Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: November2009 - 2. del 10.11.2009 17:53:25
|
|
|
|
*I.am.happy*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Perlica76 Ojla! Da se še jaz malo oglasim.Včeraj mi je G pri pregledu rekel,da se mi MV mehča,zvečer se mi je izluščil čep in začeli so krčki-malo močnejši kot do zdaj,a neredni in neenakomerni.Danes so krči-popadki malo močnejši,a še vedno neredni,čakam tiste na 10min-upam,ad jih še danes dočakam. Drugače se mi pa nič ne da,pa še vreme je temu primerno.Nič,grem še malo na bok! Čav Pod tole se pa še skor podpišem danes pregled, CTG OK, odprta en čiiiist mal, lahko je kadarkoli, mene pa šraufa. Ampak CTG ne kaže tega kot popadkov. No ja kaj nej, če ne vem Jaz sem tudi dobila chicco tekočino, se moram lotit navodil in sterilizirat flaško in dudo...čeprav ko pomislim, da je to neka kemija al pa prekuhat v vodi, ma sej ne vem... Kar se tiče poroda in načrta, ko sem spraševala. Načrta jaz tudi nimam in ga ne nameravam pisat. Bom šla po sistemu go with the flow. Bi pa rada opcijo , da lahko vstanem se sprehodim in pa vsedem oz. pol vležem, če mi bo zapasalo. lp
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 10.11.2009 17:57:10
|
|
|
|
bellamia
|
ojla! da se še jaz pofočkam. bila na pregleu, danes točno 38. teden, imela vaginalni pregled in sem odprta 1cm, ampak mi je G rekel da to nič ne pomeni....naslednji pregled imam v P (en dan pred PDP-jem) in sicer amnioskopijo in CTG. mi je pa rekel G da je CTG brezveze delat, če otroka normalno čutiš, glede popadkov - je pa tud relativno....lahko jih imaš in ne rodiš še dolgo, lahko ti jih pa nič ne pokaže, čez 1uro pa že letiš v P. tako da......tale CTG je še najbolj zanesljiv med porodom, ko so popadki res ta pravi...evo to je mnenje mojga G. drugače se pa tud jest počutim skoz bolje, sem se hecala, da sem se ravno navadla bit noseča, bom šla pa rodit ....... sej se hecam, najbolj me ovira težak trebuh, obračanje ponoč in pa hud pritisk navzdol. sem rekla dons da grem na sprehod, ka je bil tak sonček, ma kaj ko mi po parih metrih tako dol prtiska da komaj še hodim......oh, ja, bo že! imejte se lepo!
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 10.11.2009 18:22:04
|
|
|
|
spelap1
|
lep pozdrav še od mene sem bila danes na ctgju in je bil prav lep, na začetku je naša puža malo dremala pol smo jo pa mal prerukale in je bilo prav lepo gledat kako se rišejo tiste črtice. naslednji pregled imam komaj 17.11 to je en dan po mojem pdp-ju. za sterilizirat se mi pa zdi da je najbolje kr v navadni vodi pa da prevreš, nisem najbolj zagovornica teh kemikalij, zato bom jaz to kr po domače naredila imam pa eno vprašanje, a se vam tudi dogaja da zelo malo oziroma narahlo čutite bejbije, js gibe čutim in jih naštejem 10 kaj več pa ne, pa še to zelo rahle še malo pa bomo vse na cilju, zato pa uživajno še zadnje trenutke z našimi bušiji lepo se imejte
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 10.11.2009 19:49:13
|
|
|
|
luan
|
Jaz tudi danes imela ctg-nič posebnega.Naslednjega pa imam čez en teden na rok Se mi je pa danes na cesti zgodilo ful sranje.Se peljem domov čez ful hrib, pa še hosta je in mene ful štihne levo ledveno in me oblije mrzel pot.Sem takoj s ceste zapeljala in ustavila, ravno toliko sem imela še časa da sem pogledala na uro in potem tema.Ko sem prišla k sebi je bilo dvajset minut kasneje,skoraj pol ure sem bila v nezavesti.Kaj je bilo ne vem, se pa sedaj počutim relativno v redu.Aja, pa bila sem na območju brez signala in malo prometa.Tako, da sem se potem peljala še dva km komaj, da sem poklicala mojega da je prišel po mene.V glavnem, jaz nikamor več sama z avtom.Lahko bi povzročila hudo prometno nesrečo. Zdaj pa bom šla počivat mi trebuh ful trd ratuje. Aja pa, da še omenim od kar sem prišla domov me naša dva psa ne spustita z oči.Skoz sta ob meni, kar se do zdaj še ni zgodilo. Lp in lahko noč
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 10.11.2009 20:36:25
|
|
|
|
tassika
|
Luan to je bilo pa res sranje, pazi nase in naj te zdaj kdo drug okoli vozi, bolje to kot pa da se vama kaj zgodi. Pazi nase.
|
|
RE: November2009 - 2. del 10.11.2009 22:28:40
|
|
|
|
nogavicka80
|
Pred spanjem še hitro "poročilo". Včeraj zaplet s CTGjem in pregled v P. Danes celo dopoldne slabosti in bruhanje...OK, tu pa sva z mojim dragim rekla, da pa je mogoče že čas, da pride naše dete. Sva , sem spila plahtico, pa malinov čaj, šla ven, migala... NIČ !!! To dete je trmasto, da je le kaj. In tako smo pač ugotovili, da je dejansko komanda 100% na strani našega zakladka in bomo počakali na trenutek, ko se odloči za svoj prihod... Po drugi strani pa sem malo zaskrbljena, ko poslušam, koliko neprijetnosti v teh dneh doživljajo punce v KR porodnišnici - nič bat, osebje baje fajn in vse..le punce imajo smolo.,, Kar veliko carskih rezov, pa malo panike, ker ni čutit kake noge po EA, pa prihod z roko naprej , ker želi dete pomahat in se šele potem pokazat ... SKratka, želim si, KOT VSE, da bi imela hiter in lahek porod, ampak...sem hkrati malo zaskrbljena ob teh zgodbah, ki jih poslušam - ki k sreči niso tragične in je vse OK, tako kot bo pri nas vseh - a ne :)? LEPE SANJE VSEM!!!
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 8:08:32
|
|
|
|
srecna_zvezda
|
Dobro jutro! Nic kaj ne pisete, kaj j e zdaj to? Strajkate?... Luan, bodi previdna in zaenkrat opusti voznjo. Jaz sem jo pred tednom dni, ravno iz razloga da se kaj takega ne bi zgodilo. Vsekakor pazi na vaju s pikico. Danes imam spet CTG in srcno upam da tokrat pokaze kake popadke in da se stvar premakne naprej. Jaz doma cutim vsake toliko da me stihne in zaboli, bomo pa vidli danes ce bo kaj konkretnega... Katera je sprasevala glede gibov...? Jaz svojega zaenkrat dobro cutim. Se mi zdi da nase dete po dnevi sploh nic ne spi. Je pa res da naj bi se otrok tik pred porodom umiril, tako da..dokler prestejes vsaj 10 gibov, jaz mislim da ne bi smelo biti nic narobe. Sprosti se, kajti kmalu bomo tudi me docakale svoje zakladke!
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 9:37:39
|
|
|
|
among_the_clouds
|
Dobro jutro! Še en dan je minil in še vedno uživa v trebuhu . Med vikendom je bil mali nenavadno miren, zdaj pa spet divja kot nor. Enkrat jih fašem u rebra, drugič v mehur ... Vse super in prav, edino, kar me moti je to, da imam v nedeljo rok za rodit, tale mali pa se še vedno ne zna odločit, kako se bo postavil, tako da imam veliko verjetnost carskega reza. Ah ja ... Petkapet - hecno, ne, kako ti napovejo prezgodnji porod in potem čakaš in čakaš, no, zdej bomo šle pa po možnosti še čez rok Prekuhavanje - pri prvem sem kar v mikrovalovni prekuhala dudico in tako bom naredila tudi zdaj. Se mi ne da komplicirati. Pa en lep dan vsem skupaj!
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 9:49:45
|
|
|
|
divja
|
jutro, danes pa res niste še zgovorne :) mene je pa ravno sestra od mojega G klicala da moram it v lj P se pokazat, glede nog in če bo drugi G presodil da je čas me bodo kar notri obdržali... tako da punce držite pesti :) pa pa
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 10:07:15
|
|
|
|
petkapet
|
Kuku, kje pa ste ? Sem gledala malote lune, in mlaj bo 16stega, če bo našim škorpjončkom to kaj pomenilo . Noč sem preživela, ni bilo niti tolko hudo, kolkor sem mislila da bo, glede na hojo. Jaz bi šla tudi že kr rodit. Sem bla že kr psihično pripravljena včeraj, da mi bodo ta teden sprožili, kot so zapisali, no, zdej pa se kr še čaka. Sej, bi rada imela svoje popadke, to sigurno, ma tole čakanje , pa je kr neki.
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 10:20:28
|
|
|
|
among_the_clouds
|
Tudi meni vsak teden napovejo, da mi bodo naslednji teden sprožili porod, potem pa se premislijo. Ampak tudi jaz bi raje s svojimi popadki rodila, tako da se ne branim. Pa naj malo bitje v trebuhu uživa v toplem zavetju, dokler lahko
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 10:20:44
|
|
|
|
eva1
|
Jutro! Ja res nas je nekam malo na naši temi..upam, da vsaj rojevajo tiste ki jih ni Pri meni nič novega..vsak dan manj popadkov-narobe svet! luan-ja tole je pa res kr kriza, še dobr da se ti ni nč zgodilo! Divja-kakorkoli že..tudi če ti sprožijo, sam da bo hitro in ne preveč boleče..poročaj, pa srečno! Jst še vedno upam, da se bo samo sprožilo do petka...sploh ne vem kaj naj pričakujem takrat, ker ne vem če sem kej odprta..al še vedno dihtam na polno...pa varstvo za tamaladva si morm zrihtat, ker sta še oba doma ta teden, ker sta še na antibiotikih...no sej pol nazadnje me bodo pa dam poslali Tok za zdej..se javim še kaj! Lep dan vsem!!!
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 10:38:31
|
|
|
|
ninka80
|
oj, še vedno tuki. Pri nas se še nič ne dogaja. Bo mali očitno še mal čakal, sam ne vem, al noče bot škorpijon al kaj. Kdaj se pa strelec začne? Ja, res nas je še bolj malo tukaj. Luan...jojjjjjjjjjj. Raje res opusti vožnjo, če se ti je to zgodilo. Pa naj ostali poskrbijo za tvoj prevoz. Prekuhavanje... po domače v vodi, potem pa splahnem pod toplo tekočo vodo in to je vse. divja...držim pesti, da v redu opraviš. Gibi....tudi jaz jih včasih glih za glih 10 naštejem, drugič pa nori, da adijo pamet. Punce, še malo, pa bomo tudi me držale svoje zakladke v naročju.
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 11:58:46
|
|
|
|
ancka1
|
Drage novemberke 2009! Sporočam vam veselo novico iz otoka....juniorka je 11.11.09 ob 09.09. rodila punčko LEILO, ki ima 4065g in 58cm! ISKRENE ČESTITKE DRUŽINICI! Lp, Ancka1
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 12:08:06
|
|
|
|
petkapet
|
Čestike Juniorka in Leili, ki je prava mala košarkašica ! Ekola, akaj zatišje, pupe prihajajo na plan ....zato naš fantiček še ninka notri . Oj, ma na martinovo, bi se spodoblo kakega fantička rodit .
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 12:24:12
|
|
|
|
Eva19
|
juniorka čestitke za Leilo pa velik cartanja zdej No pri nas se še nič ne dogaja, pa se tut jst iz dneva v dan, bl ko grem proti roku, bolš počutm. prov smešn, tud mal bolš sem spat začela...tko da nič ne vem kdaj bo kej začel dogajat
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 12:28:45
|
|
|
|
ninka80
|
Juniorka, čestitke za Leilo.
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 12:34:57
|
|
|
|
mayamaya
|
juniorka čestitke , mali Leili pa . zdaj pa veliko cartanja. lep datum in urcao sta si izbrali . evo jaz sem pa na +1 dan. pa kar nič drugače kot včeraj ni. pravzaprav danes je celo bolj živahen kot včeraj. upam, da bo jutri kaj bolj sodeloval na CTG -ju . moj naslednji datum je zdaj petek 13. , ker una lunca je ponedeljek je malo predalec
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 12:37:55
|
|
|
|
tassika
|
Evo mene punce, ste me kaj pogrešale Ja nič zjutraj sem vstala ob 7-ih zrihtala zojo, potem sebe in je prišla frizerka, ja taši ima novo frizuro, potem je prišla patronažna, vmes sem jaz barvo dol spirala, moj se je strigel, potem sem podojila zojo in šla nazaj na vroči stol in zdaj čakam, da se zbudi, da se poslikava z mojo novo čupo, ker je dobesedno čupa. No vmes sem še spucala kopalnico, saj je moj priden in vse naredi, samo kopalnica mu pa ne gre in sem se je jaz lotila, ker je bila že res grozna. No toliko zaenkrat od mene. Aja čestitke juniorki, madonca kakšni cm, jaz si sploh ne predstavljam to je 9cm večje od moje zoje, pa 1,5kg težje
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 13:49:05
|
|
|
|
luan
|
Najprej čestitke juniorki . Punce hvala za skrb.Ja valda me volan do nadaljnega ne vidi. Jaz sem pravkar s sprehoda in me zdaj ful dol tišči, pa križ mi bo razgnalo. Bog dao, da bi bilo kaj danes.Sem že tako naveličana čakanja. Jaz sem se pa zanjič kar sam barvala lase, strižem si jih tako samo dvakrat na leto. LP
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 13:53:39
|
|
|
|
srecna_zvezda
|
No pa smo spet nazaj... s CTG-ja namrec. Danes je bila taka guzva v P da sem skor znorela. Eno uro sem bila prikljucena na tisti napravi, potem se 45min cakala na G, ki pa je v tem casu porajala dva dojencka! Tretji je pa cakal v vrsti... Uglavnem, najprej mi sestra hoce z elektronskim merilcem zmerit pritisk, mi da na roko in vkljuci, sama pa gre v ordinacijo nekaj iskat. Meni pa roka cedalje bolj zateguje in na koncu sem imela ze plave prste in jih je hotelo raznest! Brez pretiravanja. Sem takoj poklicala sestro in je ze blo tko hudo da sem sama hotla dat kr dol. In potem ona pride in ugotovi da mi je narobe ga pristimala, cel je bil zvit in mi je s tistim zeleznim delom roko zvijalo... Potem zmeri se 1x in nameri 130/80... Pridem v ordinacijo pa G gleda tist CTG in...je tiho. Js jo gledam, pa recem je vse ok, ona pa kao jaaa.....pri utripu pa je bebiju srcek najprej bil normalno potem je cisto padel potem spet na skoraj 180 parkrat narastel...mislim, pri popadkih je belezilo spet nekaj ona pa pravi da nic ni dogajalo js pa cutim da me zvija... Potem preden grem mi rece naj se vodo za vsak primer dam in naj poklicem za izvide. Ce ne bodo v redu, hitro nazaj... Danes prav narobe dan.....
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 14:05:29
|
|
|
|
lenybaby
|
Čestitke za veliko punčko tud z moje strani! Kot kaže mene res tud to čaka... Sm lih s pregleda pri Sketljevi v P. in mali naj bi mel 3900 (pravi + - 10% ) in da predlaga sprožitev poroda. In zdej morm jutr spet k moji gin. da mi da končno napotnico za predčasni sprejem na induciran porod in kr neki... Sam podajajo si te! In povsod ti grejo dve ure u šubu - zveš pa ne nč pretirano novga. Da je velik plodovnice, da so v njej delci in da odstopa amnij... - to pa men pove kaj že? V glavnem - zna se zgodit da bomo že ta teden zibal. Sej to je tud fajn. Slaba dva tedna prej - js nimam nč proti k mi je noč ratala itaq najdaljši del dneva od kerga res nimam čist nič. Sej pol bom mela še manj sam bom vsaj vedla zakaj!
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 14:48:41
|
|
|
|
karin82
|
Lenybaby kakšna je ta dr.Sketljeva, k jaz imam tud ve petek pri njej pregled k moje dr.štolfe ni. Me zanima a te kaj pogleda UZ, vaginalno al pa kaj podobnega ker mene moja niče ne, pa je zdej do nadaljnega menda ne bo in sploh nevem h kateri me bodo še vse naročil, ker so me zdele v kratkem kar trije različni G pregledal. Za dr.Štolfo sem slišala da ponavadi nič ne čaka in če vsaj kaj kaže na bližnji prihajajoč porod te kar v porodnišnico napoti. Glede na to, da so se mi v zadnjem času začele dogajati razne neprijetnosti k jih prej ni bili bi si želela jit čimprej rodit. A katera mogoče ve, ali je tudi zatekanje rok nevarno, ker noge mi ne zatekajo roke/prste pa imam k klobase. Pa tud pritisk mi že mal nagaja, glede na to da sem imela prej vedno idealnega. Čestitke juniorki!!!
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 15:28:59
|
|
|
|
eva1
|
Hoj! Juniorka-čestitam evo še ena maica več! karin če preveč zatekaš pa če imaš previsok pritisk kr pojdi h G-to zna biti nevarno za otroka in zate....koliko pa imaš pritiska? Eh jst se pa ubadam z vsemi zadevami da bi pospešila porod, pa nč...trmasto dete ni kaj...
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 11.11.2009 15:42:14
|
|
|
|
luan
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 Eh jst se pa ubadam z vsemi zadevami da bi pospešila porod, pa nč...trmasto dete ni kaj... Sem na istem .Ma katera kak recept za probat.
|
|
|
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?