rožca26
|
IZVIRNO SPOROČILO: babajči živjo punce... nasplošno nekaj se dogaja, ampak jaz se ne počutim bolno, tudi vročine nimam, bolečin tudi ne več. zdravnika v porodnišnici sta mi dala vsak svojo razlago glede ledvic in glede bolniške. prvi pravi veliko piti, počivat, pa ne zaradi vnetja ampak zaradi možnosti ponovitve hellp sindroma. druga zdravnica v porodnišnici pravi, da hellp sindrom ni sporen, da to je reakcija na partnerjevo celico, na katero je moj organizem že navajen in da se naj hellp ne bi ponovil v 2. in naslednjih nosečnostih (??). danes mi moja ginekologinja pravi, da jaz nisem bolna in da bi tudi lahko šla delat, neketere nosečnice bi šle. da sem jaz nosečnica z nekaterimi težavami, ki ima pravico biti na bolniški ampak bolj zaradi psihe kot kar koli drugega. da počitek ne vpliva na potek nosečnosti in še nekaj cvetk, ki so ovrgle vse trditve in napotke, ki so kao do zdaj držali. in to naj bi bila slišala na nekem seminarju, simpoziju.ter da naj bi bile te težave subjektivne v smislu, da nekatere nosečnice se sploh ne bi na špikanje v ledvicah ozirale, jaz pa, ki sem očitno bolj občutljiva (pa verjemite, da še predobro vem, kaj je vnetje ledvic...sem ga imela večkrat), sem potožila o težavah in, ker sem imela v prejšnji nosečnosti hellp, mi je dala pregledat vodo in kri in potem seveda tudi predpisala antibiotik, ko se je pa ponovilo, pa me je napotila na dodatne preiskave v porodnišnico. če ne bi imela hellpa v prejšnji nosečnosti, bi mi rekla, da naj samo več pijem...?? pa koga tukaj luna trka? mene? ali pa je zdravnica z levo nogo vstala? aja rekla je še to, da te preiskave delajo samo za to, da so zaščiteni. tudi glukozni test zdaj delajo vsem nosečnicam, da so zaščiteni in če bi šlo kaj narobe, da bi imeli papirje, da so vse naredili. v zadnjem 3. mesečjiu bodo meni naredili jetrne teste,pa tudi baje samo zaradi tega, da če bi se hellp ponovil, da ne bi kdo v porodnišnici delal zdrahe, zakaj mi niso jetrnih testov naredili... tudi bolniško ti dajo, da so oni zaščiteni, ti pa se lahko sama odločiš, ali boš na bolniški ali greš delat. saj ne vem, ali naj bom jezna, ali naj se vsemu temu smejim ali kaj...da ne govorim, da je govorila, kot iz topa in s ful tečnim glasom. brezveze. zdaj se počutim, kot da izkoriščam bolniško... jutri moram nest izvide k svoji zdravnici za komisijo,pa vam povem, da ne vem kaj bi. če počitek ne vpliva na potek nosečnosti? če me ne boli v ledvicah, čeprav se nekaj dogaja? če nimam vročine? ampak največja finta pa je v tem, da sva se z zdravnico pogovarjale že prej o bolniški zaradi hellpa in vožnje, ki jo imam do službe (50 km v eno smer). jaz sem svojemu delodajalcu predlagala, da bi delala od doma in ne bi šla v bolniško. on se je strinjal, s tem, da bi morala 2-3X na teden priti tja. in ko sem to povedala zdravnici je rekla, da to je brezveze, da bolje da ostanem doma na bolniški, itak bo zdaj zima in kaj se bom matrala po tej cesti...??? danes pa tako. tako, punce drage... jaz sem zmedena... in res več ne vem, kdo je tukaj hecen. tako ... najprej moje smile mnenje glede na reakcijo dr. na tvoje zdravje Zdej pa da se o tem še malo razpišem ... Jaz "na srečo" nisem prišla v 1. nosečnosti do hellpa, sm imela pa preeklampsijo. Zdej me mora G več gledat, še posebej z UZ. In še to ... meni je dala bolniško zaradi poteka 1. nosečnosti ... KER MI JO MORA DATI!!! Glede na tvojo situacijo in že možna začetna opozorila na ponovno nevarnost, pa o tem dr., G nimata kej razmišljat!!!! PO HITREM POSTOPKU TE MORJO DAT NA BOLNIŠKO!!!!!!!!!!!!!! Zdej pa še razlaga odebeljenih stavkov: 1. ne rabiš se počutiti bolno, da se v telesu kej dogaja. K meni je PE prišla v 3dneh. Pa sm se še na dan poroda počutila kot rožca (če izvzameš strah in šok) - nism zatekala, glava me ni bolela - skratka nobenih predznakov. Če pa ne bi poslušala Vida bi me en dan sam na tleh našli ... 2. se popolnoma strinjam z njim ... 3. vprašaj jo, če bi podpisala na list, da hellp ni sporen in da se ne more več ponovit. Ti povem, da bi bila tih k rit 4. nisi bolna???? Pa sej ne rabiš imet vročine ..., da te pošlje na bolniško. Ene imajo "sam" nizkoležečo posteljico in s tem "samo" nevarnost prezgodnjega poroda, pa jih morjo po hitrem postopku poslat na b. Pa še nekaj, ti nisi bolno, tvoj pa je lahko v hudi nevarnosti. Pri nosečnicah morjo gledat tudi na otroka in ne samo na bodočo mamico. 5. vprašaj jo, če upa na to stavit!!!!! Kaj si upa rečt. Mene je špikal v ledvicah, ko še nism bla , pa sm letela na urgenco. 6. napaka, zato ker jih morajo rizičnim nosečnicam!!!! To ti pripada!!!! Zato jih pa plačujemo!!!!! 7. ja, sej zato pa je še vedno toliko primerov nepojasnene preeklampsije, hellpa, mrtvorojenih ... 8. nikar tako!!! Izkoristi, saj se ti lahko vse še enkrat ponovi!!!! 9. počitek zagotovo vpliva na potek v tvojem, mojem in marsikaterem drugem primeru. To je dokazano!!! Ne pozabi, da je vmes vpleten stres ... 10. edina pametna od dr. v tej zgodbi. za tako zdravnico. 11. zagotovo so tukaj hecni oz. neprofesionalni dr., predvsem pa tvoja G. Nikar ne bit zmedena ... obvezno pojdi na bolniško. Poznam primer, kjer je mela punca prvič hellpa, drugič so jo zopet tretirali kot nerizično nosečnico in se je zgodba ponovila - v drugačni obliki - otrok v istem tednu, kot sestrica, rojen, s tem, da je on slabšo potegnil - bil je zahiran!!! to ti pošiljam, da se malo pomiriš. In ne pozabi ... za svoje zdravje in za zdravje naših še nerojenih moramo predvsem poskrbeti same. Za ostale, ki v to zgodbo niso tako vpleteni, smo le številka! POLAGAM NA SRCE .... POJDI NA BOLNIŠKO, VELIKO PIJ, VELIKO POZ. ENERGIJE, SPOČIJ SE IN NAJ TE TAKI IDIOTI NE VRŽEJO IZ TIRA!!!