špelin@
|
Čer Kako kaj? Ja, tudi mene je skoraj kap sunila, ko mi je mami včeraj rekla, da se ta vikend prestavi ura Joj, meni to vsakič totalno podre bioritem, le zakaj to še vedno počnemo????? Danes smo bili na obisku pri tašči - sem morala presortirat oblačila za , ker je tašča rekla, da bi rada podarila oblačila, ki sta jih nosili hčerki njenega starejšega sina (mojega svaka), eni sosedi. Torej sem iz škatel poizbrala nekaj oblačil, ki smo jih kupili mi in jih bom shranila, ostalo (svakovo in preostalo naše) pa sem kar dala. Verjetno bo ženska zelo vesela. Zamenjali smo tudi kolesa na avtu - platišča z letnimi gumami so šla na podstrešje, tista z zimskimi pa na avto. Pa še tašči sem nesla Oriflame-ov katalog in jo navdušila za 3 artikle - pregovarjala je nisem, samo ponudila sem ji in povedala, kaj uporabljam sama in mi je všeč. Naročila sem ji tudi testerje 2 krem za obraz, ker nikakor ne najde primerne za svojo kožo, so jo v lekarni in po novem v L'Occitane-u dali že ob lep kup denarja, kreme ji pa ne ustrezajo. Nazadnje se je zafrknila z eno kemo s karitejevim maslom, po kateri se je celo noč praskala in morala vzeti antihistaminik. Saj bi ji lahko naložila, da ji bodo Oriflame-ove kreme fajn, ker so naravne (ona blazno pada na to, jo vsepovsod prepričajo z omembo besede "naravno"), ampak imam rada mirno vest in sem poštena, zato naj ženska preizkusi zadeve. Jaz sem zadovoljna, ampak ni rečeno, da bo njej ok, čeprav ima podobno občutljivo kožo kot jaz. Kar se naravnega tiče, je pa itak tako, da mene ne bo nihče nasral, da je krema (pa naj bo drag L'Occitane ali cenovno ugodnejše) popolnoma naravna, če "drži" po odprtju na sobni temperaturi nekaj mesecev Sploh ko preberem deklaracijo Sem tašči pokazala deklaracijo na L'Occitanovi kremi in je kar "poblendala" Recimo Just je meni fajn, ker mi na koži dobro dene, krema materine dušice res lajša probleme pri boleznih dihal, kamilična krema za roke je zakon, ni pa brez kozervansov, zato sem že mamini svetovalki povedala, da pri meni ni treba nakladati o naravnem, ker na deklaraciji piše, kar piše. Kremo bom kupila, ker je uporabna, ne pa mi tupit o naravnem, ker to ni. Enako je pri meni, kar se prodaje kozmetike Oriflame tiče: je super, izredno kvalitetna in cenovno primerna (zame so poleg kreme posebej odlični šamponi za lase in določena ličila, pa je navdušen nad enim njihovim deodorantom), ima pa ravno tako kozervanse, ker bi drugače kremo v roku enega tedna od odprtja vzel hudič Čeprav podjetje uči svetovalce, da je treba poudarjat "naravno". Ups, cel roman okrog bogih krem Ampak sem jezna na prodajalce in lekarnarje, ki ljudi, kot je moja tašča, znajo nasračkati praktično vse. A sem sama tu gor?
|