ronja
|
jancci, otrok ti skuša nekaj povedat Ja sej, jest pa ignoriram. Kakšna mama pa sem?? user posted image jancci, jaz ti lahko prevedem: mala bi rada šla gledat račke (a še veš, kaj to pomeni? - hoče sestrico ) sonček, jaz nimam več pojma, kaj je najboljše - se mi zdi, da je najboljše, da gremo z vozičkom, čeprav bi jo tam v teoriji prej zazeblo... Ampak danes smo šle do trgovine po mleko in kruh in je bila nazaj grede že čisto boga (pa mamo čisto blizu trgovino) in prej ni hotela v voziček. ekspandiran riž je zakon! Jaz sem ga že pri ronji ful uporabljala, ker res fino zgosti omakce, pa še pohladi malo, ker ti ga ni treba skuhat - to je bilo pri Ronji ful važno, ker nikoli ni mogla počakat, da se kaka stvar shladi, vroče pa ni marala jest (še zdaj je samo mlačno , za naju čist premrzlo). V merkatorju je med bio zadevami, taka prozorna vrečka, prostornina cca 1 liter, maš dve verziji: sladkan s frkutozo in pa naraven brez vsega. Vsak trenutek je nekaj posebnega, razen ko tulijo za brezveze Tisti trenutki so sploh nekaj posebnega Hvalabogu, da niso pravilo Aja, zvezdica, še odg. od zadnjič: vsaka mama misli, da ve, kaj je dobro in prav za njenega otroka. Moja zame praviloma ni vedela, kaj je dobro, še zdaj v glavnem kiksne, če mi kaj svetuje - tudi to kasneje spozna, nima problemov s tem, da ne bi priznala napake. Pa ljudje, ki namlatijo svojega otroka, ker ni bil priden, tudi mislijo, da je to dobro zanje - pa ni, kot vemo... Tak da ni glih tako izi... Pa dostikrat tudi čisto tako ne vemo. jaz recimo ne vem, a je boljše, da smo doma, če sta bolani, al da gremo ven, al sam v soncu, al tut če je dež pa megla, al z vozičkom, al naj rajši hodi, da je ne zebe in se Lejla nosi, da je ne zebe... vidiš, kup stvari ne vem! ti, kaj to cepljenje je za astmatike obvezno? mi se sicer ne nameravamo cepit, ker sta itak skoz zdaj neki bolani in se mi ne zdi dobro cepit na oslabljen imunski sistem. Vedno sem ju dala cepit, ko smo bili vsi tipitopi zdravi. khurde, Ronja je karnivor (mes, mes, mes...), Lejla pa frutivor (sadje, sadje, sadje), čeprav imata obe vse radi, pa Ronja recimo za dopoldansko malico kar zahteva sadje. Samo je pa res vesela, kadar je kaj mesnega- verjetno zato, ker je tako redko. No, pa čokolado in torte ma tudi rada . Obe tudi obožujeta kruh, česar gotovo nimata po meni (jaz ga rada delam, ne pa jem) in pa jogurt (kar pa gotovo imata po meni, ker ga pojem enormne količine). farfala, kako originalno kosilo za danes . Jaz sem tudi to mislila, pa še njegove povabit, pa nam je tale bolezen mal zagodla in se bom rajši kaj enostavnejšega in hitrejšega podstopila - pa lažje prebavljivega . Bom pa naredila mlince in jih stalala vsem - to naredim pa vsako leto: ful mlincev: za naju, za njegovadva in za moje. Aja, pa moja mami je spet srečno zaljubljena .
|