suzy85
|
no, da vam povem kaj se je od včeraj popoldne dogajalo pri nas dopoldne je evo pazla mami in je rekla, da se ji zdi, da težko požira. ker ji tudi vročina cel dan ni padla pod 38,5 smo šli k dežurnemu, ki je ugotovil angino in zato smo dobili AB Ospen ob 6ih zvečer sem še dala evi svečko, pol pa šibala v mb. ko sem pršla nazaj, se je pa začelo. kljub svečki ob 6ih je imela ob 10ih 39,3 vročine, zato sma jo začela zbijat. pol pa spat ne več naza! kr jokala je in nič ji ni pasalo. je pa mela ful trd trebuh, pa tud najraje je bla na boku s pokrčenimi koleni. zaspala je za urco in se v joku zbudila, pol pa spet ne potolažit. ob 2eh zjutraj sem klicala dežurnega, kaj naj, pa je rekel, naj jo pripeljeva pogledat. ker ni vedel, kaj ji je,smo dobili napotnico in ker se stanje do 5ih zjutraj ni izboljšalo, smo šibali v bolnišnico, kjer so nas poslali na pediatrijo. malo čez 7 je zdravnica evo pregledla in potrdila angino. vzeli so ji še kri in bris ter namontirali vrečko za urin. pol smo pačakali, da se eva polula, ampak se ni in ni. ob 12ih se je razpizdil, da ne moremo več čakati v čakalnici, da je eva lačna in zaspana in da bo prinesel urin, ko se bo eva polulala. zdravnica jo je hotela še 1x pogledati in je ugotovila, da ima precej nizek sladkor in je malo dehidrirana, zato naju je zadržala na oddelku. povrh vsega je eva lulala šele ob 17.30, pa še jedla in pila je ful slabol no, zdej sva zaradi dehidracije na infuziji in upam, da greva jutri domov. je pa res, da bolj slabo jein pije in me je malo strah sem pa jst že mesečnik na kubik! v soboto in nedeljo ponoči sem se učila, včeraj ponoči sem bedela zaradi eve, danes pa bom prav tako bedela, ker moram paziti, da si ne potegne nastavka za kapalno ven