|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 20:59:56   
jancika
Prosim za nasvet.
Naša 7-mesečnica se je v zadnjem tednu odločila, da noče bit več ne na tleh, v svojem kotičku, ne v ležalniku. Sploh pa ne sama v prostoru. Samo na rokah je še rada, pa še to v samo določenih položajih. Ker to ni izvedljivo, več ali manj sem cel dan sama z njo, in ker je potrebno še kaj postorit, jo enostavno položim na tla. Pri tem se začne tako krčevito dret, da je kar joj. 2x sem jo pustila, da se je jokala, ker sem morala nujno nekja naredit. To je trajalo skoraj pol ure. Prvič je sama nehala, drugič sem pa jaz obupala in jo vzela k sebi. To se dere in dere in sploh ne jenja. Malo ji sicer zmanjka moči, se spočije in spet. Še slabše je, ko grem iz sobe.
Zanima me, kaj pravzaprav mislite o tem. Bi to lahko bila že trma, kjer otroci potrebujeo meje? Naj jo pustim jokat, ker v nedogled je ne morem nositi po rokah? Bo pri tej starosti to sploh užgalo? Tašča pravi...to so stresi za otroka, če se tako dolgo joče. Deloma se strinjam, ampak kako jo navadit, da bi bila kak trenutek tudi sama? Bo to, da jo pustim en teden vsak dan tako dolgo jokat rešitev? Zanimajo me vaše izkušnje.
Naj omenim še to, da sedi in plazi se še ne.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 21:04:01   
FLASK_A
Zdravo.
Moj nasvet je samo to- odloči se kaj boš v tistem trenutku naredila. Če jo boš vzela k sebi, jo vzami takoj, če jo boš pustila da se zjoka, naj se zjoka (seveda ob predpostavki, da si res prepričana, da te izsiljuje in ji nič ne manjka).

Če jo vzameš k sebi po petih minutah njenega izsiljevanja, se bo naslednjič drla še enkrat toliko časa.

Am... No, očitno to pove vse o meni. Ups, kakšna mama sem.

(odgovor članu jancika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 21:08:59   
manna
Ne, po mojem to ni trma. Mogoče jo kaj matra. Ali pa ima take dni, pa bo minilo. Jaz jo ne bi pustila jokat. Naštimaj ji pesmice na CD, daj ji igračke vsepovsod okrog nje, da jih bo jemala, ko nekaj delaš ji zraven poj ali razlagaj kaj delaš... Jaz skoz to delam - naša ima 6 mesecev in če se "pritoži" kadar je sama, jo tako vedno razvedrim. Razen če je utrujena, potem hoče da jo malo pocartam in nosim - ampak ne prav dolgo, mogoče 10minut.


(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 21:12:31   
smej
No isti problem imam jaz. Mali je star 7 mesecev in dva dni noče biti več na tleh, ne v ležalniku, noče spat, ko je ful zaspan, samo na rokah bi se nosil in šibava po stanovanju, ker mora biti vsako minuto obvezno na drugem kraju in prijemat drug predmet da je zanimivo in da je zadovoljen. Nimam nobenega pametnega nasveta.Upam, da ga to kmalu mine.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 21:13:30   
Anonimen
Jaz sem ena tistih groznih mam, ki otroka stalno vlači po rokah. Kaj morem...

(odgovor članu manna)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 21:14:32   
Petka09
Ja, na nek način je že lahko trma. Pač otroci so si različni in imajo že od rojstva različne karakterje. Je pa tudi to, da ji je očitno zmanjkalo motivacije in ne ve, kaj bi sama s sabo user posted image . Dobesedno. Mogoče ravno zato, ker se ne plazi, ne sedi... Pa ne mislim, da bi že morala, ampak manjka ji neka nova faza, da bi nekaj novega pogruntala in bi jo to zaposlilo. Mogoče jo pa lahko motiviraš z igračkami. Ali pa bodi pač vedno nekje na očeh ,da te vidi, v daljavi se pogovarjaj z njo, smej se ji... Vsaj toliko, da ne rabiš res čisto poleg nje sedet.

In to, da se rada nosi, ji je pač komot, ker vse vidi, kaj se dogaja... V bistvu si ti njena nadomestna hoduljica user posted image . Ona je dejansko radovedna, ampak ker se ne more še premikati, ker je premajhna, jo to jezi in to izraža z dretjem in željo po nošenju.

Lahko pa jo daš recimo v stolček ali ležalnik, da sedi recimo pri tebi v kuhinji, ko kaj kuhaš itd... Nekako jo probaj zamotit brez da bi jo nosila okrog.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 21:18:34   
tikatonka
Sem prav vesela da nima samo jaz take 7 mesečnice doma. Tudi naša ima take prebliske ene par dni. Noče k nikomur drugemu da bi jo malo pestoval, da me pa slučajno ne vidi je pa sploh halo. Sem malo brskala po netu in baje je to obdobje od nekje 7-8 meseca ko otrok hoče bit stalno v stiku z mamo. tako kot pride tudi mineuser posted image user posted image user posted image . UPAM.

_____________________________

"Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa."

Prijatelji so kot baloni: če jih spustiš, jih morda nikoli več ne ujameš.

(odgovor članu jancika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 21:22:48   
Najki
Ja nas ima tudi te izpade, ceprav se plazi, ima 10m, ma ima te hude izpade. Je pa ze par mesecev nazaj zacel izsiljevat. Ponavadi sam v stajci ne bi bil, zadnje case pa bi sel v narocje, sploh za zaspat. Evi glih zdejle rjove...

Sicer pa, ce sem ga dala v stajco, je pomagalo, da sem ga cisto takoj zamotila z igrackami, po kaksni minuti se je zacel igrat in pozabil kje je. Ko pa sem sla ven iz sobe, pa sem se mu stalno oglasala, pa vsake toliko pokazala. Samo mora prit v fazo, ko se zave, da obstajas tudi, ce te ne vidi.

Vecinoma pa so za to nosenje krive babice, ki je preprosto nikoli ne bi dale iz rok, ce jih recimo cuvajo. Ali pa partner, ki ni skos doma, potem ga pa mali okol prenasa, da se niti ne zaveda... Ce hoces prekiniti izsiljevanje, morajo vsi sodelovat, ne samo ti, ker nicesar ne bos dosegla.

Za to rjovenje pa tudi jaz ne vem, kaj naredit. Je sele kaksen teden, ko ga prakticira, ko smo bili vsi doma na bolniski, pa je fasal neko razvajenostuser posted image

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 21:27:04   
manna
Najki si pa mal ...kruta. Zakaj pa greš ven iz sobe, a ne more bit v sobi kjer si ti? Jaz mojo vedno dam tam kamor sem jaz, če pospravljam kopalnico je z mano, če sem v spalnici je z mano, ko kuham je v kuhinji...itd. In zakaj je to tako hudo da hoče bit pri tebi v naročju preden zaspi? Meni to ni nobeno izsiljevanje. Otrok te ima rad in hoče biti s tabo, to je vse. 

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 21:29:47   
melanija
Ne to je faza, ki bo minila. Bila je pri vseh 3 otrocih in sedaj je tudi pri četrti - stara pa je 8 mesecev. Naše bebike morajo še pogruntat, da če greš v sosednjo sobo boš prišla nazaj in ne pa da te nikoli več ne bo. Pri nas je bila vedno ta faza, trajala je tudi 1 mesec, otrok se pač boji da te ne bo nazaj.
Pri teh mesecih se že naveličajo določenih igralnih kotičkov,... Poskušaj jo dati kam drugam, menjaj malo igrače ali pa ji daj kakšne plastične lončke, kuhalnice - je zanimivo tudi malim otrokom. Mi smo ravno v fazi ko noče biti več v stajici in pod mostom-igralom, raje je na tleh z kuhinjskimi pripomočki od ta velike punce.

(odgovor članu jancika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 21:37:19   
Petka09
No, prej sem samo napisala nasvet avtorici, da pa še povem kako je pri naši, ravno 8-mesečnici.
Od 7. meseca dalje se je tut kr nekak spremenilo... marsikaj user posted image . Ponoč spi poprek v postlci oz. na vse možne načine jo najdem. Pa kr spi, oz. od začetka jo je to motilo in je jokala, pa hotla dudo itd. Prej je vedno spala pri miru, pol pa ko se je začela obračat v snu pa ji to ni vedno pasalo. Zdej je boljš oz. se je očitno navadila na to obračanje v spanju.

Na tleh je še kr pridna... Mogoče zato, ker jo imam v dnevni sobi in imamo odprt sistem stanovanja, kar pomeni, da je kuhinja z jedilnico zraven in sem posledično jaz itak vedno v njenem vidnem polju user posted image .

Ko se tuširam ali perem lase čez dan jo mam pr sebi v kopalnici in me z veseljem opazuje.

Tako da tiste faze, da bi se neki drla od dolgočasja nismo imeli, zaenkrat.

Imamo pa finte okrog hranjenja... Neki cajta bi jedla nekaj ful, pol naenkrat tega več videt ne more... Pol se ji priljubi neka druga kombinacija živil oz. nekaj novega.. pa potem spet tega videt ne more... Pa neki cajta bi jedla večerje na žlico, pol spet bi raj flaško, pol spet najraj nič... user posted image . Ahhh, to pa je že za drugo temo user posted image .

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 21:44:21   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: manna

Najki si pa mal ...kruta. Zakaj pa greš ven iz sobe, a ne more bit v sobi kjer si ti? Jaz mojo vedno dam tam kamor sem jaz, če pospravljam kopalnico je z mano, če sem v spalnici je z mano, ko kuham je v kuhinji...itd. In zakaj je to tako hudo da hoče bit pri tebi v naročju preden zaspi? Meni to ni nobeno izsiljevanje. Otrok te ima rad in hoče biti s tabo, to je vse. 


Sori sam za to, da grem cez hodnik roke umit, pa res ne rabi it z mano. In ponavadi niti ni jokal, ker sem se mu oglasala. Sla pa nisem iz sobe vec kot minuto. Zdej pa itak kobaca za mano iz sobe v sobo, ce mu pase.

Spanje v narocju je pa cista razvada. Do sedmega meseca je normalno zaspal v posteljici, potem pa je parkrat zaspal med cartanjem v narocju in se je kar odlocil, da tako bolj pase. Zakaj je to narobe? Ker se cez 3 minute zbudi v posteljici, ugotovi, da ni v narocju in zacne rjovet. Ker ne zna vec zaspat sam in iz tega pridejo ven samo travme. Ze med odlaganjem se dostikrat zbudi. Otroci so pa v tej fazi se egoisti in njemu ne gre za to, da ima nekoga rad ampak za to, da mu je udobno. Sej zaspal bo itak vsakemu tujcu, ce ga bo pestval. Ce bi ga babica varvala in dala spat, ima nategnjeno ramo in ga pac ne more pestvat za uspavanje. Jaz pa bom delala polovicen cas in sicer popoldan do vecera, oce pa prav tako dostikrat do vecera dela. Ce pa bo v privat varstvu, mislis da ga bojo varuske nosile po rokah? Pa ko bo tvoj v vrtcu?

Sej ga cartam cel dan, se nikoli ni bil sam vec kot 5 minut, sam en red pa mora bit, ce hocemo normalno funkcionirat, ne pa se 3 ure borit s spanjem.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 22:06:08   
jancika
Problem je ravno v tem, da ima v kotičku kar nekaj igrač, sploh pojoče zadeve so bile do sedaj zelo zanimive. Sedaj ji pa lahko dam ne vem kaj, ampak ko se odloči, da ji nič ni zanimivo in da noče bit na tleh, bo jokala do onemoglosti. Podobno je v kuhinji, ki je na žalost ločena od dnevne. Vedno je z mano v kuhinji, ampak ko se odloči, da ji ni več za bit v ležalniku, še posode nebi mogla pomit do konca. Ji govorim, pojem...vse kar ste opisale, pa ne pali.
Da bi bilo kaj narobe z njo oz. da ji momentalno nebi kaj pasalo dvomim, ker ko sem jo včeraj dvignila, me je še isti trenutek začela ljubčkat in se mi smejat, seveda vesela, da sem jo vzela k sebi.
Predvsem me zanima kaj menite o tem polurnem joku. Ker manj kot toliko ni za pričakovat, da bo trajalo. Ali res to tako negativno vpliva na otrokovo psiho in razvoj?

(odgovor članu jancika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 22:45:26   
ledenaa
pride takšno obdobje ko se boji da bo mama za vedno odšla
In da otroka pustiš jokat,pa daj prosim te lepo
ne vem kako smo potem druge preživele z otrokom v naročju skoraj ves čas user posted image

(odgovor članu jancika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 22:52:19   
nananaja
me je še isti trenutek začela ljubčkat in se mi smejat, seveda vesela, da sem jo vzela k sebi

no, v tem je problem. Ker mulčica točno ve, da lahko tako nekaj doseže. Naša mlajša (11m) že en mesec zna izsilit, da ji starejša nagaja. Sej se res dogaja, da ji starejša vzame, jo kam ne pusti... ampak sem jo že parkrat opazila, da je preverila, če se sploh splača jokat! Pri starejši pač takih težav nismo imeli, sedaj moramo pa imet oči na pecljih, pa se še dela krivica.
Drugače se pa dogaja tudi približno en mesec, da naša rabi videt v prostoru enga odraslega, niso dovolj naprimer 12letne sestrične. Pa seved je jok, če grem iz dnevne v kuhinjo po kaj, se večkrat dere in užaljeno kobaca za mano - to se dogaja, od kar konkretno kobaca (6-7m). Pa še bi se lahko naštevalo.
Vsak svojo osebnost izdeluje na svoj način, starši morajo najt pa svojo mejo, kaj je izsiljevanje, kaj pa potrebe. Moja teorija pa je nekje vmes: kdaj mora kaj potrpet otroček, kdaj bom pa tudi jaz.

(odgovor članu jancika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 23:07:29   
živa
Je faza, ki bo minila. Jaz bi si priskrbela eno nosilko (trak, pouch, sling, mei tai, karkoli) in bi otroka nosila ob sebi, ko bi bil res tečen, ne pa v rokah.

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

ne vem kako smo potem druge preživele z otrokom v naročju skoraj ves čas user posted image



Če nekaterim mamam paše imeti otroka kar naprej po rokah, v redu, ne vem pa, zakaj naj bi bile zdaj vse mame take user posted image . Saj otroka crkljaš, kolikor le moreš, ampak neke meje pa so.

O škodljivosti joka pa ... hmmm, naši starši so jokali do onemoglosti, pa so kar ok, ne? Jaz na žalost težko poslušam, da otrok joka toliko časa - to se je zgodilo morda trikrat ponoči, ko sem zaspala zraven od utrujenosti, imam pa dva otroka - in tudi ti veš, kaj je v tistem trenutku bolj pomembno ali kaj te bolj nervira - če imaš neodložljiv opravek, bo pač malo pojokal, če ga nimaš, ga pocrkljaš in poskušaš zamotiti ...  

Lp,

živa

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: a bi bila to lahko že trma?
21.12.2009 23:09:13   
Naja31
Pri 7ih mesecih pa res ni še čas za postavljanje meja.
Tvoj otrok na tak način nekaj izraža in to sigurno ne počne, da tebe zaj......
Rabi tvojo bližino, tvoj objem, hoče se k tebi stisniti, ... saj to je tvoja naloga kot mame.
Ne pa da 7-mesečnega dojenčka pustiš, da joka na tleh ali pa v stajici, zato ker si ti prepričana, da te izsiljuje.




(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: a bi bila to lahko že trma?
22.12.2009 7:00:02   
miapia
Ne bi se popolnoma strinjala s tabo. Moja enoletnica ihtari, ne bom rekla izsiljuje, že kar par mesecev in ene dva meseca ob tem na polno ihtavo cepeta. Ko bo samostojno hodila sem prepričana, da se bo takoj vrgla ob tla. Sama sem včasih poskusila z naročjem, ljubkovanjem itd. pa ni pomagalo nič. Se pravi, da ni tukaj fora. Tudi 7-mesečnik točno ve, kje, kako, koga, pa naj mi ne vem kateri strokovnjak blebeta o nasprotnem. Sicer pa vsaka mama po joku ve, kaj otroku je - ali ga kaj zvija, boli, ali je zaspan ali pa si je nekaj zapičil v glavo in se dere za brez veze.

Sodim med starše, ki ne vidi rada, da je otrok venomer po rokah, ker se mora otrok naučiti samostojnosti in tega, da se z igro in stvarmi zamoti sam. Nočem, da se bo moj otrok vedno držal za kiklo in bo še pri 40-ih v mojem naročjuuser posted image .

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: a bi bila to lahko že trma?
22.12.2009 7:01:52   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: nananaja

kdaj mora kaj potrpet otroček, kdaj bom pa tudi jaz.


Se popolnoma strinjam. Veliko staršev pa je, ki dejansko postanejo sužnji svojim otrokom.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: a bi bila to lahko že trma?
22.12.2009 7:21:46   
kajajaka
Jaz nisem sužnja svojemu otroku, pa je kljub temu nisem nikoli pustila jokati pol ure! To se mi zdi že malo trpinčenje.

Dvomim, da pri 7 mesecih pol ure zganja trmo. Mislim, da le pogreša bližino, če jo veliko puščaš samo na tleh. Ni potrebno, da jo imaš v naročju, imej pa jo pri sebi.

Jaz sem jo v takšnih primerih dala v stolček (ležalniček) naprimer na kuhinjski pult. Malo se je sama z igračkami poigrala, malo sem jo ogovorila in ji kazala, kaj vse uporabljam za kuhanje in nikoli ni bilo problema. Pa kdaj tudi ne pospravim do konca, ker sem pač raje s svojim otročkom. Meni se srce trga, ko pomislim, da bi jo pustila pol ure rjovet...

Pa saj vem, sedaj boste nekatere skočile, da preveč crkljam otroka... ampak meni se to zdi edino sprejemljivo.
Aja  pa zaradi tega nič ne trmoglavi (sedaj ima 1,5 leta) in mirno počaka, če ji razložim, da bom skočila na stranišče. Pa je sicer zelo živahna. Ampak ker ve, da je ne bom pustila same, se zaigra in tistih par minutk mine...
Sem še vedno prepričana, da se da "z lepo besedo lepo mesto najti" tudi pri zelo majhnih otrocih. Besed ne razumejo, čutijo pa vse. 

Tako kot odrasli, tudi otroci potrebujejo veliko veliko topline in bližine!

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: a bi bila to lahko že trma?
22.12.2009 7:59:01   
Hope2
Ok, ene pač imate otroke, ki jih date v ležalnik, pod lok, med kup igrač in se zamotijo....eni otroci pa niso taki. Naš ni preživel vse skupaj niti 3 minute v ležalniku, niti 5 minut pod lokom (ne govorim naenkrat, ampak o vse skupaj v njegovem lajfu), da bi ga posedela in bi s eigral ni šans. Sem vedno občudovala dojenčke, ki so na plaži sedeli ko cveki, mame pa uživale v sončku, ali pa kje v bifejčku na kavici, tu pa tam malo pomigale z otrokom in ekola, vsi srečniuser posted image . Saj mi smo tudi bili srečniuser posted image , samo sem mogla biti vedno na nogah, ker je puzal v vse smeri, Doma tudi vedno na nogah in otrok vedno na rokah. V vozičku ni šans. Nosila sem ga iz ene sobe v drugo, ker se je še v 5 minutah naveličal prostora. Ni kaj radoveden otrok, aktiven, rabi pozornost in zato mu jo pač daš. Si izmozgan, ampak gre. Če sem mogla na WC, sva šla v kopalnico, on se j e tam zamotil, jaz pa opravila zadevo. Ampak vedno sva imela vse pospravljeno in vse skuhano. Torej se da postoriti vse, brez otrokovega joka.

Zdaj pri 13 mesecih pa se je začela trma. Če kaj ne dobi, odlaufa 5 metrov vstran, se vrže na tla in začne jokat. Ta jok je čisto drugačen od joka, ko otrok kaj rabi. Ga ignoriram. Sprobava meje, da je joj. Če je v rokah in začne s trmo, ga sploh držat ne morem, včasih zgleda kot da je najbolj razvajen otrok in mi najbolj zoprni in grdi starši. kOT JE ena rekla, otroci imajo različne karakterje in včasih mu lahko še kako lepo razlagaš, dobi še tako veliko topline, pa ne pali.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: a bi bila to lahko že trma?
22.12.2009 8:41:14   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Najki

Spanje v narocju je pa cista razvada.



A ti nimaš pa nobene razvade?
Pa če se hočeš zvečer pred spanjem pri možu/partnerju pocrkljati, te odrine in ti reče, da si razvajena???

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: a bi bila to lahko že trma?
22.12.2009 8:48:38   
manna
Najki, se strinjam da za wc ali umit roke jo/ga pač pustiš na tleh, se strinjam tudi da nek red mora bit in ne sme spat na rokah in se strinjam tudi s tem, da mora bit navajen da malo počaka sam v miru, da spi v posteljici itd.

Vseeno pa mislim da se moraš na otrokov jok VEDNO odzvati, ker s tem mu daš vedeti da ga poslušaš, razumeš, da nekaj pomeni. On ti nekaj sporoča in ti moraš odreagirati. Če ignoriraš - kaj mu s tem sporočaš? Da te njegova trenutna stiska ne zanima!? Pa ne govorim zdaj o trmi, ki pride kasneje. Samo boli me, ko recimo kakšna kolegica sedi na kavi, otrok ji joče v vozičku, ona pa: "kar naj joče, ne bom ga ven jemala, da se ne razvadi" Mali pa je radoveden in samo hoče da bi sedel pri njej v naročju... meni je to karneki in take faljene vzgoje se jaz ne grem nikoli.

Ja vem pa, da eni otročki zahtevajo več, eni manj, eni so radovedni 24 ur na dan, drugi malo manj, eni sploh ne marajo nošenja, drugi bi bili nonstop v rokah... In ja, zagotovo pridejo obdobja trme ko je katastrofa in sploh ne veš kaj bi..ampak po mojem ne pri 7 mesecih.


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: a bi bila to lahko že trma?
22.12.2009 8:51:29   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: miapia
Sodim med starše, ki ne vidi rada, da je otrok venomer po rokah, ker se mora otrok naučiti samostojnosti in tega, da se z igro in stvarmi zamoti sam. Nočem, da se bo moj otrok vedno držal za kiklo in bo še pri 40-ih v mojem naročjuuser posted image .


Tudi jaz. Ampak ne boš verjela: največ je odvisno od karakterja otroka, zelo malo pa od vzgoje. Moj prvi je hotel biti stalno v naročju, ves čas je rabil pozornost, vedno je moral nekdo sedeti ob njem in se igrati in še danes je tak. Hoče biti v centru pozornosti. Tamala pa čist kontra. Najbolj zadovoljna je na tleh, popolnoma sama se igra, posluša pesmice, drsa po stanovanju in ne rabi nikogar. Pa ne zato, ker je ona drugi otrok in bi imela manj časa zanjo. Komot bi se ji posvečala toliko kot prvemu, ker imam veliko razliko med obema (11 let in 10 mes.).

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: a bi bila to lahko že trma?
22.12.2009 8:55:41   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

IZVIRNO SPOROČILO: manna

Najki si pa mal ...kruta. Zakaj pa greš ven iz sobe, a ne more bit v sobi kjer si ti? Jaz mojo vedno dam tam kamor sem jaz, če pospravljam kopalnico je z mano, če sem v spalnici je z mano, ko kuham je v kuhinji...itd. In zakaj je to tako hudo da hoče bit pri tebi v naročju preden zaspi? Meni to ni nobeno izsiljevanje. Otrok te ima rad in hoče biti s tabo, to je vse. 


Sori sam za to, da grem cez hodnik roke umit, pa res ne rabi it z mano. In ponavadi niti ni jokal, ker sem se mu oglasala. Sla pa nisem iz sobe vec kot minuto. Zdej pa itak kobaca za mano iz sobe v sobo, ce mu pase.

Spanje v narocju je pa cista razvada. Do sedmega meseca je normalno zaspal v posteljici, potem pa je parkrat zaspal med cartanjem v narocju in se je kar odlocil, da tako bolj pase. Zakaj je to narobe? Ker se cez 3 minute zbudi v posteljici, ugotovi, da ni v narocju in zacne rjovet. Ker ne zna vec zaspat sam in iz tega pridejo ven samo travme. Ze med odlaganjem se dostikrat zbudi. Otroci so pa v tej fazi se egoisti in njemu ne gre za to, da ima nekoga rad ampak za to, da mu je udobno. Sej zaspal bo itak vsakemu tujcu, ce ga bo pestval. Ce bi ga babica varvala in dala spat, ima nategnjeno ramo in ga pac ne more pestvat za uspavanje. Jaz pa bom delala polovicen cas in sicer popoldan do vecera, oce pa prav tako dostikrat do vecera dela. Ce pa bo v privat varstvu, mislis da ga bojo varuske nosile po rokah? Pa ko bo tvoj v vrtcu?

Sej ga cartam cel dan, se nikoli ni bil sam vec kot 5 minut, sam en red pa mora bit, ce hocemo normalno funkcionirat, ne pa se 3 ure borit s spanjem.



Delim tvoje mnenje. Sama delam enako.
Sem mnenja, da otroci v tej starosti že lahko izsiljujejo.


< Sporočilo je popravil FLASK_A -- 22.12.2009 9:02:41 >

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?