|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mamice študentke
13.6.2009 15:44:26   
pipic
Jaz bom tako povedala,vse se da če hočeš-načeloma ja.
Ampak saj ti ne veš kaj bo z otrokom.Jaz sem tudi mislila kako bom naredila šolo  oz. letnik.....pa ima mali velike zdravstvene težave da sem kar vse pustila,ker ne znese in se še lep čas mali ne bo pocajtal.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 151
13.6.2009 16:40:03   
nanny.girll
sej se čist strinjam samo raje pa se tisto leto posvetim samo otročku. študij že lahko počaka..=D

lp

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 152
13.6.2009 16:50:23   
Ploha
pipic: ja to že res, samo na to ne morš vplivat, če ima zdr. težave potem študij odpade,...

(odgovor članu nanny.girll)
Neposredna povezava do sporočila: 153
15.6.2009 23:17:31   
_kathy_
Tudi jst sem mamica s FF MB. Moj sinček pa je star 4, 5 mesecev.
Kar se pa socialne tiče, dobiš jo kot razliko (otroški + starševski dodatek + štipendija) do minimalne slovenske plače. To pomeni ... da je ne dobiš.

Končno si se nama pridružil!

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 154
17.6.2009 17:47:51   
sa5i
Pozdravljene

Ja, vam dam čist prav, da če se zgodi, da ima otrok težave res ostane pač študij ob strani. Ampak na a to ni dobro sploh misliti je boljše upati na najboljše. user posted image   nanny.girll, po mojem pa je že fajn, da vsaj poskusiš delati faks ob otroku, če gre je fajn če ne pa pač naslednjič. Jaz bom poskušala pa najboljših močeh, če se odločiva za bebico seveda. Sem že marsikatero slišala rečti, da je ob otroku dobila še več zagona in motivacije. Ne rečem, da ni težko a verjamem v to, da če si nekaj želiš, če imaš cilj in veš kaj bi rad potem to dobiš in dosežeš ne glede na vse.

se sliši kot iz knjige napisano user posted image ampak je res

ok lep dan vam želim pa pišite še kaj, če imate kakšne nasvete

lp

< Sporočilo je popravil sa5i -- 17.6.2009 17:50:13 >

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 155
17.6.2009 20:26:42   
uršula83
IZVIRNO SPOROČILO: pipic

Jaz bom tako povedala,vse se da če hočeš-načeloma ja.
Ampak saj ti ne veš kaj bo z otrokom.Jaz sem tudi mislila kako bom naredila šolo  oz. letnik.....pa ima mali velike zdravstvene težave da sem kar vse pustila,ker ne znese in se še lep čas mali ne bo pocajtal.

No moj sinček pa nima nobenih zdr. težav, pa vseeno nič ne delam za diplomo, preprosto ne znese, al sm pa js mal smotana. Res ful je noro imet to malo bitje, otroka, ampak še bul noro pa je, če imaš šolo že prej končano. Če bi imela diplomo v žepu bi se počutla pa res odlično, tako pa me skos slaba vest gloda. Mali pa spi 2X po pou ure na dan.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 156
17.6.2009 20:37:40   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: _kathy_

Tudi jst sem mamica s FF MB. Moj sinček pa je star 4, 5 mesecev.
Kar se pa socialne tiče, dobiš jo kot razliko (otroški + starševski dodatek + štipendija) do minimalne slovenske plače. To pomeni ... da je ne dobiš.

Tega pa ne razumem. A ni tko, da ce mas stipendijo in status studenta ne mores dobit socialne podpore, tud ce ne bi slo za razliko do minimalne slovenske place? Nimas statusa, ki bi ti podporo omogocal oz. se statusa izkljucujeta. Tudi ce nimas statusa studenta a dobivas stipendijo v casu porodniske je to tvoje nadomestilo za cas delovne neaktvinosti. Oboje pa ne gre. Sej je dovolj pomoci ze z otroskim, starsevskim in stipendijo a ne?

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 157
17.6.2009 21:14:05   
lilija*
Hej!

Jaz sem tudi mamica študenta! Da vam za v spodbudo napišem mojo zgodbo: Po tretjem letniku faxa sem rodila (za otroka sva se odločila načrtno, planirala sva julija, ker imam junija še izpite in nama je ratalo v prvo:-), oktobra pa sem začela redno delat četrti letnik. Mala je hodila z mano na fax, s tem da smo se vozile 80 km v eno smer, sem pa hodila samo na vaje, dvakrat, včasih trikrat na teden. Na faxu mi jo je čuvala kolegica, ki je bila absolventa in sem ji nekaj malega plačala. Med zimskim izpitnim obdobjem sem naredila tri izpite, učila sem se ponoči - od devetih do enih, dveh. Med letom sem morala pisat en kup poročil, seminarskih, tako da ne vem, če sem šla od oktobra desetkrat spat pred polnočjo. Mala tudi še zdaj ne spi celo noč, še vedno jo dojim. Svakinja mi jo do zdaj čuvala priblizno desetkrat, pred kakim izpitom kakšno urco. Skoraj nič - sama se ne ponudi, meni je pa neprijetno "tečnarit". Včeraj sem imela zadnji izpit, ostane mi še zagovor enega projekta za drug teden in diploma.

Mala res ni bila nič bolana, spi pa čez dan enkrat za uro in pol, ponoči pa se še dvakrat doji. Živima tudi v svojem gospodinjstvu, ki pa zadnje čase kar trpi - kup nezlikanega perila je že ogromen:-) Volje sem imela veliko več kot pred porodom, ker vem, da prej ko bom konec, bolj nam bo lepo. Je pa bila mala kljub faxu zelo veliko z mano, tako da ni bila za nič prikrajšana.

Glede financ: imam štipendijo, otroški dodatek in starševsko nadomestilo, kar znese 440 evrov in sem s tem kar zadovoljna. Sicer je šlo letos veliko za bencin, ampak zdaj sem že na konju:-)))

Punce kar korajžno!

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 158
17.6.2009 22:57:23   
sa5i
hejj!

No o takih mamicah sem prej pisala, ki jim vse znese in so na nek način že kar čudežne
pač brez odrekanja ne gre, če ne drugemu spanju user posted image . Ampak se je verjetno fajn pohvalit, da zmoreš faks in otroka.
Kaj je važen kup perila proti življenju.

Res vsa čast lilija user posted image

lepo spančkajte

(odgovor članu lilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 159
18.6.2009 10:36:15   
uršula83
IZVIRNO SPOROČILO: lilija*

Hej!

Jaz sem tudi mamica študenta! Da vam za v spodbudo napišem mojo zgodbo: Po tretjem letniku faxa sem rodila (za otroka sva se odločila načrtno, planirala sva julija, ker imam junija še izpite in nama je ratalo v prvo:-), oktobra pa sem začela redno delat četrti letnik. Mala je hodila z mano na fax, s tem da smo se vozile 80 km v eno smer, sem pa hodila samo na vaje, dvakrat, včasih trikrat na teden. Na faxu mi jo je čuvala kolegica, ki je bila absolventa in sem ji nekaj malega plačala. Med zimskim izpitnim obdobjem sem naredila tri izpite, učila sem se ponoči - od devetih do enih, dveh. Med letom sem morala pisat en kup poročil, seminarskih, tako da ne vem, če sem šla od oktobra desetkrat spat pred polnočjo. Mala tudi še zdaj ne spi celo noč, še vedno jo dojim. Svakinja mi jo do zdaj čuvala priblizno desetkrat, pred kakim izpitom kakšno urco. Skoraj nič - sama se ne ponudi, meni je pa neprijetno "tečnarit". Včeraj sem imela zadnji izpit, ostane mi še zagovor enega projekta za drug teden in diploma.

Mala res ni bila nič bolana, spi pa čez dan enkrat za uro in pol, ponoči pa se še dvakrat doji. Živima tudi v svojem gospodinjstvu, ki pa zadnje čase kar trpi - kup nezlikanega perila je že ogromen:-) Volje sem imela veliko več kot pred porodom, ker vem, da prej ko bom konec, bolj nam bo lepo. Je pa bila mala kljub faxu zelo veliko z mano, tako da ni bila za nič prikrajšana.

Glede financ: imam štipendijo, otroški dodatek in starševsko nadomestilo, kar znese 440 evrov in sem s tem kar zadovoljna. Sicer je šlo letos veliko za bencin, ampak zdaj sem že na konju:-)))

Punce kar korajžno!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu lilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 160
18.6.2009 18:32:07   
nanny.girll
lilija* na kateri fax pa hodiš? ker sem slišala da niso povsod tako prijazni z nosečnicam...kako je bilo pa s tem pri tebi?

hvala za odgovor

lp

(odgovor članu lilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 161
18.6.2009 19:35:58   
Ploha
lilija: super user posted image user posted image user posted image

ja jst tudi sem sredi izpitnega obdobja, sem pa v 1 mescu nardila 1 kolokvij, 1 seminarsko, 1 delni izpit + 5 izpitov, še 5,5 izpitov me čaka, to mislim narest zdej čez poletje, diplomo bom pa itak v kratkem začela pisat,...
učim se kokr je, včasih čez dan, včasih zvečer, Meta je fulll pridna, zeloooo veliko spi, prespi mi celo noč, odkar sva prišli iz porodnišnice, pa še čez dan okoli 3-4 urce, ko je kakšen dan malo bolj budna, jo mam pri sebi, na dekci leži in se pogovarja, jst pa zravn ponavljam, al pa mi v naročju sedi in opazuje tiste moje liste, ki so zelo pisanih barv, pa ponavljam,...tko da se resss da,...volje imam pa veliko več kot pred porodam in nosečnostjo,..

(odgovor članu nanny.girll)
Neposredna povezava do sporočila: 162
6.7.2009 23:57:34   
_kathy_
Jst sem konec januarja rodila, 15. 3. pa sem aktivno začela z izpiti. Tako sem naredila 8 seminarskih ter 10 izpitov. Do oktobra me čakata torej še samo 2user posted image !
Naš fant popoldan nič ne spi (oz. zelo redko). Ponoči se mi pa tudi zbuja in se tudi še vedno dojiva. Učim pa se po 9., 10. uri. Res, da sem dan po izpitu čist adijo od učenja, nespanja ... a vseeno gre. Le tu in tam pride kakšen dan, ko si res čisto nič ne zapomnem oz. se nikakor ne morem učit, pa raje zaprem knjige in grem spat.
Sedaj imam več volje, sinko mi je motivacija. Želim naredit še ti 2 leti šole in se zaposlit. Tako bo nekoč otrok ponosen name, ko bo videl koliko je bilo odrekanja, neprespanih noči ... samo z željo, da mami čimprej pride do službe in tako bo lahko ponosno rekel: "Tudi moja mami sluzi dinarcke!"user posted image user posted image user posted image

Končno si se nama pridružil!

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 163
7.7.2009 11:51:07   
watershine
hei!

tudi jaz sem študentka in mamica 8 mesecev starega kobacaja, ime mu je Anže :)
sem iz okolicwe LJ študiram pa... hm trenutno čakam če sem sprejeta, da se izpišem iz sedanjega faxa... tko da bom o študiju pisala ko bom 100% kje se nahajam :)

tko da sem trenutno kar doma-če so zaposlene mamice eno leto na off bom pa še jaz, z oktobrom pa z polno paro naprej!

< Sporočilo je popravil watershine -- 7.7.2009 11:55:26 >

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 164
3.9.2009 14:57:05   
harley
a katera od vas mogoče živi v študentskem domu?

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 165
3.9.2009 21:57:43   
črticaa
ej a mi kera lahko pove kako kaj s štipendijo,...koliko jo dobite,....

jz še nikol nism vlagalauser posted image user posted image nimam pojma o teh stvareh

(odgovor članu harley)
Neposredna povezava do sporočila: 166
3.9.2009 22:28:00   
kalanteja
tudi mene nekaj zanima, sem slišala, da mamice študentke dobijo štipendijo, ne glede na dohodek ....je to res kaj pa glede tega, dasem stara 26 let, vendar imam to leto še status???hvala za info

sem pa junija rodila, dva izpita mi še manjkata in pa diploma

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu črticaa)
Neposredna povezava do sporočila: 167
3.9.2009 22:34:24   
ledenaa
vse vam bo uspelo punce kar si zamislite-verjemite to
Jaz sem zanosila pri 19 letih,nobenega dohodka nič,partner tudi ni imel nič,pa smo zlaufali.
Bilo je tako lepo ,da smo po 2 letih dobili še enega člana :)

je težko,pot je strma,ampak z voljo in z vloženim trudom zmoremo vse.

In veste kaj :

Mamice smo ena čudežna bitja, ki zmoremo vse!! 

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 168
3.9.2009 22:46:31   
Anonimen
Jaz tut ob nagajivi in malospeči 9-mesečnici počasi pišem diplomo ... pač 2 dni v tednu mi dopoldne v.d. tašča, popoldne pa moji starši pazijo tamičkeno, jaz se pa takrat aktivno posvetim diplomi in kar gre počasi ... tako da cilj je, da diplomo spišem (če ne tudi zagovarjam) do novega leta ... držimo pesti!

Je pa res, da mi je nosečnost dala ogromno motivacije, saj sem imela v času, ko sem izvedela da pričakujem, še 5 najtežjih izpitov za narest, ki bi jih drugače gotovo pacala 1 leto ... no pa sem jih naredila v 5ih mesecih. No če nebi bile zdravstvene težave vmes, bi mi gotovo uspelo tudi diplomirat, samo jeb** ga ... zdaj s tamalo mi gre pa počasneje, saj me čez dan čisto izmozga in če si nebi izborila teh dveh dni na teden, pomoje diplome še doooolgo nebi videla.

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 169
25.9.2009 23:53:02   
stuhica
no pa da vas še jaz mal potolažm.. 

pri 3 mesečnemu otročku sem bila vsa skeptična la si tnaprej na visoko šolo (končano sme imela višjo al ne)... In ja vse  sorte so mi govoril dj e boljš otroku se posvetit pa da ne bo šlo pa to in ono ampak jaz sem se odločila poskusiti...

Vpsiala sme se, tamal je bil star 3 mesece ko so se zalčela v lju k+predavanja...ja hudičev težko je bilo ker sem bila polna mleka, sem si mogla sstiskat preden sem šla pa takoj ko sem prišla včasih tud po predavnjih takoj ker ednostavno sem imela veliko mleka... ker sem bila na predavanjih ga nism mogla dojit je bilo predaleč da bi mi ga kdo prpelasjal ampak se js plačalo... Uspela sem, naš pravi da sem živi norc, celo diplomirala z 10ko, naš sonček je zdaj star 3 leta, sem že diplomirala...

vpisala sem se na magisterij in ja sedaj sem spet noseča z PDP čez en dober mesec in en teden in ja me je strah kako mi bo uspelo, ampak jaz verjamem da mi bo, ostalo mi je še vsega 6 izpitov sicer mi niso dovolili ravno vpisa v drugi letnik magisterija ker nimam enga pogoja ostalih 8 od 10 izpitov pa imam opravljenih, tkao da bom letos opravljala izpite kot občanka...in bom končala magisterij ne glede na vse , ne gled en afinančno situacijo ki ni ravno bleščeča ampak kaj naj vse pustim zdaj ko sme že pri koncu.. ne ne bom bom še to riskirala in to je to...  verjamem d ami bo usepl in mislim da če sam verjaemš v neakj da se ti to tudi izpolni... pozitivno razmišljajte in uspeh bo sigurno zagotovljen...

Je pa tkao če imaš varstvo , nekoga na kterga s e lahko nasloniš za pomoč, če je otrok kolkr tolk priden ( mi  smo meli srečo res - ker je naš mali lump ponoči pridno spal- medtem ko sem se jaz učila ponoči... )
ČE je posredi bolezen otroka se pa vsekakor strinjam da je priprij otrok in šola lahko počaka...

Želim nam vsem mamicam študentkam veliko sreče na poti študija.. verjamem da nam bo uspelo!

Le pogumno naprej...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Mamica študentka
12.10.2009 10:39:51   
Tonjika
Najprej lep pozdrav vsem tukajšnjim bodočim, zdajšnjim in srečnim mamicam user posted image

Ker sem še sveža na tej strani naj povem, da z mojim pričakujeva najinega SONČKA meseca marca.user posted image
Ker sem študentka oz. natančneje povedano absolventka razrednega pouka v Mb me zanima, ali mi bo od marca pripadala štipendija (ki je do zdaj še nisem nikoli imela) in kje naj pravi uveljavljam (aja pa kdaj?) user posted image
Vsaka pomoč je dobrodošla user posted image
Lp

3. april 2010 je moje življenje izpopolnil na najlepši možen način in mi podaril Tilna- rada te imam sonček moj!

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 171
12.10.2009 10:43:46   
sonček33
Mamice študnetke, jaz vas spodbujam in vas hkrati občudujem. Super ste. In če si želite otrok, potem ni kaj veliko za razmišljat, ob dejstvu seveda, da imate osnovne pogoje za življenje.

Z dobro voljo, nekoliko iznajdljivosti in pomočjo partnerja in babic/dedkov vam bo zagotovo uspelo.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 172
12.10.2009 11:13:34   
donna22
IZVIRNO SPOROČILO: Tonjika

Najprej lep pozdrav vsem tukajšnjim bodočim, zdajšnjim in srečnim mamicam user posted image

Ker sem še sveža na tej strani naj povem, da z mojim pričakujeva najinega SONČKA meseca marca.user posted image
Ker sem študentka oz. natančneje povedano absolventka razrednega pouka v Mb me zanima, ali mi bo od marca pripadala štipendija (ki je do zdaj še nisem nikoli imela) in kje naj pravi uveljavljam (aja pa kdaj?) user posted image
Vsaka pomoč je dobrodošla user posted image
Lp

Ojla, Tonjika, mi2 pa se poznama najbrž user posted image In seveda ti bo pripadala štipendija, ampak šele po rojstvu otroka ... Uveljavlja pa se na CSD. Sicer pa me lahko vse v živo vprašašuser posted image

(odgovor članu Tonjika)
Neposredna povezava do sporočila: 173
19.10.2009 11:15:05   
uršula83
Ja štipendija ti pripada al pa ne. Če živite skupaj z partnerjem, potem se štejejo vajini dohodki. Če živiš pri starših, se štejejo samo tvoji dohodki.
Štipendije je čist odvisno, osnovna je ene 50eur, potem je dodatek na vožjo (recimo če maš več kot 40km je tm okol 100eur),  dodatek na povprečje, dodatek na smer študija(js sm na fiziki in dobim okol 23eur dodatka). Potem pa je še ekstra dodatek če maš/mata ekstra nizke dohodke. Js dobim 200eur.
Uveljavljaš jo pa na CSD takoj po rojstvu, saj jo dobiš od rojstva naprej. Tko de če rodiš npr. 20. 10. se ti splača do 30.10. it na CSD, saj dobiš en mesc več kot če greš npr. 3.11.
Dobiš pa jo za vsak letnik enkrat (izjemoma tut 2X za kak letnik), razen za absolventa pa samo 1X.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 174
6.11.2009 16:33:38   
P1ka23
Pozdravljene pupe :)

Da se vam še jaz oglasim in povem kako in kaj je z mano :)
Torej,... Zanosila sem v mesecu maju (načrtno- uspelo v prvo:))))) user posted image oba sva študenta (redno), bila v 3 letniku in sedaj absolventa. PDP imam 18.2.2010 in že oba KOMAJ čakava, da zagledava najin mali zakladek.
Sva štajerca in študirava na obali, tako, da sva se konc poletja preselila nazaj na štajersko in si sedaj urejava stanovanje pri njemu doma. Saj so stanovanja na obali FULLLLLLLLL predraga : (

Skradka jaz sem bila kar pridna in so mi ostali še 4 izpiti (3 težkiuser posted image user posted image in eden mal lažji).. moj pa je bolj u easy in ima še 2 več od mene... Motivacije trenutno nimam :( čeprav bi rada vsaj enega še pred novim letom naredila, saj bom rodila lih med zimskim izpitnim obdobjem tako, da... jajks..

Imam pa državno štipendijo že 2 leti in sedaj čakam na odločbo, da vidim in upam, da se bo znesek malo povečal od lani (, ki je bil 139+še nekaj centičev). Na CSD pa mi je rekla, da se sedaj spet neki novi zakoni pripravljajo in da naj prideva januarja k njej, da podpiševa list za očetovstvo in da nama bo znala še le takrat bolj natančno povedat kaj in kako, saj naj bi bilo tukaj en cel kup variant in možnosti, kaj vse ti pripada in koliko. Sicer on zraven državne štipendije prejema še socialno, saj je star več kot 26. let in si mora po lanski spremembi zakona sam plačevati zdravstvo in je šel na socialno in redko, da si nima od kje plačevati, ker redno študira in ne more delat preko študenta zraven. Tako, da je moral za 3 mesece prikazati, da nima nobenga dohodka (razen štipendije). In so mu odobrili :) isto je naredila sošolka stara 27 let in ima štipendijo 192+socialno 211 in ji gre prav luštno.

Tako, da punce in vaši fantiči, če imaste status in ste starejše od 26.let le pejte in si zrihtite še socialno, saj vsi potrebujemo kakšen everček več- sploh, če pričakujete ali pa če že imate kakšnega hlačmana doma.

Pridne bodite, čuvajte svoje trebuščke in majhne pikote... pa veliiiiiiko motivacije za študij naprej.....

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.