Anonimen
|
, včeraj zvečer je Jakob dobil vročino, dragi pa je moral v nočno . No, pa mu dam sirup, pa čajčka in crkljanje do onemoglosti, pa zraven še Aljažka podojit in uspavat. Ko obadva zaspita je bil pa na vrsti Nik...pripravit torbo(če mu je ne pregledam mu pol stvari manjka-itak se ne sekira, se pa zato jst ) in za oblečt za zjutraj. Še Nika spokam spat - misija nemogoče, ker traja vsaj uro predno zaspi, prej pa premetavanje po postelji, smejanje, pogovarjanje sam s sabo.... . Koooooooončno je na vrsti mami, se brzinsko stuširam in spanje!!! Jok brate, odpade. Aljaž se je odloču, da bo mami duda in se noče skint z zize . Sploh ne je, ampak dobesedno sam ,,cucka,,, ko da sm duda. Zraven pa itak mlek kr leti vn in je vse mokro. Se ene pol ure matram mu dudo podturit, pa ni šans...noče. Ob 00.30 Jakobu spet naraste vročina, probam čist umirjeno opravit proceduro s sirupom, da ne podrem nočnega ritma...a glej ga zlomka, Aljaž pogrunta, da je mami duda zbrisala iz postelje....sledi jok . ,,Halo Aljaž, pa sej ti nikol ne jokaš.....pa menda ne boš še ti zbolel,, . Vzamem še jakoba k seb na posteljo, ker se ga ne upam pustit samega v sobi dokler vročina ne pade....mami na sredini, na eni strani Aljaž na zizi, na drugi Jakob s flašo in vročino....pa pride Nik...,,mami žejen,,.......,,Ja luba duša, sej si star 9 let, menda si boš pa vzel sam za pit,,. Pa on men ,,Ja sam povedat sm ti prišel, ka sm slišal, da čuješ,,. Uh, Jakobu čez čas pade vročina, Aljaž zaspi...na zizi, mami zadrena in se začne Jakob ful premetavat, ker je navajen sam spat. Mami spet vstat in odnest Jakoba v svojo sobo....pogled na uro...3.15 . Spet Aljaža na zizo in uspemo zaspat do 5.30....odprem oči, Aljaž še skos zizo v ustih . Spet vstanem in grem merit Jakobu vročino...HB za tehniko in ušesne termometre ....Aljažpa spet v jok, ker me ni . Vročine HB še ni, Aljaž pa noče zaspat nazaj. Okol 6.00 se zbudi še Jakob in okol 6.20 HB pride dragi. Zbudim še Nika(ima preduro) in rečem , da bom jst Nika peljala v šolo (želim se ,mal zbrihtat na hladnem), pa on men ,,ne, ne, ga bom jst, ti pejt kr nazaj spat,,......ok, hvala ker si pozoren, ampak ga bom kr jst peljala......ne, brezveze, da se preoblačiš, ga bom jst.....lej, rekla sm, da ga bom jst peljala, ker želim mal ven.....joj, zunej je ful mrzlo, pa dost snega, ga bom kr jst....,, Naj vam ne razlagam, kako sm pol pop.... Madona, sam na zrak sm hotla, a je to res tako težko razumet?? No, je bil mal užaljen in se ene 15 min ni pogovarjal z mano, zdej je pa že ok. Nik-zgodba zase....ni umil obraza po pranju zob, posledica - bel okol ust, narobe obrnu hlače (to mu rata vsaj 4x na teden-če ne hlače pa obvezno pulover) in obul teniske kljub temu, da sva pred tem opazovala sneg skozi okno. Evo, to je moj začetek tedna, hvala ker ste me brale in ker ste moj filter, ko sem jezna. HB, da se mam kje spucat. No, zdej mi je lažje, breme je odvrženo, zdej pa grem lažje novim zmagam naproti .
|