4pikice
|
belen- stran,ki si jo gor dala, je meni tudi znana, sam ne vem, če je mogoče sploh pri nas narčit, ker nisem vidla, da bi bilo za tujino. A ima katera kej izkušenj z e-bay-om? Se spomnim, da je ena pisala, kako je kupila voziček kaj pa kej ostale? V teh dneh bomo naročil, še zadnji napotki, nasveti. Kaj pa mi jemo? Že od 9.m delam na česnu, čebuli, to da full okusa. Potem pa ostala zelenjava. Korenje, por, stebelna zelena, zelje, brokoli, cvetača, peteršilj, koleraba, blitva, šinača,... Od OH pa najraje krompir, gres, polenta, riž, kuskus. Meso pa puran,piščanec in ribe. Se pravi na olju prepražim čebulo, česen,dodam meso in zelenjavo, malo posolim.Ali pa v posodi skupaj skuham krompir in brokoli, v drugi posodi pa meso s česnom. Krompir in brokoli pretlačim, meso pa zmiksam, včasih dodam še malo mleka, da se meso lažje zmiksa. Delam si tudi jušno osnovo za nekako tri do štiri dni. V mrzlo vodo dam celo piščančjo nogo, korenje, čebulo,česen, zeleno, peteršilj, kolerabo, sveže zelje, par celih poprov. Ko zave, solim in nato kuham še 40min.To osnovo potem uporabljam skoraj povsod. U glavnem malo čaram s sestavinami, ki sem jih naštela. Ta mali pa norita, ko jesta, raje imata to kot pa sadje. Naši sta zjutraj in zvečer samo na mleku baba2, 8-9 meric na 260ml, mleko forsiram zato, ker naše sicer full malo pijeta, skoraj nič. Iz flaše sploh nočeta piti nič razen mleka. Potem jima dajem vodo po kozarčku in po žlički. Samo vodo marata, kakšen čaj, al pa sok, ni šans. Čez dan pa jesta 2-3 obroke GH. Ponoči spita cca. 12 ur. Čez dan Ana spi tudi samo pol ure pa je dovolj, Lini pa včasih po 2 uri nista dovolj. Ja, naša Lina je prava zvezdica zaspanka. snežinka4-bravo za teže belen- dober tek ostalim pa lahko noč