HuAnita
|
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita Jaz se nisem odločila za to varianto izključno za to, ker se potem pozna pri delovni dobi. Teče ti POLNA delovna doba, ker ti plačuješ polovico prispevkov, ostalo polovico pa CSD, tako da so plačani za 8 ur. Edino kar je - CSD plačuje polovico od minimalnih prispevkov, ostalo polovico si pa lahko ti plačuješ tudi več. Čakaj, moram Catjo kontaktirati, vem, da mi je ona pomagala pri 'raziskovanju' tega problema, pa je bila ravno fora v tem, da gre to samo za polovični delovni čas - torej ti potem pri pokojnini polovico teh let manjka, vsaj tako sem jaz razumela... Narobe si razumela. Pri pokojnini se ti to ne more poznat, saj imaš v tem času plačane polne prispevke, torej ti teče polna pokojninska doba. In od pokojninske dobe je odvisno, kdaj greš v pokoj in ne od delovne. Pač različni termini. Sem te pa že večkrat hotela vprašat, kaj si zrihtala, ker kolker se spomnim, je bil pri tebi drugje problem (ne)koriščenja skrajšanega delovnika. Catja, saj vem, neka fora je bila, ne spomnim se točno, zakaj ni šlo... Vem pa, da sem ti u iber težila (sorry), pa še nekaterim v službi, ampak sem potem vse opustila, pismo, zdaj se bom pa še enkrat vrgla v to...
|