|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijske morske zvezdice in ježki
23.11.2009 7:18:05   
rina22
Kaj mi lahko katera lepo prosim odgovori na toleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: rina22

Še eno NUJNO vprašanje!!!!!!!!!!! Vem, da ste ene naročale posteljnino prek galeba. Dajte mi prosim povejte, kaka je posteljnina, predvsem odeja??? Je fajn? Se splača?

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
23.11.2009 10:16:51   
hrupka
Čao mamike,

ewo en teden me ni bilo, pa je kar nekaj za pokomentirat.

Gospodinjska opravila in pospravljanje - ko je čas, mala spi včasih 3 x po 20 minut, takrat ne naredim praktično nič. Stvari počakajo za zvečer, ko gre spat.
Uspavanje - uspava jo kdorkoli, le vsake toliko ima preblisk in je dobra samo mami.
Spanje - v kosu (za spanje celo noč se smatra 7 ur) spi že od 2. meseca in pol. Težo je podvojila pri 2 mesecih. Mogoče pa je res kaj na tem?
Dojenje - tudi meni proti večeru zmanjkuje mleka. Zato si ga načrpam ponoči, ko mala spi, ali pa zjutraj pri prvem dojenju (okrog 5ih). Zvečer jo najprej podojim, potem pa ji dodam še 80-100 ml po flaški. To se mi dogaja že nekje 2-3 tedne in mi mleka še ni zmanjkalo. Sem se pa tudi jaz že spraševala, ali mleko izgine čez noč, ali postopoma user posted image
Kakanje - pri nas še vedno kakamo 2-4 x na dan.
Selitev v svojo sobico - sem bila prepričana, da po 3 mesecih, zdaj pa imam občutek da takrat, ko se ne bo več dojila user posted image . Pustimo času čas.
Varčevanje - odprli navaden toli račun, nanj pa bo šlo vse od enkratne denarne pomoči ob rojstvu, cekini od žlahte in mesečne otroške doklade. Ko se bo nabralo naj konkretnega bomo "menjali" za VP.
GH - še ne uvajamo, zato me zanima nekaj user posted image . Vse pišete o tem, da dodajate kašice ... nam so na zdravniškem pregledu rekli, naj prvi teden dodamo en obrok med zajtrkom in kosilom in sicer sok jabolka (2-4 žlice), naslednji teden pa jabolčkno kašico, brez drugih dodatkov.
Vozičkanje - brez izgredov (so far). Hribovski zrak ji očitno kar koristi.
Zobki - še nobenega na vidiku.

Špela - sožalje ob izgubi.
Ursikam, Galateal in Inuasa - vse najboljše!

Koliko vas je še vedno na dietah user posted image Sama se namreč pridružujem Boomer "riž, krompir, polenta - kulinarična omejitev (vse za naše pikice!)" - mi je pediatrinja rekla, da toliko časa, dokler se bo dojila - brrrr.

Lepo se imejte, naša user posted image se je zbudila.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
23.11.2009 10:25:58   
zoga08
Hoj,

Rina22 jaz mam posteljnino (2 kompleta) in sem zadovoljna. Vsi pohvaljo vzorčekuser posted image . Pere se uredu in suši v sušilcu. Odeja je kovterček, ki je zelo topel tako, da je za naju pretopel (T v spalnici 23°C), tud vzglavnika še ne rabva je pa uredu. 
Bom pa še naročla zdej za praznike, ker sem vidla da majo novo kolekcijo.

... Ljubezen nikoli ne mine ...

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
23.11.2009 10:36:05   
rina22
zoga08, HVALA za odgovoruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zoga08)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
23.11.2009 10:39:37   
donna22
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

IZVIRNO SPOROČILO: donna22

IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

IZVIRNO SPOROČILO: inuasa

Mam pa tud jaz še grehe na faxu, zdej bi mogla it na en kolokvij, ma so se zlo pozno zmislili zanj, tko da ne bo šlo...januarja bo pa žur, ma se morem že zdaj lotit, pa se nisem še konkretno vsedla in začela...spet odlašam...
Punce, kaj pa študirate?

hehe...jaz politologijouser posted image

A FDV-jevka siuser posted image Jaz sem eno leto tudi tam študirala! Katera smer politologije pa?

No, jaz pa študiram slovenistikouser posted image

jp...fdv-jevka sem...heheuser posted image user posted image user posted image sem na teoretsko analitski smeriuser posted image kaj si pa ti studirala na fdv-juuser posted image

Ista smer, samo bolonjska - analitska politologijauser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil donna22 -- 23.11.2009 10:40:32 >

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
23.11.2009 11:06:28   
majčula
kakanje - Punce najprej HVALA za nasvet o sladkih kamilicah. Zvečer v petek sem ji dala in čez urco in pol smo kakali, kakali in še malo kakali user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Je bilo tok smeha, možek jo je ravno skopal,ko se je začelo. Tako zamenjal štiri pleničke in se zraven čudil kako je to mogoče. Bil je čist pafuser posted image user posted image user posted image .

Spanje
-Nia že od vsega začetka zvečer zaspi sama, imela je samo eno kratko obdobje , ko je moral biti kdo zraven (čeprav jaz vedno malce posedim zravenuser posted image ). Čez dan ima pa še vedno težave zaspat in joka full.

Dojenje -. zdaj smo se sprijaznili, da zvečer ni dovolj in dobi tam nekje 60ml po flaški, čez dan je pri meni.

Gospodinjska opravila - likanje in pranje je moje to delam sproti, pospravljanje-kdor ima čas ali pa skupajk, ko mala spi (sva tok uigrana, da imava cik cak narejeno), kuham pa samo zase, ker moži je v vrtcu (dostikrat se mi ne da, samo zase in potem naredim pozno kosilo, ko sva doma oba in on spet lačen user posted image user posted image ). V bistvu mi kar nekako vse znese. Včasih tudi ne in se ne skiram prov zlo, nikoli ne pospravljamo čez viken (edino kadar je slabo vreme), saj ponavadi izkoristimo za izletke in potepanje.

Zobki-še nič

LP

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
23.11.2009 11:09:43   
rina22
donna, si uspela pomanjšat oz. povečat straniuser posted image

(odgovor članu majčula)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
23.11.2009 11:15:30   
rina22
majčula, bravo za kakanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image Nam so tudi sladkane kamilice full pomagale, ko je mela mala težave s kakanjemuser posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
23.11.2009 12:06:36   
giggica
samo na hitrco.
GH - mi jo jemo že kakšen teden, pijemo sokce in je ok. zaenkrat dajem samo umes da se navadi okusa, ampak bom začela kmal namest enga obroka dajat. dajem pa čisto mešano, danes eno, jutri drugo. kakamo normalno, zvija jo nč, upam da tako ostane!!! sokce pije, ji ful pašejo. naj se navadi, pa bomo pili tudi vodo, brez tega ne gre.
selitev v sobico - uspela na celi črti!!user posted image user posted image sicer mi je blo blazno čudno, kar neki je manjkalo v spalnici in sem bolj slabo spala, samo vlekla na ušesa, slišala pa nič. zbudila se je kot ponavadi, da je pojedla in zaspala nazajuser posted image

zobki - mislim da je blizu, slinimo se ko tavelki, grizemo kar nam pride pod roke, ko namažem s calgelom, je blažena, pa kar odpira usta, ona bi šeuser posted image

LEPO JE SPREJEMATI IN LEPO JE DAJATI, A NAJLEPŠE NA TEM SVETU JE BITI MATI! ŠE POSEBNO TAKEMU SONČKU, KOT JE BIANCA:)))

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
23.11.2009 12:59:47   
šivilja
Kratek povzetek našega stanja:
-oči v službi
- Klemen v šoli
- Helena doma, ker je ponovno zakuhala v soboto, rezultatlov testa za novo gripo še nimamo
- Hana ne spi razen na joški, ker imam popolnoma zamašen nosek in ne more dihat, po malem pa tudi kašlja
- mami - zenkrat še OK, sam ne vem kje se me glava drži, k sreči mi danes pomaga tast, ker je težko streči napol bolani štiriletnici, z dojenčkom na joški.
Helena že več kot en teden zelo malo je, tako da je čisto shujšala in oslabela in ne bom imela srca je takoj dati v vrtec, tako da bo verjetno še nekaj časa zanimivo.

Za piko na i so mi danes ob osmih zjutraj steklarji prišli montirat steklo v kuhinjo (namesto ploščic), pa so prinesli črno črno šipo. P ajih vprašam, če je to kakšna varovalna folija, ker sem naročila svetlo sivo, skoraj srebrno, pa pravi ne, to ste naročili. Jao kot v temnici. Pol so pa le ugotovili, da so se zmotili v eni številki, pri označbi barve. Pa je šla šipa spet dol in ponovno čakamo.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
23.11.2009 13:38:09   
inuasa
Čau!

donna22, hrupka:
Hvala za voščilo!

kaOs:
Vse najboljše, vsega polno polno!user posted image user posted image user posted image

Špela - tudi moje sožalje ob izgubi.user posted image Ja, res se ob takih momentih zavemo,
kako se hitro lahko vse spremeni. Zato je treba res ceniti vsak moment, ki
nam je dan.

šivijla: joj revčki, upam, da vam bo kmalu bolje user posted image user posted image .

Joj, danes mi tudi moj nekaj kašlja in skoz ma zapacan nosek, pojutrišnim pa
cepljenje...upam,da mi ne bo kaj zakuhal.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: rina22
Tudi jaz študiram slovenski jezik s književnostjouser posted image
Kaj pa ti, inuasa?

jaz sem pa pedagoška fakulteta (Koper).:matematika-računalništvo

IZVIRNO SPOROČILO: Belika
vidim, da nisem edina s starimi grehi na faksu. No jaz že kar par let
zavlačujem iz enim samim izpitom in diplomsko. Se bo treba kar v roke
vzeti. Razmišljam, da bi z malim zjutraj hodlila k tašči in bi ga ona malo
čuvala jaz pa začela z učenjem (cca vsak drugi dan)... Joj mi kar slabo
rata, ko se spomnim na fax, sploh ker sem imela vse izpite v roku narejene,
pri zadnjem se je pa zakvačkalo. In to izpit iz prvega letnika, ki sem ga
vlačila s seboj.

Identično moji zgodbi, sam z to razliko da se moj izpit vleče iz drugega
letnika...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavanje: naš navadno zaspi med dojenjem...tko, da je uspavanje moje
delo...če pa ma idejo, da on še ne bi spal in ga mormo malo okol nosit pa
tud očita uporabimo. Čeprav pri njemu zaspi samo če je res ful utrujen
(ampak ne preveč razdražen!!), drgač pa se umiri sam pri meni...se pozna,
da je oči malo doma in ga ni navajen.

Selitev: do nadalnjega bo spal v spalnici, ker otroška ni urejena...

Že kej kupujete za Miklavža (seveda, če to praznujete)? Mi bomo glih tolk,
da bo, ker mu trenutno nič na manjka...en smešen pajac smo kupla, paket
plenic in kšno igračko...verjetno...mojemu je itak vseeno, tko da kar bo
mama odločla tko bouser posted image user posted image .

Ajd bodte lepo, pa kej sončka naročte.

LP

En slab dan, teden, življenje še ni razlog za obup.

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
23.11.2009 13:39:56   
Češnca
Hej!

šivilja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pospravljanje: če se le da čez teden, da vikende izkoristimo skupaj! user posted image Ko Juš spi načeloma ne pospravljam, ker ne bi zneslo, zato to počneva skupaj! user posted image Ravno danes sva zamenjala posteljnino. user posted image Pa "pomagal" mi je, ko sem se tuširala. user posted image
Edino prahu ne brišem, ko sva v istem prostoru, pa čistil ne uporabljam takrat - to naredim zvečer oz. naredi moj zlati možek! user posted image

GH - jst sokov ne bom dajala, se mi ne zdi potrebno. Vsaj pri Anžeju ni imelo nobenega smisla in bom tako poskusila tudi zdaj. Pa tudi hrano bom od samega začetka pretlačila samo z vilico, potem pa zmeram manj. Tudi če nimajo zob, znajo lepo žvečiti (no, ne vsi - se pač sproti prilagajaš user posted image ).

izraščanje zob - enkrat bo ta prvi tu! user posted image Nimam pojma, kolk kmalu, ampak napoveduje se že kar konkretno!!! Slinjenje, grizenje... Je kar revček. user posted image

selitev v sobico - zagovarjam čimprejšnjo selitev, a pri nas zdaj žal ni mogoča, ker bi zbujal bratca. Pri Anžeju sva se sicer odločila šele pri 7. mesecu, čeprav je že nekje od 4. prespal noč (pa ne 7, ampak 12 ur user posted image ). No, Anžej še dobro opazil ni, da je v svoji sobici, je pa po selitvi kdaj spal celo 13 ur v kosu! user posted image

uspavanje - Juš zaspi sam, včasih mu prižgeva uspavanko, po navadi pa itak zaspi ob dojenju, se predrami, ko ga nesem v postljico in potem takoj zaspi nazaj. Sem pa itak navajena, da so to obdobja/faze, ki se spreminjajo. Enkrat nas pač malo bolj potrebujejo. Eh, še prekmalu nas bodo pošiljali iz svojih sob! user posted image

Mi smo včeraj zaključili prvo fazo ustvarjanja božično-novoletnih voščilnic. Komaj čakam, da jih "skup vržemo"! user posted image user posted image user posted image Zdej bo treba pa še kakšno lepo voščilo spesnit! No, ampak za to je še dovolj časa!

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
23.11.2009 13:44:21   
Češnca

IZVIRNO SPOROČILO: inuasa

donna22, hrupka:
Hvala za voščilo!

kaOs:
Vse najboljše, vsega polno polno!user posted image user posted image user posted image

Se opravičujem za zamudo... user posted image
Vse naj naj naj najboljše in najslajše inuasa in vse naj naj naj najlepše in najboljše kaOs!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu inuasa)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
23.11.2009 13:51:43   
Češnca
študij... uf, mam slabo vest... še dobro, da mam dva mulčka, pa sem lahko 5 let podaljšala v 7 let! Torej imam časa do oktobra 2011, da napišem magistrsko! user posted image No, slaba tolažba...bo treba dokončat!!! Izpite sem že zdavnaj nardila, še dobro... user posted image

Miklavž pri nas vedno prinesel le kakšno malenkost. Jo bo seveda tudi Jušu, sicer bi se Anžej še mislil, da naš najmlajši ni bil zadosti priden. user posted image Ta glavno pa prinese Božiček. user posted image

No, moj mali se prebuja, pa bova šla mal ven na zrak. user posted image

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
23.11.2009 15:40:47   
andmoj
Pozdravček!!

No, pri nas je bilo 18-ga 1 leto, ko smo zagledali dve user posted image  user posted image  .

Danes smo stari 4 mesece user posted image  user posted image  ,

pa vsi smo bolančki user posted image  , razen user posted image  , ona samo nekaj kiha, drugega pa ne.

gh bomo začeli naslednji mesec.
miklavž -  pri mojih ja, pri njegovih ne. Pri njegovih bo samo božiček, mi je pa glih včeraj moj dragi rekel, če bo mami pridna, bo nekaj dobila za božička oz. dedka mraza. Le kaj bom dobila?? ( prejšnji teden sem dobila prstan user posted image  , ampak ne vem, zakaj???) user posted image  user posted image  Le zakaj, le kaj je pomenil??????????? user posted image  user posted image  Mal se neumno delam user posted image

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
23.11.2009 15:45:47   
šivilja
Mi smo pa prašički!!!!!!!! Helenin bris je bil pozitiven na pandemsko gripo. Je bila pa pediatrinja začudena, da sva z možem še zdrava (moj je takoj povedal, se se ne počuti najbolje - sicer nima nobenih simptomov, ampak je pa bogi).

(odgovor članu andmoj)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
23.11.2009 17:17:51   
šivilja
Vsaj nekaj pozitivnega - pri možu v službi so ga označili za rizičnega in bo do konca tedna doma!!!!! JAAAAAAA (sam upam da ne bo zbolel)

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
23.11.2009 17:55:15   
giggica
halo čvekice!
upam da se kmalu pozdravite vsi, ki ste bovni, pa upajmo da bo vse skupaj hitro mimi!!!user posted image

tle je pa fotka naše družinice
user posted image

LEPO JE SPREJEMATI IN LEPO JE DAJATI, A NAJLEPŠE NA TEM SVETU JE BITI MATI! ŠE POSEBNO TAKEMU SONČKU, KOT JE BIANCA:)))

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
23.11.2009 17:58:48   
rina22
šivilja, za vas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

giggica, zeloooooo lepa družinicauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu giggica)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
23.11.2009 18:39:05   
linaema

Gigica zeloooooo ste lepi.

GH-mi še nič; malo sokca,vode ali čaja med obroki
SPANJE-ponavadi zaspi sama; se mogoče še malo poigra in zaspi; včasih(če je zelooo utrujena),pa malce držimo dudo v ustih in se pomiri. včasih je edina dobra samo mami . Spi pa po 12,13 ur,vmes jo 1x nahranim. podnevi spi 2x do 3x po pol ure. se pa tudi sama rada igra.
JUTRI imamo -sistem.,2.ceplj.in rota. upam,da brez kakšnih neprijetnosti...
šivilja- DRŽ'TE SE.user posted image pa enga smajlija za pozitivo.
zobki-stalno si menca dlesen in neznansko slini, a ni še nobenih sledi o zobkih.Namažem ji z Gengigelom 1x do 2x na dan,ki ga veselo pomljacka user posted image

lep večer

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
23.11.2009 19:55:59   
zoga08
Hoj,
Giggica ful luštna familiauser posted image .
Vsem bogim in bolanim user posted image user posted image  čimprejšne zdravje.
Pospravljanje: po navdihu (sama, oba, al pa nobenuser posted image ) Likam samo še od mojga srjce za v službo, mi je nov sušilec močno olajšal delo, tako zvečer opravim s perilom.

Uspavanje: zvečer zaspi z dudo in sama (vseen kdo jo da sat), čez dan je pa treba bit samo zravn (15 min).

Šola: Jaz mam še 3 izpite za magisteri 1.letnik(sem dala na stranski tir) v drugega bomo šli ko bo dovolj financ.  

Zobki:grize vse kar pride pod roke. Ampak še ni nič vidt. Bo pa v nedelo stara že 5m. Kolk gre hit čas.
Moja je šele dans začela močno čofotat v banci. Sva nardili celo poplavo v kuhni, pa še mami se je stuširala zravnuser posted image . Od jutr naprej se kopamo v kopalnci.

... Ljubezen nikoli ne mine ...

(odgovor članu linaema)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
23.11.2009 20:47:18   
linaema
jutri nimamo sistem.je dr.zbolela. pa sm se že čist 'naštelala'.

lepo prespano noč želim

(odgovor članu zoga08)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
23.11.2009 21:41:16   
andmoj
giggica - tvoja princeska ima pa isto oblekico, kot moja user posted image   user posted image

(odgovor članu linaema)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
23.11.2009 22:59:00   
giggica
hvala za komplimenteuser posted image
oblekico smo pa dobili za darilo,je pa drugače iz kika. in kar se mene tiče je kik za fletne, kvalitetne in še poceni cunjice odlična izbira!

(odgovor članu andmoj)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
24.11.2009 0:16:44   
vim
Naš je končno zaspal 3 h joka, godrnjanja skratka nama z možem se je že frtajčkalo. Že drugi dan zapored, včeraj je imel vaje v slogui zjutraj danes pa zvečer....pa že tako lepo smo se uspavali in spali....kaj je zdaj to, a mi ve katera povedat. V joku je neomajen ga ne morem pomiriti.

Giggica fletna družinica.

Rina22 jaz imam od Galeba brisači zelo zadovoljna, posteljnine pa ne. Kolegica ima pa posteljno obrobo in je tudi zadovoljna.

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu giggica)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.