_ella_
|
IZVIRNO SPOROČILO: majčula pozdravljene, kakanje, vem da ste full veliko govorile o tem, ampak Nia je kakala vsak dan, zdaj se je pa že drugič zgodilo, da en teden nič. Kako ste to rešile tiste ki ste imele težave oz vaši . Danes je npr. osmi dan in NIČ mi je prav zoprno, ji masiram trebuščka in nogice...še kaj mogoče??? Drugače pa še vedno pridno spančka, danes je pančkala od 20.30 do 8h in to brez hranjenja vmes in seveda potem še malo potegne, ko se napacamo in preoblečemo . Tako, da uživam v tem dokler traja. DOJENJE ; zvečer imam čisto malo mleka in ji moram dodat po flaški tam nekje od 60-80ml. A je še katera imela take težave in se ji je potem nazaj uredilo al to pomeni, da gre dojenje proti koncu ? Nebi še lih nehala dojit, ker mi je fino, pa še cele dneve sva brez skrbi od doma . Pravi lutalici . Moji je pomagalo sladkan kamelični čaj. Daš v 100ml 2 žlički sladkorja. Moja gre v roku 2 ur kakat. Sicer se v lekarni dobi brez recepta vaselinaste svečke za odvajati. Je ta teden sprobala moja svakinja, ko mali ni odvajal 5 dni. Tudi dela. Sicer pa kakor je rekla katarinka, če nima težave (krče), potem je do 10 dni normalno za dojene dojenčke. Mi zvečer nimamo problema s mlekom, pač malo pogosteje pristavim proti večeru. Imam pa drug problem, da mi ne spi. Mi recimo ob 20 zaspi, potem se čez 45 min spet zbudi,spet papcava in nazaj zaspi, potem je do 0030 mir, potem spet ob 3-4 in potem že zkor na uro ali pol ure. Katastrofa. Okoli 3 jo ponavadi vzamem v posteljo, da se mi potem lahko sama priklopi, da jaz malo spim, ker čez dan nimam niti 5 min časa se malo na kavč dati in ninat. Mi je pa pedijatrinja danes predlagala, da če menim, da ima premalo kalorično hrano, naj ji začnem pri 5 mesecih dodajati kako kašico. Samo tega ne bom nredila, ker bom striktno šele pri 6 mesecih začela uvajati. Jo bom pa danes zvečer probala malo na večji razmak dojit, mogoče bo pa potem bolje. Aja jaz sem mojo pri 4 mesecih izselila iz spalanice in mi ni žal. Lahko spet kaj v miru preberem ob luči. Pa hvala za pohvale, ker že delamo. Imam srečo , ker imam službo pri mojih starših v hiši. Tako mi mami čuva malo. Pa če je kaj narobe itak priskočim in malo porihtam. Jo vmest podojim in uspavam, mami se opa s njo igra in ji menja plenice. Tiste 4 ure so pa tudi hitro naokoli. Je pa čas ko sem s njo postal kvalitetnejši Se kar pozna, da jo pogrešam. Sicer je pa naša pridna punca, se nekaj časa sama zamoti v IG ali na dekci s igračami. Če pa štrajka, jo pa v stajci zvlečem v kuhinjo, da kaj skuham in med kosilom jo dam tudi s deko na mizo, pa par igrač zraven in lahko jem. Njej je važno, da ima vse pod kontrolo. Ferbčna je pa itak v iber. S kako pretirano trmo pa zaenkrat nimam problemov. Za druga gospodinjska dela imam pa čistilko, ki tudi zlika, kdaj moram malo posesati vmest, pa je to to. No pa nove mere za v seznam : 4 in pol mesecev 7290g in 66 cm naslednji pregled 8.1.2009 in cepljenje Moja pa že celi dan spi. Na poti do P je v vozičku spala 1 uro in nazaj tudi, zdej pa že od 11 20 pančka v moji postelji. Jaz pa lačna ko vovk. Grem jesti zdej. Pa pa
|