ronja1a
|
Punce, dejte mi neki povedat. Kako rečete ne hrani pri sorodnikih? Mislim one tete in strice, ki pred tvojim obiskom pol dneva kuhajo, da bi ti naredile veselje, ti bi pa najraje eno mineštrco ali solato pojedel. Evo, danes sem z enega takega obiska. Pri eni teti se mi je uspelo izgovoriti, pri drugi so me čakali že s hrano na mizi. Tko, že na krožniku. Imam najraje sicer, da si na obiskih sam nadevaš, kolikor ti paše. Sej bilo je ful dobro, doma pripravljena hrana, samo jaz nisem več navajena tko jest. Pa še pustiš na krožniku s težkim srcem, ker veš, da so tebi veselje hotli naredit. Posledice: zaspanost, poln želodec, žeja, po uri ali dveh mi je tolk cukr padel, da bi lahko spet neki jedla, čeprav sem bila še vedno sita Evo, taki pregreški me prepričajo, da sem s svojim režimom hrane (veliko zelenjave, prave kombinacije, ok, še vedno malo preveč oh in pregreški s sladkarijami) na pravi poti. In še nekaj, danes sem cel dan neznansko žejna, drugače sploh nisem, očitno z zelenjavo in sadjem dobim dovolj tekočine... Madona sem napisala sedaj en elaborat. Skratka, hujšanja danes ni bilo. Jutri se zdravim s solato. Komaj čakam Tinaaja, dej, če si zmatrana, se probej mal pocrtat še s kako drugo stvarjo. Kako kopel al kej takega. Sej vem, tek je ful fajn, meni gibanje vedno razpoloženje dvigne, ampak, če si tko hin je pa matr.... Sicer pa berem ono tvojo knjigo. Mi je kr spodbuda, da pretehtavam svoje vzorce hranjenja. Par stvari me povozi ... Mateyka, thansk za švedsko poslastico. Me ful mika, da bi šla enkrat tja v tiste kraje. Moj je bil že večkrat, jaz še nisem bila tko na severu... Kolumbo, jaz sem se tudi danes malo za malim skrivala pred hrano. Sva se midva futrala, ko so drugi še bolj pridno papcali od mene :-) UmpaLumpa, pridna!!!! Kaj pa delaš? -4 kg? svaka čast!!!!
< Sporočilo je popravil ronja1a -- 7.12.2009 22:13:24 >
|