SURF
|
IZVIRNO SPOROČILO: sjmm čiv buc bav! Moj bratec odšel, kuhna je bla k bombni napad, zdej je že spedenana ...HB, moj je šel k frizerju...je bil že čist zaraščen...so se lasje in dlake kr skup držale joj, punce...vas ful štekam..tiste ta jokcaste....k morte v službo...jz bom še doma, pa sem vseen čist iz sebe k je Maj že tok velik...čas res leti...upam, da nam ga vsem skupaj uspe kar najbolje lovit in užit vsak trenutek posebej evo še recept...za vse sladokusce in se oproščam tistim, ki ste že na shujševalni...jaz še čakam, da mal zaloge dobrega poidejo ESTERHAZY REZINA ( POSTOPEK LAHK VIDITE NA POP TV - ODDAJE - LJUBEZEN SKOZI ŽELODEC-14.ODDAJA ) Sestavine : za biskvitek - zelo nizek - uporabimo večji in nižji pekač!! : - 6 beljakov....trd sneg - 70g mletega sladkorja - 200g mletih mandljev....najbolje, da vzamemo tako dražjo varianto, da so zmelti že olupjeni mandlji...biskvitek ful lepše barve( ni pa nujno...stvar okusa) V sneg počasi umešamo sladkor in mlete mandlje....maso razporedimo v tankem sloju na peki papir v nizkem pekaču...pečemo max 15 minut na max 160-180 stopinj Še toplo ločimo od peki papirja in ohladimo...potem narežemo na 4 kose, če imamo normalno velikost pečice. Najlepši kos biskvitka položimo na mrežico ...take ki so npr. v pečici in v vodni kopeli raztopimo celo tablico bele čokolade v eni posodi, v drugi pa ene pol tablice temne. Nato pripravljen kos polijemo z belo čokolado, čez kako minutko pa po širini naredimo črte še s temno čokolado...nato vzamemo palčko in vlečemo po dolžini črte navzdol in dobimo tak vzorček..pustimo ohladiti KREMA: V kozico nalijemo 2,5dcl mleka damo na ogenj, hitro dodamo 3-4 rumenjake, ki smo jih prej ločili, fino mešamo s penovko, še bolj mešamo ,ko dodamo 2 dobri žlici Gustina in nato še 15 dag sladkorja....to mešamo, da zavre...nato odstavimo in še vedno mešamo....vmešamo še 1/3 masla....nato pa pustimo nekaj minut, da se malo ohladi in zgosti. Vzamemo primeren pladenj ali krožnik damo nanj eno platko, namažemo s kremo, pa drugo platko namažemo kremo, pa še tretjo, pa kremo...na vrhu pa položimo tisto s čokoladno oblogo, potem s kremo še zamažemo s strani, lahko posujemo od strani še z lističi mandljev , damo na hladno za 2 urci in hamsi...njamsi.....pa dober tek!!!!!!!!!!! hvala ti za recept Ja js tudi na shujševalni ampak za kakšno praznovanje bo tole super,pa pšššššš košček mora kuharca tudi probat
|