Anonimen
|
Nalini - Uau, 6 zobekov že . Vožnja v temi v avtu in jok - poznano. Jaz sem ugotovila, da ni toliko problem tema, kot močne luči, ki jo motijo. Če ji jajčko pokrijem, je potem veliko boljše. Slinček pa je pri nas zelo užitna stvar . Pa tudi Ela fajn protestira, ko ni po njeno, toda mamica ostane mirna in ne skače tako kot Ela poje in se naša pupa hitro sprijazni. Moram reči, da je manj trmasta kot mamica , nič kaj ne rine z glavo skozi zid, četudi je ovnica . Pa bravo za sedenje ! klavdyk - Super za fajn prestano tretjo pikico . Če ima mali nizek Hb, možno da imaš tudi ti; veliko železa je v ajdi in jedilni čokoladi, kar ponavadi ne povedo, ni slaba ideja, a ne? m..tina - Vidim, da imamo isti nočni ritem, tudi mi ponoči enkrat jemo, potem pa takoj zaspimo nazaj do 7h ali 8h. Pa tudi naš očka zna biti včasih zjutraj preglasen in Elo zaufa že ob 6h . lili82 - Ela je imela takšno fazo pri 4 mesecih, ko enostavno ni hotela zaspati, pa četudi je bila zaspana. Takrat sem jo še zvečer v naročju uspavala, pa ni šans, da bi zaspala, se je po pol ure jokala, jaz pa čisto out, ker nisem več vedela, kako naj jo potolažim. Potem sem jo pa še nejokajočo dala v posteljico in začela z eno rutino (posteljica, pojoči medvedki nad posteljico, vodica, zatemnjena lučka, očkov poljubček za lahko noč, moja pravljica, ugasnjena lučka in 10-minutno uspavanje v temi) in je bilo joka konec. Kot da ji je v posteljici bolj udobno kot v naročju. Vsekakor sem ugotovila, da se večerno uspavanje začne že eno uro pred pravim uspavanjem - da je treba postopno umirjati otroka in ga popeljati v mirno stanje. Čez dan se pa še vedno uspavava na rokah, toda tudi čez dan naredim malo teme, pa vsaj 10 min prej je vse mirno, mirna glasba, mirno se pogovarjam z njo ... počasi jo umirjam. Je pa še ena stvar, ki sem jo ugotovila: Ela preden zaspi, je zelo žejna in ji je treba večkrat ponuditi vodo in šele, ko dobi svojo dozo, ki jo rabi, se umiri, drugače je tečna in jamra - pač sporoča, da je žejna. Aja, pa še to: ne sme ji biti vroče, če ji je vroče, se ne more umiriti. Upam, da sem ti kaj pomagala . pikaro - Na razvojni se naj ne bi jokali, toda tudi Ela vedno po določenem času joka, ker ta dr. v Lj očitno nima potrpljenja, da bi malo počakala, ko ima Ela vsega dovolj in kar dalje dela z njo, mala pa v krokodiljih solzah . Jih pa v nobenem primeru fizično nič ne boli. Sonček85 - Čestitke za 7m še tukaj ! Pa zares sta ultra hitra, ko že stojita kot velika ! Pa bravo, da sta se fajn pozdravila . In kakšen je bil sprehod po 10-dnevni karanteni ? rea27 - Bravo za sedenje ! Pa za drugi zobek ! Mi ga tudi že nestrpno pričakujemo. Pa super za fajn spanje, da se mamica in nosečnica fajn naspi . In kako kaj zakladek pod srčkom? Jaz komaj čakam, da bom spet noseča, toda sva se ravno včeraj z dragim pogovarjala, da bova začela delat decembra drugo leto, da se fajn spravim fizično skupaj in vmes dokončno uredimo stanovanjski problem. Bomo pa med drugim in tretjim naredili manjšo razliko . Jao glede padca . Si kar predstavljam, mene bi tudi najbrž kar mini kap. Glavno, da je vse ok ! Glede spanja pa je rešitev takšna, da spi med tabo in možem v sredini. Če bo tako kot pri nas, bosta vidva vsak na svojem koncu kot sardini, ta mala pa kraljevala v sredini . nmagk - Kako je bilo pri zobarju? Moja nečakinja je namreč parkrat dobesedno pobegnila od zobarja ali pa ni hotela odpret ust in je zobarka obupala . U, sem prebrala poročilo , se mi zdi, da je ta tvoj sine malo po mamici . Pa super za uspešno čistilno akcijo . Glede prostega časa te pa kar razumem, se mi zdi, da bi rabila vsaj 30 ur na dan, da bi uspela narediti vse, kar se mi zdi "nujno" . Poljubček za cmokico ! detelja - Rdeča ritka je lahko od hrane (ko pride kakec v stik s kožo), tako da bodi pozorna, kdaj se bolj pojavlja. Mi smo pri 5m enkrat dobili rdečo ritko, ko je oči mislil, da pa ja ne bo nič hudega, če dobi žličko limonade . Nam je Weledina kremica za ritko takoj pomagala, dva nanosa in je bilo ok . Pa bravo za postavljanje na vse štiri ! Miška2006 - Ne vem, če ne bo tvoja kakšna policistka, učiteljica ali direktorica, ko ima tako vse pod kontrolo še ponoči . Pa bravo za Aprilske krof(e)ke in jagode na FB ! mišk - Super za vse majhne in velike uspehe ! Glede motorike pa morda fajn, da kar pokličeš na razvojno, naj ti dajo napotnico za fizioterapijo, ker je to čisto druga pesem. Nam je ful pomagalo. Pa glej jo črno lepotičko, kako je lepa in kakšno čupico že ima ! Mi smo pa res pravi pleškoti proti vas . anchika - Se strinjam z mišk, da se nam ni treba sekirat, če zamujamo z razvojem. Meni je fizioterapevtka rekla, da ni pomembno kdaj, ampak kako. Da je bolje, da pravilno in pozneje, kot pa prehitro in narobe. Tako da brez skrbi . Na razvojno je pa kar fajn hodit, pa na fizioterapijo tudi, ker gre za individualno delo z otrokom, ki ima vsak neke svoje razloge, zakaj zamuja pri razvojnih korakih. Blueeyes - Iii, kako že lepo sedi . Pridna Gaja ! kpmk - Upam, da ste že bolje ! šestorčki - Uau , človek skoraj ne bi verjel, če ne bi videl. Čestitke mamici . Le kakšen je buši pri osmerčkih ali dvanajsterčkih . veronikab - Čestitke za 7m ! Pa kakšen pozer ! Pa pameten dečko, ve kaj je najboljše: mamino mleko . Se pa čisto strinjam s tabo in Nalini, da je sedaj čas za lubčkanje in še enkrat lubčkanje , ker bo prehitro prišlo obdobje, ko jim bo to naše stiskanje preveč. Mene Ela že zdaj odrine, če jo že milijontič na dan hočem polubčkat . štorkljica - Lepo, da si se oglasila in da pridno rastete . Le tako naprej . Malo premora, da ne bo moj post dolg čez celo stran .
|