rumba
|
Dan! Češnca, kaj ko bi ti na vsako stran prilepila tele lepe očke? Madonca, kako lepo je, ko odprem tale RR. Lepotec! kapica, Hana do dveh let in pol ni smela niti povohati mleka, kaj šele okusiti. Pa ne samo mleka, vseh mlečnih izdelkov ter vsega, kjer je laktoza (skoraj vsi mesni izdelki, paštete, hrenovke... sladkarije, peciva, celo razne začinke, goveje kocke, instant juhe...) Katastrofa! Sva se pa res strogo držali diete, tudi če smo šli kam na kosilo, sem že prej povedala, da mora biti vse sveže, nič umetnih dodatkov, brez mleka in teh zadev... In je res, manj ko tak otrok pride v stik z snovjo, ki je ne prenaša, večja je verjetnost, da bo prej OK. Pri Hani je bilo pričakovano, da bo imela dieto do nekje petih let, pa je pri dveh in pol že šla! Sva bili pohvaljeni, ker sva se tako strogo držali diete. Aja, pa dokler dojiš, velja ta dieta tudi zate. Pri Hani so mi celo odsvetovali dojenje, ker je tudi v materinem mleku laktoza, ki pa je veliko lažje prebavljiva. Če te prav razumem, bo pri Niasu šlo za kako alergijo, a ne? Mislim, da tudi takrat velja, čimmanj v stik z alergenom. Sej bo, držim pesti, da čimprej prerase. Ajvy, izpit je še takoooooooo daleč, da ga še z dalnogledom ne vidim. Če ti povem, da je seznam literature dolg 31 strani in da ima zelo veliko knjig nad 500 strani (ene krepko čez par tisoč ), je mogoče bolj jasno. Sej ne vem, katerega smajlija bi prilepila, al unega, ki se reži, al unega, ki joče. Sanek, danes se Hana cepi še ta drugič proti sezonski gripi in prvič proti pandemski. Ostali se nismo cepili. Sem razmišljala, da bi se jaz, pa ne zato, ker se bojim, pač pa, ko bomo zboleli, bomo vsi naenkrat slabi, pa bi bilo fajn, da bi eden lahko skrbel za ostale, ker je pomoč predaleč. Aja, naj vam še to napišem. Prejšnji četrtek sem imela sestanek z direktorjem pediatrične. Sem namreč vložila pritožbo in me je takoj poklical, naj pridem. No, in tako so 1,2,3 sproducirali čakalni seznam, ki ga še pred mesecem ni bilo, in Hana naj bi prišla na vrsto za operacijo nakasneje februarja. Sicer je moj mož skeptik, pravi, da je tale pravi politik (=lažnivec) in je govoril točno to, kar sva želela slišati, samo da bi odnehala. Čeprav je res malo čudno, za tole operacijo naj bi prišel en iz Izraela, saj pri nas za to ni kirurga. Ne vem, jaz sem še optimist in bom počakala do konca februarja, kakor smo se zmenili, pol ga pa pokličem in grem dalje na drugo stopnjo.
|