Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 10:37:59
|
|
|
|
mita21
|
Ja, midva sva uspela, ko sva bila oba z možekam zraven. Gre res dost ven. Sam midva sva se na usta full navadila in dost dobim ven - pa sama lahko to naredim. Odvisno res kako se navadiš.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 10:55:17
|
|
|
|
mita21
|
Joj, kolk smo nervozen. svakinja je v porodni, mi pa doma čakamo novega člana!!!! Očitno hoče biti letnik 2009!!!
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 10:57:12
|
|
|
|
mita21
|
Ga že mamo!!!!!!!! MAJ!!!!
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 11:04:45
|
|
|
|
Mala_princeska
|
No, zdej pa imam - sem enkrat pisala, da mora otrok kdaj kako buško imet, pa se s kolegico po telefonu meniva o previdnosti - ona ima 10 m. staro pupiko, se nehava menit, dam Manco malo na puzzle in kmalu bum in ima prav grdo modrico, upam da ne bo hujšega. No in ker je bila zaspana mi je 5 minut za tem zaspala, mene pa strah , no saj veselo cuclja dudo, sam zihr se mi je revica ustrašila 100/h. No, sicer jokala ni tako fejst. Nič zdej pa južno za celo familijo kuhat, še za taščo, tasta,.... Aja drugač pa moram moje punce prav pohvalit, sta danes obe brez zbujanja spali skoraj do 9.00.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 11:06:30
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: mita21 Ga že mamo!!!!!!!! MAJ!!!! mita21 za sorodnika Maja.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 11:29:42
|
|
|
|
Mala_princeska
|
Poslušam Radio Hit in so ravno oglasi in sem si zapisala, da ena gospa proda sedež Concord ultimax, sedež star pol leta, za samo 170 EUR !!! (upam, da sem ceno prov slišala) Prodaja ga, ker otrok ni želel notri več sedet. Telefonsko sem si tud zapisala, če katero zanima - naj mi pošlje ZS, da ne bo kaj narobe če javno objavim telefonsko. No, telefonska je v spodnjem oglasu.
< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 29.12.2009 11:31:20 >
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 12:45:50
|
|
|
|
mini86
|
kok je treba dvignt jogi če tamau kašla..bom kr klicala k dohtarju ker sirup mu loh dam ker vsakič k gre spat je katastrofa..dopoldan sploh ni spal ker vsakič ko je zaspal je začeu kašlat in se je pol po pou ure predramu..zdj je pa isto...sploh ne vem kaj nj..k ke dons ful slabš..no učer zvečer se je začel..k od petka pa do dons sj je kašlu sam daleč od tega kar je zdj, pa nos ma tud bl smrkov..ne zamašen ampak smrku not k ga nikakor ne dobim vn in pol se predram...
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 15:56:51
|
|
|
|
smrketa24
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 kok je treba dvignt jogi če tamau kašla.. ne vem kako je pri kašlju, vendar sem jaz morala dvigniti ležišče za 45 stopnij, ko je Matej ful polival.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 16:08:10
|
|
|
|
mini86
|
k sm klicala P je sestra rekla nj se prideva kr pokazat..jutr morva jt še enkrat da mu zmerjo saturacijo-al neki tazga..uglavnem kok pljučka dobijo kisika..in je rekla da mora bit dvignen za 40 stopinj..kaj nj to kr kšno knjigo dam al kako
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 16:14:10
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 k sm klicala P je sestra rekla nj se prideva kr pokazat..jutr morva jt še enkrat da mu zmerjo saturacijo-al neki tazga..uglavnem kok pljučka dobijo kisika..in je rekla da mora bit dvignen za 40 stopinj..kaj nj to kr kšno knjigo dam al kako ...naš je ta teden prehlajen pa sem mu dala pod jogi povšter ...tko da je kar dost dvignjen ,pa že tko se mu baše nosek...edino pokončni položaj mu je dober za dihat...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 20:36:47
|
|
|
|
*alina*
|
No jaz sem bila zjutraj v BC Šiška pa tud niso imeli niti enega Tobija, tako da sem potem iz službe klicala še v BTC in so rekli, da imajo 4 in mi našteli barve...enega sem rezervirala in šla iskat. Joj je bila taka gužva povsod, da sem bila prav slabe volje! Ampak važno, da ga imam
< Sporočilo je popravil *alina* -- 29.12.2009 20:37:23 >
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 21:01:00
|
|
|
|
manna
|
Živjo alina, kako pa to da si v službi, a že nazaj delaš No, mi o avtosedežu ne razmišljamo ker naša pupa bo po mojem še dooooolgo dovolj majhna za lupinico. Sploh če bo tako malo jedla kot danes... Moram kar malo potarnat ker danes je imela spet ful neješč dan. Zjutraj ni jedla nič, tudi dojit se ni hotla. Okrog 11h je pojedla polovico tamalega kozarčka hruškove kašice (torej cca 60g). Potem za kosilo ni hotla nič, potem sem jo okrog 15h popoldne dojila kakšnih 5minut, nato je še ob 18h pojedla eno skledico prosene kaše, narejene z AM. To je vse. Zdaj sem jo še uspavala z dojenjem ampak spet samo enih 5 minut. In kar me najbolj skrbi je, da v bistvu po vsem tem nedojenju bi pričakovala da bojo moje zize trde in polne, pa niso? Sploh nič ?! Nevem kaj je zdaj to. No, saj verjamem da sem s tarnanjem o prehrani že mal dosadna.. Smo bili pa včeraj cel dan pri tašči na obisku in je reva cel dan debelo gledala in se čudila kako malo poje naše dete. Ni mogla verjet, pa ful jo je začelo skrbet da kako se bo razvijala če nič ne poje, tko da sm bla jaz potem še slabš volje... Ah... Zakaj so se nekateri vaši posti takole "razširili" ? So razpotegnjeni izven stolpca tako da jih je težko brat? Upam da razumete kaj mislim. Glede dvignjenega jogija pa - se mi zdi da je dobro da je malo dvignjeno ležišče, zaradi polivanja, kupčkov, kašljanja, skratka vsega. Tako da naša ima dvignjeno že od rojstva, ampak samo malo, kakšnih 15-20 stopinj. Aja za babyvac - mi ga nimamo ampak razmišljam če bi ga nabavila.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 21:08:09
|
|
|
|
Hanuši
|
bravo mita za nečaka Pa še posebaj za mamico
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 21:25:50
|
|
|
|
*alina*
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna Živjo alina, kako pa to da si v službi, a že nazaj delaš Smo bili pa včeraj cel dan pri tašči na obisku in je reva cel dan debelo gledala in se čudila kako malo poje naše dete. Ni mogla verjet, pa ful jo je začelo skrbet da kako se bo razvijala če nič ne poje, tko da sm bla jaz potem še slabš volje... Ne, ne samo ta teden delam, da preverim nekatere stvari predno zaključimo leto :) Drugače grem pa približno 2x na mesec, več ne... Kar se hranjenja tiče pa ne obupaj! Včasih pojejo malo manj, včasih več...jaz se sploh ne obremenjujem več s tem. Zadnjič naša pred spanjem ni hotela piti nič mleka, pa je vseeno spala do 8h zjutraj. Če bi bilo več dni tako nič ne rečem, če je pa kakšen dan vmes, ko pojejo malo manj, pa ni nič narobe.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 21:35:33
|
|
|
|
Janci F
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 niti ne, samo mal je treba prilagodit riž - mehiški, se da z začimbami, koruzo notr, ipd. krompir - je lahko na rezine narezan, potresen s sladko rdečo papriko, pokapan z limono in pečen v pečici (mislim da ga prej malo pokuhajo, nisem pa 100%) zelje je lahko kot priloga tortiljam (ampak samo narezano na tanko) jaz bi pripravila tortilje in potem veliko različnih nadevov (popečeno meso - piščanec, govedina, narezana zelenjava, surova, podušena, fižol, omakice - različne salse, guacamole,...) tako da si vsak sam vzame kar si želi kot prilogo pa kot zgoraj napisano, riž, krompir, solata... majana79, kako pa bi ti pripravila govedino? Piščanec je meni vsaj 100% bolj enostaven za pripravo kot govedina, ker se mi vedno zdi da jo moram celo večnost kuhati. Ali poznaš kakšen trik.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 21:42:49
|
|
|
|
manna
|
JanciF morš kupit tako goveje meso da je mehko! Recimo rozbif (kako za vraga se to napiše?) potem pa narežeš na trakce in popečeš... Mal sm se uštulila v to vajino debato o mehiški
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 21:46:07
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F IZVIRNO SPOROČILO: majana79 niti ne, samo mal je treba prilagodit riž - mehiški, se da z začimbami, koruzo notr, ipd. krompir - je lahko na rezine narezan, potresen s sladko rdečo papriko, pokapan z limono in pečen v pečici (mislim da ga prej malo pokuhajo, nisem pa 100%) zelje je lahko kot priloga tortiljam (ampak samo narezano na tanko) jaz bi pripravila tortilje in potem veliko različnih nadevov (popečeno meso - piščanec, govedina, narezana zelenjava, surova, podušena, fižol, omakice - različne salse, guacamole,...) tako da si vsak sam vzame kar si želi kot prilogo pa kot zgoraj napisano, riž, krompir, solata... majana79, kako pa bi ti pripravila govedino? Piščanec je meni vsaj 100% bolj enostaven za pripravo kot govedina, ker se mi vedno zdi da jo moram celo večnost kuhati. Ali poznaš kakšen trik. jaz tudi ponavadi delam samo piščanca po moje bi morala biti čim bolj mlada govedina in pa po možnosti marinirana... bom pogledala malo po netu, če najdem kaj pametnega
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 21:47:11
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna JanciF morš kupit tako goveje meso da je mehko! Recimo rozbif (kako za vraga se to napiše?) potem pa narežeš na trakce in popečeš... Mal sm se uštulila v to vajino debato o mehiški ja, roastbeef je tudi meni prišel na misel, oziroma ne vem kateri del je to v slovenščini... s kako pljučno oziroma belim krajcem po moje ne moreš zgrešit
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 22:29:12
|
|
|
|
betea
|
Pozdravljene! Upam, da so lepi prazniki za vami. Naši so bili bolj smrkavi, a je HB danes že boljše (upam, da nisem prehitro rekla). Vsaj vročine nismo imeli, nosek pa tako zafilan (niti ne zamašen), da bi lahko vsakuh pet minut aspirirali. Še ponoči, navkljub kamilicam, parni kopeli in čebuli tudi na uro. Kar jokala bi, ko sem ga poslušala kako se matra z dihanjem že takoj po aspiraciji in kaj bi dala, da bi si lahko namesto njega upihnila nos in se izkašljala. Hudo je ko so mali bolani, kaj?! Če ne bi bilo prehlada pa bi bilo kot v pravljici ,ker je tudi tata fraj. Mini86 mislim, da si ti spraševala po baby vac-u. Mi nimamo prav original variante, ampak nek baby aspirator kupljen v baby centru za 10 eur in je super. Ustni napram temu ni bog ve kaj, vsaj nama se zdi tako. Za praznike smo bili prvič pošteno prehlajeni in ne morem verjet kaj je ta stvarca s pomočjo sesalca iz malega noska. Lahko bi rekla, da smo z njim vsaj vsake toliko časa lahko dihali in spali. Je pa res, da se upira, da takoj ko zasliši sesalec že pogleduje okoli, ma kar gre če ga zamotimo, pojemo...je pa vsaj hitro in učinkovito. Lahko noč (no, nam še ne, ker mali kar "pleše" sredi dnevne ) pa še prebrala bi vas rada mal.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 22:55:29
|
|
|
|
bjondi
|
Fotke-kako jih pa sedaj naložiš ,če shrani.si ne dela več?
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 29.12.2009 23:55:17
|
|
|
|
*alina*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi Fotke-kako jih pa sedaj naložiš ,če shrani.si ne dela več? Poskusi tukaj: http://www.slikomat.com/
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 30.12.2009 7:29:42
|
|
|
|
10ka
|
dobo jutro. me je katja malo bolj zgodaj zbudila in imam čas za RR. babyvac - ga sicer nekje imamo, samo se mi ful ne da vsakič sesalca priklapljat, pa potem s tistim ustnim aspiratorjam nosek čistim. za zimsko zamašen nosek je čisto OK, za močan prehlad je pa baby vac res najboljši... na srečo ga pri katji do sedaj še nismo rabili (tok tok tok - trkam na les). ima nosek zamašen samo zjutraj, ko se tudi skašlja. sumin, da je kriv suh zrak iz radiatrojev in alergija na pršice. uboka poupa ima 2 leti star jogi iz Ikeje, ki je čisto navaden in že ves poflekan od starejše sestrice. tako da smo včeraj kupili novega, antialergijskega . upam, da bo kaj pomagalo. star jogi gre pa k tašči, ki je najboljša varuška mojih princes . katja se je začela postavljati na vse štiri in plaziti. žal tega še ni dobro združila. postavi se na vse štiri, potem pa se vrže na trebušček in se gverilsko odplazi do želenega predmeta . bo treba pazit, da se navadi tudi plazenja po vseh štirih. ejejej, te otroci, zdaj pa res ne bo več miru
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 30.12.2009 8:29:18
|
|
|
|
manna
|
Dobro jutro 10ka kako pa to misliš "pazit da se navadi plazenja po vseh štirih?" Mene je pa prav sram priznati kako spimo zadnje dni... lubi je v dnevni na kavču, jaz in tamala pa kraljujeva v spalnici na taveliki postelji. In vedno si rečem da jo bom odložila nazaj v posteljico, ampak zaspim ob njej ko se doji (v bistvu samo malo cuclja v prazno) in potem se zjutraj sploh ne spomnim več kdaj sem jo dala k sebi betea a vaš pa ob takih urah še pokonci? Pa za prehlad da se pozdravite do konca!
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.