|
RE: darila tašče, tasta 4.12.2009 20:37:33
|
|
|
|
Belika
|
Midva dobiva isto - kavo in čokolado - pa naj bo rojstni dan, miklavž (ampak žalostno tu pa je, da dobiva to na skrivaj) Pri naših pa ponavadi kako skupno darilo (lani npr. avtomat za peko kruha...itd...)... Sem pa razočarana nad tastom. Njemu so vsa darila brez veze in zato tudi taščo sekira če kaj komu kupi. In me je letos prav prosila, naj sinčku kupim kaj za miklavža da mu bo lahko dala, ker ona ne more niti pogledati nič, ker se tastu zdi da pač otrok ne rabi igrač in ji non stop pametuje. No kupila sem res eno malenkost (tako ropotuljico za gristi za cca 5 €). Mi je pa mimo, da bi mogel moj otroček darila pri njih dobivati na skrivaj. Letos mu je itak vseeno, ker se še ne zaveda... . No pa je tast to videl, in že zavijal z očmi . Mah tudi moj pravi, da ni nikoli dobil nobene igrače. Kot otrok je imel par avtomobilčkov (ki so mu jih kupili drugi), vedno si je želel lego kocke, pa se je tastu zdelo to brez veze, ker kao poneumljajo. Mah saj drugače se z njim dobro razumemo in ni napačen človek in na najinega sina je čisto nor, le pri obdarovanju se ustavi. Ne vem zakaj se mu zdi največja neumnost otroku kupiti igračo. A ni nekaj najlepšega, ko otrok odpre darilo in se mu zasvetijo učke. Mah, saj bo dobil vsako leto doma, pa pri naših tudi ni dvoma. Ne vem pa kako mu bomo pa razložili, da pri babci in dediju pa ni miklavža... . Sicer pa upam, da bova sina vzgojila tako, da bo vesel vsakega darila, in ne bo razočaran če bo pri njih dobil samo čokolado ali pa celo nič. Ker to da bi mali otrok nekaj naskrivaj dobival mi je še bolj mimo, kot če nič ne dobi... Med tem ko gre pa moja babica v čisto kontra skrajnost - in ga tam vedno čaka kaka igrača. Saj lepo od nje, ampak sem ji že rekla, da ko bo večji ne bi rada da bi bil navajen, da ga tam vedno čaka darilo. Pridemo parkrat na mesec namreč, pa nočem, da bo prišel tja in najprej pogledal kaj ga čaka, če pa se slučajno zgodi da nima nič pripravljenega pa razočaranje potem... Tako je namreč navadila tudi mojega nečaka, in ko enkrat ni bilo darila, je bil mali tako razočaran.
|
|
|