cebelica82
|
jutro, mi smo že od doktora...sve mogle še enkrat vodo dati, ka smo meli sistematskoga pri 6 mesecih 17.11, pa sve nej dobro vodo dale...vupan, ka de zdaj vredi. ja, mrzlo, toplo...je tou proban zadaj pri vratu, tak je najbole ziher, če je topla, je vse vredi,...sicer mi pa jouče, če ji je vroče...je san našo do zdaj rajši malo menje oblekla kak preveč, približno tak kak sebe, pravijo, ka v jeseni je boljše čim duže menje oblečti - seveda primerno vremeni, ka ti je nej mrzlo,...spomladi pa čim duže bole oblečeni....ta ka naša je mejla recimo bundo samo za 1. november, ka je bilou rejsan mrzlo, ovači pa ma recimo dvoje duge rokave ( bodi pa majčka) žabice, lače, copatke, za ven pa te kašno debelejšo jopico pa kapico, pa v vozičeki že man zimsko vrečo, pa jo notri denen, pokrijen pa po potrebi.... ja, je san ovači iz beltinec, da pa rpijdemo v prekmurje, pa smo večinoma pri mojen na gornji bistrici,...itak smo bole v lublani, zaj mo si pa pomali rihtali ižo na gornji bistrici, mo prenavlali staro ižo... tak je tou, zaj pa spijmo, ka smo jo na pregledi zmatrali...
|