ninocka
|
Kje sem ze koncala, hm hm??? Rubnov govor...srtaka par besed, in vceraj poslusam jst od Mariah Carey All I want for Christmas in zraven lepo, ubrano s posluhom prepevam in pritece Ruben do mene in se zacne dret Tiio, tiio, tiio (tiho) . In sme morala utihnit, da je potem lahko on nemoteno poslusal komad...Pa vse nas krega, ce mu kaj ni prav, zuga s prstkom in govori TI, TI, TI... Dolocenih stvari noce vec naredit, ce mu ne razlozis zakaj in kako. Lazje se ga da zdaj prepricat in prekint tisto njegovo histerijo, ker mu nekja razlozis in potem neha ihtat in kricat. Pa njegovo oblacenje / nor je na rokavice, sam si mora izbrat majcko in nogavicke...sem mu hotla probat kombinezon prejsnji teden, pa je cist ven padel, komaj sem ga oblekla. Naslednji dan zjutraj, ko je sel v vrtec, ga oblece BP, pol ga pa v vrtcu ni hotel slect in je zarad tega ven padel... Spanje - spi se v otroski posteljici, bosta pa spomladi z Evanom dobila pograd, tko da ga bom takrat selila v taveliko. Evana smo selili pri 2 letih, sem se prvo noc ful sekirala, ker ni mel ograjice in da bo padel, pa ni. Pol se je pa itak navadil in naucil kolk je velika postelja in je padel dol samo 2x (pa se to 1x pred kratkim ). Ruben tud, ce popoldne zaspi na Evanovi postelji, ne pade z nje. Sej so navajeni iz vrtca in lezalnikov...Mi mamo tud ze od poletja tavelik kovtr, je sel popoldan takrat spat in na vsak nacin je hotel met Evanov kovter. Sem mu ga dala v posteljo in je takoj zaspal. Pa povster ma tud tak kot Evan, edino manj polnila ma not (so taki, ki jim lahko odvzemas oz. dodajas polnilo). GB, ne sekiraj se zaradi govora, je cist normalno, ce se ne govori. Prvic se mora nauciti 2 jezika, drugic pa itak vse razume. Men je rekla takrat od Evana vzgojiteljica, ko tud ni govoril do mal cez 2 leti (vsi ostali pa cebljali na polno, pa peli pesmice, pa recitirali...), da dokler otrok vse razume, kar mu zelis povedati in kaj zelis od njega, ni nobenega razloga za skrb. Ce pa ne bi razumela, pol bi blo pa malo alarmantno. Kanarka, super za Saro, da se je tako hitro navadila. Mene evan se zdaj vsak dan vprasa, ce gre dane studi v vrtec Za avto sem se pa ful narezala, sori, sej vem, da tebi ni smesno... Bo pa enkrat ful super zgodbica za vnukom povedat Mi2 sva gatud z enim sodelavcem tko iskala. Sva sla najprej nekam parkirat in si premislila in ga pustila nekje drugje. Pol pa greva do avta (seveda na prvo lokacijo), parkrat gor in dol, nobenmu nic jasno, on ze skor policijo klical, ko sem se zacela jst smejat in mu koncno razlozila, da sva drugje parkirala Jooly, WB...pa super za Egipt Mi2 si bova tud cez ene 3 leta to privoscla Zirafa, sem te hotla prit prejsnji vikend obiskat, pa nama potem ni zneslo...naslednjic, ko bom na Dunaju, pa ce se bo izslo, se pa oglasim na eni kavici pri tebi Tintin, super za morfologijo Ledvicka bo pa tudi OK Sonchek, katero P mas ti? Jst mam Kalinskovo, mi je super! tanayya, jst mam enga simpaticnega sodelavca zate ga klicem Grumpy, je skoz take volje kot un palcek iz sneguljcice...he, he...pa samski, pa avto ma, pa eidncek...ampak ti kot profi vzgojiteljica lahko takega obvladas darila za fantke: - bruderji (traktorji, gasilci, bagiji...) - dobre kvalitete, zdrzljivi, fantki jih obozujejo...pri nas jih imata fuuul in se tud ful igrata z njimi http://brudertoys.com - lego duplo - razne gasilske, policijske postaje, bagercki, smetarji, avioni... - siku avtomobilcki oz. dleovni stroji - so taki ful miceni traktorcki, bagercki...mi jih imamo ful, se tdu z njimi igrata, super so za s sabo nosit, ker so res mini...majo pa tud vecje modele...http://www.siku.de/de/neuheiten/september-2009.html - plastelin, flomastri (pralni), vodenke, stampiljke - Ruben obozuje, ful rise, se igra s tem... - igracke za v banjo - mega bloksi - pri nam je zdaj ful in Strela mcqueenn, majo dost od njih, pa tud razne avtomobilcke, tovornjake, bagercke... - razne knjigice, CDji pesmic, pravljic, DVD risanke (mojster miha, vlakec tomazek, bacek jon, nodi, francek, avtomobilcki, ledena doba...) - vlakci (leseni, tomazek, lego...) - set orodja in delovne mizice - skiro, kolo za poleti (a sem povedala, da je Ruben dobil za RD hudoro - tisto kolo brez pedal?) - enostavne puzzle, enostavne druzabne igrice - razne proge z avtomobilcki, garazne hise... - instrumenti - bobni, kitare, ksilofoni, trobente... Upam, da sem kaj pomagala :)