gajka
|
IZVIRNO SPOROČILO: krtkova Zakaj pravite, da poletnim otročkom tista košara, kjer ležijo ne pride tako zelo prav? Glej, to je moje osebno mnenje. Moj prvi otrok naj bi na svet privekal prve dni avgusta, pa sem se odločila, da košare ne bom kupovala, zdaj pa imam itak PDP junija, kar pomeni, da je še več toplih dni pred mrzlo zimo. Prvič sem iskala informacije in mnenja na netu in na koncu prišla do nekega zaključka, da otroci večinoma košare prerastejo nekje v 4 mesecih (v mojem primeru bi bilo to pred zimo, zdaj še prej). Bistvo košare je, da je otrok v njej bolj zaščiten (tudi pred vremenskimi vplivi, a la veter, mraz...). Poleti tega strahu glede vremenskih vplivov ni, temperature so visoke, tudi dojenčkom je poleti vroče, če so preveč oblečeni. Da bi bil pa sredi najhujše vročine v npr. samo kratki bodici, zraven pa ležal v zaprti košari brez enega samega piša vetra in pretoka zraka, mu pa najbrž ne bi bilo prav nič udobno. Tako, to so moji argumenti glede košare, zato sem potem iskala voziček, pri katerem se športni del čisto poleže in sem ga lahko uporabljala že od vsega začetka. Je pa ena slabost teh šprtnih delov, da se jih pri večini vozičkov ne da obrniti k sebi in ne vidiš direktno, kaj otrok počne, je pa pri enih vozičkih to rešeno s kakšnimi špranjami... Takrat sem bila tudi prepričana, da voziček in jajčka morata biti kompatibilna, pa jajčke sploh nikoli nisem dala na ogrodje vozička. Ja, nakup vozička je bil zame največji doktorat, kar se otroške opreme tiče. Je pa vsaka izbira vozička stvar posameznika, želja in na koncu tudi cene. Po mojem mnenju najpomembnejše vprašanje pri izbiri vozička je, na kakšnem terenu boste uporabljale voziček (mesto, podeželje, urejene površine, makadami, klanci...)? Za neurejene površine (npr. makadam) so priporočljiva velika gumirana kolesa in dobro vzmetenje (majhni, ozki koleščki so namreč na makadamu živa muka)... Če boste voziček veliko vozile po klancih, je skoraj nujna ročna zavora... Če uporabljate dvigalo, je potrebno preveriti, če gre voziček vanj (ena dvigala so presneto majhna, nekateri vozički pa presneto veliki)... Če boste mogle voziček prenašati peš po stopnicah, je teža še kako pomembna... Pa na koncu ne pozabite, da mora zložen voziček nujno brez problema sesti v vaš prtljažnik (pa pri tem odsvetujem premikanje in podiranje kakšnih sedežev, sploh pri premikanju zadnje klopi na račun večjega prtljažnika imejte v mislih, da tudi jajčka zahteva svoj prostor na zadnjem sedežu)... Pa še en ''luksuz'', ki ga priporočam glede jajčke - podstavek za pritrditev jajčke v avtu. Meni je to bil tak luksuz, da sem lahko blazno hitro z nekaj kliki pritrdila jajčko v avto, sploh, ker sem bila takrat še lastnica 3 vratnega malega avta in se mi ni bilo treba matrati vsakič znova z vlečenjem varnostnega pasu okrog jajčke...
< Sporočilo je popravil gajka -- 1.12.2009 10:13:33 >
|