Anonimen
|
HVALA punce za sprejem barika HVALA, jo bom pozdravla... Se jutri, pojutrišnjem zihr vidiva... Si iz CE? tulpek iiiiii a res...? Bi pa še ti prišla Ja, je mene moj sinko ceeeelih 39 dni prehitel. Ni bil tok mejčkan.. spada pa med nedonošenčke.. 35t rojen, 2665 in 47 cm. Sva mela pa v petek posvetovalnico in je 4110 in 53,5 cm.. raste moj sinko, raste. Sicer se mu nezrelost pozna.., smo mel neki težavic, sva bla v bolnici cel teden... Med požiralnikom in želodčkom mišica ni fajn razvita, pa se mu vrača skoz hrana vn in se mu zatika, tko da mamo diagnozo Refluks in en kup ukrepov. Drugače pa punce.. za krče res srčno priporočam vetrovne kapljice iz koroških lekarn..Ni problem dobit..sam tja pokličete, vam pošljejo po pošti. So pa 3,90 EUR + poštnina. Naš mali se je s krčeki začel spopadat kakih 10 dni nazaj, star je pa mesec in pol. Mučijo ga nekako čez cel dan, proti večeru bolj intenzivno. V bolnici so mu dajali BioGaja kapljice in pa sab simplex a žal ni nič pomagalo. Zdravnici sem rekla, da mu bom začela dajati vetrovne in so simplex ukinli... Moj tamal neverjetno odreagira na te kapljice. Iz največjega joka in kričanja, se umiri, če mu dam samo kapljico na dudiko. In ta pomiritev traja pa še dudiko zadrži saj jo drugače skoz ven meče, brez nje pa ponoči noče bit. Skratka... ko so krči intenzivni mu dam 5 kapljic... ko je blažja oblika pa kaplico na dudiko in ga pomiri. Najbrž zato ker so zelo slatke.., skratka uživa, jaz pa tud, ko ga vidim, da se ne zvija in muči. VETROVNE KAPLJICE so zakon!!!!!! In res so vetrovne, nam naš mali to dostikrat pokaže Podiranje kupčka je pri nas OBVEZNO saj smo doživeli eno hudo zadevco.... Naš mali se fajn naje.. je kr požreško, se nafila zraka... in ker ni podiral kupčka sva ga tud dala na bokec in pač verjela, da ga bo na boku podrl... NE, hrana se mu je začela vračat, se zataknila... ni znal fajn zraka zajet in smo mel šok..., ko mi je lovil sapico, da me je kr zmrazil. No, diagnoza je refluks in na to temo vem ogromno. Tudi brez refluksa... NUJNO svetujejo podiranje kupčkov že zaradi same kisline iz želodčka, ki se vrača nazaj v ustka.. otročku je lažje, manj jamra ko panča... lažje prdne , manj ga zvija ko hoče kakcat... , blažji krčeki so, lažje diha.... Skratka... kupček podrt naredi veliko koristnega. So me nafilali pediatri s vsem svojim znanjem in izkušnjami. No, pri nas je kupček podrt obvezen, nujen.... Kar se položaja tiče.. pa ga dam jaz najprej na ramo...pa na roke.. pa včasih ga obrnem z hrbtom in naslonim nase.. mal menjavam položaj in on veselo kupčka.. Mislim, da ni fora kupčka podirat sam na en način... Mal en, mal drug..pa je kupček podrt. Previjam ga ponoči 1x.... razen, če ga zavoham večx. Sm zvedla, da se otroček tko navadi, da ne kaka in lula velik ponoči..., ker ve, da bo umazanček in to ne mara bit .., tko da se čez čas navadi na to. In naš ponoči res ne ... lula ga in lula, pokaka se pa skor nič, čez dan pa vsako previjanje... Kakamo pa vsak dan.... in ja, baje ni nič hudga, če kakšen dan ne... Aja tulpek, mislim, da ga ne moreš pripravit, da se prej. Polulajo se običajno zato, ker začutijo hladen zrak in to vpliva... Fajn bo, če pleničko mal gor pustiš, si vse pripraviš ampak tud to ni zihr. Jst enostavno dam vse stran... ga obrišem... se mal poigrava, požgečkava... me polula.. tud na laske sm že dobila.. , no in spet obrišem, namažem, zapakiram . Ni recepta za predčasno lulanje..., sm skor zihr. AD3 kapljice.., začela sm z eno tri dni, zdej mamo dve tri dni...in pol stopnjujem... mi je zmešana sestra rekla naj ga kr takoj nafilam s sedmimi kapljicami na dan. Baba!!! No, nism ga... in sm kr mal zmedena.... 5 pediatrov, 5 različnih nasvetov.. sej ne veš kako bi se odločil.. Toliko... še od nas.. Lepo bodite..
< Sporočilo je popravil Rižkoo -- 25.10.2009 15:37:36 >
|