|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010 - 2.del
9.12.2009 9:38:12   
vekybel
Dobro jutro user posted image

Navijamo za današnje preglede user posted image  pa poročajte kako je bilo in kaj je novega.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
9.12.2009 9:39:44   
branka28
Jutrooooooouser posted image user posted image

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
9.12.2009 9:43:56   
lunka1
dobro jutroooooooo

jaz sem danes že navsezgodaj super volje... včeraj zvečer sem dobila voziček, ga sestavila in zdaj ga obožujem... res je lep user posted image .

edino kar ni OK je, da sem si včeraj nategnila trebušno mišico na levi strani in me boli... nategnila sem si jo pa zato, ker poštar, ki mi je pripeljal vozek ni bil toliko uslužen, da bi vozek nosečnici nesel v drugo nadstropje in sem ga morala sama - no, mi je pomagala mami, ampak vseeno... sva ga nosili po delih, pa sem se očitno vseeno pretegnila user posted image ... drugače pa JA, vozek je superca (imam črnobelega impasta bolderja sd), najraje bi šla že kar na sprehod z njim hehe

ne vem, če veste, na programu reallity tv (če ga imate) so zjutraj oddaje o porodih, ful zanimivo. mislim, da je naslov "birth stories".. nisem pa zihr, če so vsak dan, danes sta bili dve...

lep dan

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
9.12.2009 10:17:48   
malicki
Pozdravljene,

Včeraj popoldne sem se ful slabo počutila, občutek kot da mi bo razneslo prsi, sem šla zato zvečer kar hitro v horizontalo. Danes je že boljše.

Kg – jaz se vedno zredim 3-4kg na mesec. Sedaj v 26t sem na kilaži, ki sem jo imela v prvi nosečnosti pri 36. tednih user posted image
In kaj jem – takoj zjutraj 1 večji sendvič (to je obvezno user posted image ), do 14. ure potem sadje, pa še kak rogljiček, okrog 16. ure kosilo in potem nič več. In se redim ko user posted image  user posted image  user posted image  No tu pa tam še kdaj kaj malo sladkega pohrustam.

Nekaj sem zasledila debato glede spanja dojenčkov – spali bi naj na boku, predvsem zaradi bruhanja in s tem možne zadušitve. Jih pa obračaš na vsake toliko, da nimajo ravno poležane glavice. Mi smo našo odzadaj podpolcali z enim pojštrčkom da se ni prekucnila na hrbet.

Smrt v zibki – ne vem kje sem brala, ampak je baje pogostejša če dete spi pri starših- nisem pa res 100%.

Če pa hočete nasvet »izkušene« user posted image user posted image user posted image  mamice, vam povem vsaj meni 2 koristna nasveta, 1. je moj, 2. pa je najboljši nasvet ki sem ga od koga dobila. Vsaka bo naredila tako kot bo hotela in kot bo njej prav, ampak ne potem jamrat da nič ne spite, da nonstop hoče ziziko, da se noče vozit v vozičku itd. ker mali vrageci nas takoj omrežijo user posted image .

1. Jaz si nisem upala spati z malo štručko že zato ne, ker sem se bala da jo bom zdručkala. Bebika nikoli ni spala ponoči z mano, zjutraj pa sem jo seveda vzela k sebi in smo se cartali. Ponoči sem tudi dojila vedno sede, nikoli nisem ležala ker bi me seveda v 1min zmanjkalo user posted image . In vam povem da nikoli nismo imeli problemov s spanjem, uspavanjem itd. Se pa njihov ritem spremeni pri pribl. 4, 5 mesecih.

2. Če želite imeti mirne in lepe sprehode po vseh mukah pri izbiri vozička, priporočam da čimmanj jemljete user posted image iz vozička. Saj potolažiš če joka, ampak potem takoj nazaj v voziček. Samo ne naredite tega da boste user posted image  po rokah nosile in voziček zraven potiskale, ker otroka ne boste več spravile v voziček. Saj prve mesece ko ima samo 3,4 kile je fajn nasploh če je še ati zraven ki pomaga, potem pa ko pridobijo na kilaži pa je vedno težje.
So pa seveda izjeme.

Prijateljica je tudi imela to ruto, sling ali kaj je že, in se mi zdi kar praktična zadeva. Se je pa njen tamali spet ful navadil in posledično temu se je v vozičku res nonstop jokal.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
9.12.2009 10:23:10   
vekybel
lunka1: ja jz gledam to oddajo birth stories in je bila oddajo v soboto in nedeljo ob 12 a sedaj sem opazila da so med tednom ob 14 in ob 15 uri, so mal premaknili. To kar je bilo zjutraj ponavljajo popoldne tako da boš vedla, ker jz to gleda že en lep čas.
Pa čestitke za vozička, lahko bi ga poslikala pa nam slikco prilimala gor????

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
9.12.2009 10:26:10   
vekybel
malicki hvala za koristne nasvete, veš da pride prav.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
9.12.2009 10:27:25   
lunka1
vekybel, takle vozek imam:
http://otroski-vozicki.com/si/page/detail/gitm/642/mode/window/cmd/bigimage/

Oddaja je pa ful luštna, precej realna, se mi zdi da so porodi kar normalno prikazani...

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
9.12.2009 10:28:28   
lucika
malicki,imaš prav. sploh tole z vozičkom. sem videla sovozičkarce, ko so cele živčne otroke nosile, pa vozek zraven tiščale...
sem se zavedla zadnjič, ko sem enega malega na roke okoli gonila, saj veste, preden shodijo, daaaaaleč pred tem, jih je treba za rokce držat, ker taaaak radi hodijo. ...no, zavedla sem se, da svojega sploh nisem. me je začel kr hitro križ bolet, pol pa študiram, saj pri našem me pa ni. seveda ne, naš ni nuuujno rabil hodit, ko še ni bil za to pripravljen. nasvet št 3., za čez kako leto.:)

za smrt v zibki so mi v porodnišnici razlagali, da je pomembno da otrok spi v istem prostoru kot starši, takrat nekak ujame ritem dihanja. ne rabi bit na tebe prilepljen... da se to v večini dogaja, ko mali spijo posebej, v svojih sobah, sami. ne vem, če je res in nočem nikoli izvedet!

kar se tiče spanja skupaj...hja, smo naredili napako, sem ga dojila leže in je vedno bolj ostajal ob meni...kar pomeni, da ga še zdaj pri 3 letih ne dobim iz postelje. spi kot kral na sredini. aja, sem se zadnjič hvalila s novo posteljnino. je pogruntal, da jo ima lahko tudi v taveliki postelji. in evo nas, po enodnevnem predahu, smo spet vsi trije skupaj. bomo drugega nadresirali:))))

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
9.12.2009 10:30:15   
vekybel
lunka1 wuuaaaa full je lep! Podoben mojemu ki si ga želim.
A koliko si plačala zanj če ni skrivnost pa kaj vse dobiš zraven?
Za oddajo je pa res full dobra sam malo traja.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
9.12.2009 10:32:29   
vekybel
lucika joj pa nimate mira ne. Otroci so pametni ja, ne moreš jih kr tako pretentat.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
9.12.2009 10:54:58   
7lina7
dobro jutro!!  .. vidim , da spet ajam do onemoglosti - pa saj ni čudno, če bulim v TV še ob 2h zjutraj.. bo treba nekaj ukrenit! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lucika

evo, pa je tudi mene ven vrglo...

no, vprašanje:
ali obstaja magnezij v tabletah, da lahko poješ dol in je to to? ker te šumeče zadeve mi gredo na bruhanje...

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!  ker če jih ne bi bilo drugače kot v šumečih tbl, bi jaz še vedno user posted image user posted image !  dobiš jih v Mülerju al pa v Tuševi drogeriji!!

Lin@

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
9.12.2009 11:00:21   
3Sonček3
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdici

sonček šele zdaj vidim.. Kako lahko ti pred mano vstopiš v 3. trimesečje, če imaš 2 dni za mano rok?  Hmm.. mogoče sem se pa jaz zmotila.

Nevem js mam koledarček iz strani otrocarije.net in se po tistem ravnam.

Jessy denarna pomoč ob rojstvu otroka: tole sm našla:
Pomoč ob rojstvu otroka znaša v letu 2009 od 01.07.2009 dalje 276,11 EUR in se usklajuje dvakrat letno, in sicer prvič v juliju mesecu z rastjo cen življenjskih potrebščin v obdobju januar–junij tekočega leta in drugič v januarju z rastjo cen življenjskih potrebščin v obdobju julij–december preteklega leta po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije.
mammamia moj bo absolutno spau v svoji posteljici, kdaj pa kdaj med dnevnim počitkom se bo pa lahko uštulu k mamici in očiju .
lunka1 user posted image    za voziček, ful je lep

user posted image user posted image user posted image navija za vse pregledeuser posted image user posted image user posted image in komaj čakam na poročanje

Drgač pa dobro jutro! Js sm danes kr dobro spala sm se samo 1x zbudila ponoči za na wc , ampak naspala se pa nisem , še kakšno urco bi lahko potegnla. Kaj naj vam rečm, ta tedn sm padla na tist nivo k skos razmišla kdaj bo konc. Sej buši me ne obremenjuje preveč, ampak si tko želim da bi blo že konc, pa da dobiva k sebi pa to. Mogoče bi mogla cunice mal premetavat da bi se pomirila. In čedalje bolj me skrbijo finance, pa prostor pa use (gnezdenje na nek način) res upam da bo tega čimprej konc, kr sm kr mal depresivna ratala, pol pa še tako vreme pa še poslabša use skupej.****tiš sm jezna ko hudič, tut men skos vn meče sporočila, dobr da sm se navadla daljše poste kopirat user posted image . Sm učerej vidla da majo na celotnem RR probleme s tem. A nas je tolk gor pa je server preobremenjen al kaj user posted image .

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
9.12.2009 11:12:46   
lunka1

IZVIRNO SPOROČILO: vekybel

lunka1 wuuaaaa full je lep! Podoben mojemu ki si ga želim.
A koliko si plačala zanj če ni skrivnost pa kaj vse dobiš zraven?
Za oddajo je pa res full dobra sam malo traja.

Cel komplet me je stal 550, v kompletu pa je košara, lupinica, športni del, košara za mamo, dežniček. Se mi ni zdelo drago in sem ga kar naročila, brez da bi ga kje videla v živo.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
9.12.2009 11:12:55   
3Sonček3
Punce mene spet neki zanima user posted image tale pomoč ob rojstvu otroka k jo dobiš iz občine, a je kej pomembno kje uveljavljaš na občini materinega stalnega prebivališča al na očetovi?

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
9.12.2009 11:14:17   
lucika
uf, sem se zdaj mandarin najedla:)))) je bla kaka kisla, pa sem morala okus popravit, pa sem natrofla na sladko, pa bi še eno..pa ni bila sladka, pa spet popravit okus, pa....baaaaa, zdaj sem pa ko sod.

kar se tiče tega kar bomo in kar ne bomo delali z otrokom............ jaz ne rečem nič. se bomo potrudili delat drugače, kot se nam bo zdelo da bo prav...za ziher pa nič ne rečem.
se stisne k tebi ko mali mucek...mmmm. klinc pa vsa načela pa svoja posteljica! jaz mislim, da je treba mal pogledat in jim sploh ne pokazat kakih zadev, kot je naprimer nošenje po rokah na sprehodih...take stvari, ki te potem obremenjujejo...če pa se gre za nekaj, kar ne bi zgolj iz principa, pa ti nimaš nič slabega od tega...pa kaaaaaj, sam kratek čas so mali in prehitro rastejo...mogoče se bere kak mi težko spimo...ampak ko se zvečer stisne k meni je pa tud tak fino. in slej ko prej se bo končalo, vem...
nikoli nimajo dovolj cartanja, lupčkanja, stiskanja...nič od tega ne bom omejevala, pa če je dobro in po pravih načelih, ali ne.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
9.12.2009 11:15:27   
vekybel
3sonček3: zadnja stvar zdej je to da misliš negativno. Nisi edina ki ima finančne težave! Zdej ko sta z dragijem sama in ko ostaneš sama doma misliš na vse možne stvari, sam ti povem ko bo enkrat user posted image  tukaj in kar bo hitro boš vidla, bo vse drugače ker ne boš imela časa razmišljat o tem in glih ta user posted image  ti ne bo dovolil da razmišljaš negativno. Je pa res da vse bolj ko se približujemo koncu nas je starh in se nam porajajo 100 vprašanj, kako bom to, kaj bom znala to, kaj bom.............
Sam se prepusti toku pa je in še veseli december je tu, juhu......

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
9.12.2009 11:18:08   
branka28
Lunka lep voziček.user posted image

No če pa smo ravno pri vozičkih pa imam jaz zdaj en veeeelik problem pri zbiri vozička:
všeč mi je Implast bolder, ampak danes sem našla še enega zelo lepega od ABC Design:

http://www.mimovrste.com/artikel/4030037421/otroski-vozicek-abc-design-3-tec-pink-black#

Ne vem kako so kaj ti vozički od ABC Design ima mogoče katera izkušnje z njimi.user posted image

Moji sončici Marisa in Žanet.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
9.12.2009 11:18:11   
vekybel
za uveljavitev pomoči ob rojstvu otroka mislim da moraš dati vlogo kjer si za stalno prijavljena, to tudi jz te dni preiskujem pa moram poklicat da vidim.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
9.12.2009 11:19:09   
3Sonček3
vem vekybel da se ne smem sekerat, sej čez dan še nekako gre, pozabm na use stvari, zvečer pa zaspat nemorm kr mi gre po glavi 1000 in 1 uprašanje. Povod v to pa je bila učerejšnja pošta mojemu user posted image da je potrebno štipendijo v višini 1800 pa še neki € poravnat v 30-ih dneh user posted image , za obročno odplačevanje pa se mora zglasit pri njih da se zmenjo. Ampak njemu že zdej nč od plače ne ostane nevem kako bomo to rešili, samo to me user posted image .

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
9.12.2009 11:20:24   
vekybel
branka28 lep tudi ta voziček sam žal nimam izkušenj

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
9.12.2009 11:22:42   
lucika
3sonček3, vekybel ima prav, nič se sekirat (čeprav sem jaz ista)...
če zdaj nimaš dohodka, boš imela potem porodniško+otroške in bo to toliko več kot sedaj. če imaš srečo in dojiš, te stanejo ravno plenice in nič drugega.

ampak priznam, tudi jaz v slabih dneh zelo rada računam. vedno. sva imela manj denarja in manj izdatkov. zdaj ga imava več, pa se kr nabere stvari za plačat, ki jih prej niti ni bilo. krediti, položnice, bljak... zdaj pred rojstvom naju pa čaka še poračun elektrike, pa zavarovanje za hišo, pa registracija avta. no, tele malenkosti, kakega jurja bom potegnila iz skrivnostnega štumfa. ki ga nimamo:( ampak, še vedno je pol nekak šlo, pa še zdaj bo. je pa to zanimivo, da si vedno na neki isti stopnji, vedno malo manjka, da bi bil brez takih skrbi. kot sem rekla, z naraščanjem dohodka se čudežno pojavijo tudi stroški in si na istem.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
9.12.2009 11:23:49   
rožca26
Glede stvari, ki jih urejate na CSDju: vse papirje za porod. dopust, priznanje očetovstva, prejem paketov oz. denarja ... SE UREJA NA CSDju KJER IMAM MATI STALNO PREBIVALIŠČE.

Nagrado ob rojstvu otroka, ki jo pa dajo nekatere občine, pa lahko prejmeš iz občine kjer živiš oz. je otrok prijavljen.

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
9.12.2009 11:24:00   
vekybel
3sonček3: jz bi vam svetovala da se tam oglasita oba in se pogovorite. Povejte da pričakujete otroka (pa tebe bodo vidli tam, da je res), da imata dosti odhodkov če je kakšna možnost preložit ali se zmenit za majhne obroke, pač povesta da nimate od kje vračat in da ti nikjer ne delaš in da res ne vesta kako bi to povrnili. Sam ne jokat ker pol je tud user posted image  žalosten.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
9.12.2009 11:26:01   
lucika
aha, ok, sem prebrala nadaljevanje...nimam ideje, ampak nekako se boste že zmenili, saj bo šlo...hudič je to, ker denar priteka taaak počasi...

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
9.12.2009 11:27:09   
3Sonček3
lani sva bla že gor pri njih zarat te user posted image štipendije in je rekla da mu da možnost da naredi do konca šolo (do marca 2010) in tako ni treba nč vrnt, ampak se pač ni izšlo, vrjamm da je teško delat in učit se pa pol še na ispit it pa skrbi,....... tko da nevem kako se bo to rešilo, z njim bom šla pa v vsakem primeru, ker me itak nikol ne pusti doma. Še ko gre tankat me sabo uzame user posted image

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?