|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: le en otrok..
23.11.2009 11:54:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: aknela1

kaya, povedala ti bom kar naravnost - takšno razmišljanje se mi zdi skrajno egoistično.

ja kakšno naj pa bo, kot egoistično?user posted image  JAZ ga rodim, JAZ ga vzgojim, JAZ se odpovem marsičemu zaradi tega...
in JAZ sem se z veseljem odpovedala marsičemu pri mojem prvem otroku, a ne vem, če bom JAZ hotela še enkrat čez vse to user posted image

(odgovor članu aknela123)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
23.11.2009 11:56:42   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

kaya, povedala ti bom kar naravnost - takšno razmišljanje se mi zdi skrajno egoistično.

Ko gre za ustavne pravice, nobeno razmišljanje ni egoistično in nihče nima pravice obsojati in nekomu govoriti, da egoistično razmišlja. Že to, da si starš, si temu svetu ogromno doprinesel. Koliko otrok pa kdo ima, je pa stvar posameznega para oz. osebka.
Mislim pa, da se bolj obsoja pare, ki imajo enega otroka kot pa pare, ki nimajo nobenega.user posted image

Se strinjam!

Sicer pa, žal, poznam kar nekaj primerov, ko so odrasli bratje in sestre med seboj skregani... Moja mama in njen brat (moj stric), moj mož in njegov brat, od prijateljice brat in ona...... Kaj ti potem pomeni imeti brata/sestro? Da se na koncu samo za dediščino grebejo in kregajo ali pa tekmujejo med sabo kdo bo imel več, boljši avto, več denarja, bolj uspešne in pridne otroke, kdo bo boljše zapisan pri staršu, itd... Pol boljše, da nimaš nikogar in si sam... žal.
No, s tem sem samo hotela predstavit tut drugo plat bratstva/sestrstva, ker ni vedno tako lušno.

In res je, vsak se ima pravico odločiti koliko otrok bo imel in ČE jih bo sploh imel! Saj s svojimi odločitvami nikomur ne škodi, zato naj vsak pred svojim pragom pometa in se po svoje odloča.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 27
23.11.2009 12:01:01   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

ja kakšno naj pa bo, kot egoistično?user posted image  JAZ ga rodim, JAZ ga vzgojim, JAZ se odpovem marsičemu zaradi tega...
in JAZ sem se z veseljem odpovedala marsičemu pri mojem prvem otroku, a ne vem, če bom JAZ hotela še enkrat čez vse to user posted image

kAJ TI mož nič ne  pomaga ?user posted image user posted image user posted image

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
23.11.2009 12:01:01   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: boni25

,pri nas smo trije in mi je prov fajn si ne predstavlam da bi bla edinka.

Če nisi edinec, si ne moreš predstavljati življenja brez bratov in sester. Če si edinec, si ne moreš predstavljati življenja s sestrami in brati.

Jaz sem edinka in včasih sem si zaželela brata ali sestro. Nikoli pa nisem zaradi edinstva trpela. In tudi kot odrasla oseba ne trpim in se ne sprašujem, kako bi bilo, če.... Imam starše, stare starše, moža, hčerko, prijatelje, družino po možu in tako dve "sestri". Z vsemi imam pristen odnos in vem, da NIKOLI ne bom sama.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 29
23.11.2009 12:02:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

kAJ TI mož nič ne  pomaga ?user posted image user posted image user posted image

samo zvečer v postelji user posted image

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
23.11.2009 12:08:25   
vanilla
Jaz sem tudi edinka, sem si tudi včasih želela brata/sestro, ampak konc koncev mi nič ne manjka. Pa starši so me tako vzgojili, da sem poleg pozitivne pozornosti bla deležna tut "negativne": v smislu (kot je že ena napisala), za vse si sam, vsa dela morš ti postoriti, ne moreš se šlepati na brate/sestre... za vse si ti!
Pa pri nas nikoli nismo veliko imeli, ker smo morali gledati na vsak dinar in zato me niso razvajali, ker me niso imeli s čim. Ja, in tudi v naši žlahti so bratje in sestre med seboj skregani zaradi dediščin, statusa itd....
Občudujem pa družine, kjer jih je več, se lepo razumejo, se redno srečujejo, si pomagajo, niso nevoščljivi ali privoščljivi eden drugemu.

Vsak naj ima toliko otrok kolikor hoče, zame to ni egoistično. Saj s tem nikogar ne prikrajša, če ima samo enega niti nikomur ne škoduje, če jih ima pet. Ok, razen tistih, ki "namenoma". štepajo deco, potem pa prosjačijo za pomoč, ker jih ne morejo vzdrževati oz. imajo hude težave. Torej, vsak jih naj ima toliko, za kolikor se počuti sposoben.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
23.11.2009 12:10:26   
uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

samo zvečer v postelji user posted image

NOOOOOO, to je tudi nekaj...pomisli, da ti še tam vibrator nastavi.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
23.11.2009 12:15:54   
barni
Rodila dvakrat, moja druga hcerka je na tem svetu edinka.

Se tudi jaz sprasujem, ce bi sla se v tretje cez vse to, pa mislim, da ne bom sla. Moj itak pravi odlocno ne, dve sta dovolj, s tem, da smo imeli cel kup zdravstvenih tezav in seveda psihicnih.

Malo mi je seveda na trenutke tudi bed, ko si mislim, da sicer ima sestrico, pa ne tukaj in da to itak ni tako, kot ce bi bila tukaj, samo po drugi strani si pa ne predstavljam, da bi bi imela se enega. In ja super mi je, ko je ze tako velika in samostojna, pa je tudi stara sele 2 leti!

Sama imam brata, s katerim se ze od majhnega ne razumeva, ker je bil zajedalec, vedno pac v srediscu mamine pozornosti, pac mamina maza, kar je se sedaj. Okoliscine so nanesle, da sem mu vecinoma jz resevala rit, sedaj pa naceloma govoriva samo ce je kaj nujnega, sicer pa nimava komunikacije.
Jaz ne dam veliko na sorodstvene vezi, so me v kljucnih trenutkih najbolj razocarali. Zaneses se lahko samo nase in tole s tem, da imata drug drugega je lari fari. Nikoli ne ves kaj se bo zgodilo v prihodnosti.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 33
23.11.2009 12:33:54   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

Vsak naj ima toliko otrok kolikor hoče, zame to ni egoistično. Saj s tem nikogar ne prikrajša, če ima samo enega niti nikomur ne škoduje, če jih ima pet. Ok, razen tistih, ki "namenoma". štepajo deco, potem pa prosjačijo za pomoč, ker jih ne morejo vzdrževati oz. imajo hude težave. Torej, vsak jih naj ima toliko, za kolikor se počuti sposoben.

se popolnoma strinjamuser posted image

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 34
23.11.2009 12:48:36   
VITA74
Jaz imam samo enega na tem svetu in pet majhnih anglečkov... user posted image tako da lahko rečem, da so tehnične težave krive, da je moj škrat edinček... Želja je še vedno prisotna, da bi imeli še eno štručko, če vprašate škrata, bi rekel: ZDEJ TAKOJ :)
Se opazujem zadnje čase, ko zavestno ali ne, razmišljam, da se imamo super, da si lahko veliko privoščimo, da ni treba bit pozoren, kdaj bi mogli bit doma in kdaj se lahko potepamo in časa imamo vsi trije zase in za skupaj...sej verjetno je to res bolj zavestno opravičevanje in prepričevanje same sebe....kajti lovijo me leta, pa tudi strah je tako močno prisoten, da pa še enkrat ne bi preživela izgube...Vem pa tudi, da bom/bomo ok, če bo škrat edinček...

Vsak sam zase čuti..moje mnenje je, da si ne zapri vrata...in sčasoma boš videla....
srečno

srečna

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 35
23.11.2009 13:18:50   
ZARA
... pa vprašaj kakšne odrasle edince, če bi imeli kakšnega brata ali sestro - vsi po vrsti ti bodo pritrdili.

Se strinjam, ampak ne posploševat ... tisti, ki imajo brate in sestre bi pa po večini bili raje edinci. Vedno je tako. Želiš si tisto, česar nimaš ali ne moreš imet. In ja, verjetno smo egoisti, samo jebi ga, so še hujše stvari na svetu. Ampak to je že druga debata. In razmišljanje, da, če nimaš dveh ali več otrok si pa takoj egoist. Torej, če nisi po standardih okolice, si že označen. Kdo si je to izmislil, lepo te prosim? Mogoče si za marsikoga ti egoistka, ker imaš 3 otroke?

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 36
23.11.2009 13:23:11   
kaya2007
aknela, tudi jaz ti bom povedala naravnost: življenje je egoistično user posted image drugače verjetno sploh ne bi preživeli.

in to, da nekdo ne more imeti niti enega otroka, nima veze z mojim razmišljanjem..kaj naj-zdaj imam še 5 otrok za tistega, ki jih ne more imeti?
pa naj mi ne zamerijo tiste, ki imajo težave z zanositvijo, ni bilo mišljeno kot napad ali nespoštovanje. samo ne maram tega narejenega svetohlinsstva, res ne.

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 37
23.11.2009 13:49:41   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

... pa vprašaj kakšne odrasle edince, če bi imeli kakšnega brata ali sestro - vsi po vrsti ti bodo pritrdili.

Se strinjam, ampak ne posploševat ... tisti, ki imajo brate in sestre bi pa po večini bili raje edinci. Vedno je tako. Želiš si tisto, česar nimaš ali ne moreš imet.

Ne gre zato. v veliki meri je odvisno  od staršev. Če si starši pri večih otrocih izberejo enega, ki mu je ljubši, imajo velike možnosti, da se ti otroci ne bodo razumeli in bili celi život med seboj pokregani ali imeli min. odnose.
Seveda so izjeme in so otroci sami videli zmoto staršev in so zato med seboj v dobrih odnosih.
Če pa starši vodijo družino kot eno skupnost, brez privilegiranih otrok, da se trudijo držat ravnovesje med vsemi, potem imajo veliko možnost, da se bodo razumeli tudi kasneje. Če starši ne učimo otrok kaj pomeni imeti brtaca ali setrico, ne moremo pričakovati nekega pozitivnega odnosa med njimi.

Mene naša pupa kar nepraj sprašuje, kdaj bo dobila bratca ali sestrco, pa sem ji rekla, da ko bo v šoli....upam, da se nam bo uspelo opogumit do takrat...vem kako je men bilo hudo ko dolgo nisem dobila sestre, ko pa sem jo, sem bila presrečna.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 38
23.11.2009 14:15:59   
melanija
Vedno sem govorila da bom imela samo enega. Pri 24 sem imela prvega otroka in sedaj pri 30 imam četrtega in že razmišljam oz. bolj moj mož kdaj bomo imeli petega. Malo me stiska zaradi zadnje nosečnosti in komplikacij okoli poroda, vendar je želja prevelika in bo peti sigurno na poti, ne še letos a drugo leto poleti pa se bova najbrž že spravila na delo.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 39
23.11.2009 14:26:52   
ZARA
U, melanija, vsa čast. user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
23.11.2009 14:32:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
23.11.2009 14:47:22   
uwaga
Ugotavljam sledeče stanje:
- če nimaš otrok si skrajno egoističen ( ker so otroci oh in sploh)
- če imaš enega si egoističen ( ker jih nočeš imeti več ker - beri zgoraj)
- če imaš dva si zataknjen v star neumen ideal, da je treba imeti dva
  ( po možnosti par)
- če imaš tri je to sigurno samo zato, ker je to zdaj moderno
- če imaš štiri si itak čuden
- če jih imaš pet ali več se sumi na golo izkoriščanje države

Vsi tisti, ki imajo kakršnekoli zdravstvene težave so izvzeti iz tega razmišljanja.
Jaz sem zataknjena v star neumen ideal, imam dva in to par.

Danes mi totalno mede!user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 42
23.11.2009 14:56:36   
ronja
Hahaha, sem ravno to razmišljala!user posted image ko igrica, kjer nikoli ne moreš zmagatuser posted image .
ma, vse je ok: 0,1,2,3,5,10, "kolikor bog da"... kakor vam drago. vse ma + in -, tudi za družbo: starši z 1 otrokom več prinesejo v družbeni proračun, otroci staršev z več otroki, bojo pa kasneje več prinesli - pa se zglihauser posted image .

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 43
23.11.2009 14:58:11   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: uwaga

( po možnosti par)

Vsi tisti, ki imajo kakršnekoli zdravstvene težave so izvzeti iz tega razmišljanja.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja ma lih tako je. user posted image

jaz mam tudi dva, ma bi mela še enega, ma ne bo nič, ker nočem bit moderna.user posted image

Danes mi totalno mede!user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 44
23.11.2009 14:58:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: uwaga

( po možnosti par)

user posted image user posted image user posted image user posted image  naaajboljša doslej user posted image user posted image user posted image user posted image
mater mi egoistično user posted image

(odgovor članu uwaga)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
23.11.2009 15:59:43   
Arwenko
To koliko ima kdo otrok ali pa koliko si jih želi je povsem subjektivna izkušnja dveh posameznikov, ki sta si ali pa si nameravata ustvariti družino. Zato se mi zdi kakršnokoli obsojanje povsem nesmiselno, ker nikoli ne poznamo vseh faktorjev, ki so k temu privedli.

Pa konkretno moj primer, moj mož je edinec, ki je s tem čisto zadovoljen, nikoli ni imel potrebe po bratu ali sestri. Jaz imam brata, precej mlajšega, z njim sem bila celo življenje bolj kot ne nesrečna, vsaj tam do svojega 20 leta z njim nisem imela nobenega odnosa ali pa je ta mejil bolj na sovraštvo. V zadnjih letih sva odnos sicer normalizirala, ampak posebej blizu si nisva. Celo otroštvo sem se zaradi njega počutila prikrajšano, on je lahko vse, jaz nič. Posledično rezultat, oba z možem si želiva enega, samega, samcatega otroka. kot trenutno zgleda bomo še do tega težko prišli, pa v končni fazi ni važno. To ne pomeni, da če bi slučajno ratali dvojčki (ker jih pač v familiji imamo), da ne bi bili veseli, samo načrtno pa na drugem načeloma ne mislimo delat. No, bomo zdaj delali na prvem, očitno bo itak trajalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
23.11.2009 16:59:52   
kaya2007
jaz sem si vedno želela, da bi imela dvojčka, tako bi že v prvo opravila user posted image

ma ne, full bi si želela še kakšnega otročka, ampak tako kot pravi lisička, tudi jaz nisem full materinski tip
in bi rada počela še kaj drugega..

ne vem, mogoče sem v neki čudni fazi, ko razmišljam kaj bi sploh rada v življenju oz. kakšno življenje bi rada živela..
pri prvem otroku nisem imela težav z odločitvijo, ker je bila želja predvsem čustvena..zdaj pa bolj razmišljam z glavo..
in to mi očitno ne gre najbolje user posted image user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 47
23.11.2009 17:03:01   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: boni25

Samo če pa tko pogledate ko nas enkrat ne bo naj imajo otroci vsaj brata ali sestro.Da se lahko vsaj na njih obrnes.

Ja, ali pa zaradi borne dediščine skregaš do konca življenja. user posted image  

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 48
23.11.2009 17:04:58   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Se strinjam!

Sicer pa, žal, poznam kar nekaj primerov, ko so odrasli bratje in sestre med seboj skregani... Moja mama in njen brat (moj stric), moj mož in njegov brat, od prijateljice brat in ona...... Kaj ti potem pomeni imeti brata/sestro? Da se na koncu samo za dediščino grebejo in kregajo ali pa tekmujejo med sabo kdo bo imel več, boljši avto, več denarja, bolj uspešne in pridne otroke, kdo bo boljše zapisan pri staršu, itd... Pol boljše, da nimaš nikogar in si sam... žal.
No, s tem sem samo hotela predstavit tut drugo plat bratstva/sestrstva, ker ni vedno tako lušno.

In res je, vsak se ima pravico odločiti koliko otrok bo imel in ČE jih bo sploh imel! Saj s svojimi odločitvami nikomur ne škodi, zato naj vsak pred svojim pragom pometa in se po svoje odloča.

Aha, vidim da je Petka tudi omenila kreganje zaradi dediščine. Res, osebno poznam par primerov, ko so se imeli bratje in sestre zelo radi, ko pa je prišlo do dediščine, v enem primeru ni bila ne vem kakšna, pa kreg in zamere in se še danes ne pogledajo. Žalostno, da bolj žalostno ne bi moglo biti.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 49
23.11.2009 17:06:32   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Se strinjam, ampak ne posploševat ... tisti, ki imajo brate in sestre bi pa po večini bili raje edinci. Vedno je tako. Želiš si tisto, česar nimaš ali ne moreš imet. In ja, verjetno smo egoisti, samo jebi ga, so še hujše stvari na svetu. Ampak to je že druga debata. In razmišljanje, da, če nimaš dveh ali več otrok si pa takoj egoist. Torej, če nisi po standardih okolice, si že označen. Kdo si je to izmislil, lepo te prosim? Mogoče si za marsikoga ti egoistka, ker imaš 3 otroke?

Podpis! user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

sindarin

Koliko evrov približno na leto zapravite za igrače za enega otroka?

pod 50 (31%)

50-100 (18%)

100-150 (17%)

150-200 (12%)

200-250 (5%)

nad 300 (16%)

Število vseh glasov: 360

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!