|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
12.12.2009 12:09:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: slaba nuhalna svetlina...
12.12.2009 12:22:20   
boni25
Ti ji samo govori spodbudne besede.Sploh je pa tko,kolkim so ze ugotovil slab rezultat pa je bil na koncu čist ok otroček.Ima moznosti da bo tudi ona rodila čisto zdravega otroka.

Srečno ji zelimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2009 12:40:22   
Kratka
Slab rezultat je verjetno prikazalo zaradi njenih let in ne zaradi dejanske nevarnosti kromosomskih nepravilnosti. To so presejalni testi in samo na podlagi tega izračuna še ne moremo nič sklepati. Koliko pa je bila svetlina povečana?

od 10.12.09 najina pupa spančka med angelčki :(

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2009 12:46:23   
blaža
spet odvisno kakšen je bil izvid. Če je možnost za kakšne napake izračunana slabše zaradi njenih let, je ena zgodba. če ima pa dejansko možnosti za velike okvare, kar bi lahko potrdili z nadaljnimi preiskavami,.. Ne vem, težka je ta zadeva.

Čisto možno, da bo vse ok in bo otroček popolnoma zdrav, možnost pa je tudi, da je okvara ploda zelo velika. jaz bi šla na nadaljno preiskavo, tudi, če bi ga v vsakem primeru želela obdržati.

1. ne bi bla zapsihirana do konca nosečnosti, kaj če je to, kaj če bo ono. Lahko, da bi jo pomirili, da je vse ok.
2. se bi lahko psihično pripravla na prihod otroka s posebnimi potrebami ( čeprav te nihče ne more pripravit) , če bi to sploh bil. vsaj malo, da bi vedela kaka so pričakovanja.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.12.2009 12:47:25   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Kratka

Slab rezultat je verjetno prikazalo zaradi njenih let in ne zaradi dejanske nevarnosti kromosomskih nepravilnosti. To so presejalni testi in samo na podlagi tega izračuna še ne moremo nič sklepati. Koliko pa je bila svetlina povečana?

To tudi mene zanima, pa kolko je stara . lahko, da bo vse ok. user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
12.12.2009 13:04:21   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Kratka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.12.2009 13:05:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: blaža
Čisto možno, da bo vse ok in bo otroček popolnoma zdrav, možnost pa je tudi, da je okvara ploda zelo velika. jaz bi šla na nadaljno preiskavo, tudi, če bi ga v vsakem primeru želela obdržati.

1. ne bi bla zapsihirana do konca nosečnosti, kaj če je to, kaj če bo ono. Lahko, da bi jo pomirili, da je vse ok.
2. se bi lahko psihično pripravla na prihod otroka s posebnimi potrebami ( čeprav te nihče ne more pripravit) , če bi to sploh bil. vsaj malo, da bi vedela kaka so pričakovanja.

Se povsem strinjam.

Metulj333, ti pa bodi močna zanjo in ji nudi oporo ... držim pa pesti, da bo kljub slabšim rezultatom vseeno vse ok. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
12.12.2009 13:10:20   
Brisani uporabnik

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.12.2009 13:20:25   
aprilčica07
Imela izkušnjo z zeloo slabo nuhalno. Tveganje ena proti 36. Stara sem bla 32 let, rezultat je bil pa tak, kot bi jih imela 43. Sesul se mi je svet. No, šla na amniocentezo, blo vse ok, pa še na dve morfologiji in danes imamo zdravo trimesečno babnico. Jst ji bi svetovala, da vsekakor gre na nadaljne preiskave, tudi če ve, da bo otoročka obdržala, ker se bo znala priravit, če se res izkaže, da je karkoli narobe. Če se pa to ovrže, bo pa tolko bolj uživala v nosečnosti.

Držim pesti, da se izteče dobro in da nosi zdravga otročka.user posted image user posted image user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
12.12.2009 13:59:12   
Brisani uporabnik

(odgovor članu aprilčica07)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
12.12.2009 18:04:23   
nejcko
Ma, tale NS je kar nekaj - nek predviden  statističen prikaz. Brez veze, sama panika se ustvarja. Poznam precej žensk, sigurno kakšnih 10, ki so imele porazen rezultat na NS, ene so šle naprej na preiskave, druge ne, skupno pa je vsem, da so vse rodile zdrave otroke.

In poznam vsaj 4 primere, kjer je bil rezultat super super, super ... pa se je rodil otrok z DS.

Čim manj sekirancije, pozitivne misli in bo vse ok user posted image

Aja, še to - če je z otrokom kaj zelo zelo narobe, se bo to sigurno videlo na morfologiji in se bo takrat lahko dokončno odločila. Sicer je res takrat odločitev za prekinitev mnogo težja, ampak verjamem, da če bo šlo za napake, nezdružljive z življenjem, da ne bo oklevala.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 12.12.2009 18:06:35 >

Neposredna povezava do sporočila: 11
12.12.2009 18:24:36   
silvya
Se kar podpišem pod nejcko. 

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
12.12.2009 22:06:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu silvya)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
12.12.2009 22:11:58   
nejcko
Morfologija je po 20. tednu, ja.

Neposredna povezava do sporočila: 14
13.12.2009 15:48:38   
Fargesia
od svakinje sestra je bila na NS...je bilo 1: 300...potem čez kak teden al neki takega j ešla še drugam na NS in rezultat je 1: 5000...

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.12.2009 15:56:09   
Arte
Nuhalna svetlina je le eden izmed pokazateljev, da bi bilo lahko z otročkom kaj narobe, nikakor pa ni metoda, katere rezultati bi bili 100% točni in to tako v smislu dobrih kot slabih rezultatov.

No pri meni je bilo tveganje, ob upoštevanju nuhalne svetline 2,9 in DHT testa ter starosti (36 let in 5 mesecev ) za Dawnow sindrom 1:2. Rezultat za zjokat....S partnerjem sva se po posvetu z genetikom na Ginekološki kliniki v Ljubljani odločila za amniocentezo v 16 tednu prav tako na tej kliniki. 24. dan po posegu na kliniki me je v nabiralniku čakal izvid iz klinike, ki je pokazal, da je z otročkom vse O.K. ( normalen kariotip ).  V kolikor bi bilo kar koli narobe bi dobila klic iz klinike, kjer moram reči, da so vsi zelo prijazni ( tako sestre kot zdravniki ) in strokovni. Moja izkušnja z njimi je pozitivna in jih toplo priporočam.

Glede na moj rezultat obstaja upanje, da je z otročki, ki imajo tudi zelo zelo slabo NS, tudi vse O.K.user posted image . 100% odgovor pa daje le amniocenteza, ki pa prinaša s seboj tudi tveganje za spontano prekinitev nosečnosti po preiskavi ( 0,5 do 1% ).

Tvoje prijateljici priporočam, da pri svojem ginekologu dobi napotnico za genetika na klinikiuser posted image , ne glede na to, da sta z partnerjem odločila, da počakata na porod. Posvet s strokovnjakom je v takšnih trenutkih zaželjen, ginekologi na tem področju večinoma odpovedo.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.12.2009 16:14:40   
ribica.
Jaz bi ji svetovala da naj vseeno gre na nadaljne preiskave, sploh pa na AC. Najhuje je namreč živeti v negotovosti. Ker če ga bosta obdržala, je tako vseeno. Samo bolje bo vedela pri čem sta, lažje se bo pripravila, sprijaznila. Šok se veliko težje prenese kot nekaj na kar se imaš čas pripravit. Govorim iz lastnih izkušenj. Ampak jaz sem svojega otroka ob porazni nuhalni nažalost izgubila. Sem ga nosila od nuhalne do Ac, oz še malo dlje, in vem, da je bilo do Ac peklensko, ker nisem vedla kaj bo, kako je, kaj lahko pričakuje V našem primeru so bile pač še druge stvari, ne samo krosomske napake. Dokler človek ne najde nekega zaključka, se težko umiri in sprijazni.

(odgovor članu Arte)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.12.2009 19:01:14   
Kratka
se strinjam z ribico. Najhujša je negotovost. Pri meni je bila nuhalna tudi porazna. Sem šla na horionsko biopsijo, ki pa je pokazala, da je moja punčka kromosomsko zdrava. Sicer se je pupa vseeno odločila, da gre svojo pot, ampak sem vse skozi vedela kaj me čaka in me ta nesrečna usoda ni preveč šokirala. Čeprav na kaj takega ne moreš biti nikoli pripravljen, ampak je vseeno malo lažje če imaš čas, da sprejmeš grdo usodo in se kolikor toliko pripraviš na njo. Vsekakor priporočam AC, tako bo negotovost manjša in se bo mamica lahko pripravila na to kaj jo čaka, ker sekiranje za brezveze je samo zguba časa in živcev.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.12.2009 19:04:04   
Kratka
tebi pa svetujem, da ji kot prijateljica stojiš ob strani, jočeš z njo, ji prisluhneš. Pomagati ji itak ne moreš. Lahko ji edino svetuješ da gre na AC, da bo vedla pri čem je.

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.12.2009 19:21:04   
abc100
Če bi bili rezultati tako zelo slabi, bi ji pripadal brezplačen nadaljni pregled (horionska biopsija resic ali pa amniocinteza). Jaz sem pri 23 letih imela nuhalno svetlino veliko 4,4mm, kar je naneslo razmerje 1:20. Potem so pa bile še velike možnosti okvare srčka,... tako da so rekli, da je 35% verjetnost, da bo z otrokom kaj narobe. Po vseh preizkavah se je izkazalo, da bo z otrokom vse OK in tudi je. user posted image Mislim pa, da se na morfologiji ne da videti, če ima otroček DS.

28.8.2007 je zajokal najin sinko Janez

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.12.2009 19:25:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

Jaz bi ji svetovala da naj vseeno gre na nadaljne preiskave, sploh pa na AC. Najhuje je namreč živeti v negotovosti. Ker če ga bosta obdržala, je tako vseeno. Samo bolje bo vedela pri čem sta, lažje se bo pripravila, sprijaznila. Šok se veliko težje prenese kot nekaj na kar se imaš čas pripravit. Govorim iz lastnih izkušenj. Ampak jaz sem svojega otroka ob porazni nuhalni nažalost izgubila. Sem ga nosila od nuhalne do Ac, oz še malo dlje, in vem, da je bilo do Ac peklensko, ker nisem vedla kaj bo, kako je, kaj lahko pričakuje V našem primeru so bile pač še druge stvari, ne samo krosomske napake. Dokler človek ne najde nekega zaključka, se težko umiri in sprijazni.

Doma imam otroka z DS, ker v prvi nosečnosti nisem šla na AC zaradi odlične NS. V drugi nosečnosti sem kljub ravno tako odlični NS šla tudi na AC - kromosomska napaka (drugačna) in sem se odločila za prekinitev.

Kljub temu, da se je tvoja prijateljica odločila, da user posted image  obdrži kljub slabemu rezultatu NS, bi ji osebno svetovala pregled AC in posvet pri genetiku. Tudi kromosomske napake in ostale nepravilnosti so tako zelo različne in na novorojenčka (če sploh bo s posebnimi potrebami!) se bo lahko pripravila pred porodom in zagotovo bo prvi stik z njim lažji. Jaz vem, da sem bila v prvo tako šokirana, da sem potrebovala skoraj eno leto da sem prišla k sebi.

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
13.12.2009 19:36:04   
Brisani uporabnik

(odgovor članu abc100)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
13.12.2009 19:42:13   
Anonimen
Sprašujem se zakaj je sploh šla na pregled NS, če noče izvedet kaj je z otročkom? Mogoče je ona popolnoma mirna in verjame v svojo in partnerjevo odločitev?
Vi ste vse napisale kaj bi same naredile...če je mirna je pusti naj uživa v nosečnosti in upa na najbolje. Vem da bi večina nas , uključno s tabo bile bolj mirne z dodatnimi preiskavami..ampak to je njun otrok in njuna odločitev! Mislim da je dobila dovolj nasvetov po pregledu in mnenje ginekologa, na tebi je da ji boš prijateljica in sprejmeš njeno odločitevuser posted image

(odgovor članu abc100)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
13.12.2009 20:10:28   
slovenka
Jaz mislim, da to ni stvar za RR. Gre za nekoga drugega, kaj hočemo mi tukaj o tem debatirati. Drugače je, če bi nas ona sama prosila za nasvet, tako pa... res je NS zgolj ocena tveganja in me niti ne vemo, kakšen je rezultat dejansko... tako da bolje ne debatirati o tretjih. Lahko da ona sama tukaj gori vidi, da je nekdo drug odprl njen problem. Jaz tega zase ne bi želela...

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.12.2009 6:43:32   
oton
tudi moja nuhalna je bila slaba, in sem šla na amniocintezo, ki  po slabem rezultatu nuhalne ni plačniška. Šla sva tudi na genetski posvet in brez premislekov na AC. Najtežji del nosečnosti mi je bil ko sem čakala na rezultate AC. In zdaj sem ponosna mamica navihane deklice. Zdaj sva spet v veselem pričakovanju in če bo potrebno bom šla spet na AC. No upava na vse dobro in zdravega user posted image .

Ni mi pa jasno zakaj je tvoja kolegica sploh šla na nuhalno, če noče it na AC user posted image  
Vsekakor ji želim zdravega otročička user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

imena
luncaa

katero ime za fantka???

Žak (17%)

Tadej (20%)

Nejc (35%)

Anej (29%)

Število vseh glasov: 243

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!