Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:46:58
|
|
|
|
majana79
|
Mislim, tale sistem vrtcev v MOL je totalno neumen (da nimajo centralnega sistema za vloge v današnjem času?!), poleg tega bi blo treba spremenit zakon in odlok. Kako lahko komisija za vrtce zaseda samo enkrat na leto, če se otroci rojevajo celo leto. Pa ne morejo to enačit s šolo in šolskim letom. Če se ti rodi otrok po 31.3. al kdaj se že navadno konča razpis, dejansko nima možnosti za vrtec in moraš dajat vlogo naslednje leto, vmes naj bo pa 'nekje'. Mah, sam slabe volje bom spet...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:47:33
|
|
|
|
petrazg
|
Nič ne sanjajte o zaroki, še nič ne pomeni... Jaz sem imela skoraj sanjsko, pa kljub temu nisem poročena...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:48:38
|
|
|
|
ledenka
|
jaz sem ga vpisala s 1.5., sam so mi rekli, da nimam šans... bomo videli.
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:49:03
|
|
|
|
Tanja_
|
Ja, vmes nej jih pa babice čuvajo, sej majo čas. A ni to Jankovič prijavil? Petrazg najbolš, da se zorganiziramo in me sestavimo skupine, ja!In seveda si nam dolžna zgodbo o zaroki!!!!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:50:25
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz bi tudi Urbana dala v jasli,... ampak še nisem vloge oddala.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:50:26
|
|
|
|
ledenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg Nič ne sanjajte o zaroki, še nič ne pomeni... Jaz sem imela skoraj sanjsko, pa kljub temu nisem poročena... tell me more! heh, jaz je nisem mela, pa sem poročena
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:51:19
|
|
|
|
petrazg
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Ja, vmes nej jih pa babice čuvajo, sej majo čas. A ni to Jankovič prijavil? Petrazg najbolš, da se zorganiziramo in me sestavimo skupine, ja!In seveda si nam dolžna zgodbo o zaroki!!!! Vrtec... sem mojmu rekla, da bom zbrala tolko punc kot jih rabijo... Pa je rekel pokliči prej in povej, da je sigurno dovolj kandidatk samo povejo naj, kam se lahko vse javijo... Da ne rata kakšen kaos... zaroka...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:51:22
|
|
|
|
lake
|
Zdej pa dela tista stran. Petra Zakaj so pa pol to men rekl. Ti kr sestav skupine, jst sm za, zihr jih zberemo za vsaj eno skupino. Naše babice in dedki še vsi delajo, tko da to odpade.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:52:11
|
|
|
|
majana79
|
Mah, jaz bi bla zadovoljna tudi z eno sredo popoldne na Magistratu, pa se moj še kar ne spravi...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:52:53
|
|
|
|
ledenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Ja, vmes nej jih pa babice čuvajo, sej majo čas. A ni to Jankovič prijavil? najbližja je 100 km stran bom malega Jankoviču pripeljala, pa naj ga njegova tajnica čuva!
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:53:57
|
|
|
|
petrazg
|
IZVIRNO SPOROČILO: lake Zdej pa dela tista stran. Petra Zakaj so pa pol to men rekl. Ti kr sestav skupine, jst sm za, zihr jih zberemo za vsaj eno skupino. Naše babice in dedki še vsi delajo, tko da to odpade. Dej Lake pokliči ti v ponedeljek, me res zanima kaj ti bo rekla... Pa ji reči, da si slišala, da se je moral Sonček seliti zaradi dodatnih programov, ki naj bi bili spomladi...Je tudi pisalo v Žurnalu ali Dobro Jutro...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:54:01
|
|
|
|
Tanja_
|
Ja, lake sej men tud. Ne spomnim se več v katerem vrtcu mi je rekla, da jih je 350 pred mano?!Da je brezveze vpisvat za spomladi, ker ni variante da dobimo. Ma dej, larifari, spet smo starši vsega krivi...Kako jim ni logično,če je v vrsti po 400 otrok, da je mest premalo?!Ma tepci so res!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:54:45
|
|
|
|
ledenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg zaroka... noooo???
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:55:53
|
|
|
|
petrazg
|
V vrsti jih nikoli ni toliko kot rečejo, ker če pošlješ v 10 vrtcev si v 10 čakalnih vrstah. In tebe štejejo kot , da 10 otrok nima vrtca... Kot je rekla Majana, nimajo skupne evidence...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:55:57
|
|
|
|
Tanja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 Mah, jaz bi bla zadovoljna tudi z eno sredo popoldne na Magistratu, pa se moj še kar ne spravi... Pa ti zorganizirej. Sam povej mu kdaj in kje. Me pridemo pa riž metat Glede vrtcev-naj za foro objavijo, da so mesta še za 4 skupine in da bodo delovale le pod pogojem,.če bo dovolj prijavljenih. Me zanima, če bi prazne ostale. Malo morgen.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:56:30
|
|
|
|
majana79
|
lake, evo vest o vrtcih pa jim to omeni
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:57:26
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: majana79 Mah, jaz bi bla zadovoljna tudi z eno sredo popoldne na Magistratu, pa se moj še kar ne spravi... Pa ti zorganizirej. Sam povej mu kdaj in kje. Me pridemo pa riž metat Ja, bo reku, s kom se pa poročiš?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:57:31
|
|
|
|
Tanja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg V vrsti jih nikoli ni toliko kot rečejo, ker če pošlješ v 10 vrtcev si v 10 čakalnih vrstah. In tebe štejejo kot , da 10 otrok nima vrtca... Kot je rekla Majana, nimajo skupne evidence... Ja, to je res. Sam da jih pa ni za 4 skupine, to pa najbrž ne drži. Če pa nimajo dost ljubljanskih otrok, pa nej še druge sprejmejo. Če bi jim blo tok v interesu, da bi odprli te skupine, bi že kej pametnega stuhtali.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:58:10
|
|
|
|
ledenka
|
Tole poznate? Smo skupina staršev, ki se je lansko leto ubadala s težavami vpisa v vrtec (enako kot mnogi drugi): nismo dobili prostora, smo žal našli le neustrezne varuške, ki jim nismo zaupali, vse rešitve so bile predrage... Skupaj smo si pomagali. Ustanovili smo dve skupini za otroke, zaposlili izobražene in izkušene varuške in se povezali s strokovnim združenjem za vzgojo ter z inštitutom. Z rezultati smo zelo zadovoljni. Uspeli smo si zagotoviti nadstandardno obravnavo v najetih prostorih (ki so mimogrede veliko boljši kot javni vrtec, da o obravnavi otrok ne izgubljam besed) in s strokovnimi varuškami, ter službami, ki našim otrokom zagotavljajo vse iz kurikula za javne vrtce in mnogo tistega, kar smo sicer le brali pri drugih nadstandardnih vrtcih. Za vse to pa plačujemo manj kot 200 eur. Varstvo za otroke zagotavljamo po potrebah staršev (od 6 do 17.30 - možnost podaljašanja). Organizirani smo kot društvo in si zagotavljamo tudi donacije, da lahko pocenimo program. Žal program ni sofinanciran, a si prizadevamo, da bi tudi to uredili, kar bi pomenilo še veliko cenejšo obravnavo. S prijatelji in znanci smo sklenili odpreti še eno lokacijo, kjer imamo nekaj prostih mest za prvo starostno skupino in tudi v skupini za starejše..
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:59:39
|
|
|
|
majana79
|
Ne. Kje si pa to našla?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 21:59:52
|
|
|
|
lake
|
Bom v ponedeljek poklicala pa jih res povprašala kaj je zdej s tem.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 22:00:58
|
|
|
|
Tanja_
|
ledenka iz kje pa je to?Sliši oz. bere se ful dobro...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 22:01:01
|
|
|
|
petrazg
|
IZVIRNO SPOROČILO: ledenka Tole poznate? Smo skupina staršev, ki se je lansko leto ubadala s težavami vpisa v vrtec (enako kot mnogi drugi): nismo dobili prostora, smo žal našli le neustrezne varuške, ki jim nismo zaupali, vse rešitve so bile predrage... Skupaj smo si pomagali. Ustanovili smo dve skupini za otroke, zaposlili izobražene in izkušene varuške in se povezali s strokovnim združenjem za vzgojo ter z inštitutom. Z rezultati smo zelo zadovoljni. Uspeli smo si zagotoviti nadstandardno obravnavo v najetih prostorih (ki so mimogrede veliko boljši kot javni vrtec, da o obravnavi otrok ne izgubljam besed) in s strokovnimi varuškami, ter službami, ki našim otrokom zagotavljajo vse iz kurikula za javne vrtce in mnogo tistega, kar smo sicer le brali pri drugih nadstandardnih vrtcih. Za vse to pa plačujemo manj kot 200 eur. Varstvo za otroke zagotavljamo po potrebah staršev (od 6 do 17.30 - možnost podaljašanja). Organizirani smo kot društvo in si zagotavljamo tudi donacije, da lahko pocenimo program. Žal program ni sofinanciran, a si prizadevamo, da bi tudi to uredili, kar bi pomenilo še veliko cenejšo obravnavo. S prijatelji in znanci smo sklenili odpreti še eno lokacijo, kjer imamo nekaj prostih mest za prvo starostno skupino in tudi v skupini za starejše.. Ne poznam... Ledenka kje je to...kontakt
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 22:01:26
|
|
|
|
ledenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 Ne. Kje si pa to našla? en mail sem dobila od ene kolegice. jim bom pisala (imam kontakt) in vprašala, kako je s tem, pa potem sporočim naprej!
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 30.10.2009 22:02:58
|
|
|
|
petrazg
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: petrazg V vrsti jih nikoli ni toliko kot rečejo, ker če pošlješ v 10 vrtcev si v 10 čakalnih vrstah. In tebe štejejo kot , da 10 otrok nima vrtca... Kot je rekla Majana, nimajo skupne evidence... Ja, to je res. Sam da jih pa ni za 4 skupine, to pa najbrž ne drži. Če pa nimajo dost ljubljanskih otrok, pa nej še druge sprejmejo. Če bi jim blo tok v interesu, da bi odprli te skupine, bi že kej pametnega stuhtali. Jaz si mislim v čem je problem... Enostavno nimajo čakalne vrste več in premalo prijav po 13. aprilu za varstva pred 1.9.2010... In so enostavno zaključili, da ni potrebe. Da bi klicali mamice, ki so vpisale otroke s 1.9. ... ?
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?