zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Ste vedli, da sploh ni NOBENIH zgodovinskih dokazov zunaj svetega pisma, da je Jezus sploh živel? ... Ste vedeli da je celo Sveto pismo en sam zgodovinski dokaz. Arheologi, znanstveniki in priložnostni iskalci že ves čas iščejo in odkrivajo stvari tako, kot so opisane v Svetem pismu. Ni potrebno gledati veliko poljudnoznastvenih oddaj na to temo da lahko potegneš zaključek, da je Sveto pismo glede opisa zgodovinskih dejstev izredno natančno. Na lokacijah odkrivajo opuščena mesta. Do sedaj se je za resnično izkazalo še VSE, kar se nanaša na zgodovino. Tako, da namiguješ na zgodbice na podlagi svojega ne-vedenja. Da ne govorimo o stvareh katere znanstveniki šele danes z modernimi tehnologijami odkrivajo zaključke, ki so v SP napisani že ves čas. Z DNK analizo ljudi po območjih sveta so okrili, da imamo skupnega prednika - ki izvira iz afrike. Celo to, da so bile 3 selitve prvotnega človeka in sicer prva na vzhod vzdolž obale preko indije pa vse na avstralijo, druga preko kitajske na sever in tretja ki je potekala preko vzhoda v evropo ter naprej po severu v ameriko. Podobnost s SP ni naključna. Ob tem, da so ugotovili, da je prvotni človek izpodrinil neandertalca. Zanimivo. Kaj te niso v šoli učili, da si se razvila iz opice v neandertalca in nato v človeka? Se ti to zdi majhen spodrsljaj znastvenikov? Le kako je to resnico, katero so uspeli odkriti (dokazati) šele v 21 stoletju, lahko vedel nekdo, ki je pisal knjigo pred 2000 leti? Vedel celo nekdo prej, da se je prenešala iz roda v rod vse dokler se ni zapisala? Slepo sledenje znanosti lahko pripelje tudi v slepo ulico, in potem se samo reče: Opps. Sem se zmotil in je vse v redu. Če pa bi se zmotila cerkev, potem pa na ves glas vpitje, kakšna nezaslišana napaka. Se ti to ne zdijo dvojna merila? Mislim, da sem ti odprl dovolj tem za razmišljanje in raziskovanje, seveda če do zaključkov sploh želiš priti. Tudi dosti tehle kreacionističnih razlag in domnevnih "dokazov" že poznam. Poznam pa tudi zgodbe ljudi, ki so bili zagrizeni kreacionisti, pa so poem odkrili, da je vse ena velika laž - recimo enega geologa, ki je bil ves navdušen, kako bo s svojim delom potrdil kreacionistične ideje, v katere je tako trdno verjel, potem se mu je pa porušil svet, ko je, bolj kot je iskal dokaze, za vesoljni potop, več dokazov je našel, da ga nikoli ni bilo. Pa ni osamljen primer. Pa na splošno tale zgodba o Noetu in njegovi barki, na katero je spravil po 1 par vseh živlaskih vrst in so bile eno leto na barki - živele so pa od česa že? In kako jih je zbral skupaj? Ma ne mi s takimi no, lepo prosim. Pa da ne govorimo, da ta zgodba (tako kot tudi večina drugih) ni izvorna v SP, ampak je obstajala že tisočletja prej v drugih religijah - tako kot mnoge druge. Sicer pa me pravzaprav malo briga, kaj kdo verjame - vsak verjame, kar mu paše. Žalostno se mi zdi edino to, da ljudje zaradi pranja možganov od ranega otroštva nočejo niti pogledati v drugo smer in pogledati na zadevo še z druge perspektive, čeprav je ta dosti bolj racionalna. No - ampak bog pač ni racionalen, a ne. Kdor bo hotel najti resnico, jo bo že našel - ni moje delo, da kogar koli kaj prepričujem, ker prepričanega itak ne prepričaš, hotela sem samo podati en majhen delček še druge plati, do katere sem prišla postopoma. Kot bivša vernica pa sama dobro vem, da se ni lahko iztrgati iz tega, v kar so te celo življenje prepričevali - večinoma nočeš niti slišati, da morda pa le ni vse tako, kot so te prepričevali.
|