|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: pomurski dojenčki :)
27.11.2009 15:08:42   
Nej@
Ges san gnes mejla pregled pri G. pravila ka se je rez fajn zacelo, kri še li nej vredi in san dale na antibiotikaj. Zaradi teh komplikacij kak san jih mejla tude kontracepcije nemren ponucati nej obroča in nej tabletkuser posted image je pravla ka se za en mesec kda man kontrolo lejko opet zgučavleve o tabletkaj ali kri more biti tip top.
Dedek je zdaj Tajo odpelo na sprehod čiglij kaže ka de se vsak čas dež vlejo, je pravo ka te se že pri nekomi pod strejo stisneta če de začalo ite user posted image ni je zime za eskime user posted image

detelja en problem je pri toj napisanoj dieti - ges ne gen zelenjave! (nika - v nosečnosti san se prisilila ka san kaj pogejla pa tau je bil paradajs pa rdeče zelje)

Sončni žarek - CR san mejla zatau ka san se nej odperala pa san mejla 10 vor umetnih popadkov

Tubolina - za dlesni so meni pravili ka naj kupin Calgel (mehča dlesni), če mo nucala baje pa ka ma Muller tude nekše svoje mazilo ka je učinkovito

čestitke vsen ka ste dopunili kakše mesec user posted image

Oblačenje meni tau malo dela probleme ka eni pravijo tak drugi pa palik tak - ges jo oblačin po svojen občutki pa mislin ka se do zdaj nej pritožuvala, jo man pa raje menje oblečeno ka v kuči mamo itak malo bole vroče pa vmejs švica kda pa vo ide pa jo fajn oblečen.

Zdaj iščen maloga pajaceka- kombinezon zimski v št. 62, če kera zna ge bi se ga dalo kupiti? ga nucamo za kengorujčka ka idemo na dunaj za par dni.

ges san pa opazila ka mi mala menje gej (količinsko) in ka je pogosteje začala gesti zdaj na 4 vore prosi, še kera tau opazila?

Lejpi jenčeki vsi povrsti, de Taja mejla konkurenco pa velko izbiro med dečkami user posted image

(odgovor članu TuBoLina_86)
Neposredna povezava do sporočila: 401
27.11.2009 15:20:48   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: Nej@
ges san pa opazila ka mi mala menje gej (količinsko) in ka je pogosteje začala gesti zdaj na 4 vore prosi, še kera tau opazila?

točno tou san opazila. en den mi poje menje, drugi den pa rukne telko več. aja, zadnje dvej noči mi je zaspal in spal 6vor vkuper.user posted image user posted image user posted image

kelko ti pa na obrok poje?

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Nej@)
Neposredna povezava do sporočila: 402
27.11.2009 15:35:21   
Nej@
davlemo njej novalac ac in ga pogej med 120 pa 140 ml. (zdaj ka menje ges ga pogej okoli 100) prle kda ga je več gejla pa je prosila na 5 vor
Aptamila je pa sikdar pogejla 140ml.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 403
27.11.2009 15:44:04   
Nončika
meni pa pogej 100-120ml aptamila negi na 3h. pa je gnes partonažna pravla ka je tou jako dosta za 1m staroga dojenčka.

(odgovor članu Nej@)
Neposredna povezava do sporočila: 404
27.11.2009 15:50:47   
cebelica82
oj, sončni žarek ka rejsan? user posted image  moj je 79...pa tij? odked pa si ovači? dugo si že na bistrici? mogoče se pa kaj srečamo kda...user posted image

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 405
27.11.2009 16:04:11   
mamica2009

IZVIRNO SPOROČILO: darjussa

Ojla!

Nej@ - tude meni je to bilo večno vprašanje, sploj poleti gda se je narodila, ka če njej je mrzlo, ka če njej je vroče?? Še zdaj včasih ugotavlan. To vglavnon vijdeš če ma tople rokice, oz. meni so skoz pravli ka eno več more meti oblečeno od tebe. Če me razmeš.

Lejko prijdete na pečene kislakove palačinke, no...vupan ka ne svalijo. 

Ju3 pa peetek! Ma kera čas za kavico ju3? Mimogrede pitan.

Oj
Mimogrede vidim datum ko si rodila.Če si v Rakičanu rodila, sma nekje skup v nadrstropju bile.Jaz sem en dan pred tabo.

http://www.shrani.si/f/2g/yC/1q3AGChX/200.jpg

(odgovor članu darjussa)
Neposredna povezava do sporočila: 406
27.11.2009 16:35:59   
naty6

Zdaj iščen maloga pajaceka- kombinezon zimski v št. 62, če kera zna ge bi se ga dalo kupiti? ga nucamo za kengorujčka ka idemo na dunaj za par dni.

Lejpi jenčeki vsi povrsti, de Taja mejla konkurenco pa velko izbiro med dečkami user posted image

Za kombinezon pogledni v NKD-ju, ges san tan kupila 56, ka san nej mela; 62 pa je še bila velka. No po male bo njemi prav.
Ges san tuj opazila ka Anej menje ge in prosi pogosteje.Prosil je na 3 ali 3,5 ure. Zdaj pa bi na vsaki 2 do 2,5 ure jedel. Pojedel je že 130, sedaj pa nej več kot 100; za en tede pa mo stari 2.meseca user posted image .Ja, davlen mu pa več čaja vmes- mogoče zato user posted image

< Sporočilo je popravil naty6 -- 27.11.2009 16:38:41 >

(odgovor članu Nej@)
Neposredna povezava do sporočila: 407
27.11.2009 16:41:52   
Nončika
kelko pogej, telko pogej. očitno jin folga. naš mali susedek je star 3m pa poje največ 130ml, naš pa je znal maznit že zaj telko. nej sigdar ali se je že zgodilo.

zaj mi je pa po koupanji tak zaspal. zaj samo čakan, da se prebidi in de tak larmal, tak de brejčal. v sekundi bi te rad, ka že ma v ustaj in ka lejko ge.

(odgovor članu naty6)
Neposredna povezava do sporočila: 408
27.11.2009 17:19:25   
Nončika
neja, zakoj si pa ti še izda na antibiotikaj? kakše komplikacije si mejla?

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 409
27.11.2009 17:22:57   
Nej@
Taja pa nešče čaja oz vode, je sploj nemren pripravite do toga ka bi požrla, vse z jezičkon vo zrivle user posted image mi je celo nej ščela flaške mleka zeti ka je mislila ka jo opet gnjavin s čajon.
Naty v NKD san pa tak namenila ite ka majo takšo lepo oblekico pa body ka njej enostavno moren kupiti user posted image

nončika pri porodi san dobila sepso

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 410
27.11.2009 19:17:29   
detelja

Ges san gnes mejla pregled pri G. pravila ka se je rez fajn zacelo, kri še li nej vredi in san dale na antibiotikaj. Zaradi teh komplikacij kak san jih mejla tude kontracepcije nemren ponucati nej obroča in nej tabletkuser posted image je pravla ka se za en mesec kda man kontrolo lejko opet zgučavleve o tabletkaj ali kri more biti tip top.
Dedek je zdaj Tajo odpelo na sprehod čiglij kaže ka de se vsak čas dež vlejo, je pravo ka te se že pri nekomi pod strejo stisneta če de začalo ite user posted image ni je zime za eskime user posted image

detelja en problem je pri toj napisanoj dieti - ges ne gen zelenjave! (nika - v nosečnosti san se prisilila ka san kaj pogejla pa tau je bil paradajs pa rdeče zelje)

hehe ta pa je huda...majke mi kak ti to grata...se boš pa potrudilauser posted image user posted image user posted image

Sončni žarek - CR san mejla zatau ka san se nej odperala pa san mejla 10 vor umetnih popadkov

Tubolina - za dlesni so meni pravili ka naj kupin Calgel (mehča dlesni), če mo nucala baje pa ka ma Muller tude nekše svoje mazilo ka je učinkovito

čestitke vsen ka ste dopunili kakše mesec user posted image

Oblačenje meni tau malo dela probleme ka eni pravijo tak drugi pa palik tak - ges jo oblačin po svojen občutki pa mislin ka se do zdaj nej pritožuvala, jo man pa raje menje oblečeno ka v kuči mamo itak malo bole vroče pa vmejs švica kda pa vo ide pa jo fajn oblečen.

baby center, špar, kik....

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Nej@)
Neposredna povezava do sporočila: 411
27.11.2009 20:26:55   
naty6
Večer

No tak je naš Anej gnes sesal prst...

user posted image

.... in ležal na bratovi postelji...

user posted image

Nočko vsem...

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 412
27.11.2009 20:29:07   
veronikab
Kak je prijličen naty6 user posted image user posted image user posted image Palček je pa itak zakon! user posted image

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu naty6)
Neposredna povezava do sporočila: 413
27.11.2009 20:37:34   
Nončika
naty, prstek je zakon. našemu je tudi že uspelo. samo mami je odmah reagirala. sem mu hitro dala dudo.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 414
27.11.2009 21:08:50   
pokica_
IZVIRNO SPOROČILO: cebelica82

jutro, mi smo že od doktora...sve mogle še enkrat vodo dati, ka smo meli sistematskoga pri 6 mesecih 17.11, pa sve nej dobro vodo dale...vupan, ka de zdaj vredi. ja, mrzlo, toplo...je tou proban zadaj pri vratu, tak je najbole ziher, če je topla, je vse vredi,...sicer mi pa jouče, če ji je vroče...je san našo do zdaj rajši malo menje oblekla kak preveč, približno tak kak sebe, pravijo, ka v jeseni je boljše čim duže menje oblečti - seveda primerno vremeni, ka ti je nej mrzlo,...spomladi pa čim duže bole oblečeni....ta ka naša je mejla recimo bundo samo za 1. november, ka je bilou rejsan mrzlo, ovači pa ma recimo dvoje duge rokave ( bodi pa majčka) žabice, lače, copatke, za ven pa te kašno debelejšo jopico pa kapico, pa v vozičeki že man zimsko vrečo, pa jo notri denen, pokrijen pa po potrebi....

ja, je san ovači iz beltinec, da pa rpijdemo v prekmurje, pa smo večinoma pri mojen na gornji bistrici,...itak smo bole v lublani, zaj mo si pa pomali rihtali ižo na gornji bistrici, mo prenavlali staro ižo...

tak je tou, zaj pa spijmo, ka smo jo na pregledi zmatrali...

čebelica, daj mi povej, kak ste lovili urin? Ste dobli vrečkico? Mi mamo sicer fantka,..pa mi neje jasno, kak bomo lovili to zlato vodico. user posted image  Kolko krvi pa je treba dat,..a samo kapljico ali pol epruvetke?

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu cebelica82)
Neposredna povezava do sporočila: 415
27.11.2009 22:02:44   
cebelica82
pa niti ni bilo tak težko dati vode, prvič san ji samo malo premalo oprala spolovilo, ker san nej vupala preveč razpirati... glede na to, ka je deklican tou težje gor namontirati, spolh neje bilou tak težko. ena fajna vreča se dobi, pri doktori, pa se točno da gor zakeliti na spolovilo, po moje pri dečkaj tou še leži ide. san jo odvijla, ji dala tpu gor, te pa sve se dojile in se mi je takoj polulala, pe se neje nič odlepilo. te pa samo dol zemeš pa skup zalepiš ( ti povejo kak) pa neseš ta. tak je bilou prinas. gnes sve se pa kar tan v ordinaciji mučile, san mogla pol ure čakati, ka se je polulala, ji neje glij bilou. ampak je šlo.
glede krvi - ne ven točno kelko, vzemejo iz prstka, naša je niti nej jokala, je pa malo trajalo, mogoče minuto...san niti nej gledala, kelko je zela, ka san Nežo animejrala, ka je bijla pri meri. pa ni bilo panike

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 416
27.11.2009 22:09:11   
TuBoLina_86
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_

čebelica, daj mi povej, kak ste lovili urin? Ste dobli vrečkico? Mi mamo sicer fantka,..pa mi neje jasno, kak bomo lovili to zlato vodico. user posted image  Kolko krvi pa je treba dat,..a samo kapljico ali pol epruvetke?

mojemi so v bolnici dali vrečkico.... kri pa so njemi iz prstekov zejli, tiste čist maličke epruvetke, dvej....

glede obrokov...

moj je star dobriva 2 pa pau mejsca, pogej 180 ml aptamila, na vsake 4,5,6 ur, kak kda... vmes njemi dan čajeka, včasik spijej več, včasik manj, ali nigdar nej menje kak 100ml...

tak ka mamo čez den negi 4 obroke, pa celo noč lepo prespijmo.... pa se lepo redij.... pa rastej...user posted image user posted image user posted image

pajaceke pa maš v nkd-je feeejst lejpe.... če ti pa neje težko malo več dati, pa idi v okaido v černelavce v maximus.... maš feeejst lejpe pajaceke, pa lepo debele..... nej san sama kujpila, san dobijla za darilo, pa san šla menjavat za vejkšega, pa san vijdla ka majo lejpe stvarij, samo malo predrage za moj žep user posted image user posted image user posted image

ja, naš si pa zna cejlo pesnico poriniti v usta, ka ga dlesni srbijo, te pa nejde cejla not, pa tak cmafka... moren ga posliknote... včasih njemi uspe kazalca v usta porinote...

ka je zdaj z našo kavico? ju3 je sobota...user posted image

17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina

ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm
1 leto : 10,5 kg, 77 cm

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 417
27.11.2009 23:00:13   
TuBoLina_86
no, iz moravec so malo dugo nucali, ka so mi odgovorili.... glede plavanja dojenčkov, van skopejran email, pa si lejko preštejte.... te pa mo se po nauvon leti dale pogučavale, kera de za.... evo mail:

spoštovana ga. Maja!

Z vadbo plavanje dojenčkov nismo še to jesen sploh začeli, ker je premalo prijav. Otrok mora biti star šest mesecev (ker do takrat opravite cepljenja, kar se tiče rota virusa - če pa ga ne boste dali cepiti, pa nam to pisno potrdite in lahko začnete z vadbo že po četrtem mesecu starosti.).
Jaz srčno upam, da se bomo po novem letu z mamicami dogovorili in bomo zaštartali. Takrat boste verjetno že imeli polne 4 mesece oz 6.

Vadba pa bo potekala v Termaaliumu v Moravskih Toplicah. To je bazen, ki je "sam zase", tako da imamo mir in tudi svojo garderobo. S Plavalno zvezo in MT pa je dogovorjeno glede temperature vode, higiene, klora ipd, tako da se v zvezi z dojenčkom ni potrebno ničesar bati.

Kateri dan v tednu bi pa to izvajali, pa je odvisno od vas staršev. Na razpolago imamo prve tri dni v tednu in sicer od 16. 00 ure naprej.

Ko bomo bližje kakim dogovorom, vam sporočam novice.
Bodite lepo in veliko se smejte ter pridno jejte, da boste veliki in močni :)

lp, Katja

Neposredna povezava do sporočila: 418
28.11.2009 10:30:37   
naty6
Ojla.

Kako pa je danes turoben dan. Naš je spet šel k teti pomagat , ges san pa z dvema sama doma. Rada bi nekaj spekla; vupan ka mi bo ratalo. Rada bi tudi malo spucala hišo, pa posteljnino prevlekla, pa advetni venček naredila (vsako leto improviziram kaj novega). Če mi bo pol od tega uspelo narediti san že dobra.user posted image user posted image

Mislim ka od kave pa nede nikaj....user posted image

Iden ka začnem z mojim delom...se beremo kaj med vmes....čao

Neposredna povezava do sporočila: 419
28.11.2009 10:50:05   
darjussa
Dober dan!sa

Kak ste kaj? Ge že veselo pospravlan, peren, sesan...pa še kujala mo. Moja bubka spi, moj pa je šau neka delat. Takša deževna sobota, al kaj moreš. Vsaj to opravin ka man.

Ja tude ge san ščela nekši venček naredite, pa san te zdaj vseeno nekšoga kupila, ka malo pa material naberen dol user posted image ... Mo pa sama naredila aranžma na mizo.
Aja resan, maloj sva kupila božička na lestvi ka se sveti. Kda te to kaj vo vesili. Ge san pravla ka bi s 1. dec.. Samo tu šče nišče nema. Te pa samo dva tedna, ka bi pa vo visilo pa mi je bv ka san ga kupila user posted image . No naj bo, če ga ge denen do drujgi tude.

mamica2009-
Ja mogoče ka sve se vidle. Pogledni moje slike, mogoče me poznaš. Ti pa mi pošli kakšno tvojo.

Sicer pa bi se resno lejko dobile na kavi enkrat....ka bi se malo spoznale. Lejko pa komot prijdete tude k meni...te že nekak bo... za previjati ge mesto, za spati tude. Edino pitanje je če man telko kavinskih šalic user posted image . Malo se hecan...ka de lepši den...

Ajde fajn mi bojte...se še kaj pišemo.

26.7.2009 je prikukala na svet moja mala pikica Kiara!

(odgovor članu naty6)
Neposredna povezava do sporočila: 420
28.11.2009 11:13:59   
darjussa
IZVIRNO SPOROČILO: TuBoLina_86

no, iz moravec so malo dugo nucali, ka so mi odgovorili.... glede plavanja dojenčkov, van skopejran email, pa si lejko preštejte.... te pa mo se po nauvon leti dale pogučavale, kera de za.... evo mail:

spoštovana ga. Maja!

Z vadbo plavanje dojenčkov nismo še to jesen sploh začeli, ker je premalo prijav. Otrok mora biti star šest mesecev (ker do takrat opravite cepljenja, kar se tiče rota virusa - če pa ga ne boste dali cepiti, pa nam to pisno potrdite in lahko začnete z vadbo že po četrtem mesecu starosti.).
Jaz srčno upam, da se bomo po novem letu z mamicami dogovorili in bomo zaštartali. Takrat boste verjetno že imeli polne 4 mesece oz 6.

Vadba pa bo potekala v Termaaliumu v Moravskih Toplicah. To je bazen, ki je "sam zase", tako da imamo mir in tudi svojo garderobo. S Plavalno zvezo in MT pa je dogovorjeno glede temperature vode, higiene, klora ipd, tako da se v zvezi z dojenčkom ni potrebno ničesar bati.

Kateri dan v tednu bi pa to izvajali, pa je odvisno od vas staršev. Na razpolago imamo prve tri dni v tednu in sicer od 16. 00 ure naprej.

Ko bomo bližje kakim dogovorom, vam sporočam novice.
Bodite lepo in veliko se smejte ter pridno jejte, da boste veliki in močni :)

lp, Katja

Fajn ka si pitala, ka mo te znale, pa se lejko kaj oragnizerale.

Neposredna povezava do sporočila: 421
28.11.2009 11:50:09   
TuBoLina_86
dober den!

gnes se zbidin, pa voni vijdin.... dežuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kakšno bv vrejme...

nikaj se mi ne da, pa še obiski so se najavili ( iz mađarske ) to de še zanimijvouser posted image user posted image user posted image user posted image maloga prijdejo glejdat, te pa me sakši što se ščej najaviti, me pijtajo ka nucan.... pa sakšemi poven, pampers plenice user posted image user posted image user posted image user posted image te pa so mađari pravili, te pa ti pampersice prinesemo.... tak ka smo 10 eur opet prišparali user posted image user posted image user posted image user posted image

pečen pa kujan ges nej, kuja tast, pecivo pa tašča pečej.... sesal de moj, meni pa so pravile ka mi nikaj nej trbej delate, samo na maloga naj pazin... pa še tej je zaspo... tak ka... to so prednosti, če živejš z taščo pa taston user posted image user posted image

edijno ka delan, je ka gvant peren pa sišin, pa posodo dejvlen v pomivalnoga.... če kera nuca pomoč, se priporočan....user posted image user posted image user posted image

darjussa - tij samo zove, te boš se pa čujdila, gda se ti vse na vrataj pojavimo user posted image user posted image user posted image user posted image šalice naj z sebo prinesejmo? user posted image user posted image

(odgovor članu darjussa)
Neposredna povezava do sporočila: 422
28.11.2009 12:12:58   
darjussa
Ja itak ka...šalice sebof, pa te tu njate, ka mo mela zbirko. Pa doma zemte takše najđakše user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 423
28.11.2009 14:20:54   
detelja
lubike moje ge san tpa tak prehlajea...straj me je samo ka majči kaj ne dobi...kak ste vej kaJ?

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu darjussa)
Neposredna povezava do sporočila: 424
28.11.2009 16:14:23   
TuBoLina_86
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

lubike moje ge san tpa tak prehlajea...straj me je samo ka majči kaj ne dobi...kak ste vej kaJ?

čaj z rumom, pa če nede pomagala, te pa rum z čajon user posted image user posted image user posted image user posted image

ja, zdaj je tej čas, pun betegov..... pa to nebomo mogli preprečiti, ka bi naši user posted image nej betežni gratali user posted image upam ka se čim prej pozdravite...

kak je pa kaj majčika? pa zobeki?

ges pa čakan obiske iz mađ....

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?