|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010
18.11.2009 9:39:02   
m_o_i
BIS30 : user posted image za najmanj 10kouser posted image  (ucenje tik pred izpitom je pa itak ustvarjanje ene same zmesnjave v glavi in mesanja pojmov...jaz na dan izpita nisem niti od dalec pogledala knjig in zapiskov)

zivepo : v avatarju je nas đunior, jauser posted image  njegova prva 3D slikcauser posted image  aja, pa ne sam miska in tipkovnica-tut lektor/ica ti nagaja (spet)

spanje : se tretje mnenje - jaz glede vsega delam tocno tak, kot se mi zdi, da je prav...nisem na smrt bolana, ampak sem samo noseca; rahle spremembe se vsekakor zgodijo, ampak vsa ta kompliciranja pri hrani, oblacenju, spanju, pocutju pa niso v moji domeni...se niste slisale, da telo samo pove, kaj rabi!? ma lahko meni npr. pisejo vsak dan, da ne smem kave pit, ampak ce se bo meni zazdelo, da bi jo spila-jo pa bom konec pika amen

(odgovor članu BIS30)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
18.11.2009 9:48:41   
Melia

spanje : se tretje mnenje - jaz glede vsega delam tocno tak, kot se mi zdi, da je prav...nisem na smrt bolana, ampak sem samo noseca; rahle spremembe se vsekakor zgodijo, ampak vsa ta kompliciranja pri hrani, oblacenju, spanju, pocutju pa niso v moji domeni...se niste slisale, da telo samo pove, kaj rabi!? ma lahko meni npr. pisejo vsak dan, da ne smem kave pit, ampak ce se bo meni zazdelo, da bi jo spila-jo pa bom konec pika amen
[/quote]

Se podpišem pod to.user posted image user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
18.11.2009 9:57:24   
knorbalbo
se strinjam da nam telo pove kaj potrebuje, ampak včasih moreš kej filtrerat....jaz bi namreč vsak drug dan šla v mc`donalds če bi poslušala svoje telo, pa pršuta bi tut neomejeno pojedla....najrajš na sendviču z majonezo......user posted image tko da vseen morš mal premislt kaj vse je pametno in kaj ne v nosečnosti......jaz pa sicer full nisem za odrekanje zato tudi ne podpiram ekstremnega hujšanja in sem pristaš zdravega življenja v smislu vse lahko ješ v mejah normale če vsaj malo športaš in se zdravo prehranjuješ.....zato tut zdele jem pomarančo namest toplih kruhkov k se mi vsak dan luštajouser posted image

Vsaka po svoje, ni enotnega recepta za vse, važno da se dobro počutimo!!!!user posted image

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 2728
18.11.2009 9:57:34   
Teja K
Tudi jaz se strinjam z vama. Jaz sem to ležanje na boku in vstajanje iz postelje iz boka začela uporabljati po nasvetu osebne zdravnice ko sem pred približno 4 leti imela zelo močne težave v hrbtenici. Moram povedat, da je sedaj to moja stalna praksa...

Je pa res, da če znaš telesu prisluhnit ti samo pove kaj potrebuje...

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
18.11.2009 9:59:39   
Sky3
jst sm pa včeri dobila nosešniške jeans farmerke. mi jih je mami kupila v benettonu v imporiumu user posted image
morm rečt, da so kr luštne in full udobne, pa fajn je, ker so naramnice "pritrjene" z zadrgo in se jih lahko sname - tako ratajo navadne kavbojke.user posted image

PS: Teja K čestitke, ker ti vse to ratuje. je res pohvalno in kr tko naprej! upam, da bo tut vsem nam ostalim ratalo! user posted image
mene skrbi samo zato, ker si ne predstavljam, kako bom z varstvom 4 mesečnega otroka, medtem ko bom jst morala bit prisotna na faksu. moj faks ni teoretičen (se ne morem naučit iz knjig in it na izpit). izpiti so sestavljeni iz večih oblikovalskih projektov in nalog, zahtevana je minimalna 75 % prisotnost, treba je ogromno delat in iskat rešitve. bomo vidli. najprej po točne informacije in osebni pogovor, da vidim kaj se bo dalo zmenit, potem pa plan in akcija. (potem me pa ne bo več skrbel) user posted image

se ti pa zahvaljujem za spodbudne besede! user posted image in ja... nobena župa se ne poje tko vroča kot se skuha! nekej se bo že izcimilo, da bo na koncu prav. user posted image

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 2730
18.11.2009 10:11:28   
Sky3
hahaha toliko prekinitev mela vmes med tipkanjem, da ste šle punce že čist v nove teme user posted image oh well user posted image

jst morm rečt, da sm tut obupala nad nasveti glede prehrane itd. G mi je rekla, da naj se izogibam slanim rečem zaradi zastajanja vode, sladkim (s tem tudi sadju) zaradi glivic. kavo je rekla sicer da lahko, berem, da ne, pravi čaj prepovedala. kaj pa vem, jst sm začela poslušat sebe in svoje telo, jem vse po malem, ko mi zapaše zelenjava, sadje in jogurti s tem flikam, sicer pa pojem tut kak junk (recimo učeri se mi je full zaluštu pomfri iz domačega krompirčka in pohan sir - sm si tut naredila in pojedla za pozno kosilo) in črno kavo tudi spijem. pač samo zelene in naribanega korenčka (katerega je tut omenila, naj doziramo zaradi cukra v njem lol) res ne morem grizljat. tudi dvomim, da bi bilo to zdravo in dvomim, da bo kaj narobe, če se kdaj pregrešim in pojem tut kaj s spiska manjzdravih živil. user posted image

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 2731
18.11.2009 10:24:15   
Teja K
Sky jaz spoloh ne dvomim, da ti ne bo ratalo user posted image , verjamem pa da te je malo strah sedaj (tudi mene je če ti odkrito povem - strah kako bom zmogla vse s še enim otročkom zraven), ampak boš zmogla, verjetno celo bolje kot se ti sedaj zdi... Otročka pa lahko vpišeš v jaslice pa si prilagajaš kdaj hodiš po njega glede na tvoja predavanja ali vaje, ali pa poiščeš kakšno privat varuško (mogoče je to malo dražje - ampak je pametno preverit na študentskem servisu in pač plačaš študentki), mogoče pa se najde tudi kakšna babica (hmm jaz pri prvem te sreče nisem mela, ker je moja mami še zaposlena in zelo vitalna, hihihi, jo daje druga pubrteta, od očetove strani, pa itak ni bilo nič pametnega razen njegove sperme user posted image )...

Sky saj se bomo še dalje družile in bomo reševale težave skupaj ko se bodo pojavile user posted image user posted image

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
18.11.2009 10:26:06   
barvar
Se čisto strinjam z vami. Jaz jem v bistvu vse in tudi kavo pijem. Pazim edino pri pršutu, toplotno neobdelanih živilih, majonezi - zaradi toksoplazmoze. Še vedno vodim aerobiko in spinning in delam čisto vse z vadečimi, razen trebušnjakov. Tako da čimmanj kot kompliciramo lažje nam bo...
Drugače pa uživam v nosečnosti in se kar naprej gledam v ogledalo, ker sem si blazno všeč s trebuščkom user posted image user posted image user posted image . Bom pravi narcis postala user posted image .
Lep dan vam želim.

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 2733
18.11.2009 10:31:18   
m_o_i
jaz pa sem vceraj (na glas) ugotovila, da premorem eno samo majcko za ta letni cas, ki se mi ne viha cez trebuh oz. je sploh malo bolj ohlapna in tolko dolga, da se ne vidi nosecniski podaljsek hlac izpod nje...
je moj strokovno ugotovu, da mi mormo kej za oblect kupit hihi
glede hlac sem se vam ze hvalila, da jih mam polne omare od mladih mamic okol mene, zgornji deli so pa se v uporabi user posted image
ja nic...v shoping bo trebauser posted image

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
18.11.2009 10:37:15   
Melia
Pa sem spet tu...

Moram vam povedat kaj se mi je zdaj zgodilo....sem se tuširala in glavo prala in mi je malo pene od šampona zašlo v usta, sicer ne vem kak mi je to ratalo ampak očitno sem se z odprtimi usti tuširalauser posted image .....no, v glavnem ta pena in potem še vonj šampona sta me tak dvignila da sem kar v tušu mogla bruhat....fuuujjjj.....bljak...user posted image ......si predstavljate? voda teče, jaz gola, in pa zraven bruham....halo?????

No, upam da nisem zdaj katere spomnila na bruhanje user posted image  ......

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
18.11.2009 10:37:53   
Melia
....in ja....zbruhala celoten zajtrk in kavo.....fuuujjjj!!!!!!!!

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
18.11.2009 10:44:01   
frcefela

IZVIRNO SPOROČILO: BIS30

Dobro jutro, punce!

Danes sem pa le našla čas, da vas mal počekiram - imam dopust, ker imam popoldan izpit!!!
Se sploh ne morem spravit učit, ker sem z mislimi še kar pri nuhalni, tako da dobro, da imam še samo tri izpite, pa magistrsko, pa adijo šola!!!

Pregled nuhalne je pa res nekaj lepega - z mojim sva bila tako ganjena, da nisva nič govorila. Pa sej je hvala bogu dr. Strahova zelo zgovorna in nama je ogromno povedala. Vse je v najlepšem redu, glede spola ni bila čisto sigurna, ampak se ji je zdelo, da bi lahko bil fantek...Bomo videli!!!

Sva bila tako navdušena, da sva šla v Baby center in si nisem mogla pomagat, da ne bi kupla pižamce, bodya in zoknčke. Še dobro, da imajo veliko zimske kolekcije, ki pa za nas še ne bo takoh zanimiva!!

Zanima me, če ima katere probleme s ščitnico? Jaz sem bila namreč v ponedeljek kar zgrožena nad izvidi - doktor mi je zvišal dozo že na 125 mg/dan. Očitno res naša bebika zahteva svoje. Pa sej imam pregled vsak mesec, tako da upam, da bo vse vredu še naprej! Zdaj vsaj vem, od kod tolikšna utrujenost, občutljivost, zadirčnost - na momente sem res bila nemogoča, zdaj je pa že bolje!!!

Lepo preživite ta sončen dan!!!

Tudi jaz jemljem 125mg/dan .. Imam pa Euthirox in Hashimotov tioriditis.

(odgovor članu BIS30)
Neposredna povezava do sporočila: 2737
18.11.2009 10:45:22   
barvar
Ojoj. Jaz hvala bogu nimam teh problemov. V začetku mi je sicer bilo precej slabo, ampak bruhala nisem pa nikoli. Zdaj sem pa že tako kot rožica user posted image . Lahko jem kar mi srce poželi user posted image .

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 2738
18.11.2009 10:55:25   
bela vrtnica
Pozdravček tudi od mene!

Denes sem imela pri svoji G pregled. Mi je samo srček poslušala in ta lepo bije. UZ moja dela samo 2x, tako da zdaj do morfologije ne bom videla svoje pikice. Mi je pa ful fajn, ker ima zdaj nov UZ - 3d in 4d, tako da bo morfologija res super, pa še posnetek naredi na CD.
Drugače se počutim kar ok, tu pa tam so še slabosti in seveda jutranje bruhanje je še kar prisotno. Upam, da tudi to kmalu mine.

Ste tko veliko natipkale, da žal nisem vsega prebrala. Glede ležanja je pa res priporočljivo na boku ležat in ne na hrbtu. Pa še to na levem. To sem jaz morala v 1. nosečnosti ležati na levem boku, ker sem imela rahel zastoj ledvice. Drugače pa je najbolje upoštevati svoje počutje in se tako tudi ravnati, brez kompliciranja tako glede ležanja kot tudi hrane.

LP

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 2739
18.11.2009 10:56:19   
Sky3
Teja K hvala. user posted image

od katere starosti dalje so drgač jaslice? (jst sm mislila, da so otroci šele okoli 1. leta za tja)

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 2740
18.11.2009 10:58:17   
san
pozdravljene, imate že pravo debato navsezgodaj.
mene je pa včeraj sestra od G klicala, da v petek G ni in zdej moram čakat še do torkauser posted image , no sej bo pa potem toliko bolj luštno.

spanje.. nam so na materinski 2 leti nazaj rekli, da je najboljše spati na levem boku - sploh kasneje. Ležanje na hrbtu naj ne bi bilo dobro, ker maternica s svojo vsebino pritiska na glavno odvodno žilo in s tem pride do otroka manj krvi. Ležanje na desnem boku naj ne bi bilo dobro zaradi žile, ki se nahaja na desni in jetera slabše delajo zaradi pritiska. Tako ostane samo še levi bok. Na trebuhu kasneje itak ni izvedljivo.
Fizioterapevtka na materinski šoli pa je rekla, da lahko ležimo oziroma spimo ali počivamo, v takem položaju, kot nam je najbolj udobno, pa če je to na hrbtu ali na trebuhu.

V glavnem men se zdi, da glede na to da smo zdrave nosečke, da itak same sproti prilaghajamo in spreminjamo položaj spanja, glede na to kako nam ustreza. vsaj zase vem, da se ponoči večkrat obračam, ker mi določen položaj ne ustraza.

hrana... jaz se kar prilagajam svojim željam. moram reči, da mi kakšna zelo nezdrava hrana sploh ne ustreza, tako da se ne sekiram.

študij.. punce vse se da, če se hoče. men je otrok dal elan, ogromno energije, ma sploh je bilo super študirat ob moji hčeri. z varstvi je sicer meni res prav prišla na začetku mami, pa kakšna kolegica je kdaj vskočila, kasneje vrtec in res se je vse super končalo. tko, da punce študentke, kar glavo gor, vser bo ok. gre veliko več v glavo, ko veš da imaš samo pol urce in ti lepo vse notri ostaneuser posted image , si veliko bolj zbran.

< Sporočilo je popravil san -- 18.11.2009 11:00:21 >

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 2741
   [Brisano sporočilo]
18.11.2009 11:00:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu barvar)
  Neposredna povezava do sporočila: 2742
18.11.2009 11:02:23   
Teja K
Sky od kdaj pa so jaslice pa res ne vem user posted image , sigurno boš našla če boš malo poguglala, ampak morajo bit prej kot od 1 leta, saj se gre nazaj v službo prej ko otrok dopolni eno leto.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
18.11.2009 11:05:42   
san
aja, glede kave... jaz jo tudi sedaj zadnje par dni pijem, prej je nikakor nisem mogla, mi je bilo preslabo, ker v bistvu mlaka sploh ne morem pit, same črne kave pa tudi ne. No, zdej si dam zopet malo mleka notri, pa je ok. Sem drugače kar velika kofetarca, ampak med nosečnostjo mi pa kava na začetku nikoli ni pasala.

živepo, nosečniške hlače s stisnejnim patentom spodaj jaz še nisme videla.
mi je pa včeraj mamica od hčerine sošolke rekla, da mi bo dala dvoje svoje nosečniške hlače, pa bluzico, pa še kajuser posted image . sem prav happy, upam, da mi bo pravuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2744
18.11.2009 11:07:21   
san

IZVIRNO SPOROČILO: Teja K

Sky od kdaj pa so jaslice pa res ne vem user posted image , sigurno boš našla če boš malo poguglala, ampak morajo bit prej kot od 1 leta, saj se gre nazaj v službo prej ko otrok dopolni eno leto.

mislim, da se da z 11 meseci najhitreje otročka dat v jasli, pa še to ne povsod, ponavadi kakšen teden ali dva pred 1. rd. no, vsaj pri nas je tako, edino če je res nuja, kriza... ampak pred 11. m pa ne.

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
   [Brisano sporočilo]
18.11.2009 11:23:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 2746
18.11.2009 11:23:48   
Sky3
zivepo slikce nimam še nobene, da bi ti jih lahko pokazala, na netu jih pa ne najdem. so pa drgač izjemno elastične, barva mi je tudi zelo všeč (zelo temne, skoraj črnkasto plave user posted image ), je pa tko, da spredaj je čez trebušček tista flehica blaga z malim žepkom na sredini, zadej je pa na pas pripeta samo naramnica, ki se potem "razcepi" v dve. pa sistem za zapenjanje naramnic je čist oldschool in je meni res cute user posted image . komplet zg. del pa kot sm že rekla lahko snameš (sprednji z zadrgo, zadnji z dvema gumbkoma), tko da dobiš ven klasiče kavbojke z elastičnim zelo nizkim pasom. pa še to, od strani imaš na bokih gumbke s katerimi si jih kasneje še malo povečaš, da spraviš vanje ogromni trebušček. user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2747
18.11.2009 12:15:56   
j.b.
Živjo,

Zanimivo se mi zdi, da že toliko kupujete nosečniške obleke. Meni se trebušček komi kej vidi, in še zmeri spravm nase vse kavbojke od prej, pa še je neki lufta user posted image  

Kar pa se tiče pri prehrani pa se strinjam s sky3, in jem kar mi paše. Sicer pa mislim da telo samo "sporoči" kaj rabi user posted image

Glede kave pa tut jest - prej strastna kofetarica - na začetku nosečnosti tut vohat nism mogla. Če sm jo zjutraj samo kuhala za fanta, sem komi zdržala tisti vonj, da nisem letela na wc ... Zdaj pa se stanje umirja, in brez problema spet spijem kšni 2 na dan.user posted image

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
18.11.2009 12:22:57   
Teja K
Hehe J.b. saj tudi jaz dobim svoje hlače gor, ampak me tiščijo in mi je res neprijetno, ker veliko sedim in se mi zdi da mi otročka mečkajo user posted image user posted image , zato sem si kar omislila nosečniške, drugače pa nosim še krila, ki so na gumico od prej, pa me tudi ne tiščijo...

Jaz pa sem pri hrani ugotovila, da bom morala malo bolj pazit, pa ne zaradi kg, ampak zato, ker sem ugotovila, da zadnjih 14 dni samo sendviče jem user posted image , ne vem kaj je to... tako, da danes bo za večerjo smetanova repa, da se malo sčistim, jutri pa verjetno kar zelenjavna juhca, al pa zelenjavna rižotka... Moram pa rečt, da mi meso sploh ne diši, ampak salame pa lahko user posted image .... ahhh detece s čudnim okusom nosim v bušiju user posted image user posted image , razvajeno po mamiciuser posted image user posted image

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
18.11.2009 13:25:37   
bribiki
J.b. glede kave je bilo pri men isto- ko sem jo kuhala se mi je takoj dvignilo, tko da je moral največkrat fant sam dokončatuser posted image Itak je nisem pila že kako leto, zdaj pa spijem občasno kak požirek, samo zaradi pritiska, preventivno. user posted image

Punce, a ima katera uhanček v popku? Jaz sem ga včeraj kar ven dala, me je že par dni špikalo okrog popka, zdaj je pa ok. Joooj, moj trebuh bo velikanski, že zdaj vidim...user posted image user posted image Drugače pa odštevam dneve do naslednjega preglada...še 9dniuser posted image

Glede hrane...če vse skupaj seštejem pojem količinsko isto kot pred nosečnostjo, samo obroke mam malo bolj porazdeljene. Jem pa 5x-6x na dan. Za kosilo bolj obilno, ostalo pa kak jogurt, kos kruha, sadje, košček čokolade. Ne pretiravam, je pa res, da skoz o hrani razmišljam, pa več eksperimentiram, ker mam tud časa več...user posted image Doma sicer pravijo, da non-stop nekaj meljem, ker so bili prej navajeni, da se 2x na dan napokam in to je to.
Fast food mi ne pa paše preveč, me potem tišči v želodcu, grem mogoče 1x na mesec.

Včeraj sem prav računala koliko tekočine spijem- skoraj 3 litre, in potem se čudim, da sem vsake 10 min na wc-ju...user posted image user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.