natalčika
|
Pozdravljene. Odločila sem se, da bom tudi jaz napisala nekaj o mojem sončku. Na forum sem se prijavila pred kratkim, a upam da še vedno velja. Moj sinek Enej je prijokal na ta naš planet 13. 1. 2009 ob 5.08 uri zjutraj. Porod ni bil tako zelo naporen, saj sem bila že en mesec odprta 2cm in je naš fantič ležal zelo nizko. Sam porod je trajal 2 uri in pol. No ko je končno zagledal to lučko, je močno zajokal in prišel k mamici v topel objem. Enej je bil velik 48 cm, težak pa 2940g. Ker je porumenel sva v bolnišnici ostala še 2 dni. Domov sva odšla 18. 1. 2009. Drugi mesec po pregledu se je zredil za 1300g, pediater me je najprej okregal, potem pa je videl da ga samo dojim, in me je celo pohvalil kako sva pridna. Dojila sva se dobrih 6 mesecev. lahko bi še dlje, ampak naš Enej ni maral dudice, zato se je cartal z dojko. Morala sem končati z dojenjem, če ne bi bil cel dan na njej. Gosto hrano sem začela uvajati pri 4mesecih. Enej ni bil na nič alergičen, zato sem mu tudi po prenehanju z dojenjem začela dajati mleko. Zdaj jeva že popolnoma vse. Prva dva zobka je dobil 21. 6. (pri 5-tih mesecih), potem je bilo nekaj časa počitka, nato pa kar 4 zobki na vrhu ( 11. 10. pri 9 mesecih). Tudi v hojico sem ga dala pri 6. mesecih, saj se je začel zelo hitro postavljati na noge in hodit. Nato pa sem prenehala z hojico pri 8. mesecih, saj se mi je parkrat skoraj prevrnil z njo. Potem pa se je začel plazit in od takrat naprej enostavno ne želi več hodit. Nekako se mu ne da, ko ga postavim na noge jih skrči in je že na kolenih. Zelo rak bauca, predvsem pa pleza (po policah, na posteljo in dol, na stajico,...skatka vsepovsod kamor lahko dvigne noge.). Tudi to moram povedati. Moj Enej ne želi jesti jogurtov in flaške. Kaj naj naredim??????????????? On bi jedel celi dan kosilo. Juho, meso, riž, krompir, zelenjavo...............skratka vse drugo samo jogurtov in flaše ne. Saj to jaz vem da ni zdravo preveč jogurtov, samo on jih sploh ne je, kaj pa mu naj dam za maloco?? Dobro saj mu dam jabolko, da jo sam je (ker jo ima ful rad), samo vedno ne more tega jesti. NO, zdaj bo dopolnil 11 mesecev, tehta 10500g, velik pa je 82cm. Je zelooooooooooooooooooooo pridem. Zna se igrati sam (včasih sploh nevem da ga imam (haha)), zaspi vedno sam (prej sem ga morala nosit, samo zdaj je že pretežak). Ko greva spat ga pocartam, mu zapojem par pesmic, ga po ritki in zaspi (malo je problem ker nima dude, zdaj pa še flaše noče......) drugače pa nam uspeva. Spi enkrat na dan po 2 uri. Ne želi več spati 2krat na dan, ne potrebuje več toliko. zvečer greva spat og 7 do 8 ure, zbudi pa se tudi tam nekje zjutraj. Zalo rad se kopa in predvsem se rad smeji, celllllllll dan. No to je bilo na kratko o mojem sinčku. Uživajte
|