khurde
|
ronja, hvala za recept krtekxx, dobro si se odločila, vsaj jaz bi enako naredila. ****, jaz kupujem parmezan v kosu, k ma sestavine kot je ronja napisala. pa tut riban sem že imela. ampak, itak, sem danes kupila enega na hitro, v lokalni štacunci, ki nima izbire, sploh nisem prebrala sestavin, ker sem že tokrat kupila parmezan in nikol nisem videla e1105 napisan (al kaka je že številka)... in valjda sem tamali uvedla eno sestavino beljaka prav na hit in nenačrtovano točno povedano... uvedla sem ji lisozim, ki se ga najde v slini, materinem mleku, urinu nosečnic itd., za komercialne potrebe pa se ga proizvaja (tudi) iz beljaka in ga najpogosteje uporabljajo v prehrani dojenčkov in farmacevtskih pripravkih... sem mojmu jamrala, pa mi je rekel, da kva sitnarim, če bi šla v vrtec, bi šla itak takoj po praznikih in takrat bi mogla že vse jest tko da ja, tut lazanja ne bi smela bit problematična, jaz grem sam počas (oz. načrtujem tko ), ker jo bom mela še doma. če je ne bi mela, bi ji že dala kaka jajca itd. prej. sploh pa, ko gledam kake piškote za otroke, majo skor vsi jajca not, če piše 8+. pa tut, kot je sonček napisala, skor povsod piše "lahko vsebuje sledi jajc", ker ponavadi na istem obratu delajo jajčne in brezjajčne izdelke - tut z glutenom je podobno. oz. z glutenom je celo tko, sem brala en članek, da je lahko napisano "brez glutena", če vsebuje manj kot 20% le-tega al neki tazga. ma sranje, prehit sem stisnila objavi in moram še dokončat
< Sporočilo je popravil khurde -- 23.12.2009 16:22:39 >
_____________________________
If you're too open-minded, your brain will fall out.
|