|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 6. del 15.11.2009 18:40:33
|
|
|
|
mmmc
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa mmmc, kolko pa kaj spije? Jaz sploh ne vem, kaj naj ji dam namesto linotov in piškotov za zgostit, ker vse to jo ful zapira. S čem naj zgostim kašico, sadno? In kaj naj ji dam za večerjo, da bo mlečno, ampak ne lino? Tole o fiziološki sem tud jaz razmišljala. Itak je vsakič nekaj popije tak da je na sol že navajena. Kolk spije mleka al tekočine (čaj, voda)? Na začetku ni hotel piti tekočine, tako da sem mu 14 dni kupovala sokce, sprva je dobil pol vode pol soka, potem pa čedalje manj soka. Ko je sprejel čaj, sem mu začela delat čaj. Zvečer in ponoči, pije takšnega za lahko noč, ki pomirja. Čez dan pa jabolko melisa od Hippa. Vode še vedno noče. Tako da rajši vidim, da pije čaj, kot pa nič. Mleka na dan spije cca 500ml, včasih 5oml več, včasih50 ml manj. Vode noče pit. Tako da mu delam fuuul razredčen čaj, ki pa ga spije podnevi in ponoč cca. 200-300ml na dan. Jaz sadje, ki je v osnovi zelo tekoče mešam s skuto ali piškoti. Ali pa skupaj zmešeam sadje, ki je gosto in sadje ki je redko. Kislo sadje tudi mešam s sladkim sadjem. NPR.: - skuta + kaki ( navaden kaki, ne vanila)
- viljamovka hruška + skuta
- jogurt + banana
- jogurt + suho sadje
- banana + borovnice
- jabolko + piškotek
- fige + jabolko, ki je malo bolj kislo
Nekaj primerov, ne spomnim se več. Če je kakšen dan zaprt, potem spustim banano in skuto. Pa mu naredim jogurt s suhim sadjem. Naseklajm suho sadje ( eno slivo in eno marelico) + dodam 1/2 jogurtovega lončka. Ko je zaprt tudi spustim z jedilnika krompir in meso. Naredim kaj z rižem, ribano kašo... in zelenjavo. Pa malo kisle smetance. Če se tega držim, potem naslednji dan že kaka prej tekoče, kot trdo. Linoti našga neki ne zapirajo, je pa res da večinoma dobiva keksolino, gresolino, frutolino.
|
|
|