birdy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy IZVIRNO SPOROČILO: birdy IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 IZVIRNO SPOROČILO: Šaki no glede tele vzgoje pa tega. jz sem večjega dost po rokah prenosila.pa se včasih še zdj pozna pri spanju,ker sem ga dostkrat guncala v naročju da je zaspal, je.bi ga. pač prvi in tako. samo mi ni žal. zdj gre večinoma sam spat.včasih reče za nogce čohat pol pa zaspi sam.ima pa še dudo. za druge stvari je kar discipliniran.je brez pleničk že pol leta,lepo je ,pije, sam se ponudi da pomaga, deli stvari (no včasih tud kakšno ne) razume vse,če hoče je zelo priden.valda pa tud nagaja sej to jim je v krvi. meni vse pomaga kar mu reče .na wc hodi sam,ritko si obriše,itak da jo moram še jz ker ne gre včasih,zobke si umiva. ni da ni. sm ponosna. sem ga pa kot pravim res velik prenosila.pa sem rekla da ta pa bo razvajen.pa sploh ni tolko... pa sem rekla da zd pri drugi pa ne bom tolko popuščala,čeprav verjetn bi lahko bilo isto. no tamalo moram še zdj dostikrat nosit po naročju sem jo pa navadla da lepo tudi sama zaspi. je pa res razlika ker je punčka.k mislm da je bolj nežne sorte.solzice ji takoj začnejo tečt .če samo zajokca. fejst je navezana name se viddi. no ja jz pravm ja, red in disciplina morta bit. je pa važen tud prvai pristop. Punce zakaj vse pravte je pač prvi Pri nas pri Nejcu ni blo težav za uspavanjem, pri Žigu pa so, pa je ta drugi - isto sem delala pri obeh. Shaki tole se pa s tabo ne strinjam da je disciplina ker je brez pleničk Saj je Nejc tudi brez plenice ampak ne zarad neke discipline. Sem pa tudi mnenja da se otrokom ne sme skoz govort ne in da neki ne sme. Vse v mejah normale. To, da ma pa veliko crklanja, objemčkov, poljubčkov mu pa ne more škodit. Moje mnenje. Se podpišem totalno pod Uršo. Pa še to, največ je odvisno od otrokovega karakterja, cca. 70% če smo natančni. 30% je pa odvisno od vzgoje. Pri nas sta tamalidve dan in noč. Neli po men, divja, efektivna, z minimalno crklanja ker ga neče. Kristi cel oči, čimveč crklat, magar cel dan in noč, nikol ne sme bit sama za par sekund, bolj počasna, umirjena... Ista vzgoja pa totalno drug otrok, se prav vzgoja ni tok zelo pomembna. se strinjam glede karakterja...ne strinjam se glede stavka...da vzgoji ni tolk zelo pomembna... JE....ker boš Neli s tem pokazala kako se lahko umiri, ko bo enkrat v družbi,...In Kristi kako naj bo samostojna.... vzgojeni bosta pa obe Ajvy, mal sem se narobe izrazla. Ne da vzgoja ni pomembna, valda da je. Vzgoja pa ni tok zelo pomembna pri reakciji otroka na neko stvar. Neli recimo če si jo pustu samo za kako minutko (rečmo za IT NA WC) ni nobene panike delala, dal si ji igrače in se je tist čas igrala sama brez problemov. Kristi pa sam da greš naredi paniko, sam vidt te more. Je tak otrok da hoče skoz nekoga ob sebi. Seveda lahko počas to spremeniš ampak uporabljat morš pa drugačne pristope kot pri kerem drugmu otroku. Se morš mal prilagodit in it bolj počas, z mal več popuščanja, če hočeš v končni fazi pridt do enga dobrga rezultata. Je pa težko ker okolica reče da pri enem otroku bolj popuščaš, kar pa ni res. Mislm, popuščaš že, ampak zarad tega ker nočeš da se ti otrok dere k jeshar, kar pa drugi sploh ne bi. Zato je men tud smešno ko mi kdo reče da sta Neli in Kristi čist podobne, vizualno mislm. Men si že zarad ogromnih razlik v karakterju ne zdita podobni.