Enkica
|
Uffff punce, pa smo res ene velke čveke. Samo kak dan ne pogledaš na forum pa je že toliko branja, da si je treba ornk čas vzet No pa da vam malo opišem kaj se je danes dogajalo na UZ-ju v LJ porodnišnici. Splošna ocena: PORAZNO, POD NIVOJEM, BREZ BESED, JEZNA, BESNA,.... Opis: Torej prišla sem v p. in že na začetku naletela na nekaj kar me je zelo zmotilo ... pa ne me obtožit nestrpnosti ampak. Srečala sem ene 4 strežnice (no ne vem kaj so tiste, ki imajo svetlo zelene uniforme) in niti ena ni govorila slovensko. No ja, so ampak z ornk naglasom in vsako drugo besedo, ki ni bila slovenska ... pa čakajte malo - a sem bila v LJ p. ali sem bila kje drugje???? Pa da ne bo pomote ... niso govorile med sabo, govorile so s pacientkami Potem sem šla v sprejemno, vse lepo in kot mora biti. Osebje prijazno. Tudi v 4.nad. kjer je UZ je bila sestra zelo prijazna. Zdravnica ...khmmmm .... porazno, porazen odnos!!!! Pa a sem jaz tam bila zato, da mi ona pomaga in svetuje ali sem mogoče bila tam, da njej pač zapolnim delovni čas??? Ker sem bila cel dan rahlo nervozna kaj bo pokazal UZ sem se malo pohecala, ko me je vprašala, če sem že rodila in jaz njej ... a se ne vidi, da imam še vedno dete v sebi. In njen odgovor je bil poln živčnosti, da ona pa res ne more vidt v mene notri ali sem že rodila ali ne. Pa sem ji rekla, da sem se samo malo hecala, ker sem nervozna in mi zabrusi, da nima ona časa za štose .... grrrrrrrr! UZ je bil dobesedno expresen ... je šibala s sondo po mojem trebuhu kot, da je na dirki F1 ... komaj, da sem sledila kaj je sploh na monitorju. Ko sem jo kaj vprašala je bila tiho. In potem je samo sestri narekovala podatke za vpis v materinsko knjižico in mi rekla,ko je končala, da naj se oblečem. Jaz sem se valda oblekla in jo še z zadnjim upanjem upala povprašat o njenem mnenje, če ima moja lubica res premajhno glavico. Odgovorila pa mi je, da je njena naloga samo, da opravi UZ in nič drugega. In sedaj imam še večji strah kot prej, ker sem šele potem na poti domov pogledala podatke v mat.knj. in me je skoraj kap. Kar napisala mi je, da sem v 32.tednu, čeprav sem v 35 ... meritve so pa malo za 31.teden malo pa za 35. teden. Torej, če bi ona vsaj pogledala v knjižico bi videla, da nekaj ne štima. Punce res sem razočarana ... sem mislila, da mi bo danes kaj lažje pa me je spravila samo v še večji obup ali je z mojo miško vse ok. Pregled imam pa pri G. šele 16.12. Res me je šele zdaj ratalo strah poroda, ker če dobim njo bom kar noge skup stisnila in šla kam drugam rodit Aja pa še nekaj glede štetja gibov bi povedala. Ko sem čakala na UZ sem prebrala en izvod revije Mama in je bil ravno članek glede štetja gibov. Kot sem razumela članek se šteje število gibov in ne sklopov gibov. Tabela za zapisovanje je nekako takole, da naj bi zapisale 10 gibov nekje v roku kao 10, 20, 30 minut od začetka gibanja. In teh 10 gibov naj bi imele do ene 14 ure. Upam, da sem napisala vsaj malo razumljivo, ker sem danes res popolnoma razočarana nad vsem. Želim vam lep večer, moj na žalost ni
|