Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 13:42:55
|
|
|
|
pety78
|
Jaz sem tudi enkrat jedla takooooo dobro ajdovo kašo, da se mi je sanjalo o njej. No, doma mi je pa ni ratalo naredit, dokler nisem kisle smetane zamenjala za sladko smetano za kuhanje. Sedaj pa jo vsi enostavno obožujemo. Ponavadi jo naredim s kako zelenjavo ali gobicami. Skratka prepražim čebulo, nato recimo zelenjavo, ali gobice, ... vmešam ajdovo kašo, zalijem z vodo, kuham cca 15 minut, vmes začinim, na koncu še sladko smetano vmešam in je res odlična.
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 13:44:34
|
|
|
|
pety78
|
Aja, ti misliš v kompletu, da je piščanec pečen na ajdovi kaši? To sem našla... http://www.kuham.net/recepti/95/
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 13:45:37
|
|
|
|
zvesta
|
Saj kot prilogo jo znam pripravit, jo jemo večkrat. Ampak zdaj pa ne vem, ali jo naj dam surovo (zalito seveda) skupaj s piščancem pečt, ali jo naj skuham in dam potem piščanca surovega gor pečt? Mah.... Še najbolj pri vsem me skrbi piščanec, ker ga drugače nikoli ne pripravljam. Koliko časa se približno peče v pečici piščanec, razkosan seveda? Pa manjši koščki so.
|
|
|
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 13:47:00
|
|
|
|
zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 Aja, ti misliš v kompletu, da je piščanec pečen na ajdovi kaši? To sem našla... http://www.kuham.net/recepti/95/ ja, to sme našla tudi jaz... ampak ta kaša ni bila kuhana na mleku, ziher ne.... zgleda pa čisto drugače tudi.... tam je kaša zgledala čisto naravno, nič bela, bila je pa smrtonosno dobrega okusa, ker se je prepojila od piščanca.... kisla smetana je bila pa potem okrog piščanca nadevana v kupčkih in na hitro popečeno...
|
|
|
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 13:48:01
|
|
|
|
pety78
|
Če boš naredila po tem receptu, pa poročaj. Meni sicer mleko in juha (kocka) + kisla smetana res ne diši najbolje. Bi raje naredila s sladko smetano in vodo, ki itak izpari.
|
[Brisano sporočilo] 3.11.2009 13:48:57
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 13:50:11
|
|
|
|
pety78
|
Poglej, kak ti jaz vse najdem. Madonca, sploh nisem vedela za tro stran. Mi je všeč. http://www.kuham.net/recepti/51/
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 13:51:28
|
|
|
|
pety78
|
tam je kaša zgledala čisto naravno, nič bela, bila je pa smrtonosno dobrega okusa, ker se je prepojila od piščanca.... kisla smetana je bila pa potem okrog piščanca nadevana v kupčkih in na hitro popečeno... Pol bi pa jaz na tvojem mestu poklicala na kmečki turizem in jih lepo, lepo prosila, če mi lahko zaupajo recept, da sem bila navdušena nad njim.
|
[Brisano sporočilo] 3.11.2009 13:51:47
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 13:53:27
|
|
|
|
zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 IZVIRNO SPOROČILO: zvesta Koliko časa se približno peče v pečici piščanec, razkosan seveda? Pa manjši koščki so. cca. 40 min na 240, posoda naj bo pokrita. zakaj pa pokrita? se bo kljub vsemu lepo zapekel?
|
|
|
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 13:53:56
|
|
|
|
zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 tam je kaša zgledala čisto naravno, nič bela, bila je pa smrtonosno dobrega okusa, ker se je prepojila od piščanca.... kisla smetana je bila pa potem okrog piščanca nadevana v kupčkih in na hitro popečeno... Pol bi pa jaz na tvojem mestu poklicala na kmečki turizem in jih lepo, lepo prosila, če mi lahko zaupajo recept, da sem bila navdušena nad njim. Bom, v soboto, ko grem ponovno tja. Ampak danes moram eliminirat piščanca. :P
|
|
|
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 13:57:06
|
|
|
|
pety78
|
A boš tako dobra in mi povedala recept, ker res obožujemo ajdovo kašo.
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 14:00:29
|
|
|
|
zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 A boš tako dobra in mi povedala recept, ker res obožujemo ajdovo kašo. seveda bom.... evo, zdaj sme ga izmprovizirala.... skuhala ajdovo kašo kot za prilogo (popražena čebula, rdeča paprika, kaša in voda in sol) Vrgla v jena posodo, na vrh začinjenega piščanca in se že peče.... zdaj samo cincam med pokrit in med nepokrit.... Kaj bo pa z okussom, pa ne vem... malo pred koncem pa vržem še malo smetane okrog.... Bemti, en dan bom pa potratno potico prvič delala. Me je že strah.
|
|
|
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 14:07:10
|
|
|
|
sonček33
|
Ste me zrajcale zdej s tem. jutri bo to za kosilo.
|
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 14:07:43
|
|
|
|
zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 Ste me zrajcale zdej s tem. jutri bo to za kosilo. počakaj, da ti povem, če je bilo dobro....
|
|
|
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 14:37:20
|
|
|
|
zvesta
|
Evo, slikovni material improvizacije: Tam na turizmu je bila kaša temnejša, meso pa malo manj. Zdaj pa čakam dvorna preizkuševalca, da prideta domov.
|
|
|
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 14:38:01
|
|
|
|
sonček33
|
Jaz sem lahko preizkuševalec. Njami.
|
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 14:38:25
|
|
|
|
pety78
|
Vauuu, to bi pa jaz zdaj ful zmazala.
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 3.11.2009 15:14:09
|
|
|
|
zvesta
|
Tako, je bilo za pojest, ampak še zdaleč ne tako okusno. Naslednjič bom kašo naredila bolj suho (zdaj sem dala malo več vode, ker sem mislila, da se bo med sušenjem preveč izsušila, pa se seveda ni). Piščanca ne bom več premazala z medom, ampak ga za barvo raje malo dalj časa pekla. Pa kombinacijo začimb moram ugotovit.
< Sporočilo je popravil zvesta -- 3.11.2009 15:15:22 >
|
|
|
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 20.11.2009 11:51:43
|
|
|
|
pety78
|
Zvesta, si že ugotovila recept?
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 20.11.2009 11:53:25
|
|
|
|
zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 Zvesta, si že ugotovila recept? Hej... Sem... Isti je kot moj, le da se kaša nadeva bolj na tanko, da se vanjo vpije več soka od domačega! piščanca, pa pečeno je v krušni peči. Aja, pa kašo je fajn skuhat v kurji juhi, da še več žmaha.
< Sporočilo je popravil zvesta -- 20.11.2009 11:54:59 >
|
|
|
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 20.11.2009 12:59:58
|
|
|
|
pikecpokec
|
A potem se kaša prej skuha?
|
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 20.11.2009 13:01:13
|
|
|
|
zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec A potem se kaša prej skuha? ja, jaz sem jo prej skuhala in tudi oni jo prej skuhajo...
|
|
|
|
RE: Piščanec na ajdovi kaši in bučna juha 20.11.2009 13:28:36
|
|
|
|
pety78
|
Zvesta, kako dolgo si pekla in na kaki temperaturi? Pa si piščanca vmes kaj obračala?
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?