|
RE: Julijke 2008, 2. del 27.10.2009 20:09:12
|
|
|
|
Majuska
|
IZVIRNO SPOROČILO: _rebeca_ Dan! hehe sem vidla, da sem sprožla kr fajn debato o tv-ju v spalnici. Pri nas ga nikoli ni bilo, do zdaj. Zdaj pa je in bo. Pika. Namreč, ker ne moreva več gledati tv na glas, pač pa je vse na minimum in to me blazno moti. Naša Iraya spi very, very plitvo in vsak tak ton jo zmoti. Mi2 lahko govoriva, ne bo nič, kak pa sliši koga drugega, je pa štala. To je zato, da imava še kaj od kakšnega filma kdaj. Načeloma pa je naš tv itak prižgan samo od 19 ure dalje pa do 23 nekje in to je to. mi imamo TV prižgan popoldne kake pol ure za risanke, pa morda zvečer kaki 2 uri, če je glih kaj pametnega na sporedu. No, za vikend morda malo več. Fengshui ipd. fore..a tiste, ki pravite za tv v splanici, imate pol celo stanovanje v tem stilu? Po njem ne pašejo tud vrata nasproti okna v prostoru, ker energija izginja, tud ogledalo ne paše v splanico, pa postelja naj bi bila obrnjena proti severu, pa vhod mora biti obvezno obrnjen na vzhod, pa vsi ostri celi (se pravi koti) zaobljeni pa....otroška soba naj ne bi mejila na steno stranišča, kopalnice oz. kuhinje, pa rože kakšne naj bodo, da bo vzdušje čim lepše in harmonično, pa, pa....pa še pa još. Vsaka vam čast, če vse lahko tako uredite. In bila bi resnično vesela, če bi mi to pametovala tista, ki ima vse tako poštimano. Becky, z veseljem bi imela tako poštimano stanovanje, ampak naše je že v osnovi zgrešeno ... smo najemniki in smo prišli v opremljeno stanovanje, čeprav precej moderno, ampak precej stvari ni funkcionalnih. Je pa res, da v spalnici ni dobro imeti odbojnih površin (TV, ogledala ipd.), ker vsrkavajo našo energijo, če povem po domače. Ogledala so recimo fajn za jedilnice, ker podvajajo hrano. Stranišče naj ne bi bilo v isti liniji kot postelja, hkrati ne sme biti neposredno nasproti vhoda. Vhodna vrata in okno naj ne bi bila direktno nasproti, ker energija ne zaokroži po stanovanju, ampak direktno odfrči ven. In še kaj bi se našlo ... pa ajurveda ima tudi nekaj zanimivih pravil, nekaterih se celo držim (zaspim na levem boku, ne smemo spati v nogavicah...) - če hočete, jih lahko prilepim gor In niti slučajno nisem hotela pametovati, samo povedala sem, kakšna je bila moja izkušnja
|