![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 25.11.2009 21:30:30
|
|
|
|
Belen
|
hehe...bo bo štekal.... reči da če te saruška ustawi.... da ti da multo ajde grem k mojmu možu se mal stisnit na kawč.... nočko....
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 25.11.2009 21:30:41
|
|
|
|
momacus
|
maš tudi une brez g lutena, mleka in jajc isto od plasmon. so iz riža in koruze
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 25.11.2009 21:34:57
|
|
|
|
Belen
|
wse mi je zbrisalo ja OK sam jih ni blo ne v lekarni ne w DM.... zakaj piše od 4.mes dalje tej z glutenom??? moja frendica jih je dala,kr ni brala...sej ni nič wrjetno narobe...sam ne štekam pol zakaj ga kasneje priporočajo
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 25.11.2009 21:44:51
|
|
|
|
amaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: momacus o ptička selivka amaya se bo kmalu selila
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 25.11.2009 21:48:38
|
|
|
|
amaya
|
Belen: ker naše jote od uvoznikov samo prevedejo...ni pa povsod po svetu, da je gluten šele po 6, 7m...vsaka država ima nekaj po svoje in nisi več pameten...sploh pa kravje mleko je tudi v apatmilu
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 25.11.2009 22:28:13
|
|
|
|
gia15
|
A hodi katera s svojim(i) na telovadbo k Maji na ogrlico (Kp)? Vaše mnenja in izkušnje?
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 9:25:16
|
|
|
|
momacus
|
belen tako je kot je rekla amaya , glede glutena ni v vseh državah enako čeprav smo EU nimam pojma zakaj...tudi ko je bil Tjaš dojenček (10let nazaj) je blo rečeno nič glutena do dopolnjenega 6 meseca. ma sej ga itak ni treba kr lahko daš koruzo, riž, ajdo, proso, tako da se ne manjka nadomestkov. je pa res da je bolj komot piškot . jaz sem jih kupla v izoli v DM , mogoče so zmanjkali ??? si vprašala ?
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 9:26:56
|
|
|
|
momacus
|
amaya boš nardila vselitveni žur ?
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 10:14:30
|
|
|
|
BIA79
|
Biškoti: smo šli v familo pogledat (oz. moj je šel pogledat zato informacija ni verodostojna) baje sploh nimajo biškotov, kjer piše da so brez glutena. In seveda mi je kupil tiste brez jajc..Ne vem zakaj ne razume ko mu rečeš če ni teh biškotov ne kupit nič. Belen...jaz se sploh nise "užalila" nad tvojo izjavo. Vsak ve kaj je za svojega otroka najboljše in zase. Če bi mi kaj pametovala, bi pa ti verjetno kaj rekla nazaj. Ti si povedala svoje mnenje in ga nisi vsiljevala tako da lahko zaključimo to štorjo in prosim komentiraj naprej :) Zdaj pa grem, da ne zamudimo telovadbe.Gia..s Klaro hodimo na telovadbo. Moje izkušnje. Meni paše. Zdaj, ki se uvajamo na gosto hrano mi je sicer mal smotano, ker je vse tempirano, ampak po neprespanih nočeh paše se raztegnit. Klara pa ne vem...Ona kot ponavadi tam njuri :) Mi pa pomaga ful, ker je Klara v zaostanku z razvojem, da mi pokaže vaje in jih potem delava še doma...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 10:21:34
|
|
|
|
momacus
|
ej bia kaj pomeni da je v zaostanku z razvojem???
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 14:03:44
|
|
|
|
Belen
|
IZVIRNO SPOROČILO: BIA79 Belen...jaz se sploh nise "užalila" nad tvojo izjavo. Vsak ve kaj je za svojega otroka najboljše in zase. Če bi mi kaj pametovala, bi pa ti verjetno kaj rekla nazaj. Ti si povedala svoje mnenje in ga nisi vsiljevala tako da lahko zaključimo to štorjo in prosim komentiraj naprej :) no sm kontenta,da si saj ti "bolj pametna" in štekala kar sm hotla poowedat...in w bistwu je bil wse skupaj en štos na začetku...sam pol se je drugače razvilo.... no kakorkoli, eni so raje doma, moji (na žalost) zunaj.... OK ta debata je rešena bia.... kaj ne obstajajo brez glutena??? in kaj si jih dala pol? te ki ti je kupu brez jajc? ben sej Klara jih lahko že je, ne? momacus...nič ne zaostaja w razvoju....to je pa tisto ki wsi P imajo une njihowe tabele di m...in če ni po njihowi kriwulji je bala..... tipo komaj pri 6m te pošlje w RA??halooooooo... wsi otroci se drugače razvijajo.... wsak je (HB) različen.... zdej bo mogla w RA ko bo mela 8m.namesto da bi jo hercegowac prej poslala...kr ji je že takrat rekla da je "lene" sorte, oz.ma slabši mišični tonus? neki tazga bia,ne? zdej bo šla w RA uno jo bo dala pri 8-9mes na FTp, in mala se bo drla,kr je že prepozno!!!!!!!!!!! kr dela sama gibe....ki jih w RA ne bo hotla!!! tako je zdej moja frendica pri 8m FTP in mala se non stop dere-.... no sicer upam,da se Klara ne bo..... uglawnem... mi wedno manj spimo čez dan...noč prespimo BP že neki časa od 19-7h.... wem wem se ne smem preweč hwalit.oz.njih kr se wse obrne.... aja pa mi čez dan spijo mejbi eno urco doma(tipo zdej) al pa w wozičku in to ne hkrati.... grem pojest dokler ne bo alarma...
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 15:05:55
|
|
|
|
DannyS
|
IZVIRNO SPOROČILO: Belen no sm kontenta,da si saj ti "bolj pametna" in štekala kar sm hotla poowedat...in w bistwu je bil wse skupaj en štos na začetku...sam pol se je drugače razvilo....
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 15:21:20
|
|
|
|
gia15
|
Aha, bia ti torej hodiš na ogrlico na telovadbo; ob katerih dnevih pa (tor. ali/in čet. je možno, če se ne motim)? Je velika skupina? Ima katera izkušnje z gospo za čičenje doma??? Mi smo totalno , moji nagajajo zobki in se dere skoraj cel dan/noč! Pa še neko alergijo je dobila, verjetno na meso iz juhice in verjetno na piščanca in na teletino, sem ji oboje samo enkrat poskusila dat (vsako posebej, da ne bo pomote) in je rada jedla, zdaj pa ima pikice/mozoljčke po obrazu in za ušeski in se praska... Je bila katera s svojim na alergo testu?
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 16:13:28
|
|
|
|
momacus
|
ej gia ti si pa ko voditeljica kviza mi smo bli na alergotestu na debelem rtiču in smo meli zelo močno reakcijo na jajce, zato ne smemo jajc od nobene ptic (raca, prepelica, kura...) in ne smemo kurjega-piščančjega mesa.
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 16:27:29
|
|
|
|
Belen
|
IZVIRNO SPOROČILO: momacus ej gia ti si pa ko voditeljica kviza
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 16:39:24
|
|
|
|
gia15
|
Ej babe ne me hecat!!! A za alergo test rabiš napotnico?
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 18:37:59
|
|
|
|
BIA79
|
Belen, tiste brez glutena sem kupila v sparu v Kopru. Tiste brez jajc in z glutenom bodo počakali v omari še kakšen teden :) Belen večje bodo pupe, manj ti bodo spale...Ni kaj se boš mogla navadit..Klara podnevi ne spi več kot pol ure (to je 2x max 3x na dan) Kar se tiče razvoja Momacus ti je Belen napisala kar bi ti jaz...Ker je razvojna "zaprta" do januarja, bom pač ukrepala po svoje in bom šla na privat uro tam kjer hodim na telovadbo in bo. Klara ima "mehke" mišice (to mi je že Nataša na telovadbi povedala) in ima en kup napačnih gibov.... Gia.Po mojem če greš brez napotnice te bodo obravnavali kot samoplačnika,najbolje bo da pokličeš pediatra in se zmeniš za napotnico, če je potrebna. Sporoči kako bo...Jaz bom tudi poskusila z mesom, ma bom pozorna na kakšno reakcijo... Kar se tiče telovadba, pa sta dve skupini. Ena ob 9.30, druga 10.45. Je 2x na teden, torek in četrtek. Lahko pa hodiš 1x na teden tudi če želiš. V skupini nas je največ 8, tako da pokliči, če je kaj placa. Tu pa tam kdo izpade. Še mi štrajkamo...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 19:49:17
|
|
|
|
Belen
|
IZVIRNO SPOROČILO: gia15 Ej babe ne me hecat!!! A za alergo test rabiš napotnico? ja sorry, ne bom se weč hecala...sm pozabla glede napotnice pa nimam pojma in kako se naročiš...zaenkrat še ne rabmo tega
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 20:33:50
|
|
|
|
spetko
|
'čer punce.. kako ste? jaz spet malo zabušavam..ampak smo zdej preboleli to 6.bolezen..pa nisem imela časa it sploh na wc a na tukaj gledat pa še manj.. pa še se psihično pripravljam ki grem delat čez en teden..tko da... kaj kej novega pri vas.. kako čas leti...zdej ko gledam vaši malčki že počasi jejo vse...že pol leta imajo...jjaaoo..a spomnem se ko se je komaj odprl ta forum eno neumesno vprašanje..a se kej bojite te nove gripe? lep večer še naprej
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 20:55:05
|
|
|
|
momacus
|
gia rabiš napotnico in potem ko jo imaš kličeš na rtič in te naročijo bia ma kaj so to napačni gibi ? meso pa če daš zajčka ne fališ nič, gluten pa lahko po dopolnjenem 6. mesecu
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 21:11:50
|
|
|
|
BIA79
|
Klara ne zna past kravic. No sedaj se je stanje malo izboljšalo, ona namesto da se dvigne na rokice, je kot en avijonček. Ne vem če si predstavljaš...Rokice ima še vedno stisnjene, še ne sedi sama...in ima mehke mišice.... Mah bomo vidli. Mogoče rabi le čas.
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 21:21:07
|
|
|
|
momacus
|
glede pasenja ne rečem nič. ma sedet ima pa še čas, sej tudi gašper je še neroda in če ga dam sedet samega v stajici se zvrne. nisem pa razumela tisto o rokicah
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 21:29:27
|
|
|
|
BIA79
|
Rokice oz. dlan ima vedno stisnjene v pesti...Tudi ko pase kravice se ne nasloni na prste. Ma počasi gre na boljše...sproti popravljamo pa je :)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 26.11.2009 21:32:27
|
|
|
|
momacus
|
a ma ben ben to valda ni taka stvar al aj ? ma lej vsak otrok ima svoj tempo , itak vsi zrasejo in je vse lepo in prav. pomisli koliko so se naši starši s tem obremenjevali in naši nototi sz našimi starši in tako nazaj....ne se sekirat je pač malo bolj komot gospodična
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiDojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.