Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:14:13
|
|
|
|
sonček33
|
Oj bili rpi zobarju, vse ok, no, zobarce itak ni bilo , je bolna, je pa ena teta mal razlagala - BV..ne dude, ne dude, ne flaše (čeprav itak vpraša najprej, če dojim, rečem ne, a pije dost mleka...ja... pol pa butsato vprašanje - a ma stekleničko? Butalci! No pa glede tistih fluorovih tablet...spet ena njihova teorija... pa pol mu je pogledala zobe in glej ga zlomka...jaz trdim da jih iam 4, ona pa reče, da ima samo 2. Tut prov. Skrtaka, brez veze..škoda časa. Jancci, jaz sem za srečanje...čist po resnic - pojma nimam kje bi bil kak lokal s tepihom, da bi se naši mulci lahko igral.. ker Bled je fensi densi..tm nimajo takih kafičev... mogoče edino tm nasproti Sončka..pojma nimam kako se reče, čeprav tut ne vem, če je tam pa za nas ok, k so separeji ... bom še mal razmislila. za giro sem pa jaz itak. A pol drug teden, ker tale tedn je dež napovedan?
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:14:54
|
|
|
|
marta82
|
Super Symona! A lahko vprašam na podlagi česa so ti podaljšali? jaz sem dala tudi vlogo, samo ne verjamem da bo ratalo.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:15:42
|
|
|
|
sonček33
|
Krtekxx držim pesti, da bo sine čimprej doma in da ugotovijo od česa so te lise.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:17:17
|
|
|
|
marta82
|
Sonček mogoče je mislila, če pije iz lončka (z ustnikom, na slamico,...) ali po navadnem cuclju.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:18:51
|
|
|
|
sonček33
|
Ja mleko, mu pa res ne dam po slamici. Čeprav je to tudi vprašala. Sicer Lovro pije čaj/vodo iz naavdnega kozarca, kadar smo doma, sicer pa iz flaške z ustnikom.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:23:29
|
|
|
|
marta82
|
Ja no pal pa itak ni panike, če samo mleko pije po flaški al kako. Sicer Tinej pije z ustnikom, ostalo pa iz lončka na slamico (mislim čaj, kompot,...). Ampak saj gre za par minut uporabe flaške, če pije samo mleko. Malo komplicirajo al se samo meni zdi.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:24:59
|
|
|
|
marta82
|
16.12. ob 12.30 v Ljubljani (točna lokacija še ni znana) Marta Zvezdica Barba (mogoče) Rubica Ploha Še katera?
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:25:18
|
|
|
|
symona
|
Marta, v nosečnosti sem bla okužena s toxo in sem dala zraven vse izvide, ki sem jih imela od amadeje. Če se kdaj dobite v mb na kavi, bi se vam jaz kdaj pridružila.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:25:40
|
|
|
|
rubica
|
dan sonček mogoče je pa misnla, da mu mleko kar s tetrapaka daš za pit , pa sej to ne morš belivat
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:26:41
|
|
|
|
rubica
|
IZVIRNO SPOROČILO: symona OJ, mene je pa ravno klicala iz CSD in mi povedala veselo novico, da so mi odobrili podaljšanje porodniške za tri mesece, pa potem še imam 25 dni starega dopusta in bom šla komaj maja delat. Jupi. super, bravo ti res privoščim
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:27:20
|
|
|
|
sonček33
|
Marta, a Tinej je hitro ugotovil, kako se pije po slamici? Mi smo e+2x poskusili, pa se je samo igral ..mormo spet probat... ja ja, iz tetrapaka, tko kot mi...nehigienci
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:29:48
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: symona Marta, v nosečnosti sem bla okužena s toxo in sem dala zraven vse izvide, ki sem jih imela od amadeje. Če se kdaj dobite v mb na kavi, bi se vam jaz kdaj pridružila. Uf tega sem se jaz ful bala, sem prav panično prala sadje, zelenjavo, solato sem jedla samo če sem jo sama oprala, nobenih suhih mesnin... Pa je sedaj vse ok? Ti se nam kar pridruži, te bomo vesele. Zdaj sicer nismo nič zmenjene, edino v Slovenski Bistrici, če ti ni predaleč.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:31:04
|
|
|
|
rubica
|
včeri je niia spraševala za tivoli jaz sem za, a zvezdica ti bi pa sam na gorensk šla v lublani pa nimamo jezera ---hec jancci bravo za meto p***** dež sem mogla že čokolado pojest k sm žalostna farfala kaj misliš z dopustom? jaz ga mam v dec. 10 dni pol mi pa še 19 ostane, pa ga bom koristla v januarju, tko, da bomo dal lepo uvajanje čes. sem pa razmišlala, če bi šli feb. kam v tople kraje? sam ne vem kam, morm mal pogledat- mam še bon od kompasa
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:32:48
|
|
|
|
symona
|
Marta, jaz pa sem se verjetno okužila, ko sem se z lucijo igrala v peskovniku. Z amadejo je sedaj hvala bogu vse v redu, edino na fizioterapije in v razvojno še hodima. Ko se boste dobile v mb na kavi, se vam z veseljem pridružim.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:36:36
|
|
|
|
Najki
|
Blagor tebi Symona =]. Zakaj so ti pa podaljsali? Aja pozabi, sem nasla odgovor.
< Sporočilo je popravil Najki -- 8.12.2009 11:41:31 >
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:37:14
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 Marta, a Tinej je hitro ugotovil, kako se pije po slamici? Mi smo e+2x poskusili, pa se je samo igral ..mormo spet probat... ja ja, iz tetrapaka, tko kot mi...nehigienci Se je tudi parkrat samo igral preden je pogruntal. Pa še tdaj ima dosti raje debelejšo slamico (imamo tudi lonček s tako bolj tanko pa mora bit fejst žejen da pije). V bistvo smo kar dolgo rabili, da normalno pije. Dokler je bil polno dojen ni hotel niti v največji vročini nič pit. Pa se nisem sekirala. Ko je pričel z gosto hrano pa je par požirkov popil ampak se mu je fol zaletavalo (je premočno sesal). Najprej se je navadil na mehek ustnik, ki je podoben navadnemu cuclju, potem smo prešli na takega "klasičnega" in šele nato na slamico. In komaj zdaj spije cca. 2 mogoče včasih 3 deci na dan (poleg mleka, sadja,...). Prej pa po par požirkov.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:40:06
|
|
|
|
sonček33
|
symona super za podaljšanje
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 11:54:11
|
|
|
|
*x*y*z*
|
Rubica in Niia imata slike na mailu
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 12:07:31
|
|
|
|
Zvezdica
|
Moj mali bolanček je imel včeraj 39,9, dobil svečko in po eni uri je prišel k sebi in podobno kot pri tebi najki, je potem nadoknadil za vse neigranje čez dan, ko je bil večinoma na mojih rokah. Kašlja, smrka, bled je, ponoči od samo pa da boš čimprej nagajal mamici. amo pa težave z našim ta srednjim otrokom - včeraj so se mu nenadoma na nogah pojavile zelo velike temno rdeče lise. uh krtexx, eč ni en je pa ta drug. Držim pesti za malega . Kako pa je tvojima junakoma ime? A zdej bi lahko ze dobival kaksen sirup za imunost? kaj pa vem, jast ne bi. nekak ne zaupam vsem tem dodatkom. mi smo kar na sadju mene je pa ravno klicala iz CSD in mi povedala veselo novico, da so mi odobrili podaljšanje porodniške za tri mesece, pa potem še imam 25 dni starega dopusta in bom šla komaj maja delat. Jupi. user posted image symona, super ili rpi zobarju, vse ok, no, zobarce itak ni bilouser posted image user posted image user posted image sonček, ja sej veš, naj pije mlek ampak ne po flaški. Naš ne zna iz kozarca pit. Važn da je super.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 12:10:12
|
|
|
|
marta82
|
Vprašanje za Ljubljančanke: Kje v Ljubljani naj parkiramo (16.12.), da smo blizu dogajanja, lučk? In kam naj gremo jest (vedno gremo v Mehiško - tisto pri Asu, nam je všeč ampak bi še kaj drugega probali) (idealno bi bilo, da bi bilo tudi za Tineja primerno)? In kje sploh je "dogajanje" - pri Prešercu? In na drugi strani Ljubljanice? Ne se mi smejat ampak res nimam pojma kam se v naši prestolnici obrnit.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 12:19:44
|
|
|
|
krtekxx
|
Najki , 6.bolezen ni kombinirana s prehladom. Gre se le za blažje vnetje zgornjih dihal + visoka vročina 3-4 dni + izpuščaji po padcu vročine. če je prehlad + zelo visoka vročina je mogoče kateri od rno virusov. Za 6.bolezen je itak najbolje da jo otrok čimprej preboli. Po rinovirusih se pa tudi vzpostavi za nekaj časa imunost. Svečke: paracetamol cca. 10mg/1kg/6h in nič več!!! Ne se zafrkavat z dvojnimi dozami. Raje hladi z obhladki ali v kopeli (1-2 st nižja od T). Sicer pa ne hladi otroka, če ima mrzle rokice in nogice, saj to pomeni, da se telo hoče ogret. Ohlajat začneš šele, ko so okončine tople. Druga zgodba pa seveda je, če je sum an vročinske krče. Zvezdica, zs
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 12:23:25
|
|
|
|
Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: marta82 Vprašanje za Ljubljančanke: Kje v Ljubljani naj parkiramo (16.12.), da smo blizu dogajanja, lučk? In kam naj gremo jest (vedno gremo v Mehiško - tisto pri Asu, nam je všeč ampak bi še kaj drugega probali) (idealno bi bilo, da bi bilo tudi za Tineja primerno)? In kje sploh je "dogajanje" - pri Prešercu? In na drugi strani Ljubljanice? Ne se mi smejat ampak res nimam pojma kam se v naši prestolnici obrnit. Pri trznici imas parkirno hiso pod novo pravno fakulteto takoj za zmajskim mostom proti tunelu, ena je tudi na miklosicevi za kazinojem nasproti policijske postaje, ce se ti da, se lahko vrtis po enosmernih za namo, aja pa parkirna hisa je tudi pod maximarketom. Se ena parkirna je na koncu Kotnikove, pri dijaskem domu tabor, s hitrim dostopom na Trubarjevo. Jaz dam v parkirno, da nimam skrbi s parkiranjem pa kje pa kako dalec ipd. Je zadosti drugega za razmisljati. Sicer se da z malo vztrajnosti parkirati kjerkoli, ce ni guzve seveda. Kam bi sli jest ti ne morem svetovat, ker ne hodim jest v center, samo je pa veliko stantov s hrano pa vinckom ob tem casu, proti krizankam je paninoteka (njami sendvicki). Za se vsesti v miru je pa odvisno od tega, kaj ti pase. Dogajanja ne mores faliti, ker je osvetljeno, naguzvano, stanti in glasno ha ha.
< Sporočilo je popravil Najki -- 8.12.2009 12:26:58 >
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 12:34:00
|
|
|
|
Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: krtekxx Najki , 6.bolezen ni kombinirana s prehladom. Gre se le za blažje vnetje zgornjih dihal + visoka vročina 3-4 dni + izpuščaji po padcu vročine. če je prehlad + zelo visoka vročina je mogoče kateri od rno virusov. Za 6.bolezen je itak najbolje da jo otrok čimprej preboli. Po rinovirusih se pa tudi vzpostavi za nekaj časa imunost. Svečke: paracetamol cca. 10mg/1kg/6h in nič več!!! Ne se zafrkavat z dvojnimi dozami. Raje hladi z obhladki ali v kopeli (1-2 st nižja od T). Sicer pa ne hladi otroka, če ima mrzle rokice in nogice, saj to pomeni, da se telo hoče ogret. Ohlajat začneš šele, ko so okončine tople. Druga zgodba pa seveda je, če je sum an vročinske krče. Zvezdica, zs Sem vprasala za svecke zato, ker pise v navodilih, da od 10kg naprej das po 2 oziroma od enega leta dalje. Drugo dozo pa lahko po 4ih urah. Jaz sem dala eno ob osmih pri 38,4 C, potem pa cez 4h se eno za cez noc, ker ponoci gre temp. gor. Ima sicer 10kg. Sem imela kar malo slabo vest za tisto drugo, samo po prvi je padla temp. samo na 37,7. So pa 120mg paracetamol.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 13:20:58
|
|
|
|
ronja
|
Mi z Lovrom ne gremo popolnoma nikamor... ne v trgovino, ne v knjižćnico, ne na banko...nikamor... V trgovino grem navadno jaz 1x na teden. Kruh kupi mož, na poti v službo. Smo veliko zunaj. Obiskov skoraj nimamo. Pri nas zelo podobno. V trgovino sem šla v zadnjem mesecu 1x sama, hehe. Kruh kupi včasih lubi v pekarnici, sicer pa ga naredim. Ven gremo skoraj vsak dan - danes verjetno ne bomo šli, ker mam milijon opravkov: bili sva na plavanju z Lejlo in potem sem še na faks skočila (mami pazila, avto sposojen). Zobozdravnika smo pa na srečo dali že čez, meni tudi ni zdaj ju za v zdje vozit... barba, jaz mam lejlo 2. polovico noč kar pri naju, saj se je ne mudi ven spravit, pa nama je glavno, da mava prvo polovico noči fraj pojstlo in otroke v drugi sobi, ko spiva-spiva ni več problem. sej vem da ni smešno, ma mamo mi isto, ulo je neo izrinil, kdo bo pa neota.... ja, ne vem, kako mu/ji bosta dala ime... Rubica user posted image sej bo. bost hitro še enga nardilauser posted image iz tvojih ust v božja ušesa Po moje morata nekaj drugega vključit, ne boga . o kateri kmetiji vi to pričate zdaj? Na tv, igrici al tapravi, ki jo ma ploha? niia, če se dobimo kje v centru, pridemo me tudi. jancci, ne na avtobus pa še vedno ne gremo!
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/4. del 8.12.2009 13:46:27
|
|
|
|
sonček33
|
Eno vprašanje - Lovro je imel včeraj popoldne in danes popolnoma črno blato - kot saje, res ne temo rjavo ampak črno. Predvčerajšnjim je jedel borovnice in rdeče zelje. Bi lahko bilo kaj drugega?
|
Najbolj brane vsebine v rubriki VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?