO SPOROČILO: fiška33

Jaz verjamem, da si je Caia zadevo kar precej naštudirala in tudi na internetu se da prisluhniti, pogledati videote ali prebrati izkušnje zahodnjaških mamic, ki so se za to pot odločile in jo uspešno izpeljale. Zgodnejše odvajanje od pleničk je pač dokazano mogoče. Google "diaper free". Prej ali kasneje se bomo s tem spopadale vse in če se da odvadit prej, ne vem, zakaj se ne bi poskusilo. Tudi sama sem si nekaj pogledala o tem in mi je precej interesantno.
Seveda je odvajanje postopno in imajo otročički običajno na sebi za vsak slučaj pleničko. Pač moraš se izurit v tem, da prepoznaš otrokov znak, da mora na potrebo. Otrok daje signal, mi pa se odločimo, a ga bomo spregledali, ignorirali, ali pa začeli prepoznavat govorico našega malčka. Vsaka prišparana plenička predstavlja uspeh in če se ima mamica s čim za pohvalit, je to to, da je zelo pozorna, kaj želi njen otrok, kar je plus. Že poskušanje v tej smeri se mi zdi zelo pohvalno.
Ta, "občutek suhosti" novejših plenic precej upočasni prepoznavanje posledice, če se kar polula, in verjamem, da veliko težav pri odvajanju od plenic, predstavlja prav to.

LP

Lepo si to napisala. Te občudujem, da že v prvi nosečnosti tako razmišljap in imaš toliko informacij. Jaz sem za diaper free slišala prvič ko je imela Gaja 8 mesecev in bi bila zelo vesela, če bi že v nosečnosti dobila kak namig. Zato sem omenila, če bi morda katero pa vendarle zanimalo.
Sicer pa grem v soboto na prvo delavnico združenja Naravni začetki, od katere si precej obetam.  To mi je sedaj najpomembneje, da se pripravim na porod 100%.
Aha, zanima me glede tega testa za sladkorno. Meni v prvi nosečnosti tega sploh ni dala testirat. Kdaj je čas za to? Da bom bolj pozorna in bom vedla vprašat?

(odgovor članu fiška33)
Neposredna povezava do sporočila: 4711
5.1.2010 12:28:37   
Angel_Tian
frcefela - ja, splača se ti, če si več kot 30 dni na bolniški. Sicer v tem primeru potem moraš pred komisijo, da ti pač bolniško podaljšajo. Mora ti pa tvoja G izvid napisat, ki ga neseš k svojemu zdravniku, da ti on da bolniško - pač čisto tako kot to poteka.

Ti bom raje kr na svojem primeru povedala, ker ne vem, kakšno dejavnost sploh imaš ti registrirano.
Jaz sem imela oblikovanje, arhitektura, prodaja, posredovanje... V glavnem je moje delo bilo pisarniško kot tudi terensko. Mojo G sem pač prosila, naj mi "nekaj najde", da bom šla na bolniško. Saj mi je potem samo bolečine v križu napisala, ampak vseeno sem imela bolniško. Za podaljšanje mi je isto napisala, to je šlo h komisiji in sem šla na tisti razgovor. Tam sem pa onemu iz komisije rekla, da pač imam tako delo, da moram tudi na gradbišča hodit na oglede hiš in stanovanj in da so včasih ta gradbišča tudi bolj nevarna (saj vsi vemo, kako gradbišča zgledajo). Pa so mi lepo podaljšali bolniško.
In takrat ti ni potrebno plačevati prispevkov. Celo nakažejo ti nek denar. Se pa ne spomnim točno, če je bilo to v višini prispevkov ali kaj manj. Edina moja napaka je bila ta, da sem se za to finto prepozno spomnila in sem v bistvu "prihranla" samo en mesec. Ampak kolker vem, če si več mescev na bolniški, ti pač nakazujejo tista nadomestila - torej si dvakrat v plusu - ne plačuješ prispevkov pa še nakazano dobiš (jaz sem potem tudi v času bolniške normalno delala do enega tedna pred porodom - takih malih mišk s.p-jev itak nihče ne preverja).

Upam, da nisem zdaj preveč zabluzla, da je vsaj delček napisanega razumljiv user posted image user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 4712
5.1.2010 12:33:17   
frcefela
aha razumem ... samo še eno vprašanje ... koliko ti pa plačujejo prispevkov? Ker jaz si plačujem višje prispevke ravno zaradi porodniškega nadomestila.

Neposredna povezava do sporočila: 4713
5.1.2010 12:36:40   
Angel_Tian
Joj, cifre ti pa zdaj ne bi znala povedat. Ampak, če si večje prispevke plačuješ, boš tudi večje nadomestilo doobila. Saj se enako obračunava kot pri nas, ki smo normalno zaposleni. Tvoja računovodkinja bi ti pa to mogla znat točno povedat.

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 4714
5.1.2010 12:38:06   
m_o_i

ŽE PRIJAVLJENE KROFKE (Z MARMELADICAMI user posted image )  

gospodicna/gospa       prihaja iz         ima prostih mest

Angel_Tian                  Slov. Konjic     ?
MiniMiska                    Ljubljana         ?
m_o_i                          Velenje           3,4 (odvisno od obsega bokov sopotnic )
nusi                              Ljubljana        ?
fiška33                        Maribor           x (odvisno od obsega bokov sopotnic )
zivepo                         Arja Vas          ?

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 5.1.2010 12:44:34 >

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

Neposredna povezava do sporočila: 4715
5.1.2010 12:38:46   
frcefela
hvala A.T. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4716
5.1.2010 12:43:42   
fiška33
Jst sem tudi sp in sem od zadnjega pregleda na polovični bolniški - zaradi križa. Blah, jst sem preveč poštena user posted image . No, račune lahko izdajaš, če nisi v celi, pa še to bi se verjetno kaj za nazaj dalo izstavit.
Torej, po začetnih 30 dneh, si bom plačevala samo še polovico prispevkov in za ostalo polovico prejemala nadomestilo od države za izgubljen dohodek. (v končni fazi bo to za 3 mesece polovičnih prispevkov in nekaj dodatnih € na moj TRR). To mi bo prihranilo nekaj 100 € user posted image . (Takoj, ko sem zanosila, sem si povišala prispevke iz minimalca na 500 €, da se bo na porodniški malo poznalo in mi je to zdaj full veliko). No vseeno pa bom plačevala sama do skupnega zneska 500 €, da bo porodniška tam cca 700 €. Če bi šla v polno porodniško ne vem, če bi imela še tak odprte roke glede spreminjanja oziroma doplačila prispevkov, ker če si na minimalni porodniški, je vse skupaj bolj švoh. Jst sem si preračunala, da kjub velikim param, ki jih sedaj dajem, se mi bo v končni fazi poznalo 2K plusa, pa zdaj še telih dodatnih nekaj 100 €, .... pa jst bom bogata madonca user posted image . Bojo pa potem manjši otroški dokladi, pa z vrtcem ne vem kak bo pol ... V glavnem, težko jih je kaj nate.... user posted image .

Bo pa pol bolj luštno, ko bojo otročički. Če pa oni zbolijo, pa s plačano porodniško začnemo takoj, ne šele po 30 dneh.

LP

(odgovor članu fiška33)
Neposredna povezava do sporočila: 4717
5.1.2010 12:52:31   
fiška33
A_T, jaz sem v isti profesiji user posted image .
Ja, nadomestilo je višje kot bi bili prispevki, tak ko pri normalni plači, mislim da je bolniška 90% plače. Za procent nisem sigurna.
Za prispevke se pa gleda povprečje zadnjih 12 mesecev.

lp

< Sporočilo je popravil fiška33 -- 5.1.2010 12:56:46 >

(odgovor članu fiška33)
Neposredna povezava do sporočila: 4718
   [Brisano sporočilo]
5.1.2010 12:55:22   
Brisani uporabnik

(odgovor članu fiška33)
  Neposredna povezava do sporočila: 4719
5.1.2010 12:56:08   
m_o_i
mislim, sem dala vse od sebe pri izdelavi tabele-pa pride vse nekaj krivo user posted image  bom se izpopolnjevala tekom dneva-prosim in hvala za razumevanje user posted image

kajča oujeeee  user posted image user posted image sem vesela za tebe, res!!! naj crtica postane pikica, pika in potem se taka mala lustna, zdrava zogicauser posted image
fiška33 hvala za super idejo (o podatkih v tabeli); vzeta na znanje, zdaj pa glejte, kaka ciracara je nastalauser posted image

dinarcki hja, vis zaj-iz cesa bodo pa meni racunali visino porodniske, ce bom (slucaajno) skoz na bolniski!? iz zadnjih plac ali zadnjih prejemkov!? upam na prvo;ker drugo bi blo pa SKRAJNO kruto!

previjalne in ostalo evo, vceraj nisem mogla spat do treh ponociuser posted image  in sem najprej gledala nek poker turnir na TV, potem pa sla "odpret" nakupovalno kosarico na net trgovinah in sem noter zmetala VSE, ampak res VSE kar se rabimo.danes ta podatek posredujem se svojemu gospodu. da se bo rajsi za to sekiral in ne za previjalno user posted image  namrec stroskov jaz ne bom imela(tak je reku)-samo spisek si moram narest, da bo vedo, kolko mora datuser posted image  in ne, previjalne ni noter v kosarici user posted image

(odgovor članu fiška33)
Neposredna povezava do sporočila: 4720
5.1.2010 12:57:30   
m_o_i
ŽE PRIJAVLJENE KROFKE (Z MARMELADICAMI user posted image )  

gospodicna/gospa       prihaja iz         ima prostih mest

Angel_Tian                  Slov. Konjic     ?
MiniMiska                    Ljubljana         ?
m_o_i                          Velenje           3,4 (odvisno od obsega bokov sopotnic )
nusi                              Ljubljana        ?
fiška33                        Maribor           x (odvisno od obsega bokov sopotnic )
zivepo                         Arja Vas          2,3 (odvisno od obsega bokov sopotnic)

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4721
5.1.2010 13:13:05   
fiška33
Moi, hvala za tvoj trud user posted image
Fino bi blo, če bi še naš seznam znala poštimat, ker Petrusha nekaj štrajka user posted image
user posted image Uh, kak sem zahtevna user posted image .

LP

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4722
5.1.2010 13:13:56   
san
danes sem zelooo na kratkem s časom, pa sem se prijavla zdele na hitr, ker je poštar pršu. moi, srce si, nalepkice sem že dobila. hvala tiuser posted image !!!!

ostalo pa, ko bo čas

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4723
5.1.2010 13:48:18   
Angel_Tian
m_o_i - jaz bom imela Tiana s sabo, tako da lahko z mano gresta še 2 ali 3 (seveda poberem tudi katero spotoma, da ne bi mislile, da zame velja odhod samo iz konjic user posted image )

frcefela
- malenkost. Vem, da veliko ti nisem pomagala, ampak vsaj ideja je bila hihi.

no evo, fiška pa je celo čisto sveži primerček user posted image in vidim, da bi tu pri nama bilo dovolj pametovanja od obeh, če si v moji (bivši) branži user posted image user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4724
5.1.2010 14:00:54   
Angel_Tian
Uhjej, sem si pogledala posnetek operacije, na katero naj bi Tian šel. Ni ravno lepo za pogledat, ampak upam, da bo pomagalo in predvsem, da ne bomo rabili predolgo čakati na operacijo.
http://www.youtube.com/watch?v=SBdJdMt6kuU

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

Neposredna povezava do sporočila: 4725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?