ronja
|
jst tud, sam sem nakak vedla da usoda ne more bit tok krutauser posted image že to je dost, da mam raka doma Pa kaj maš ti proti najboljšim znamenjem? Jaz mam 2 raka in eno kozorogico doma in sem super duper zadovoljna (no, res je pa, da sem bikica, ne dvojčica s škorpijonom kot ti ). ulla, meni niso niti probali obračat: jaz sem vedno govorila, da bom podnevi proučevala vedenje živali in da bom ponoči pisala in ilustrirala pravljice - in v bistvu se je vse precej uresničilo... Se pa ni mojima zdelo nič narobe, da hočem študirat biologijo, čeprav se v tem poklicu res ne dobi službe. Ampak saj 4 leta nečesa, kar rad delaš, je tudi nekaj... Pa na koncu koncev sem vsaj prvo službo celo dobila v tem . Kaj sem delala čez vikend? Valjda sem spekla ene fajn medenjake - sem bila precej skeptična sprva, ker je not pol kile ržene moke (pšenično sem pa pozabla dat in ker je bilo premokro, sem dodala še več ržene ) še bolj je bil skeptičen lubi, ker je not jelenova sol, ki je nek amonijev karbonat (se mi zdi, da je karbonat, ne me za besedo držat, amonijev je ziher) in ko sem vrečko odprla, je vse zasmrdelo po amoniju, ker zadeva ni bila več čisto suha (grško pakiranje - ni čist water proof ), ampak na koncu so super ratali. Nisem vedela, da lahko medenjaki takooooo vzhajajo - oz. se dvignejo... So se mi spet vsi zlepljali, kjer jih nisem dala fuuuuul narazen. Skrtaka, meni so fajn - recept iz Merkurjeve knjige Advent in božič. Sem jih dala precej sodelavki, ki mi je prinesla obleke za tamale in so ji bili všeč, pa sem ji jih dala še za tamalidve (ma tut dve punčki). Par sem jih pa lepo okrasila z glazuro (ne beljakovo, ampak limonino, zato ker je za male otroke) in jih bom dala - nekaj sosedi, nekaj pa sem jih lepo zapakirala in jih bom poslala nečakoma. Upam, da bosta vesela. Njuna mami ne peče, tako da meni zdaj rečeta "torta" , pa moram sloves držat, hehe. Ma ne, luštna sta maladva, pa če že ne živimo v isti državi, je pač treba najt en drug način, da ostanemo v stikih, a ne? A se vam zdi to ok, al je preveč čip fora? Pa naredila sem par novih receptov, samo v gl. samo za razne sadne zadeve za malidve - no, razen v petek, ko sem naredila palačinke s sadjem in sladoledom in melonino-breskovo omakico... Sem slikala, pa če mi rata slikco pripopat, boste vidle. Pa teh medenjakov. potem sem še malo "fimirala", sem naredila Ronji eno miško in eno mucko za njen mobile, ki ga bo mela nad postejlo - to sem naredila 2x, ker se je prva rudna sicer lepo spekla in prenočila v izklopljenem štedilniku, ampak ko se je pečica ponovno prižgala - tokrat na 180, pa tega bogi fimo ni prenesel... Tak da zdaj obe miška in mucka ležita in sta nekam čudno temnih barv . Ampak sem naredila novi dve, ki sta ok. Upam, da mi kmalu rata naredit še kroglice za držalo in da lahko vse skup zmontiramo gor- pa upam, da bo kak večer gledala kakih 10 minut to... Aja, sicer sem ugotovila od kod najino razhajanje v pogledu na naš avto - (on je mislil, da v glavnem dela, jaz pa da ne). Zato, ker je mislil, da ga imamo ful dlje in da je torej ves čas delal, v resnici pa ga imava komaj 2 leti in je bil lani parkrat na servisu, letos pa konstantno (v tem se strinjava in zdaj tudi v tem, da je to praktično ves čas, odkar ga imava ). Sem bila ful vesela, da sem našla cako! On se je pač tega avta spomnil, kako vozi - od takrat, ko je bil še otrok in so se pač vsi vozili z njim (sicer je takrat tudi crkaval, mi je povedala tašča, da so bili non stop problemi z njim, že takoj 1. vožnja ), ampak valjda kot otrok te to baš malo briga in niti ne opaziš (vsaj če nisi na avte mahnjen in lubi res ni ). No, tako da zdaj že intenzivno gledava za nov (star, seveda) avto. Sicer mi je pa ljuba prvorojenka glihkar pokrov od štedilnika uničla - je prižgala električno ploščo (mava plin, ampak ja, tudi eno el. ploščo, ki je sploh ne uporabljam niti nisem želela imet, samo takega štedilnika s 4imi plini pa ni bilo - sicer je pa res super štedilnik)... (Ja, sem pokrila šetdilnik, ker sem slikala svoje stvari, ki sem jih naredila, ona je pa vmes izkoristila gužvo, ko sem šla zavit darilce za nečaka... Nič, ne morem brat, ker so mi deca pod nogami . Bomo šle malo ven, čim se malo megla skadi, pa na trg, če mogoče dobim pirine al pa ajdove luščine za un klečalnik za taščo, ker ima kmalu rd. kaj vam je prinesel miklavž?
|