|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010
16.11.2009 11:56:12   
nanny.girll
Tiaraaa kot študentki ti pripada starševski dodatek 193,24€ potem otroški dodatek ki znša okoli 100€ (odvisen je od vajinih dohodkov) http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp evo link za izračun.
in pa še državna štipendija.
tisto leto ko si kao na porodniški ti status študenta miruje in se ti študijsko leto podalša za vsakega novorojenega otroka.
http://www.svetovalnica.com/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=111 (tukej imaš usen na dolgo in široko napisano)

če te pa še kej zanima pa vpraši =) jaz sem tudi študentka in sem se povečinomo za vse že pozanimala user posted image

(odgovor članu Tiaraaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2576
16.11.2009 11:58:23   
Kratka
Pozdravljene spet po dolgem času.

Danes že celo jutro hodim na RR, pa nikakor ne odpre! Šele zdej se je odprlo in sem lahko prebrala vse za nazaj.

Če začnem s počutjem oz. slabostmi, ja še vedno so tu user posted image user posted image . Sem spet cel vikend bruhala user posted image .

Glede opreme ne bom nič kaj komentirala, ker še ne mislim nič kupovat niti gledat, dokler ne bodo stvari dokončno rešene. No vsaj dobra stvar je to, da me po treh tednih od posega niso klicali, tako da v roku 1 tedna pričakujem DOBREEEEEEE IZVIDEEEEEEEEEEEE!!!!!!user posted image user posted image user posted image
Me pa potem še čaka UZ srčka in upam da bo tudi tam pokazalo, da je vse vredu.

Meni stvari glede porodniške niso čisto jasne...sem brezposelna in brez del.dobe. Torej dobim od socialne okoli 200€ in potem še od zavoda toliko, torej skupaj okoli 400€ ali kaj?

od 10.12.09 najina pupa spančka med angelčki :(

(odgovor članu Mubi)
Neposredna povezava do sporočila: 2577
16.11.2009 11:59:24   
san

IZVIRNO SPOROČILO: fiška33

Če bo porodniška nižja, bojo pa otroški dokladi zato malo večji, pa vrtec potem cenejši,...sklepam :)

ja, res je, potem je ponavadi otroški dodatek okoli 100 eur, 119 je najvišji za enega otroka, seveda, če nima partenr previsoke plače.

mubi, sej če imaše res nizke dohodke, oz. si brez in je situacija bolj težka, ti pripada tudi socialna pomoč na csd. malo jih povprašaj!

(odgovor članu fiška33)
Neposredna povezava do sporočila: 2578
16.11.2009 12:02:50   
san

IZVIRNO SPOROČILO: Kratka

Pozdravljene spet po dolgem času.

Danes že celo jutro hodim na RR, pa nikakor ne odpre! Šele zdej se je odprlo in sem lahko prebrala vse za nazaj.

Če začnem s počutjem oz. slabostmi, ja še vedno so tu user posted image user posted image . Sem spet cel vikend bruhala user posted image .

Glede opreme ne bom nič kaj komentirala, ker še ne mislim nič kupovat niti gledat, dokler ne bodo stvari dokončno rešene. No vsaj dobra stvar je to, da me po treh tednih od posega niso klicali, tako da v roku 1 tedna pričakujem DOBREEEEEEE IZVIDEEEEEEEEEEEE!!!!!!user posted image user posted image user posted image
Me pa potem še čaka UZ srčka in upam da bo tudi tam pokazalo, da je vse vredu.

Meni stvari glede porodniške niso čisto jasne...sem brezposelna in brez del.dobe. Torej dobim od socialne okoli 200€ in potem še od zavoda toliko, torej skupaj okoli 400€ ali kaj?

kratka sem že mislila nate, držim pesti in itak da bodo izvidi superuser posted image

ne, kot brezposelna dobiš samo malo manj kot 200 eur od csd, od zavoda ne dobiš nič. en mesec pred rojstvom greš na zavod in poveš datum pdp-ja in oni te potem od tistega dne naprej ne bodo vodili več na zavodu, ampak boš 1 leto preko csd-ja dobivala starševski dodatek. po enem letu pa se zopet prijaviš na zavodu.

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 2579
16.11.2009 12:04:46   
san
IZVIRNO SPOROČILO: nanny.girll

Tiaraaa kot študentki ti pripada starševski dodatek 193,24€ potem otroški dodatek ki znša okoli 100€ (odvisen je od vajinih dohodkov) http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp evo link za izračun.
tisto leto ko si kao na porodniški ti status študenta miruje in se ti študijsko leto podalša za vsakega novorojenega otroka.
http://www.svetovalnica.com/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=111 (tukej imaš usen na dolgo in široko napisano)

če te pa še kej zanima pa vpraši =) jaz sem tudi študentka in sem se povečinomo za vse že pozanimala user posted image

ampak izpite pa lahko kljub temu opravljaš če želiš in zmoreš in hodiš na predavanja in vaje. vsaj jaz sem tako pri hčeri delala čisto normalno tisti letnik in ga uspešno opavila.

ja, sej res, štipendijo tudi lahko dobiš. samo moraš biti kao samohranilka oz. ne smeš biti s partnerjem skupaj oz. poročena, ker te je drugače on dolžan preživljat al kako že. vsja takrat je bila ena taka fora. sm že mal pozabila

< Sporočilo je popravil san -- 16.11.2009 12:07:17 >

(odgovor članu nanny.girll)
Neposredna povezava do sporočila: 2580
16.11.2009 12:05:45   
Mubi
Ja, sem si izračunala po tistem lnku ki ga je frcafela dala. Mi pride kao neki čez 340€. Ker sem februarja pa marca dobila še plačo, pol so mi pa še regres odplačval, pa zdej dobim neki od socialne....tko da se kr dvigne na 346,92€. A potem je polek tega še starševski dodatek, ki kot pravite znaša okoli 100€? No, sej to pa bo neki user posted image Bom pa še uprašala, če še socialna kej da....sam ne vrjamem, ker so mi dva meseca nazaj na socialni rekli, da naj se to na socialni zmenim.... user posted image O jih bom že oropala kokr se bo dalo user posted image brez skrbi. user posted image hehe.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2581
16.11.2009 12:13:50   
san

IZVIRNO SPOROČILO: Mubi

Ja, sem si izračunala po tistem lnku ki ga je frcafela dala. Mi pride kao neki čez 340€. Ker sem februarja pa marca dobila še plačo, pol so mi pa še regres odplačval, pa zdej dobim neki od socialne....tko da se kr dvigne na 346,92€. A potem je polek tega še starševski dodatek, ki kot pravite znaša okoli 100€? No, sej to pa bo neki user posted image Bom pa še uprašala, če še socialna kej da....sam ne vrjamem, ker so mi dva meseca nazaj na socialni rekli, da naj se to na socialni zmenim.... user posted image O jih bom že oropala kokr se bo dalo user posted image brez skrbi. user posted image hehe.

ja, potem je pri tebi drugače, ja. ti potem tiste mesece, ko si še dobila plačo šteješ plačo, pa potem še regres, ostalo pa 55 procentov od zajamčene (minimlane) plače in se res zviša ja. otroški dodatek je pa različen najnižji okoli 19 eur in najvišji 119, potem si morš pa izračunat v kateri razred padeš po dohodkih po zadnji odmeri za dohodnino (2008) in dobiš izračun. če imaš nižje dohodke, potem bo gotovo višji.
na csd-ju se pa kar pozanimi, itak da zelo neradi dajo, če je le možno, ampak če ti pripada ti jo dajo.

(odgovor članu Mubi)
Neposredna povezava do sporočila: 2582
   [Brisano sporočilo]
16.11.2009 12:23:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 2583
16.11.2009 12:28:20   
san
čestitke zivapo za odličen rezultat in user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2584
16.11.2009 12:32:03   
Kratka
ćestitam zivepo user posted image user posted image user posted image

san, hvala lepa za pesti user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2585
16.11.2009 12:34:58   
Kratka
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

ce si brez dohodkov in NISI bila zaposlena v zadnih 12mesecih ti pripada OD 120E, SD 200E, ter DSP okoli 100E.
ce si pa bila zaposlena v zadnjih 12mes pa kot je napisala gor  tvoja placa ostalo pa 55% od zagotovljene place.

nc grem jest

pa-pa

kaj pomeni DSP? Torej potemtakem bom dobivala vse skupaj okoli 400€?

Neposredna povezava do sporočila: 2586
16.11.2009 12:39:00   
fiška33
Zivepo, sicer sta sla po fanta, ... no, pa saj sta še mlada user posted image
Pri takem dedu, kot ti opisuješ tvojga, bi si jaz upala met še več otrok. Upam, da se bo moj tudi tako obnesu kot atek user posted image
Čestitam, verjamem, da sta kljub temu zelo vesela user posted image

Kratka, tudi jaz držim pesti!

LP

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 2587
16.11.2009 12:41:10   
m_o_i
bravo vsem za super rezultate user posted image user posted image  sploh pa kratki user posted image pa so sle nase pozitivne misli na pravo mesto v univerzum ijeeeeeuser posted image

js sem pa iz obiska pri sestricni, ktera ma dve puncki (stari 17 in tri mesece-cela norisnica user posted image ) in sem vadla vozickanje-sem dobila miceno v varstvo, da se mal navadim...

in sem pokasirala dvoje bombazne hlace bolj za doma, ene rjave zametke in ene platnene mal sirseuser posted image  vem, da sem srecnica s temi nosecniskimi cunjamiuser posted image  aja, pa se ene kratke hlace sem dobila-te bodo pa po porodu prisle v postevuser posted image

js se vedno preucujem slike iz NS; hocem videt, kje se vidi, da bo fantek (ker mi je spol zaupala sele takrat, ko sva ze koncali s pregledom). ce prav mislim, potem se nekaj res vidi na eni od 3D slikic...ce mi bo slucajno v sredo delala UZ moja G (kar pa dvomim, ce sem sele bla na NS) jo bom pa prosla, da mi pokazeuser posted image

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 2588
16.11.2009 12:49:35   
m_o_i
sam testiramuser posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2589
16.11.2009 12:55:30   
bribiki
Jutrooo...oz. dober danuser posted image user posted image

Punce, jst ne znam računat teh tednovuser posted image vedno štejem od takrat ko sem zanosila, torej je zdej skoraj 15 tednov, ko grem v nosečniški koledarček mi pa kaže 17 tednovuser posted image ne štekam...

Za košek sem prosila fotra, da vpraša v btc-ju na tržnici, baje pride 70€, ostala oprema se dobi pa v Baby centru za 30€, mislim, da brez jogija. Bi mogla it sama pogledat, je že dolg kar se je fotko s tem ukvarjal, pa mogoče sploh ni prav gledal.user posted image

Mi2 sva samo malo vozičke in lupinice gledala v Pikapolonici, pa nama ni še nič v oko padlo. Verjetno bova šla v Avstrijo, če je ceneje.

Drugače pa že full bejbija čutim, vsak dan boljuser posted image user posted image user posted image moj dragi pravi, da ga sliši, ampak pomoje je to samo pretakanje po črevesjuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2590
16.11.2009 12:55:30   
MiniMiska
Živjo, čveke.

Kratka, user posted image , ti zdaj čakaš le še poštarja, juhuhu, jaz tudi verjamem, da bodo izvidi OK (tudi pri meni).

Zivepo, čestitke za pregled.

Držim pesti za vse,ki imate danes pregled ali NS, jaz imam jutri zjutraj posvetovalnico.

Lepo se imejte!

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2591
16.11.2009 12:57:56   
m_o_i
bribiki: nosecniski koledarji stejejo tedne od takrat, ko se je telo sele pripravljalo na zanositev (prvi dan zadnje menstruacije), plod je pa star cca. dva tedna manj (upostevajo, da dva tedna po ZM si zanosla)

bo slo zdaj?user posted image

(odgovor članu bribiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2592
16.11.2009 12:59:43   
Mubi
san, šele sedaj sem opazila, da si kmentirala ogled tistega dokumentarca user posted image Ja, res je super. Sama ga imam shranjenega, tako da si ga kar večkrat ogledam. user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2593
16.11.2009 12:59:46   
Tiaraaa
zivepo super za NS user posted image user posted image

kratka res so šle naše pozitivne misli na pravo mesto user posted image user posted image

fullllll sem vesela user posted image

http://www.facebook.com/group.php?gid=174926976959&ref=ts

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2594
16.11.2009 12:59:57   
frcefela
bribiki Po standardnih izračunih in po izračunih stroke se nosečnost šteje od prvega dne zadnje menstruacije. Po teh izračunih nosečnost traja 280 dni, če pa štejemo od oploditve dalje pa 266dni (pri normalnem ciklu na 28dni)

(odgovor članu bribiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2595
16.11.2009 13:03:53   
bribiki
Hvala za odgovoreuser posted image user posted image user posted image

Zdej grem pa ribji biftek delat (ko najdem recept, seveda)user posted image

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 2596
   [Brisano sporočilo]
16.11.2009 13:05:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 2597
16.11.2009 13:12:37   
Melia
user posted image user posted image ČESTITKE ZIVEPO.

Tako, jaz sem skuhala, zeljne krpice sem naredila na hitrco....njami....no, jedla bom kasneje, nisem nič lačna zdaj...

Sem bila prej na sprehodu s psičko pa mi je taaaak blo vroče....je kar fajn vreme danes....toplo in sončno, no zdaj se sonček že nekaj skriva, ampak glavno da ni dežja...

Grem zdaj....po mamo v službo, po nečakinjo v šolo, pa potem domov....uživajte!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2598
16.11.2009 13:36:09   
Sky3

IZVIRNO SPOROČILO: Tiaraaa

... kot sky tudi meni zanima, če ima slučajno katera kakšno informacijo, kako je v primeru če si redna študentka????
zelo bi bila vesela kakršnekoli informacije user posted image user posted image

drugače pa vse najboljše Sky naj se ti izpolne vse kar si sama najbolj želiš user posted image user posted image user posted image

vozički so pa meni všeč Inplastovi - vidla jih na otroski-vozicki.com
ve že vse veste kaj boste kupile...košaro za voziček? postlico? košek? po resnici povedano sploh ne vem kaj potrebujem user posted image user posted image ...nimam še nobenih oblekic le svoje copatke, ki sem jih imela sama ko sem imela 1 leto :) pa eno šalčko od disneya sva kupila user posted image to je vse, nihče pa se še ni ponudil da bi kej daroval, pa je kr nekaj svežih mamic user posted image user posted image

aja pa na videu ki ga je posnela g pri NS, so moji strokovnjaki (mami, tašča, nečak, moj, prijateljice) ugotovili da bo fantek....so vidli luleka user posted image user posted image drugače mi pa g ni nič namignila....bom mogla do morfologije počakat 18.12.

hehe mava še kej skupnega? status, voziček?? še kej? user posted image jst namreč tut sam čakam, kdaj bova lahko z mojim naročila implastovega cliperja... se kr mal bojim, da jih bom preveč videvala po ulicah, ker od kar ga gledam, sm zasledila vsaj 3 že, ki so si naročile istega, potem pa še ene par, ki so ga kupile v drugi barvi...

(odgovor članu Tiaraaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2599
16.11.2009 13:43:23   
Sky3
IZVIRNO SPOROČILO: nanny.girll

hey, če prov razumem to pomeni, da imamo potemtakem še vedno status redne študentke, samo da smo na porodniški in prejemamo to pomoč? pa to pomeni, da po porodniški še enkrat lahko vpišemo isti letnik, ker nam pač med porodniško ne znese naredit vseh izpitov itd.?? joj, najboljš, da glede ponavljanja preverm kr na šoli, če bo sploh še možno, ker lih letos tut ponavljam.. joj me bojo veseli, sploh ko me majo že polhn kufer sam s tem, ker sm zanosila...

punce hvala za vse info! user posted image

šibam zdej delat... papa

< Sporočilo je popravil Sky3 -- 16.11.2009 13:49:55 >

(odgovor članu nanny.girll)
Neposredna povezava do sporočila: 2600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.