Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 17.12.2009 21:21:31
|
|
|
|
grahek85
|
Zala, ni za kaj nincrli, kaj boš zdaj tudi ti na seznamu "tik pred zdajci" mene je tudi strah, če in kako bom vedela, da gre zares... Pa mi vse, ki so že rodile, pravijo, da mi bo takrat kristalno jasno. Da nimaš kaj sfalit. Držim pesti, da vsaj še malo počakate
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 17.12.2009 21:46:19
|
|
|
|
nincrli
|
IZVIRNO SPOROČILO: grahek85 nincrli, kaj boš zdaj tudi ti na seznamu "tik pred zdajci" mene je tudi strah, če in kako bom vedela, da gre zares... Pa mi vse, ki so že rodile, pravijo, da mi bo takrat kristalno jasno. Da nimaš kaj sfalit. Držim pesti, da vsaj še malo počakate Saj zdaj, ko počivam se je umirilo proti prej. Je pa tašča rekla, da njo je tak matralo 14 dni Ja pa to mi še manjka... Me je pa res zaskrbelo, ker v celi še nisem imela takih krčev pa ker so se pojavljali čez cel dan, sicer ne v določenem zaporedju ampak vseen. Pa močnejši so od prejšnjih dni... Pa še G je prej rekla, da ne more trdit a gre za prave popadke al ne... No pol pa smo z mislimi tam... pa mal prestrašeni. Drugače pa po G koledarju sem danes dopolnila 38 t, tak da res ne veš kdaj lahko gre zares.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 4:03:23
|
|
|
|
poopek
|
živjo drage moje... si lahk mislite kolk sem zaspana ob tej uri, pismo, očitno se bo začel tole ker krepit te neprespane noči. kr neki... šla v wc, pol pa nikakor zaspat. brezveze. nincrli nam je tudi G, ki je mel zadnje predavanje v MŠ reku, da največ skrbi ali bodo vedele za porod, da se je začel. In je dodal, sigurno boste vedele, če ne drugač ko vam voda odteče . tak, da jz mislim, da bodo to kr hude bolečine ( mamice, ki so že rodile, pravjo bolš kasnej kot pa prehitro v porodnišnico, razen če ti seveda voda ne odteče ). ooooooooooooooo, babe kaj nas še čaka... toliko kolikor bi rada, da prijoka na svet, toliko me je tud strah bolečine.. upam, da preživimo grem zdej bult v tv... upam, da ve vsaj sladko spite
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 4:05:05
|
|
|
|
poopek
|
še mal pa bo januarke 3.del čveke!
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 6:29:58
|
|
|
|
Zala01
|
Poopek, jaz sem bila tudi včeraj pokonci že ob 4h, danes mi je zneslo spati do 6h. Nincrli,jaz ti vsekakor želim, da tvoja bebica ostane noter še 14 dni. No, jaz sem mojega 1. falotka rodila 38t in 2/7. Upam da tokrat tudi pri meni ostane dlje v trebuščku. Zdaj grem pa nekaj dat v usta .
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 8:28:11
|
|
|
|
polho3006
|
IZVIRNO SPOROČILO: grahek85 Polho, a si ziher, da maš pregled 25. 12.? Ker je takrat Božič Ja mi je gin. rekel da naj pridem kar v por. na pregled da ja ravno takrat on dežuren, tako da...čisto zares imam na sam božič pregled in do nocoj sem imela filing da bo to tudi dan D, vendar...imam občutek da bo prej. Celo noč me je bolelo v spodnejm delu trebuha in tiščalo na veliko potrebo, kot na začetku . Ker na začetku me je vedno čisto prepucalo, tako da...mislim da se zadeve pospešeno odvijajo.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 8:57:05
|
|
|
|
Enkica
|
Jutro / dan punce, no pa smo spet med budnimi ... po celi neprespani noči. Zjutraj pa sem zafrknila, ker sem očitno v spanju izklopila budilko in tako je zaspal. Zamudil je na del. mesto 10 min. No glede na to, da je danes njegov zadnji delovni dan v tej firmi (od zdaj naprej koristi dopust) sem mu pripravila nekakšen poslovilc, ha ha ha. Sem pa včeraj imela en popadek, tko da zdej vem, da jih ne moreš zgrešit, ker je res bolj močan kot karkoli. No ampak glede na to, da je bil samo eden tak konkreten me ni nič strah in bo naša lubica prišla v moje naročje v letu 2010! Punce a si predstavljate, da lahko katero izmed vas vidimo 1.1.2010 v poročilih, ker boste prve, ki boste rodile v letu 2010? To bi bilo fino, kajne? Pa še baje dobiš lep paket od občine al pa RS, ker si prvi .. se mi zdi. No zdaj še spijem kavico potem pa šibam na Zavod za zaposlovanje, da mi prekinejo status, ker sem od 13.12. že na porodniški pa mi prej ni uspelo priti do njih ... čeprav živim nad njimi ... grozna sem! Danes bom pa spet zvečer sama, ker gre malo ven s kolegi. No pride samo domov na kosilo potem pa sproščanje ob pivu. Upam, da bo kaj pametnega po TV-ju ali pa da boste ve veliko pisale, da mi ne bo dolgčas. Želim vam lep dan!
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 9:38:31
|
|
|
|
anita goitan
|
dan punce sem v polnem zagonu čiščenja, koplanico našpricala z enim da odpade ves kamen sicer pa začenjam 37t in sem 1.dan na porodniški in to po 5m premoru lep vikend
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 9:41:18
|
|
|
|
anita goitan
|
vas čitam..tole glede popadkov&bolečin: NE boste jih zgrešile ker boli bolj kot si lahko mislite, mogoče sem kruta, vas ne plašim ampak imam še zelooo žive občutke poroda (14.8.2008) in JA fejst boli, takrat sme mislila da sej je to sploh nemogoče da bom preživela, pa sem in vse bomo!!! To smo ženske.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 9:41:57
|
|
|
|
Enkica
|
IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan dan punce sem v polnem zagonu čiščenja, koplanico našpricala z enim da odpade ves kamen sicer pa začenjam 37t in sem 1.dan na porodniški in to po 5m premoru lep vikend Daj prosim povej mi s katerim si našpricala kopalnico, ker jo moram tudi jaz. Namreč živim v 30 let starem stanovanju in nikakor, da se rešim vsega kamna, ki se je nabiral skozi leta. Sicer se trudim že leto dni, odkar sem ga kupila, ampak ni in ni nekega ornk efekta. Da o wc školjki in banji sploh ne govorim ... pa madona pri vsej kemiji, ki jo prodajajo ni nečesa kar bi kamen odstranilo za zmeraj! Saj vem, da ne morem narediti leska kot pri novi keramiki ampak vsaj na približen bi rada, da bi kopalnica imela svoj sijaj.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 9:43:01
|
|
|
|
Enkica
|
IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan vas čitam..tole glede popadkov&bolečin: NE boste jih zgrešile ker boli bolj kot si lahko mislite, mogoče sem kruta, vas ne plašim ampak imam še zelooo žive občutke poroda (14.8.2008) in JA fejst boli, takrat sme mislila da sej je to sploh nemogoče da bom preživela, pa sem in vse bomo!!! To smo ženske. To pa itak, da bomo, ker smo ZAKON!
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 9:48:26
|
|
|
|
poopek
|
živjo drage moje! no, mene je pa zjutri poštar zbudil, mi je prnesu odločbo za porodniško , jupiiiii!! nad zneskom sem zadovoljna, čeprav bi blo verjetno kej bol, če bi delala zdej zadnje dva meseca, ampak vseen. uradno sem od danes na dopustu, pol pa 31.12 pa na porodniški. uffff, še 6 tednov... vsak dan si govorim, pa sej bo šlo, pa sej bo šlo, kuker iz one zgodbice z lokomotivo naspana nisem nč, ampak sem vseen dobre volje, moji dve sestri mata danes rojstni dan, ena praznije 18. ena pa 20.leto. isti dan, samo dve leti razmaka, hehe, sta to moja dva dober uštimala. no, ker njiju ni doma, sem jz organizirana za feštico, tak da grem še mal v šoping, preden prideta iz šole. držte se, pa se še beremo :)
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 9:55:16
|
|
|
|
anita goitan
|
IZVIRNO SPOROČILO: Enkica IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan dan punce sem v polnem zagonu čiščenja, koplanico našpricala z enim da odpade ves kamen sicer pa začenjam 37t in sem 1.dan na porodniški in to po 5m premoru lep vikend Daj prosim povej mi s katerim si našpricala kopalnico, ker jo moram tudi jaz. Namreč živim v 30 let starem stanovanju in nikakor, da se rešim vsega kamna, ki se je nabiral skozi leta. Sicer se trudim že leto dni, odkar sem ga kupila, ampak ni in ni nekega ornk efekta. Da o wc školjki in banji sploh ne govorim ... pa madona pri vsej kemiji, ki jo prodajajo ni nečesa kar bi kamen odstranilo za zmeraj! Saj vem, da ne morem narediti leska kot pri novi keramiki ampak vsaj na približen bi rada, da bi kopalnica imela svoj sijaj. veš kaj imam: Cif power Cream no ma drgnit sem vseeno morala, sam vodni kamen in svinjarijo lepo uniči, probej
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 10:13:37
|
|
|
|
Isabelle
|
Prej je tudi mene neki špikalo na levi strani trebuha spodaj in je kr bolelo.Trajalo je pa ene 20min.A je možno da so to lažni popadki? Zdej moram pa do svoje zdravnice da mi napiše bolniški list.Jutri se mi začne porodniška.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 10:16:34
|
|
|
|
Gwendolen
|
IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan veš kaj imam: Cif power Cream no ma drgnit sem vseeno morala, sam vodni kamen in svinjarijo lepo uniči, probej Tudi od mene hvala, ker sem v moji tuš kabini probala to narediti s Cilitom, pa je naredil celo svinjarijo. Kljub drgnjenju so ostale bele proge vodnega kamna. Ker stopil ga je, potem pa je stekel in lahko sem še tako drgnila, je progasto tudi ostalo. Kr neki ... Bom poskusila tole, še enkrat hvala.
Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen ------------------------------------------------------------- We're walking in the air We're floating in the moonlit sky The people far below are sleeping as we fly
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 11:26:08
|
|
|
|
poopek
|
evo me s šopinga nazaj... ufff kaj je zdej to? nč se vam ne da klepetat? pr nas je pa tak lep vreme , sicer kr mrzlo, ampak sonček sije dokler mate ene težave s vodnim kamnom, mam jz drug problem v kopalnici. nevem, al je to gniloba od vode, al kaj.. plesen? uglavnem, z ničemer ne gre dol! tko po kotičkih tuš kabine se je naredlo, kopalnica je nova sam 1 leto stara.. katastrofa... a ma kakšno izkušnjo, kak to svinjarijo dol spravt???
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 11:26:58
|
|
|
|
mimikica
|
živjo samo 2 dni me ni blo gor , pa sem vas že morala prebirati 1 celo uro. kje si lahko že kupim ta malinov čaj, a je on tudi dober od teekane?? no danes smo stoplili v 35 teden se pravi še malo , pa bomo zares družina. v sredo nastopim z porodniško no sem zasledila da ste se pogovarjale glede bolniške. no jaz sem že na bolniški od julija, pam nisem imela nikoli komplikacij ( do zdaj), na odločbi mi je vedno pisalo, da so dovoljeni le obiski zdravnika, oziroma da se morajo upoštevati navodila zdravnika. pa sem svojo osebno doktorco povprašala , če to zdaj pomeni strogo da sem doma, pa mi je rekla da ne, da se lahko svobodno gibljem in grem kamor hočem, saj na odločbi ni nikjer pisalo da imam strogo ležanje. na bolniški pa sem zato da pač imam tako službo , ki ni primerna za nosečnice (vedno v avtu in v prometu) drugače pa je vse pripravljeno za v P za mene in za našega , pa tudi doma je vse pripravljeno, samo še pojstlco moramo dati na svoje mesto, zdaj pa grem malo pripravljat dobrote za jutri , saj imam rd in če pridejo sorodniki se moram malo potruditi, lepo se načvekajte, da vas bom lahko spet 1 celo uro prebirala hahahaha no rodit pa jaz grem v MB P, upam da so vredu osebje, če ne nevem kako bo, ker že zdaj me je ful strah, ponoči sploh ne spim ker samo premišlujem kako bo vse skupaj potekalo, tako da tudi že vsak dan se mi sanja nekaj od poroda, no upam da bo vse ok, in da bom preneslabolečino, in vse skupaj, samo da bo z vse ok
< Sporočilo je popravil mimikica -- 18.12.2009 11:30:33 >
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 12:04:13
|
|
|
|
nincrli
|
Pozdravček! Ja ponoči sem imela en orng popadek, tak da zdaj vem kak je to pa res ne moreš sfalit. Uni menstrualni krči je zgleda sam priprava na tapravo bolečino No potem se je zadeva umirila, danes zjutraj me je mal zvilo, zdaj pa nič. Tak, da mislim, da še ne grem kam No sem pa včeraj res prvič imela akšne bolečine, tak da valda da me je blo mal strah. IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle Prej je tudi mene neki špikalo na levi strani trebuha spodaj in je kr bolelo.Trajalo je pa ene 20min.A je možno da so to lažni popadki? Nekaj takega se je meni včeraj dogajalo, sam da me je cela spodnja stran bolela pa tud okrog 20min je trajalo. Aja zato pa sem študirala kak bom tej vedla, da je popadek na 10 min, če pa ena bolečina traja 20 min. Sam tist ponoči je blo pa mal drugače. IZVIRNO SPOROČILO: poopek moji dve sestri mata danes rojstni dan, ena praznije 18. ena pa 20.leto. isti dan, samo dve leti razmaka, hehe, sta to moja dva dober uštimala. Kak kulsko, moj bratranec pa sestrična imasta tut na isti dan pa sta sam eno leto narazen... To pa ti res more ratat IZVIRNO SPOROČILO: mimikica samo 2 dni me ni blo gor , pa sem vas že morala prebirati 1 celo uro. kje si lahko že kupim ta malinov čaj, a je on tudi dober od teekane?? V sanolaborju, tist od teekane ni enak, tot je pravi iz posušenih malinovih listov.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 12:15:12
|
|
|
|
Kika99
|
Dan Za mano je precej peklenska noč , tako da sem se komaj zdaj vstala. Imela popadke (ne zadostne da bi šla v P), slabo mi je bilo prav na bruhanje mi je šlo in pol fasala še drisko (hvala bogu je minilo in je zdaj ok) in se ful prestrašila saj naj bi se telo tako samo od sebe začelo čistiti pred porodom . Skoraj me je kap. No čez nekaj minut pa se je vse skupaj pomirilo in to je trajalo skoraj 3 ure. Popadke sem imela na 15 min, kasneje na 20min. Ta najina bejba bo meni še dala vetra, upam lahko samo, da se ne bom cel mesec tako matrala. Zadnje tri dni mi leži direkt na mehurju, sem šla prej malo na sprehod pa dalje kot 10 m od hiše nisem prišla. Me je tako začela dol pritiskat da sem pol že skoraj razkoračno prišla domov , sem se mogla kar sama sebi nasmejati.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 12:36:07
|
|
|
|
nincrli
|
Joj kika en Saj to je bedno, ko te lahk to kar nekaj časa zeza preden gre zares
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 12:37:32
|
|
|
|
Isabelle
|
IZVIRNO SPOROČILO: mimikica kje si lahko že kupim ta malinov čaj, a je on tudi dober od teekane?? Ne, ni dober od teekane, moraš kupit pravi malinov čaj (je iz malinovih listov).Dobiš ga pa v Sanolaborju. Sem bla pri zdravnici, v čakalnici je tolk smrdelo, pa obupno toplo, zrak obupen, pa vsi neki bolani... , sem kr na konc hodnika počakala, še dobro da sem hitro opravla in šibnila vn od tam.Sem nesla še bolniški list na delo, tko da sem tudi to opravla, zdej pa mir. Sem potem skočila še do DM-a.Sem kupla blazinice za dojenje, kremo za bradavice (od njihove znamke-Baby love-sej te ni treba spirat pred dojenjem ali ja?), losjon za umivanje dojenčka od Nivee in zase gel za tuširanje (sem kupla tistega ki je biu najbolj navaden, brez dišav in barvil-vsaj tko piše ). Zanima pa me a boste kupile še kakšne kreme za dojenčka in kakšne?Predvsem me zanima za ritko. Bolj kot se bliža dan D se pa skos sprašujem kako bom vedla kdaj je lačen, kdaj ga previt-na koliko časa.Me kr postaja malo strah...
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 12:44:10
|
|
|
|
tinncyka
|
ojla punce!! danes ponoči sem pa bla še jaz med vami ko ne morete spati ... enih 3x sem šla na wc pa še kašlala sem tak da sploh nisem mogla spat danes gre pa še moj dragi na zaključek (v Koper - Istrabenz) in pride komaj zjutraj domu grejo z busom hm zdaj pa študiram kaj naj delam ko ga ne bo doma... mi je vedno tak dolg cajt ko ga ni aja pa pohvalit se morm: da sem edina ko sem pozitivna v razredu - nimam dobenega nms-ja (po starem enke) se vidi da sem pametna za dve lep pozdravček
< Sporočilo je popravil tinncyka -- 18.12.2009 12:45:59 >
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 12:46:03
|
|
|
|
nincrli
|
IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle Sem potem skočila še do DM-a.Sem kupla blazinice za dojenje, kremo za bradavice (od njihove znamke-Baby love-sej te ni treba spirat pred dojenjem ali ja?), losjon za umivanje dojenčka od Nivee in zase gel za tuširanje (sem kupla tistega ki je biu najbolj navaden, brez dišav in barvil-vsaj tko piše ). Zanima pa me a boste kupile še kakšne kreme za dojenčka in kakšne?Predvsem me zanima za ritko. Bolj kot se bliža dan D se pa skos sprašujem kako bom vedla kdaj je lačen, kdaj ga previt-na koliko časa.Me kr postaja malo strah... Ni treba spirat te kreme, saj piše gor. Mam enako. Za tuširat pa imam jaz tudi nekaj najbolj navadnega, da nima preveč močan vonj pa še od locitena sem dobila gel+losjon, olivo, tist bo tut zakon Glede kremic pa tega pa ne vem kaj bom imela, ker bo od mojega mama to v lekarni vse spakirala pa prinesla
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 18.12.2009 12:49:48
|
|
|
|
tinncyka
|
aja še to bi vprašala: ko daste prekuhat dudice ka flaško morš tud prekuhat al ne? pa une nastavke za dojenje je pametno prekuhat al tud ne - nimam pojma zato pa rajši vprašam da ne bom kaj narobe nardila pa 5- minut v vreli vodi morjo bit ane?
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?