|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
4.12.2009 9:10:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MATEJKA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 751
   [Brisano sporočilo]
4.12.2009 9:11:50   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 752
   RE: Februarke 2010 - 2. del
4.12.2009 9:12:04   
ninček1
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

IZVIRNO SPOROČILO: zimska

Dobro jutro sicer! En zdrav energijsko poln zajtrk za vas:

user posted image

hvala zimska, res si fajn user posted image

Pa se mi je še zdelo čudno....mucica, bi kaj bolj kaloričnega ponudilauser posted image

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 753
   [Brisano sporočilo]
4.12.2009 9:15:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ninček1)
  Neposredna povezava do sporočila: 754
4.12.2009 9:19:32   
MATEJKA_
IZVIRNO SPOROČILO: ninček1

Jutro!

Jaz sem tudi danes za spremembo dobro spala(.....ne, ne....nisem ga ubila. user posted image .., če je mogoče katera pomislila, pač ni smrčal tak fejstuser posted image ).

Ful mi je zanimivo, ker sem danes zjutraj prvič čutla gibe tako, da jih lahko z roko spremljam.Prej sem čutla samo bum bum, danes zjutraj pa sem prav čutla koleno al pa komolec, kako se je po površni trebuha premikal...hehe ful dobro, sem čisto navdušena...spet nekaj novega...tak se mi zdi, kot da bi ga lahko prav prijela za nogico, ko se stegne....čisto sem razneženauser posted image .

no, nas veseli, da si še ga pustila živeti user posted image .

jaz tud take give že par dni čutim, je prav smešno včasih... še dobro, da sem sama tu v pisarni, ker bi me drugi verjetno čudno gledali, ko se včasih začnem kar smejat sama pri sebi... pol pa gruntam kaj je user posted image  potisnila ven - al ritko al komolec al nogo... je res fajn občutek ....

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 755
4.12.2009 9:22:52   
Kati81
zimska če pa že misliš nabavljat v centru, se pa hitro odpravi, k dopoldan je še ok, pol popoldan bo pa za znort.
Pa razkužilo v torbico in bo.

Neposredna povezava do sporočila: 756
   [Brisano sporočilo]
4.12.2009 9:30:03   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Kati81)
  Neposredna povezava do sporočila: 757
4.12.2009 9:30:36   
ninček1
Punce, kaj pa to ko se mi kava tako lušta, pa grem gledat v omaro in je dragi zadnja zrnca ponucal danes zjutraj......

Nič, pičim po bar kafe, dragemu pa....kar mu pač pripada  user posted image

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 758
4.12.2009 9:31:27   
bipi
Jutro punce!

Jaz imam pa ful enih vprašanj za katera upam, da bo katera od vas mi znala pomagat!

Sem bila danes na CSD in sem oddala za starševsko nadomestilo, ker naj bi mi pripadalo, saj sem v zadnjih treh letih delala več kot 12 mesecev skupaj. No, in na obrazcu piše, če bi uveljavljala splošno olajšavo takoj med letom ali šele na koncu in za katere družinske člane. Odločila sem se, da uveljavljam na koncu leta, ker naj bi mesečno izplačilo (star.dod.+socialna) ostalo isto, vendar, če bi uveljavljala olajšavo bi toliko manj socialne dobila, vendar bi bilo končno izplačilo 450 eur, če pa jo ne bi uveljavljala, bi pa toliko več dobila socialne ampak tudi končno izplačilo bi bilo 450 eur s tem, da bi pri dohodnini dobila nazaj. Upam, da sem prav razmišljala. Zdaj me pa zanima koliko je spl. olajšava za tri člane, če padem v najnižji doh.razred - se pravi koliko evrov bi lahko pričakovala pri dohodnini. Upam, da nisem zakomplicirala.

Pa še eno vprašanje. Ko rodim za kateri mesec že dobim otr. dodatek in če se mi šteje cel mesec. Recimo, če imam 8.2. rok in takrat tudi rodim ali dobim otr. dodatek za polni mesec feb. ali samo od 8-ga naprej. Kaj pa če rodim zadnjega januarja, se mi šteje že cel januar ali sploh nič januarja?

Vem, da je za večino vas to čisto nepomembno, ampak meni pa to kar veliko pomeni ob vseh teh stroških. Hvala vam!

Lp vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 759
4.12.2009 9:40:49   
MATEJKA_
bipi - otroški dodatek - če zahtevo vložiš v roku 90 dni po porodu - dobiš denar za nazaj - velja od meseca poroda - se pravi tudi že za februar ( za cel mesec). če pa po tem roku vložiš, pa dobiš samo od takrat dalje (če vložiš npr. nekje avgusta, boš pa od avgusta komaj prejemala...) tak sem jaz lani vložla oktobra, rodila sem avgusta in dobla vse za nazaj + aktualno izplačilo... vsaj tak je v naši občini (mb), mislim pa, da je to povsod enako. najboljše da pogledaš na csd spletno stran tvojega mesta, imajo sigurno napisano kak je treba vložit. pri nas se jim tud vse lahko kar po pošti pošlje (tud vloga za porodniško), kar tud precej olajša zadeve...

(odgovor članu bipi)
Neposredna povezava do sporočila: 760
4.12.2009 10:09:04   
vaney
bipi, nisi edina, ki jo zanimajo te stvari...tudi jaz računam na to, da moram dobit še dohodnino nazaj, pa nimam pojma, kdaj mi jo mislijo dat in koliko? Sicer sem si računala na iformativni strani, ampak tam sem naračunala tako cifro, da me je skoraj kap (1600€). Sicer se ne bi nič pritoževala, super prav bi mi prišlo, ampak a je to sploh mogoče? Ker to bi mesečno pomenilo čez 100€, pa ne vem, če je to sploh možno...Se katera spozna na te stvari (marca sem dobila že informativni izračun, da moram plačat 27€, ampak mi niso upoštevali Anžeta, čez leto ga ni pa nobeden od naju uveljavljal). Aja, otroški dodatek pa tako kot ti je matejka napisala...jaz ga dobim okrog 20€, ni veliko, je pa boljše kot nič (sem pa dala vlogo marca, Anže je bil pa rojen januarja in sem dobila za januar, februar, marecin april skupaj. In to se potem v 1x-nem znesku kar pozna, sploh če imaš malo višji otroški dodatek, tako da te razumem, zakaj te to zanima.
bipi, kako so pa tebi izračunali, koliko boš dobila dohodnine nazaj?

No, tiste, ki imate več otrok, še eno vprašanje - ko se rodi drugi otrok, ostane otroški dodatek za prvega enak ali se zniža/zviša? Nisem še nič gledala, me pa firbec matra...

Če katero zanima, sem pisala za ceno posteljnine Aljaž za otroško posteljico 120x60 cm. Cena kompleta (obroba, odeja, vzglavnik, prevleka za odejo in vzglavnik, rjuha) je 88€, dodatna prevleka (ne rabi biti iz istega kompleta kot celotna posteljnina) pa 22€. Dostavijo v 1-2 dneh, cena dostave s plačilom po povzetju je nekaj čez 4€. Toliko za info...

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 761
4.12.2009 10:11:10   
vaney
Za v porodnišnico pa nisem še nič pripravila...tudi prvič sem ene 3 tedne prej dala na kup nekaj za oblečt, sicer pa ne vem kaj itak ne rabiš oz. ti lahko še isti dan kdo prinese, kupi, če je nuja...stvari za osebno higirno itak ne morem pakirati 2 meseca prej, ker jih rabim, sicer je pa lahko vse spakirano v 5 minutah, če je treba. Zaenkrat bom še počakala...

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 762
4.12.2009 10:27:02   
zirafa76
dobro jutro......user posted image

Otroški dodatek....punce, vloga mora biti oddana v roku 90 dni od rojstva in se dobi za nazaj vse, če pa oddate vlogo za otroški dodatek do konca marca, in ne kasneje, pa se v prihodke šteje lansko leto, torej 2008, če date pa vlogo po 1.4. pa za leto 2009...to je fino predvsem za tiste, ki ste bile mogoče nezaposlene oz. si same izračunajte, kdaj ste imeli najnižje prihodke v družini, ker bo otr.dodatek večji....user posted image
jaz recimo dobim najvišjega, ampak še samo to leto, zato bom oddala vlogo do konca marca, če bo vse kot je treba, da se mi štejejo prihodki leta 2008, ki so bili bolj slabi,ker letošnje leto je že bolj finančno polno..user posted image , da iskoristim še leto najvišjega dodatka...user posted image

upam, da nisem zakomplicirala...user posted image

sem pa pozabila, kdaj se dobi denar za paket????user posted image ..januarja ali???

papa

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 763
4.12.2009 10:29:11   
zirafa76
vaney.....za prvega ostane načeloma enako, se pa za drugega zviša ali zniža odvisno od prihodkov, vendar je načeloma drugi višji, ker dobiš dodatek za drugega otroka..par procentov..si pa lahko točno oz. približno izračunate na strani

CSD 3iška, kjer imajo vse potrebne kalkulacije in obrazce..user posted image in točno zraven piše, kako računajo otr.dodatek

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 764
4.12.2009 10:38:21   
Jada82
Dobro jutro punce!

Jaz sem pa danes dobro spala ... in dolgo user posted image user posted image user posted image Do pol 10h. Je šla tašča ven in jo ni bilo doma, tako da se je dalo, to je tako tako redko. Pa samo enkrat sem šla v wc! Jeee ...

Bravo za Koro, upam, da gre res že danes domov in da je vse ok! user posted image user posted image user posted image user posted image Ko pa izveste kaj od Twixy in Punshe, pa javite ... stiskam pesti in mislim nanju!

Jah, kuhani vinčki ... jaz sem zadnjič enega .... zakaj pa ne, res tako redko sedaj v nosečnosti pijem alkohol, ne vem, če sem ga ene 4-5 krat po malo. Ampak fora je, da sem si predstavljala, da bo boljši vinček, pa mi je bilo potem tko .... navadno. Hm user posted image

Brce - ja, meni je včeraj zvečer tudi prvič tako brcnil, da sem prav videla nogico, prov fajn. Sicer je zraven tudi malo bolelo, ker jo je tiščal tako ven, k popku nekam - mogoče je želel kar ven priti, no ja, bolj verjetno se je pretegoval ali pa kaj. Sedaj se še lahko, naj uživa, dolgo se ne bo več mogel. user posted image
Sicer so se mi pa začele spet težave z zgago in bolečim želodcem .... morm res bolj po malo jesti ... pa takoj mi hrana gor pride ... bljak user posted image Ampak bomo že ...

Dons greva z mojim izbrat senčila .... bova plise vzela, pa morava barve in blago izbrat. Jeee, spet grem na izlet user posted image Čez vikend pa spet k staršem, mi gre tašča tako na živce, da mi res ni več pretirano tukaj za bit ....

Punce, držte se, noge skup, pa lep petek vam želim!

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 765
4.12.2009 10:54:39   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: zirafa76

sem pa pozabila, kdaj se dobi denar za paket????user posted image ..januarja ali???

papa

mene tud to zanima? sm misnla na CSD kar oddat ko bom še ostalo urejala? Al kako?

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 766
4.12.2009 10:55:40   
valentinčica30
Jaz se pa počasi na pregled odpravljam. Dones bo samo osnoven, saj mam 14. kontrolo rasti.
Brce, ah.......... Se mi zdi da ker mam sedaj velik trebuh se mi ne poznajo tok kot pri prvih dveh, je pa zato intenzivnost......... Včasih mam občutek, da mi bo kr nogo doli skozi porinil (se nekak neče obrnituser posted image ).
Pa še to, je še kera tak lena kot jaz, dones bi lahko samo spala?

Uživajte!

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 767
4.12.2009 10:56:58   
valentinčica30
IZVIRNO SPOROČILO: slomak

papa

mene tud to zanima? sm misnla na CSD kar oddat ko bom še ostalo urejala? Al kako?

Denar se dobi predvidoma takrat kot dajejo naprej ostale stvari, otroške in ostale dodatke......

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 768
4.12.2009 10:59:12   
zvesta
Twixy piše:

Ne vem. Ne morem več, ne vzdržim! Čakam, da bo konec te more. Pika se brca, ampak se bojim, da ne bo več dolgo! Jocem in se ne poberem. Ni vec vzpodbudnih besed! Hvala vam, rada vas imam, lupcka vsem!!!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 769
4.12.2009 11:00:21   
MATEJKA_

papa

tak paket lahko kar skupaj z istim obrazcem kot pa porodniško uveljavljaš - S1 ali nekaj takega... tako vse z enim obrazcem in hkrati urediš...

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 770
4.12.2009 11:02:05   
julieb
IZVIRNO SPOROČILO: valentinčica30

papa

Denar se dobi predvidoma takrat kot dajejo naprej ostale stvari, otroške in ostale dodatke......

sem prebrala nekje na netu, da se nakaže naslednjega 15. po oddaji vloge.

Verjetno na strani ministrstva za družino če se nemotim.

< Sporočilo je popravil julieb -- 4.12.2009 11:07:32 >

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 771
4.12.2009 11:09:20   
julieb
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Twixy piše:

Ne vem. Ne morem več, ne vzdržim! Čakam, da bo konec te more. Pika se brca, ampak se bojim, da ne bo več dolgo! Jocem in se ne poberem. Ni vec vzpodbudnih besed! Hvala vam, rada vas imam, lupcka vsem!!!

user posted image user posted image user posted image

Daj še malo Twixy, navijamo za tebe in tvojegauser posted image .
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 772
4.12.2009 11:09:53   
Aja1
Twixy user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 773
4.12.2009 11:10:25   
MATEJKA_
user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 774
4.12.2009 11:11:04   
zvesta
in zdaj piš še punsha:

Midva sva se 2v1:-). So mi zadrzevali krcenje maternice z oblizi, ki pa sem jih slabo prenasala, tako da so jih opustili. Sedaj je pocutje v redu, trebuh manj otrdeva, kri in voda pa slaba. Zdravniki bodo cakal in delal na tem, da je cimdlje v trebuhu. Hvala za pikepoke, pomagajo :-)

Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......