tejkaz
|
Živjo Danes smo pa tako slabo spali. Sem čisto povožena. Celo noč sta nekaj jokala in stokala. Polna luna? Naty, hvala tudi vam za darilo. Sem šele doma videla, da je bil bon zraven. Na bazarju je bilo fino. Jaša se v vrtcu počuti kot doma in je takoj začel tekat in se igrat. Eva se je usedla za mizo in pomalicala 4 mandarine , midva sva rekla nekaj besed z vzgojiteljico, kupila Jaševe voščilnice in božično travo in smo šli domov. Eva povsod drugod govori, samo na obiskih in v vrtcu ne. Če bi se večkrat videli, bi tudi z Nejcem govorila. In pozdravčki od Anite. Sem šele zdaj videla. Neža, bomo držali pesti 11.12. IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_j_a Glede risank in čokolade, si pa res kar stroga mami. Jaz dovolim Janu, da gleda baby TV, ampak ne da bi sedel pred TV dolgo, ker itak sam nima obstanka. Če je pred TV je to samo 5 minutk, pa še to je malokdaj. Jaz vem, da ko sem bila mala, sem tut rada gledala risanke, sploh Smrkce in podobne lepe risanke. A tebi jih niso starši nikoli pustili gledat? Pa tudi Janu dam včasih kak košček temne čokolade in nimam slabe vesti. Otroštvo je le eno. Pa brez zamere, povedala sem le svoje mišljenje. Nobene zamere. Seveda sem gledala risanke, ampak še ne tako majhna. Ne vem no, jaz se raje vsedem z njima na tla, se igramo in preberemo knjigico. Eva zelo rada posluša, ko ji berem. Televizijo in računalnik gledata pri starih starših, ni potrebe da jo še doma. Ko bosta pa večja, bosta pa zvečer ali pa čez vikend pogledala risanko pred spanjem. Jaša je pa zdaj itak v tem obdobju, ko se zelo uči, in se učiva preko knjig. Knjig imamo pa ogromno. Tudi midva zelo malo gledava TV. Moj je sploh ne gleda, jaz pa pogledam kakšen film poleg likanja. Temna čokolada je zelo zdrava. Vsebuje veliko železa. Sem jima že poskušala dati, vendar je ne marata. Mlečno čokolado jesta na obiskih, jo imata zelo rada. Doma jima ne dam, ker sta sicer zelo slaba jedca in če še tisto ne bi pojedla, kar sicer pojesta, bi samo od čokolade živela. Jo pa dobita ob posebnih priložnostih. V življenju bosta še preveč nezdrave hrane pojedla, ni treba da že zdaj. Imata pa zelo rada rozine in suhe slive. In tudi jaz pač povem samo svoje mišljenje. Anita, Eva je preden je dobila vrtec hodila privat. Plačevali smo takrat 10€ na dan. Zdaj je menda tarifo zvišala na 15€ na dan. Če je bila bolna in je ni bilo, za tisti dan nismo nič plačali. Se je zgodilo da je tudi pol meseca ni bilo in smo plačali samo za pol meseca. Meni se zdi tako normalno. V vrtcu pa je pri nas tako, da se odbije samo prehrana, polna cena prehrane na dan je 1,72€, odbije se potem procentualno glede na razred v katerega spada otrok, v poletnih mesecih pa se plača rezervacija. 40% cene in brez prehrane. Sušilca pa pri nas imamo in prav občudujem vse vas ki sušite brez sušilca. Tudi jaz ne maram vlage in tistega vonja po mehčalcu pravkar iz stroja. Sicer zdaj delam tako. Operem čez noč, zjutraj dam na stojala, ko pridem iz službe pa v sušilec. Skrajšam čas sušenja. Čez poletje pa vse na balkonu posušim. Samo zadnjih 10% dam v stroj, da mi ni treba potem pretirano likat. Glede kuhinje - trenutno imava izrisano Sveo Angeliko, v soboto greva še v Lesnino in enkrat še v celje v Panles, čeprav dvomim da bo tam kaj. Potem se bova pa odločila. In še glede zdravja - lani smo bili kar ok, Eva je bila dvakrat bolna, Jaša je imel pa enkrat malo vročine in prehlajen. Kašljal je sicer čez vso zimo ampak nikoli ni bilo kaj hujšega. Huje je bilo predlani, ko sem bila pol zime doma z Evo. Je bila stalno bolna. Še eno nematerinsko vprašanje. V pisarno sem dobila enega študenta za pomoč. Sicer pride delat ravno dve uri na dan, ko ima čas, ampak nekaj že naredi. Vse ok, če ta študent ne bi tako smrdel, da mi vsak dan kar slabo zraven dela. Kaj narediti? Sem že omenila šefu, ker sem danes ven šla, res sem mislila da bom bruhala, samo se mi je šef samo smejal, češ da sem preveč občutljiva. Nisem občutljiva, marsikateri vonj prenesem, preden sem imela izpit sem se vsako poletje vozila v nabito polni troli preznojenih Ljubljančanov, pa sem vedno zdržala, ampak ta študent je pa višek. Ali naj kaj njemu rečem? Moj ima pa tudi čudne komentarje o moji preobčutljivosti in blabla.